Púder Nélkül

2011.05.13. 05:28

Ha elmegy a hajó: a tartós kapcsolat nem a távolságokon múlik

Király Enikő három kislány édesanyjaként szeptemberben tért vissza imádott foglalkozásához, hölgyeket varázsol széppé, fodrász. A férje nyaranta kevéske időt tölt velük, ha látni akarják, mennek utána.

PLT

- Javítottál  vízcsapot?
Király Enikőt nem lepte meg a kérdés. Arra akartam kilyukadni, hogy vajon a férje távollétében - egész nyáron dolgozik a Velencei-tavi sétahajókon, korán indul, későn érkezik - hogyan képes megbirkózni a problémákkal.
- Szerencsére nem volt rá szükség  - mosolygott Enikő -, de vannak dolgok, amelyeket jobban meg tudok oldani, mint a férjem. Ezzel biztos, mások is így vannak. Nyáron, ha van időnk - eddig otthon voltam az ikrekkel -,  kivonatoztunk  a férjemhez  a tóra, felültünk a hajóra,  legalább láttuk munka közben.

Enikő  vendége bólogatott - milyen a véletlen! -, kiderült,  kamionosfeleség, a férj, a családapa tartós  távollétének minden tapasztalatával bír.  Egyedül kell intézni a hivatalos ügyeket, hiszen amikor hét végén a férj kiszáll a fülkéből - hozza a szennyest, pakolja  a tisztát -, otthon akar ülni, kertészkedni. Kedve sincs kimozdulni. Az ismerős képleten nevettünk:  a feleség által elvégzett feladat után a férjnek mindig vannak ötletei, mit, hogyan is kellett volna tenni.

A telefonos családi élet buktatóit is megbeszéltük, megállapítottuk, úgy is lehet veszekedni. A kamionosfeleség néha olyan, mint egy elvált asszony, aki arra vár, hogy felbukkanjon a párja.
- Nálunk nem ennyire durva  a helyzet - folytatta Enikő. - A  családi eseményekre együtt megyünk, szabadságot kér. Az is könnyebbség, hogy  télen, amikor nincs idegenforgalmi szezon, nem kell sokáig távol lennie Miklósnak.

Enikővel együtt a családban négy lány uralja a terepet. Nagy Eszter, Melinda  és  Noémi a szülők, nagyszülők büszkeségei. Tízévesek, de édesanyjuk csak tavaly szeptemberben tért vissza a munkájához. Amikor megtudták, hogy három gyerek születik egyszerre, Enikő szinte fel sem fogta, a férje kicsit kétségbeesett. Akkor volt a baj, amikor elindultak.
- A játszótéren háromfelé szaladtak, szükség volt a  barátnőim segítségére - emlékezett Enikő, miközben a lányok fotóit nézegettük.  - Szerettem otthon lenni, mert azt gondolom,  egy anya azért van, hogy amikor apa megáll a ház előtt a három gyerekkel, hazahozza őket, benyomom a mikrógombot, akkor kitálalom eléjük az ebédet,  a vacsorát. A szakmámat imádom, de szükség van arra, hogy  dolgozzak. Amikor kezdődik az iskola, kilenc pár cipőt kell venni egyszerre.  El tudod képzelni, mit jelent?!  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!