Receptek

2013.05.04. 08:51

Kolbászos hagymaleves recept

Olvasónk Simon Antalné receptje.

Hozzávalók:

25 dkg sertésoldalas
10 dkg főzőkolbász
10 dkg húsos, füstölt szalonna
2 db sárgarépa
1 db zellergumó
2 evőkanál olaj
10 db szemes bors

40 dkg vöröshagyma

Elkészítés:

Az oldalast a karikára vágott répával és csíkokra vágott zellerrel 1 liter vízben főzzük. 2 db hagymát felaprítunk, és a húshoz adjuk. Sóval,borssal fűszerezzük, és 30 percig főzzük.A füstölt szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk,majd hozzáadjuk az olajat, és ropogósra sütjük benne a felkarikázott kolbászt. Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, üvegesre pároljuk. A levest leszűrjük, a hagymához öntjük, és kb. 30 percig főzzük. Az oldalast közben kicsontozzuk,a leveshez adjuk és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!