Púder Nélkül

2016.08.28. 16:40

Játékosan és lazán - Mentsük át az indián nyárba a színeket, a formákat

Tapolca - Bár a nyár lassan véget ér, a divattanácsadó szerint hagyjuk még a szekrényben a sötét színű őszi, téli ruhákat, ha jó idő van, hordjuk még bátran a nyáriakat.

Tóth B. Zsuzsa

Az idei nyár amúgy is szeszélyes volt, vagy nagyon meleg, vagy túl hűvös, hiszen mostanában összemosódnak az évszakok.

A nyári divatszíneket, szabásvonalakat ne feledjük még, őrizzünk meg a meleg évszak színeiből néhányat, mentsük át azokat az indián nyár időszakába - ajánlja Peszlen Mária divattanácsadó. A nyári szabadság után így talán nagyobb kedvvel megyünk újra munkába.

A hűvösebb reggelek és esték miatt praktikus a réteges öltözködés, egy sötét színű, csíkos, könnyű lennadrág jól variálható egy egyszínű toppal, kiegészíthetjük egy blézerrel, kiskabáttal.

 

A kulikabátok idén kevésbé karcsúsítottak, inkább A-vonalúak, rövidebb szabásúak. Bubigallérral, nagyobb méretű díszgombokkal készülnek, melyek akár többfélék is lehetnek. Így a gyermekruhák játékosságát kölcsönzik viseletünknek. Akár magunk is felvarrhatunk ilyen gombokat egy arra alkalmas blézerre.

A pöttyös vagy kockás, geometrikus minták egymással jól kombinálhatók. Elegánsak leszünk így, de a kényelmes öltözék praktikus is a munkahelyre.

Az őszi időszakban még gyakoriak az esküvők is. Mostanában sok szertartást rendeznek a természetben, a tóparton vagy a családi ház udvarán, kerti partival összekötve. Öltözködhetünk lazábban, az ünnep jellege azonban megköveteli, hogy mit vegyünk fel.

Míg jó idő van, hordjuk a nyári ruháinkat! Modell: Borsányi Gáborné

 

A szertartásra nem illik fedetlen vállal menni, az ujjatlan ruhához kell egy lazább blézer vagy csinos bőrkabátka, amit később levehetünk.

A nyári divat szerinti alkalmi ruhánkat ilyen eseményre feldobhatjuk egy élénk színű, akár piros bőrdzsekivel. Azt később is jól variálhatjuk színházba, kiállításra, esti sétákhoz az indián nyárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!