Púder Nélkül

2016.10.30. 11:27

Zombik és mesehősök özönlik el az éjszakát! Mutatjuk, hogy vegyülhet el közöttük

Tudja mi az a kristálykoponya? Hát azt, hogy hol juthat tuti gennyes műtéti hegekhez, művérhez? Mutatjuk!

Forgács Ádám

Zombik, vagyis élőhalottak, mozgó csontvázak, vérző szellemek és más szörnyűségek lepik el hamarosan a tereket. Mutatjuk, hogy vegyüljön el közöttük!

A borzongás az egyik alapvető lelki igényünk, csak a mértéke más minden embernél. Halloween-partiba ma már nem csak a húszas korosztály jár, a fiatal családosok általában házibulit szerveznek erre az alkalomra, az óvodásokat pedig tematikus programok várják erre a napra művelődési házakban, játszóházakban, vidámparkokban.

A visszafogottabbak és azok a nők, akik cukik és szerethetők akarnak maradni a legrémesebb éjszakán is, valamilyen klasszikus mese főszereplőjét (királylány, Hófehérke, Piroska, stb.) testesítik meg, vagy az úgynevezett kristálykoponya sminket választják. Ez utóbbi alapja egyszerű: hófehér arc, sötét karikák a szem körül, sötét folt az orr helyén. A többi fantázia és ízlés kérdése: a sötét foltokat a szem körül elkezdjük díszíteni: csipke, vagy virágmintával, strasszkövekkel, flitterrel. A szánkat meghosszabbítva fekete szemceruzával és néhány függőleges vonallal könnyedén összevarrt hullaajakká alakíthatjuk.Pasiknál arat a vérfarkas, Drakula jelmez, ezek sminkjéhez elegendő a fekete folt a szem körül, néhány sebhely tetoválás ( kukacos és gennyes is kapható), foszforeszkáló műfogsor, a szájunk sarkába pedig művér-cseppek.

Ha brutálisabbat akarunk, akkor remek kelléket kapni „olló a fejbe”, vagy „kés a fejbe” variációkhoz (hajráf-megoldás), ezekhez is elegendő az alap hófehér smink és néhány hullafolt.

Horváth-Ulrich Dóra veszprémi kozmetikus azt mondta a Naplónak, hogy szakemberhez a fiatalabbak nem igen fordulnak: az egyetemisták, középiskolások költségkímélő megoldásokat választanak és általában maguk festik az arcukat, vagy egymást kérik meg. A kozmetikustól a fiatal családosok rendeltek eddig halloveen-es sminket.

- Több gyerekes családanyák kértek mindenszenteki mulatsághoz arcfestést, leginkább a klasszikus amerikai megoldásokat: kristálykoponyát a nők, hagyományos halálfejet a pasik – mondta Horváth-Ulrich Dóra.

A szakember azt tanácsolja: az házi sminkelés során fontos, hogy arcra való anyagokat használjunk. A megfelelő megjelenéshez az interneten számos videó kínál megoldást, a kozmetikus szerint csak arra kell figyelni, hogy a bőrünk ne károsodjon a festékanyagoktól.

Tóth Petra hobbisminkes egy igazán eredeti sminket készített lapunk kérésére. A témaválasztáskor fontos szempont volt, hogy olyan karakter bőrébe bújjon, mely nem hátborzongató, hanem szép, nőies és egyben cuki. Korábban készített már vámpír, zombi, kristálykoponyás, cicás sminket, az őz motívum azonban még nem szerepelt a palettáján.

Az egyetemista lány szerint az őzike arc nem vesz sok időt igénybe, a legtöbb időt az orr kialakításával kell tölteni, mert ez a meghatározó vonal, ez adja meg a figura karakterét. A szem körüli festés az alap szemkiemelés felfokozott verziója.

Petra számos videó megnézése és fórum elolvasása után szervezett jártasságot a sminkelésben, az őzike maszkot egy óra alatt varázsolta arcára. Itt is, mint minden sminknél, fontos megjegyezni, hogy csak azok válasszák, akiknek a külső jegyeik megfelelőek az áhított karakterhez: az őzikéhez elengedhetetlen például a nagy, szépen vágott szem. Mindig jó, ha van otthon fehér arcfesték. Ha nincs akkor világos alapozót vagy korrektort is lehet használni a világos részek felfestéséhez - mesélte Petra.

Persze van, aki egyszerűen csak valami jelmezbe bújuk, mintha farsang lenne, s nincs is ezzel semmi baj: a lényeg a játék, az átlényegülés öröme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!