Receptek

2014.03.13. 12:57

Káposztás harcsa recept

Olvasónk Grédlics Istvánné receptje

Hozzávalók:

70 dkg harcsa színhús
0,5 dkg pirospaprika
5 dkg liszt
3 dkg zsír
8 dkg vöröshagyma
köménymag
75 dkg savanyú káposzta
1 dl fehérbor
1,5 dl tejföl
3 dkg vaj
fél csomó kapor

Elkészítés

A halfilét 4-5 szeletre vágjuk és pirospaprikás lisztbe mártva kevés zsíron pirosra sütjük. A vöröshagymát zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a köményt és a kinyomkodott savanyú káposztát. Jól elkeverjük, rövid ideig pároljuk, majd ráöntve a bort, puhára főzzük.

A káposzta felét jénai tálba rakjuk, ráhelyezzük a halszeleteket. A tetejére kerül a káposzta másik fele, tejföllel megöntözzük, forró sütőben átsütjük. Tetejét tálaláskor kevés vajon megfuttatott, finomra vágott kaporral szórjuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!