Púder Nélkül

2015.04.29. 12:48

Zsidró Tamás a frizuratrendekről

Lehet szőke, színes, pixie, vagy természetes hatású a frizura és a hajszín ma sokféleképpen variálható. A leginkább trendi azonban az, ha mindenki azt hordja, ami neki a legjobb.

Kutasi Zsófia

- A trendek nagyon gyorsan változnak, elsősorban irányzatok vannak a hajvágásban - tudtuk meg Zsidró Tamástól, hazánk egyik legelismertebb mesterfodrászától. Hajszínekben az egészen világos szőkék hódítanak, melyek sokféleképpen variálhatóak. A szuper trend a hamvasszőke kékes beütéssel. Az egyéb divatirányzatokban megjelenik a vörös, a fiatalok körében a színes kék, zöld, sárga az ultra divat. Hajvágásban még mindig erősen jelen van a rövid frizura, az úgynevezett pixie forma pedig továbbra is trendi, emellett megjelentek az előre hosszabbodó, vállig érő formák. Ezek akár átmenettel, sokféleképpen variálhatóak.

- Nagyon színes a választék, az internetről pedig mindenki ki tudja választani a neki tetsző frizurát, vagy hajszínt. Régebben ez sokkal nehezebb volt, mert mire Magyarországra ért egy divathullám, az addigra külföldön már lerágott csontnak számított. Ma, ha kikerül egy kollekció egy fodrásztól vagy egy divatcégtől, az egyből megjelenik. Nincs egyetemes divat, a lényeg, hogy mindenki saját magát találja meg a sokféle irányzat között - fogalmazott Zsidró Tamás.

Zsidró Tamás

Pikler Tibor mesterfodrász szerint a női szépségideál változóban van, ezen a téren erősen keverednek a különböző kultúrák hatásai is. Gyors és látványos eredményt elsősorban a színekkel lehet elérni, melyekkel a frizura formáját is lehet hangsúlyozni. Divatosak többek között a természetes árnyalatok is: - Azzal, hogy beárnyaljuk a haj tövét, a végét kivilágosítjuk, extra natúr hatást tudunk elérni. A lényeg, hogy kiemeljük a formát. Ha szeretnénk valamit eltüntetni, oda sötétebb színeket viszünk fel, ha pedig kiemelni, akkor világosabb színeket használunk - mondta a szakember.

A két fő irányvonal szerint a frizura lehet nagyon hordható, vagy nagyon művészi. A hordható esetén fontos a természetesség, nőiesség és a magas minőség. Ezt azok a nők választják, akiknek számít többek között az, hogy megfeleljenek a munkahelyükön és a társadalmi elvárásoknak. A művészi vonalban elsősorban a kreativitás érvényesül, az eredmény ekkor inkább extrém, vagány. Pikler Tibor szerint mindig azt kell hangsúlyozni, ami előnyös:

- A női és férfi fodrászat hatással van egymásra és bizonyos, immár unisex elemeket át lehet emelni a két területről. Fontos az újdonság is, azonban ezt felülírja, hogy olyan frizura készüljön, amellyel a vendég jól érezi magát. Elsődleges, hogy a fodrász ismerje az alapokat, amelyekre tud építkezni, a frizura azonban akkor lesz sikeres és hordható, ha azt a vendég otthon is el tudja készíteni. A szakmai tanácsadásnak ezért is van kiemelt szerepe. Végeredményben a lényeg az, hogy megszépítsük a nőt.

Gyors és látványos eredményt a színekkel is el lehet elérni. Idén is divat a rövid frizura, emellett megjelentek az előre hosszabbodó, vállig érő formák. A fotón Pikler Tibor mutat be egy technikát vendégén
Fotók: Balogh Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!