Receptek

2016.10.07. 12:10

Mit főz a férfi? Tejszínes csirkét!

Kislőd – Ismét rendelkezésünkre bocsátotta receptjét Herold Gábor könyvtáros, rendezvényszervező és múzeumi gyűjteménykezelő, aki szívesen próbál ki új ízeket.

Penk Tímea

Tejszínes csirkefalatok

Hozzávalók: Fél kg csirkemell vagy combfilé, liszt, só, bors, olaj, újhagyma, smidling, fokhagyma, petrezselyem, 3 dl 20%-as főzőtejszín, dijoni mustár, ízlés szerint krémsajt

 

A húst falatnyi darabkákra aprítom, sóval-borssal kevert lisztbe forgatom, hogy kellemes porzsanyag keletkezzen a felszínén. Forró olajban megsütöm. A visszamaradt zsiradékban – szükség esetén felszaporítom – lepirítok egy jó csészényi aprított újhagymát a zöldjével együtt, félidőben szórok rá bőven snidlinget és egy-két gerezd zúzott fokhagymát. Mikor már majdnem kész a „hagymaegyveleg”, meghintem friss, aprított petrezselyemmel.

A főzőtejszínt egy-két evőkanálnyi dijoni mustárral, sóval-borssal keverem, esetleg kis krémsajtot is teszek bele, és a hagymára öntöm. Jól összeforralom, majd belehelyezem a csirkefalatkákat, és összemelegítem a mártással. tészta, krokett, rizs és sültkrumpli is illik hozzá.

Címkék#receptek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!