Púder Nélkül

2015.07.01. 11:04

Várandósan is szépen

Fontos a szépségápolás a várandósság ideje alatt is, hiszen ha a mama jól érzi magát a bőrében, az a babának is jó - fogalmaz Horváth-Ulrich Dóra kozmetikus.

Kutasi Zsófia

A szakember azonban arra figyelmeztet, érdemes felkészülni, hogy mivel ebben az időszakban a hormonháztartás megváltozik, a bőr is változásokon mehet át. Sok esetben az arcon eltömődnek a pórusok, pattanások alakulhatnak ki, ezért ilyenkor gyakrabban érdemes tisztító kezelést igénybe venni.

Jó tudni, hogy a szoláriumozás orvosi engedélyhez kötött. A várandósság alatt is fontos a napvédelem, mivel ilyenkor gyakran az arcon pigmentfoltok jöhetnek elő. A megelőzés ebben az esetben is könnyebb, mint utólag kezelni a problémát.

A striák nem csak a pocakon, hanem a csípőn, combon, melleken is megjelenhetnekés ha már kialakultak, utólag nehéz elhalványítani azokat - fogalmaz Horváth-Ulrich Dóra

A pocak növekedésével a bőr tágulni, feszülni kezd, megjelenhetnek a striák, ez az amitől sok nő retteg a várandósság alatt. Nem véletlenül, hiszen eltüntetésük nagyon nehéz, sokszor a kezelésekkel is csak halványítani lehet a nem kívánt csíkokat. Ennek kivédésére ápoló olajok, krémek napi használatát javasolja a szakember.

- A striák nem csak a pocakon, hanem a csípőn, combon, melleken is megjelenhetnek és ha már kialakultak, utólag nehéz elhalványítani azokat - fogalmaz Horváth-Ulrich Dóra.

Horváth-Ulrich Dóra

Mindemellett viszont jó hír, hogy a várandósság harmadik hónapjától csökken a szőrzet mennyisége, erőssége, emiatt annak eltávolítása is egyszerűbb. A szakember azonban óvatosságra int mindenkit: mellőzzük a gépi kezeléseket ebben az időszakban otthon és kozmetikában is. Kismamaként is fontos, milyen kozmetikumokat használunk, érdemes odafigyelni, hogy tiszta, vegyszermentes, készítményeket vigyünk fel a bőrre, külön odafigyelve arra, hogy azok parabénmentesek legyenek.

Kellő odafigyeléssel azonban várandósan is sokat lehet tenni a szépségért. Kozmetikushoz lehet továbbra is járni és ha kell, többször igénybe venni az arctisztítást. Vannak, kezelések, amelyeket minden további nélkül el lehet végezni, azonban vannak olyanok is, amelyekre igaz, hogy ami jó a mamának, az nem feltétlenül jó a babának is. A test változásait is érdemes figyelni. A szép bőr tehát elérhető a várandósság alatt is. Fontos, hogy a kismama ne hanyagolja el magát és pocakkal is mindig csinosnak és szépnek érezze magát.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!