Púder Nélkül

2015.04.15. 13:50

A téli időszak után a megújulásra bőrünk is vágyik

Ne féljünk a tavaszi arctisztításról és szánjunk rá elég időt – javasolja a kozmetikus.

Kutasi Zsófia

A tavaszi arctisztítás azért is fontos, mert télen a vitamin és mozgáshiány miatt a bőr felső rétege szarusodik, megvastagodik, ezért a bőr szürkének, fakónak tűnik. Tavasszal érdemes ezt eltávolítani illetve a bőrt kitisztítani. Ez után sokkal könnyebben felszívódnak a hatóanyagok, melyekre tavasszal ki vagyunk éhezve. A tisztításnál nagyon fontos, hogy azt kozmetikus végezze, ne otthon nyomkodjuk magunknak. Már a tavaszi napsütésben is elkezdődik a barnulás és a nem megfelelően tisztított bőr foltosan barnulhat. Elsődleges szempont a tisztításnál a megfelelő bőrradír használata, akár mechanikai, akár enzimes vagy gépi peelingről van szó. Az UV-szűrős termékekkel szintén óvhatjuk az arcunkat.

– Az évi egy bőrtisztítást mindenkinek, minden korosztálynak ajánlom – fogalmaz Horváth-Ulrich Dóra.

Az évi egy bőrtisztítás mindenkinek jót tesz, minden korosztály számára ajánlott. A képen Horváth-Ulrich Dóra kozmetikus
Fotó: Penovác Károly

A tisztítás során radírozás, az elhalt hámréteg eltávolítása, majd puhító krémmel masszázs, gőzölés, utána fertőtlenítés és gyulladáscsökkentés történik. Bőrtípustól függően, egy tápláló, vagy akár ultrahangos eljárással folytatódhat a kezelés. Tiniknél a gyulladáscsökkentők alkalmazása után nincs szükség további ápolásra a kozmetikában. Az otthoni bőrápolásnál is fontos a jó alapos radírozás és már most az UV-szűrős termékek használata.

– Ha kijönnek a májfoltok a bőrön tavasszal, azokat eltüntetni nagyon nehéz, megelőzni viszont sokkal könnyebb. Megfelelőek lehetnek erre az arckrémek esetleg az alapozók. Egy tavaszi nagy arckezelést követően még fogékonyabb a bőr arra, hogy mindent beszívjon, fontos, hogy utána mit használunk – tudtuk meg a kozmetikustól, aki elsősorban a parabén- és kőolaj-származékmentes termékeket javasolja. A jó minőségű alapozók ma már tíz-tizenkét faktorosak, minden esetben az arckrém felvitele után használjuk őket.

A szoláriumozás a szakember szerint módjával alkalmazva nagyon jót tehet, főleg a pattanásos, problémás bőrnek. Többek között elősegíti a D-vitamin termelést, valamint szárító hatása van, azonban fontos a mértékletesség. A tavaszi bőrtisztítás két órás kezelés. Horváth-Ulrich Dóra azt javasolja, hogy szánjuk rá az időt és ne féljünk tőle, hiszen számos előnye van, bőrünk utána felfrissültebb, szebb és üdébb is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!