Púder Nélkül

2016.02.29. 20:10

Szépségkirálynőnek választották a pápai diáklányt

Pápa - Kíváncsi volt a nagyvilágra, elindult és rögtön sikert aratott. Mihályfi Liza élete első szépségversenyén elnyerte a koronát, Miss Tini Hungarynek választották.

Polgár Tibor

Mihályfi Liza 11. osztályos a pápai Türr István Gimnáziumban. Az angol mellett olaszul is tanul, kedvenc tantárgya a biológia, és dietetikusnak készül. Szeret sportolni, hét évig szertornázott, majd úszott, karatézott, táncolt és lovagolt, jelenleg edzőterembe jár heti két alkalommal. Szép mosolyú, hosszú, barna hajú lány, akit már több alkalommal buzdítottak ismerősök, hogy próbálkozzon meg a modellkedéssel. De Lizát nem érintették meg ezek a felvetések, egészen addig, míg egy barátnője az interneten felhívta a figyelmét a Miss Hungary, illetve a Miss Tini Hungary versenyre. A családdal folytatott beszélgetés után Liza úgy döntött: ezúttal belevág.

- Valami másra vágytam, mint a hétköznapok, és úgy éreztem, meg akarom mutatni magam - emlékezett vissza Mihályfi Liza. A fényképes jelentkezést személyes megjelenésű válogatás követte, a kiválasztottak számára a következő kör egy egyhetes fotótábor volt Hajdúszoboszlón. Itt pózolni és mozogni tanultak a kamera előtt, fodrászok és sminkesek foglalkoztak a lányokkal, és egész napok teltek el azzal, hogy fotózták őket. A felkészítés után jött maga a nagy megmérettetés, a verseny. A helyszín a budapesti Lurdy-ház volt 2015 decemberében. Izgalom a tetőfokon, meghívott vendégek, szakértő zsűri, drukkoló hozzátartozók és reménykedő lányok.

- Négy forduló volt, az elsőben bundában kellett végigmenni a színpadon. Ez nem volt kötelező, még nem pontozták, a versenybe a kisestélyis, a bikinis, majd a záró nagyestélyis felvonulás számított bele. Először nagyon izgultam, anya is mondta, hogy nagyon látszik rajtam, és azt javasolta, változtassak. Ezután már úgy mentem ki, hogy csak őt figyeltem, ahogy hátul mosolyog, drukkol és mutatja, hogy minden rendben van. A legvégére már felengedtem, ez volt a nagyestélyis felvonulás, amit nagyon élveztem - elevenítette fel az emlékezetes estét Liza, akinek piros és arany színű, hátul kivágott fellépőruhája nyertes választásnak bizonyult: a pápai diáklány elnyerte a zsűri tetszését és az első helyre sorolták az indulók között. Amíg a szépek szépéről döntöttek az ítészek, a lányok izgatottan múlatták az időt a színfalak mögött.

Mihályfi Liza élete első szépségversenyén elnyerte a koronát, Miss Tini Hungarynek választották 
Fotó: Kulcsár Dávid

A felfokozott érzelmek az eredményhirdetéskor sem csitultak. Egymás után hangzott el az udvarhölgyek neve, majd pedig kihirdették a királynőét. Mihályfi Liza - kiáltotta az estébe Kasuba L. Szilárd, a verseny házigazdája. - Mosolyogtam és tudtam, hogy akkor most ki kell mennem, de nem fogtam fel, hogy mi történik. Még másnap is a hatása alatt voltam - mondta el a tini szépségkirálynő. A jutalma utazás, egyéves modellszerződés és részvétel a világversenyen. Mindez még ezután jön, Liza pedig a versenyt követően visszatért a hétköznapokba. Iskola, edzés, család, minden ugyanaz, csak kicsit másképp. Az élmény, a siker nem változtatta meg, ezt édesanyja, Kersner Anikó is megerősítette a beszélgetésünkkor. Viszont magabiztosabb lett, és a való világ is megérintette, ugyanis vannak diáktársai, akik a korábbinál visszafogottabbak vele szemben. Ez bántja Lizát, de a fiatal lányt védelmezi a családja. Így hát mosolyog, vállalja érzéseit és bátran nyilatkozik. Természetessége megnyerő, szép lány, de nem a külsőség áll élete középpontjában. Személyisége húzóerő volt a versenyen is, belső kisugárzását a fotózásokon és a színpadi megmutatkozáskor is értékelték a szakemberek - tudtuk meg édesanyjától.

Az első siker felbátorította Lizát, szeretne elindulni további versenyeken, és majd a felnőttek mezőnyében is kipróbálná magát. Az alapok megvannak: támogató család, vonzó megjelenés, kedves-ség, vállalkozó kedv, céltudatosság, rálátás a szépségiparra, hiszen édesanyja kozmetikus. A többi a jövő titka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!