2016.11.15. 16:15
Finom meglepetés: A sajttorta
Ha vendégségről van szó, Simkó Katalinnak mindig a sajttorta jut eszébe. Még soha senkinek nem okozott csalódást könnyen elkészíthető finom meglepetésével, ajándékával.
Úgy gondolja, hogy nem nagy dolog elkészíteni, ahhoz képest, hogy milyen fenségesnek tűnik.
Simkó Katalin Szegeden tanul Fotó: Penk Tímea
A Szegedi Tudományegyetem Mesterséges Intelligencia Kutatócsoportjának a tagja kedveli a józanul vidám baráti összejöveteleket.
Hozzávalók: 125 gramm vaj, 250 gramm keksz vagy kekszmorzsa, 500 gramm mascarpone, 135 gramm cukor, egy csomag vaníliás cukor, két evőkanál liszt, négy tojás.
Elkészítés: ha nincs otthon kekszmorzsánk, a kekszet összetörjük aprítóval vagy kézi erővel, a felolvasztott vajjal összekeverjük. Egy kivehető aljú tortaformába nyomkodjuk egy kanállal, és berakjuk a hűtőszekrénybe. A mascarpone sajtot simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, utána hozzáadjuk a lisztet, majd a tojásokat. Ráöntjük a kekszre, majd 160 fokos sütőbe tesszük. Negyvenöt perc után a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját résnyire nyitva hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön a torta, majd a hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára.