Receptek

2016.10.09. 20:02

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Szemenye - A szilva egyik jó tartósítási módja, ha sütőben megaszaljuk. A felhasználásával pompás húsételt készíthetünk.

Tersztyánszky Krisztina

Hozzávalók a töltött csirkemellhez: két egész csirkemellfilé, egy csomag baconszalonna, 10 deka aszalt szilva, egy evőkanál zsír, 50 deka savanyú káposzta, só, bors, paprika ízlés szerint.

A csirkemellszeleteket kiklopfoljuk. A baconszalonna szeleteket szorosan egymás mellé deszkára terítjük, ráfektetjük a csirkemellszeleteket. Az aszalt szilvákat szorosan egymás mellé a hússzelet szélére rakjuk, majd az egészet a baconnal együtt feltekerjük. Nem szükséges összetűzni, erősítésképpen a tekercsre még hosszában is tekerjünk rá egy szelet szalonnát.

Ezzel a módszerrel a száraz mellehúsát is élvezhetőbbé tehetjük. Hidegen könnyebben szelhető  Fotó: Tersztyánszky Krisztina

A két tekercset egyszerre sütjük, sütőzacskóban. A zacskóba a hús mellé elkenünk egy evőkanál zsírt (vagy bekenjük vele a húshengert) és fél deci vizet. Lekötjük, a felülre kerülő oldalát hústűvel kiszurkáljuk, majd tepsiben a sütőbe toljuk és legalább háromnegyed óráig sütjük. A sülés közben, ha felfúvódik a zacskó, még többször megböködjük a tetejét, forgatni nem kell. Amikor átsült, tálalhatjuk, hidegen is nagyon finom.

A savanyú káposztát kevés zsíron megpirítjuk, majd némi ecetes víz és cukor hozzáadásával puhára pároljuk.

 

Címkék#recept

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!