Púder Nélkül

2015.06.28. 16:34

Legyenek csinosak a kismamák

A nyári hőség nem kíméli a kismamákat sem. Az áldott állapotban lévőknek szeretnénk néhány jó tanácsot adni.

Tóth B. Zsuzsa

Peszlen Mária divattanácsadó szerint alapszabály, hogy egy kismama is legyen csinos. Az öltözködésben ilyenkor főszerepet játszik a laza öltözet és a természetes anyagok sora. Divatosak az idei nyáron a hosszú ruhák mell alatt megszabva, helyet adva a pocaknak. Ezeket később is jól kihasználhatja a leendő anyuka.

A ruhanemű anyaga legyen pamut, len, selyem vagy műselyem. A nadrág kötős vagy speciális szabású, bővíthető. Praktikum és elegancia. Aki szereti a leggingszet, mindenképpen hosszú tunikával viselje. Ez az időszak nem a „haspólókról” szól. A fehér szín praktikus nyáron, amellett a tisztaság szimbóluma, a kismamák bátran viselhetik. Az arany és az ezüst a koronacsakra színe, szintén ajánlott számukra. A fekete azonban a csend, a befogadás színe. A színes ruhákat vagy a fehér színt javasoljuk inkább, de ha feketébe öltözik egy kismama, lehetséges, hogy a korábbinál befogadóbb a világ dolgai iránt ebben az állapotban. Manapság divatosak a feliratos ruhák. Aki gyermeket vár, a ruháin levő feliratokkal csínján bánjon, öltözékén olyan szimbólumok legyenek, amelyek egy anyának fontosak.

A várandósság idején tartsuk szem előtt, hogy a kismamák viseletéhez a visszafogott dekoltázs illik. Modellünk Giczi Veronika  (fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Most divatos a szív- vagy hold- és csillagminta. A pöttyös minta a kör formájából adódóan a víz szimbóluma, az élet forrását jelképezi. A virágminta szintén találó, az idei trendben hangsúlyosan jelen van a rózsaminta. A rózsa a magyar népművészet fontos motívuma, amelyben a nőiesség minden aspektusa benne van. A dekoltázs ne legyen túl mély, ez egy más állapot, ne essen túlzásokba a kismama. Bátran hordhat viszont ékszereket, de nem mindegy, hogy mit visel magán. A baba ugyanis már a várakozás időszakában is átveszi az információkat. Lát és hall, a környezete ingereit érzékeli. A hangulati hullámzások a színekkel harmonizálhatóak. A szívcsakra színeivel, a zölddel és a púderszínnel lehet helyreállítani a szeretetegyensúlyt. Ha valamiről nehéz beszélnie, akkor a kék, a kommunikáció színe ajánlott. Az ékszerek a kristályok közül is kikerülhetnek. A hegyikristály a tisztulást segíti, a rózsakvarc a szívet erősíti. A hosszú, ék alakú nyaklánc a szívcsakrára hat, a kerek a torokcsakrára, a kommunikációra. A csuklóra helyezett ékszer, karkötő az akaratot erősíti. Amennyiben a kismamának problémája van például a vérnyomásával, a hematit karkötő segíthet.

Semmi nem pótolhatja a friss levegő jótékony hatását. A napozással azonban óvatosnak kell lenni, egy széles karimájú szalmakalap jól jöhet. A kora délelőtti és késő délutáni órákban menjen csak napra, aki babát vár. Egy kis üveg víz pedig mindig legyen nála a táskában. A táska ne legyen nagy, aki babát vár, kerülje a cipekedést.

A babavárást várandósságnak, ne pedig terhességnek hívjuk. A szép magyar nyelvben több kifejezés is van a másállapotra. 
A várakozás idején pozitív hatással van közérzetünkre, ha a lehető legszebben beszélünk erről az időszakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!