Receptek

2013.05.09. 15:07

Házi krémes recept

Olvasónk Csiszár Ildikó receptje

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
7-8 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
9 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
30 dkg porcukor

Elkészítés:

1 leveles tésztát felolvasztunk szobahőmérsékleten, háromfelé vágjuk, és kinyújtjuk lisztezett deszkán. A tepsi hátoldalát megkenjük olajjal vagy zsírral, belisztezzük, majd a sodrófára feltekert tésztát óvatosan ráhelyezzük. Előmelegített sütőben, a tepsi hátoldalán pár perc alatt megsütjük a lapokat. A 3 csomag vaníliás pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, a végén 1 csomag vaníliás cukrot is belekeverünk. Ha kihűlt, akkor tesszük hozzá a porcukorral habosra kevert margarint. 5-10 percig keverjük kézi turmixgéppel, míg csomómentes, szép állagú lesz az édes krém. Ezzel töltjük meg a lapokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!