2015.07.29. 07:27
Recept - Egészben sült pisztráng bébiparaj-salátával
Áman Attila séf receptje.
Hozzávalók: 4 db 40 dkg körüli tisztított pisztráng, 50 dkg bébiparaj, 20 dkg koktélparadicsom, 1 db fehérhagyma, 4-5 szál petrezselyem, 4-5 szál kakukkfű, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, 1 db citrom, só
Elkészítés:
A pikkelyezett, zsigerelt, átmosott, papírtörlővel leszárított egész halakat beirdaljuk, fejüktől a farkukig hosszában 2-3 mm mélyen, majd keresztbe a háttól a bordákig szintén 2-3 mm mélyen, négyszer.
A halakat kívül és a hasüregükben enyhén megsózzuk, hasüregükbe halanként egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy szál kakukkfüvet és egy szál petrezselymet töltünk. A halakat vékonyan megkenjük olajjal, majd sütőpapírral bélelt sütő lemezre tesszük, 220°C-os sütőben 12-16 perc alatt készre sütjük. Amíg a halak sülnek, elkészítjük a salátát. A megmosott, leszárított spenóthoz hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomot, a szeletelt fehérhagymát, meglocsoljuk olívaolajjal, a citrom facsart levével, sózzuk, brossozzuk, összekeverjük.
A pirosra sült halakat a friss salátával tálaljuk.