• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • cikk kép
    Néger kocka: édes csábítás

    Gyerekkorom nagy kedvence volt a néger kocka, ám eddig nem mertem próbálkozni az elkészítésével. Addig, amíg rá nem találtam egy könnyebben elkészíthető receptre.

  • cikk kép
    Hideg finomságok aszpikban dermesztve

    Előfordul, hogy sóvárogva nézzük a bisztrók, svédasztalok aszpikos ételkölteményeit. Talán nem is jut eszünkbe, hogy ezeket magunk is elkészíthetjük, méghozzá meglehetősen olcsón! A műhelytitkokat Bársonyné Dankovics Mária, Maja osztja meg velünk.

  • cikk kép
    Mihályfai gulyásleves recept

    Olvasónk Fendrik Ernőné receptje

  • cikk kép
    Vadas libamell recept

    Olvasónk Baranyai Gyula receptje.

  • cikk kép
    Recept: székelykáposzta

    Miközben egyre melegebb napok jönnek és mindenki a tavaszi ételek után áhítozik, én még a télben élek: minap főztem meg egyik kedvencemet, a székelykáposztát, aminek mint tudjuk, semmi köze a székelyekhez.

  • cikk kép
    Lebbencsleves recept

    Olvasónk Kindl Józsefné igazán hagyományos receptje: egy finom lebbencsleves!

  • cikk kép
    Így kell elkészíteni a tökéletes húsvéti sonkát

    A húsvéti sonka nélkülözhetetlen a magyar családok ünnepi asztaláról. Március 27-e már húsvét vasárnap. Nagyszombaton pedig véget ér a nagyböjt, meg lehet szelni a sonkát. Vagyis, már nem sokat halogathatjuk annak megvásárlását.

  • cikk kép
    Recept: húsvéti habos epertorta

    Húsvétkor több ideje van az ember lányának a konyhában pepecselni. Miért ne kényeztessük magunkat egy kicsit? Például egy habos-mascarponés epertortával...

  • cikk kép
    Mi a jó húsvéti sonka elkészítésének titka?

    Megyei körkép - A sonka meghatározó része a húsvéti ünnepkörnek, azonban korántsem annyira egyszerű elkészíteni, ahogy azt ránézésre gondolják. Nem mindegy, hogy milyen a sonka, és azt hogyan, mennyi ideig főzzük. A titok a jó alapanyagban és az elkészítésben rejlik.

  • cikk kép
    Hamis disznósajt a ráadás

    Csabai Tibor grafikusművész szívesen alkot a konyhában is. A díjnyertes kocsonyája mellett a maradékokból hamis disznósajtot készít.

  • cikk kép
    Valenciai paella wokban - Mutatjuk, milyen egyszerű és finom

    Akik jártak már Spanyolországban, bizonyára jól ismerik az ország egyik nemzeti ételét, a paellát. Ez az egytálétel itthon is viszonylag egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

  • cikk kép
    A liszt és a nyújtás a lényeg

    Ha a Balatonnál töltjük a szabadidőnket, és gasztronómiai különlegességre vágyunk, érdemes beiktatni egy kis piacozást a szokásos programok közé. Házi készítésű sajtot, kenyérlángost és – többek között – sok helyen friss, igazi házias rétest is találhatunk.