Receptek

2012.01.20. 14:26

Fácánpecsenye vajban sült almával-körtével

Íme Rézmann Józsefné, bodajki olvasónk receptje! Ínycsiklandó fácánsült gyümölccsel!

Napló Online

2 db fácánmell filézve

bors
fokhagymás villámpác
2 evőkanál olaj
30 dkg vaj
0,5 dl félszáraz fehérbor
2 alma
1 körte
30 dkg vaj
1 evőkanál cukor
4 cl brandy


 

 

A melleket sóval, borssal fűszerezzük, és a villámpácba tesszük. Olajat forrósítunk, és a szeleteket mindkét oldalukon átsütjük. Egy sütőedénybe áttesszük a pecsenyelével együtt, és a borral meglocsolva még 20 percig locsolgatva sütjük.

A körethez az almát, körtét negyedeljük. A vajat, cukrot enyhén megpirítjuk, és hozzáadjuk a gyümölcsöt, hozzá egy csipet sót is. Amikor szép rózsaszín a gyümölcs mindkét oldala, de nem túl puha, hozzáadjuk a brandyt, ezzel már csak kevés ideig pároljuk.

Ha van vörös áfonyánk, díszítésként adhatunk hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!