Receptek

2013.08.03. 10:53

Langalló recept

Olvasónk Nagy Andrea receptje.

Hozzávalók:

80 dkg liszt
1 evőkanál só
2 dl langyos, cukros tej
1 csomag élesztő
2-3 közepes főtt burgonya áttörve

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, összekeverjük a lisztet a sóval és az áttört burgonyával, hozzáadjuk az élesztőt. Kb. 1 órán át kelesztjük.Ha megkelt, kétfelé vesszük (mert 2 tepsivel lesz belőle), kivajazott tepsibe késsel kinyomkodjuk.220°C-on 5 percig elősütjük, utána feltéttel megszórjuk, például hagyma, bacon,kolbász stb. Majd további 15 percig sütjük 200°C-on. Tejföllel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!