Programok

2015.06.03. 14:34

Ünnepi könyvhét Veszprémben

Veszprém - A tavalyi évhez hasonlóan idén is színes programsorozattal várja érdeklődőit az Ünnepi Könyvhét – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján a Művészetek Házában.

Szám Dorottya

Június 11-13 között tizenhárom kiállító, több mint húsz program, neves írók, költők, fotográfusok, egyetemi oktatók és kutatók köteteit mutatják be a Szent Imre téren. A programsorozatot Szakonyi Károly Kossuth- és József Attila-díjas író nyitja meg, aki a közelmúltban a Veszprémi Petőfi Színházban is játszott, Adáshiba című darab szerzője.

Június 11-én veszprémi periodikák, folyóiratok mutatkoznak be, bemutatják Korzenszky Richárd tihanyi perjel Amikor a nap felkel című fotóalbumát. Este a Veszprémi Petőfi Színházban Hamvas Béla-műsor látható, a szerző közelmúltban megjelent köteteinek szövegeiből.A szerkesztőkkel, Palkovics Tiborral, Szakács Gáborral Kilián László beszélget, a műrészleteket a Petőfi Színház színművészei tolmácsolják.

Fotó: Szám Dorottya

Május 12-én könyvespavilonok nyílnak. A tavalyi év újítása, hogy a sátrak helyett faházakban árulják a köteteket. Sor kerül a Roma holokauszt a Grábler-tónál című kötet bemutatójára, melynek szerzője Harmat József, szerkesztője pedig Márkusné Vörös Hajnalka. Ugyancsak délután a Nők Lapjában rendszeresen publikáló Fejős Éva dedikálja az eddig megjelent köteteit.

Május 13-án a Kabóca Bábszínház közreműködésével gyerekprogramok lesznek. A Művészetek Háza munkatársai szabadtéri társasjátékokra, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár munkatársai játszóházra hívják a kicsiket. Koncertet ad a Kompánia Társulat Lackfi János megzenésített verseiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!