Púder Nélkül

2015.07.03. 06:24

Laza stílus hatvanon túl is

Nincs annál borzasztóbb látvány, amikor a nagymamakorú hölgyek tizenévesnek öltöznek és úgy sminkelik magukat, mint húsz- vagy harminc éves korukban. De korántsem könnyű megtalálni a korunknak és az alakunknak megfelelő stílust és divatos holmikat.

Osváth Sarolta

Akár bevalljuk, akár nem, hatvanon túl is számít, hogyan nézünk ki. Sok nő azonban - egy bizonyos kor és kiló elérése után - elbizonytalanodik és nem érzi, nem találja el a korának megfelelő öltözködési stílust, és a nagy igyekezetében nevetségessé teszi magát. Van, aki egy idő után feladja, és a másik végletbe esik: nekem már mindegy, csak kényelmes legyen felkiáltással látványosan nem figyel az öltözködésére, a frizurájára, elhanyagolt, ápolatlan benyomást kelt és ezáltal a koránál sokkal idősebbnek látszik.

Képeinken Kati mamit, négy fiú nagymamáját láthatjuk néhány jól megválogatott szabadidős öltözékben balatoni és tengerparti nyaralásain: tengerparton a hosszú póló nélkülözhetetlen.

Elegáns összeállítás: fehér térdnadrághoz a sima sötétkék, csípőt takaró felső, decens megjelenést kölcsönöz az ezüsttáska.

Kirándulásra sportos és kényelmes a térdnadrág, tornacipő és pamutdzseki. Olykor a sál és a baseballsapka is szükséges.

Strandra, parti sétára viselhetjük a praktikus strandkendőket

Pedig szó sincs arról, hogy ötven-hatvan, sőt hetvenévesen le kellene mondani a divatos öltözködésről.

Különösen nagy gonddal kell a ruhatárat összeállítani, ha kimozdulunk a megszokott közegünkből. Mit tegyünk a bőröndbe, hogy minden alkalommal csinosan és mégis laza szerelésben jelenjünk meg? Nagy melegben csábítóak a lenge holmik, a feszes sortok, rövid pólók, horgolt tunikák, de egyáltalán nem biztos, hogy jól is állnak rajtunk. Strandkendőből pedig akár többet is csomagolhatunk, rá fogunk jönni, hogy talán a legjobban kihasználható ruhadarab.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!