Receptek

2012.10.03. 14:31

Csoki minden formában

Veszprém - Lapunk első ízben rendezi meg a Csokoládénapokat október 20-a és 22-e között a Veszprém Arénában.

Tóth B. Zsuzsa

A csokoládé mindenki számára a boldogságot, a gyermekkor iránti nosztalgiát, a szenvedélyt és egy magasabb szintű élvezetet jelent. Szeretnénk, ha ezt látogatóink is megtapasztalnák. A program egyben vásár, interaktív, szórakoztató és informatív gasztronómiai rendezvény, amely rengeteg látványosságot és kóstolnivalót ígér mindenkinek. A kiállítók, bemutatók között ott lesznek a hazai csokoládégyártás jeles képviselői, például a Stühmer és a Szerencsi Csokoládégyár. A legkülönlegesebb és legfinomabb kézműves csokisokat képviseli Szántó Tibor, Nagy Judit és a kézműves csokoládé mestere, Bobojka.

Rengeteg csokoládé közül választhatnak az érdeklődők, különféle alapanyagok és töltelékek sora vonul fel a Csokoládéfesztiválon, ahol még Gombóc Artúr is csak kapkodná a fejét. Lesz a klasszikus csokoládék mellett borsos, paprikás, kecskesajtos, szilvás és mindenféle pálinkával töltött bonbon.

A program vedége Borbély Béla, a szakma nagy öregje, akinek minden recept a fejében van.  Ő találta ki többek között a Vadász csokit és neki köszönhető, hogy most is van Korfu szelet vagy eredeti receptúra alapján készülő Melódia.



A csokoládékat ezen a három napon nem csak kóstolni és vásárolni lehet, de az alkalmi csokigyárban megismerhetik a gyártás folyamatát és ki is próbálhatják azt.
Kiderül majd, hogy a csoki nem csak hűtve, de sütve is finom. A bemutató pékségben Tukacs Roland csokicseppes francia kenyeret, csokis ropogtatnivalót és más finomságokat gyárt majd. Mesterfogásait a háziasszonyokkal is megosztja. A pékmesterség fortélyait a legkisebbek is kipróbálhatják és a saját kezűleg készített sütiket el is vihetik.

Aztán lesz még méhészeti bemutató, grillázskészítés, mézeskalácssütés és -díszítés. Egyszóval, a csokoládé a szükséges jó. Ahogy azt a Csokoládéguru mondja: az édesség nem arról szól, hogy jóllakjon vele az ember, hanem hogy boldogítsa az életet. Ahhoz pedig elég néhány falat.
 
A Csokoládéfesztivál naponta reggel kilenctől este hatig várja az érdeklődőket.


 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!