Receptek

2017.05.12. 13:18

Brassói borosan

Hozzávalók: 20 dkg házi füstölt szalonna, 2 közepes fej hagyma, 80 dkg hús, 2 dl félszáraz fehérbor, fokhagymapor, só, bors, morzsolt majoranna, kaliforniai paprika, paradicsom, fűszerpaprika, krumpli

Herold Gábor

A szalonnát gyufaszálnyi csíkokra daraboljuk, a hagymát félfőre (laskára) szeleteljük, a szalonna kipirított zsírjában dinszteljük. Ha a szalonna megpirult, kiszedjük a zsírból és félretesszük. A húst kisujjnyi csíkocskákra vágjuk, betesszük a dinsztelődő hagyma mellé, ha pirulni kezd, ráöntjük a bort, bőven megszórjuk fokhagymaporral, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majorannát, és lefedjük.

A paprikát és paradicsomot vékony szeletekre aprítjuk és akkor tesszük a húshoz, ha már majdnem kész (kb. 35-40 perc). Szórunk rá egy teáskanál fűszerpaprikát, és még körülbeül tíz percig fedő alatt pároljuk. Olajban vagy tepsiben sütünk hozzá krumplit. Savanyúsággal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!