2014.03.13. 12:57
Káposztás harcsa recept
Olvasónk Grédlics Istvánné receptje
Hozzávalók:
70 dkg harcsa színhús
0,5 dkg pirospaprika
5 dkg liszt
3 dkg zsír
8 dkg vöröshagyma
köménymag
75 dkg savanyú káposzta
1 dl fehérbor
1,5 dl tejföl
3 dkg vaj
fél csomó kapor
Elkészítés
A halfilét 4-5 szeletre vágjuk és pirospaprikás lisztbe mártva kevés zsíron pirosra sütjük. A vöröshagymát zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a köményt és a kinyomkodott savanyú káposztát. Jól elkeverjük, rövid ideig pároljuk, majd ráöntve a bort, puhára főzzük.
A káposzta felét jénai tálba rakjuk, ráhelyezzük a halszeleteket. A tetejére kerül a káposzta másik fele, tejföllel megöntözzük, forró sütőben átsütjük. Tetejét tálaláskor kevés vajon megfuttatott, finomra vágott kaporral szórjuk meg.