Púder Nélkül

2016.08.21. 19:05

Gyakrabban, keveset!

Meleg, száraz időben inkább többször vágassunk kis menynyiséget a hajunkból, mert ezzel elkerülhetjük a töredezést - mondja Ihászné Mariann fodrász.

Napló információ

Ahogy a napsugarak nem kímélik a bőrünket, úgy szárítják ki, koptatják és teszik fakóvá a hajszálainkat is. Mivel az ombre - azaz a tő és a hajvégek közötti egy-két árnyalatnyi különbség - lassan kezd lecsengeni, és a dauer, illetve a fonások jönnek újra divatba, kevésbé jellemzőek az időszaki hajfestések.

Akik viszont nem elégedettek saját hajszínükkel, azok közül a legnagyobb áldozatok a vörösek, mert náluk az átlagnál jobban észrevehető a roncsoló hatás. A szakemberek ezért gyakorta ajánlják a világos színű kalap, sapka vagy fejkendő viselését, mely - ha huzamosabb ideig muszáj napon tartózkodnunk - a napszúrás ellen is védelmet nyújt. Ha viseljük ezeket a fejfedőket, az átlagnál jobban izzadunk, amit az olykor kellemetlen hőség csak fokoz. Célszerű nyáron többször hajat mosni, egészségügyi szempontból elengedhetetlen erre odafigyelni. Ekkor és fürdőzés esetén a klóros és sós víz hatására hajunk elveszítheti fényét és tovább száradhat. A lényeg a rendszeres ápolás a szakember szerint, aki előnyben részesíti a balzsampakolást, a keratinos hajápolást, a házi szerek megfelelő módú használatát, de óva int a három az egyben samponok használatától, mert azok a szerek túllágyítják a hajat.

Címkék#hajvágás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!