Púder Nélkül

2016.05.01. 19:50

Számos bőrproblémától megkímélhetjük magunkat, ha körültekintően választunk kozmetikumokat

A sminktermékek kiválasztása minden esetben körültekintő odafigyelést igényel, ám ha kombinált vagy zsíros bőrrel küszködünk, még tüzetesebben kell áttekintenünk a palettát. Összegyűjtöttük azokat a produktumokat, amelyeknek hasznát vehetjük a mindennapokban.

Perei Dóra

Gyakori jelenség, hogy röviddel a smink felvitele után úgy érezzük, mintha legalább már egy fél nap lenne mögöttünk. Csúszik, folyik, elkenődik. Az esetek többségében ilyen és ehhez hasonló problémákkal kell szembesülnünk. Ugyanakkor zsíros és kombinált bőrre meglehetősen nehéz megfelelő készítményt találnunk, ezért segítségképpen megmutatjuk, mik azok a termékek, amelyek egy nő táskájából semmikképpen sem hiányozhatnak.

Krémárnyalók: segítségükkel pontosan azt az árnyalatú hidratáló arckrémet keverhetjük ki, amit szeretnénk.

Tegyünk egy kevés arckrémet a kézfejünkre, majd keverjünk hozzá néhány cseppet a választott krémárnyalóból, végül vigyük fel az arcbőrre. A kozmetikum tökéletesen vegyül az arckrémmel, egyenletes, természetes árnyalatot kölcsönöz, ráadásul önmagukban korrektorként vagy alapozóként is funkcionál-hatnak.

Tipp: A zsírosabb bőrűeknél mindig legyen kéznél úgynevezett púderzsebkendő, amely a másodperc töredéke alatt képes eltünteti a csillogó bőrfelületeket.

Bőrszínező: arra hivatott, hogy fényt adjon a fakó bőrnek, egészséges színűvé varázsolja a sápadt bőrt, illetve biztosítsa a napbarnított hatást még a sötét árnyalatú bőrön is. Használhatjuk önmagában, ha az arckrém és a krémárnyaló (vagy alapozó) közé visszük fel, de akár hozzájuk is keverhetjük. Tipp: a stift alapozó szintén jó választásnak bizonyul, gyorsan eltünteti a kisebb pattanásokat, kiütéseket.

Arcpúder: a púderekben az a csodálatos, hogy az igazán jó minőségűek önmagukban használva is természetes hatást nyújtanak. Amit érdemes tudni róluk, hogy száraz bőrre kell felvinnünk őket, miután az arckrém és az alapozó (krémárnyaló) megszáradt. Mártsuk az ecsetet a púderbe, ütögessük le róla a felesleget, majd az orrunktól kifelé haladva, egyenletesen dolgozzuk el a bőrön, amíg megfelelőnek nem találjuk a fedését. Tipp: ennél a bőrtípusnál kompakt alapozó segítségével ugyancsak pillanatok alatt eltüntethetőek a zsírosabb felületek.

Alapozó: ha zsíros a bőrünk, célszerű olajmentes vagy púder alapozót használnunk, ezek ugyanis egyenletes végeredményt biztosítanak. Amennyiben kombinált a bőrtípusunk, a púder alapozó kézenfekvőbb megoldást nyújt, hiszen könnyebben tudjuk koncentráltan, csak a kiválasztott területeken alkalmazni.

Címkék#smink

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!