Púder Nélkül

2015.07.12. 13:58

Végre hangsúlyos színek - Idén nemcsak az alkalmiruha-divat kölcsönöz a szivárványtól

Az idei nyári divatban végre tobzódhatunk a színekben. A zöldek, sárgák, a korall és piros árnyalatai mellett megmaradt az örök fehér.

Tóth B. Zsuzsa

A királykék régen a nemesi öltözet színe volt, elnevezése is erre utal – tudtuk meg Peszlen Mária divattanácsadótól. A megszokottól eltérően idén nem csak az alkalmi öltözékek színe, hanem a nyári divatban is nagy hangsúlyt kap. Nagyon széles a paletta a minták terén, virágminták kis és nagy léptékben, pöttyösek, csíkosak, etnominták, nonfiguratív megoldások találhatóak az idei trendben. Mindezek egymással való kombinálása is gyakori, ami nagyon kifinomult stílusérzéket kíván.

A Vasarely-utánérzés tetten érhető a mai divatban, de a fehér alapon virág- és geometrikus minta kombinációja is jellemző. Modellünk Borsányi Ágnes (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Visszajött a mell alatti szabásvonal mély dekoltázzsal, az úgynevezett Josephine-stílus, de akár az ötvenes évek Marilyn Monroe-stílusával sem leszünk kevésbé divatosak. Utóbbi a közhiedelemmel szemben nem erősít túlzottan. Csak figyelnünk kell testarányainkra. A mell alól induló hól berakások csak a nagyon karcsúaknak javasoltak, de a csípőtől induló, levasalt hólmegoldás jól állhat mindenkinek. A visszatérő nagy sláger az overall, anyaga lehet selyem vagy dzsörzé. Jellemző e ruhadarabnál is a színkavalkád, az etno- és a kasmír minta. Találunk kényelmes, mindennapi használatra alkalmas overallokat, amelyek utazáshoz is kiválóak, ugyanakkor a fazon megjelenik az elegáns, alkalmi viseletben is. Akár nemes anyagból, csipke kombinációval. Idén dívik az egész ruha, ez a legnőiesebb viselet. A képen modellünk ruhája abszolút magán viseli az idei évi trend minden stílusjegyét: a fehér alapon virág- és geometrikus minta kombinációját. Remek alapdarab, a kiegészítők variálásán múlik, hogy alkalomra vagy hétköznapra viseljük. Jó tanács, hogy igyekezzünk olyan alapdarabokat vásárolni, amelyek többfunkciósak lehetnek.

Ami a táskát illeti, az egyszínű darabhoz a szín másik árnyalatát is viselhetjük a ruhán. Mintás ruhához egyszínű táskát válasszunk.

 

Keleties és batikolt

Idén divatosak a pamutfarmerok Swarovski-kristályokkal díszítve, batikolva, anyaga mesterségen gyűrve, kivágva, rojtozva. Ügyeljünk arra, hogy utóbbiak a fiatal korosztálynak állnak jól, de esetükben sem mindegy, hogy hova veszik fel. A nadrágdivatban még a keleties fazonú, ejtett ülepű darabok is hódítanak, azonban ezek nemes anyagból készülnek. Akár kézzel festett hernyóselyemből.

Címkék#divat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!