Púder Nélkül

2013.02.01. 08:58

Csipke és peplum

Az elegáns bálokba szóló meghívók régen is előírták, sőt a mai napig meghatározzák az ajánlott viseletet.

Munkatársainktól

A hölgyeknél legnépszerűbb a nagyestélyi, férfiaknál pedig a frakk és a szmoking a kötelező. A kevésbé nagyhírű bálokba egyéb elegáns ruhát is ölthetünk. Hogy pontosan miben is jelenjünk meg?

Peszlen Mária divattanácsadótól megtudtuk, hogy az alkalmi viseletek egyre inkább közelednek a hétköznapi öltözékekhez. Ez érvényes az idei báli divatra is, ahol a nagyestélyikkel szemben a koktélruhák kapnak nagyobb szerepet. Fontos, hogy a rövid ruha kiemeli a szép lábakat. Ezek a viseletek jóval kényelmesebbek, mint a hosszabb változatok. Nyugodtan választhatjuk a melleket hangsúlyozó megoldásokat, de minden esetben legyünk önkritikusak, és ha a bőrünk ráncosodik a mellünk között vagy a nyakunknál, akkor inkább egy visszafogottabb kivágás az ideális.

 

Az idei báli szezonban még mindig divatos az örök sláger, a csipke, a sötét árnyalatok, a fekete szín (Fotó: Szám Dorottya)


Túlzott dekoltázzsal nem élvezni fogjuk a pillantásokat, hanem feszélyeznek azok bennünket. Mivel a legtöbb báli ruha szabadon hagyja a karokat, ezért ha a kellőnél vastagabbnak tartjuk a karunkat, vagy a felkarunk bőre megereszkedett, akkor ajánlott egy bolerót, blézert, vagy stólát választanunk a ruhához.

Az idei báli szezonban még mindig divatos az örök sláger, a csipke, a fekete szín, a lábszárközépig érő ruhák, amelyek a húszas évek polgári divatját jellemezték. Újdonság azonban, hogy a csipke és a bélés színe gyakran eltérő, amely mellett jobban érvényesül a csipke formája. Az alapszínnek számító fekete mellett megjelentek az élénkebb színek, a narancs, a királykék és a korallpiros. Divatos a selyem-csipke kombináció, a keleties hatású apró virágmotívumok.

 



A kabátokban és ruhákban újra visszatért a válltömés. Hódít a peplum, vagyis a deréktáji fodor, amely a kosztümök, elegáns felsők és ceruzaszoknyák mellett az egész alakos ruhákon a báli divatba is belopta magát. Újdonság a kialakított mellrészes ruhák megjelenése, amelyek a filigrán alkatot is előnyösen formálják. Megjelentek a harmincas évekre jellemző atléta-szabású selyemruhák, amelyekhez fejpánt, tollas fejdísz, rojtos és flitteres megoldások viselése ajánlott. Különösen jól áll ez a divatirányzat a kiskeblű, fiús alkatú hölgyeknek. Az erősebb alkatúaknak halcsont-merevítésű, mélyen dekoltált mellrészes megoldások ajánlottak. Trendi még a hullámos aljú hagymaszoknya is, amely előnyösen karcsúsít. A V-kivágással és a mély dekoltázzsal szintén hódíthatunk. Egész biztos, hogy nem fogunk mellé, ha Jackie Kennedy és Marilyn Monroe stílusát idézzük alkalmi összeállításunkkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!