Programok

2016.10.03. 14:10

Programok, rendezvények Veszprém megyében október 3-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények október 3-tól. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

OKTÓBER 22.

A régi ház körül

Pápa – A Pápai Gróf Esterházy Károly Múzeum szervezésében október 22-én, szombaton 15 órától „Mesterségek nyomában – Régi ház körül” címmel tartanak foglalkozást a Múzeumok őszi fesztiváljához kapcsolódva. A múzeum néprajzi gyűjteményének anyagából az érdeklődők megismerkedhetnek a múlt század falusi életmódjával, a háztartásban használt eszközökkel, elfeledett mesterségekkel.

 

OKTÓBER 13.

Egyenruhák a Kádár-korszakból

Pápa – A Jókai Mór Városi Könyvtár október 13-án, csütörtökön 17 órakor tartja László Szabolcs gyűjtő Velünk élő történelem, Egyenruhák a Kádár-korszakból című kiállításának megnyitóját a könyvtár előadótermében. Beszédet mond Farkasdy Lajos nyugállományú őrnagy, a honvéd Bajtársi Klub elnöke. A kiállítás két hétig tekinthető meg.

OKTÓBER 12.

Szélesvíz

Pápa -Ezúttal a Jókai Mór Városi Könyvtárban tartják a Szélesvíz, Pápa város folyóirata ötödik számának bemutatóját október 12-én, szerdán 18 órakor. Köszöntőt mond Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere, a kiadványt Mátyus Aliz főszerkesztő mutatja be a közönségnek. A szervezők szeretettel várnak mindenkit.

OKTÓBER 9.

Zenekalauz

Balatonalmádi - A klasszikus zenei darabok mellett operett-, musical- és világslágereket is hallhatnak az érdeklődők október 9-én, vasárnap 17 órától a Pannónia Kulturális Központban. A rendezvényen Magyar Róbert, a Magyar Állami Operaház művésze, Kóródi Péter Líra-díjas előadóművész és Ihász Irén, a devecseri zeneiskola művésztanára lép fel.

TökJó délután

Pápa – TökJó Délután címmel szervez családi napot az ősz jegyében a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ október 9-én, vasárnap. 14.30-tól a színházépületben készségfejlesztő térjátékok, és a kézműves játszóházban őszi díszek készítése várja a kicsiket és a nagyokat. 15 órától a csokoládékészítés folyamatában vehetnek részt az érdeklődők. 17 órától pedig a színházteremben a Holle Anyó Színház „Rumcájsz, a kedves zsivány” című interaktív mesejátékát tekinthetik meg

Pápa – Folytatódik a Nyitott szívvel Isten tenyerén című előadás-sorozat. A következő alkalom október 12-én, szerdán 18.30-kor lesz az Aradi utcai Szent Benedek-templomban. Az eseményen verbita missziós atyák tartanak előadást „Száz éve Magyarországon” címmel. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

 

 

OKTÓBER 8.

Két színdarab, gyermekműsor és kézműves foglalkozás szombatra

Pápa- A Jókai Mór Városi Könyvtárban az Országos Könyvtári Napokat alkalmából október 8-án, szombaton 9.30-kor a Dé-Mol Színtársulat előadja Iványi Balázs Az elvarázsolt erdő című vidám mesejátékát. 11 órától az Aranykapu zenekar gyermekműsora és kézműves foglalkozás várja a kisebbeket. 18 órakor az SK Társulat Négyen éjfélkor című színdarabját láthatjuk.

Bakonyi dinoszauruszok

Pápa - Az Országos Könyvtári Napok keretében október 8-án, szombaton 14 órakor Ősi Attila geológus, paleontológus, a bakonyi dinoszaurusz-lelőhely egyik felfedezője, a lelőhely kutatásának vezetője „A bakonyi dinoszauruszok csodálatos világa” című ismeretterjesztő előadását láthatjuk a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

 

Régésztúra

Pápa – A Pápai Gróf Esterházy Károly Múzeum szervezésében október 8-án, szombaton 10 órától Sétálj, gyalogolj velünk címmel régésztúrát tartanak a Múzeumok őszi fesztiváljához kapcsolódva. Egy elfeledett vár története bontakozik ki a túra során, ami a Kékfestő Múzeumtól indul. Az érdeklődők végigjárják a pápai vár falának bástyáit, ahol egy-egy játékos feladatot kell megoldaniuk.

 

OKTÓBER 7.

Az utolsó ’56-os özvegy

Veszprém – Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékéért Alapítvány és a Magyar Vidék Országos ’56-os Szervezet özv. Maléter Pálné Gyenes Judithot, az 1958. június 16-án mártírhalált halt Maléter Pál vezérőrnagy, honvédelmi miniszter özvegyét hívta meg szokásos, kulturális tartalmú összejövetelére. A személyes hangvételű előadás címe Az utolsó ’56-os özvegy. A program időpontja és helyszíne: október 7., péntek 15 óra, Veszprém, Mártírok útja 11. (volt MHSZszékház), a földszinti 56-os emlékszoba. A szervezők az előadással is tisztelegnek Maléter Pál mártír honvédelmi miniszter, az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a kommunista diktatúra áldozatainak emléke előtt.

Borkorcsolya

Balatonfüred - Az október 7-ei szüreti bál keretében ismét megrendezik a szüreti borkorcsolyaversenyt, amelyre édes és sós finomságokkal is nevezhetnek a vállalkozó szellemű szakácsok délután öt órától.

Felolvasás és Ady-est

Pápa- Az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében október 7-én, pénteken 14 órakor Bodó Sándor Érdemkönyvi dicséret című könyvéből olvasnak fel a Fő téren. 18 órakor pedig Ady Endre-estet rendeznek a Jókai Mór Városi Könyvtárban, amelyen A föltámadás szomorúsága címmel láthatjuk Földes László Hobo előadását.

OKTÓBER 6.

Megemlékezés

Balatonalmádi - Az aradi vértanúkra emlékeznek a településen október 6-án, csütörtökön 18 órától a hősi emlékműnél. Ünnepi beszédet mond Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, közreműködnek a Vörösberényi Általános Iskola tanulói. A megemlékezés koszorúzással zárul.

Nemzeti gyásznap

Pápa– Az aradi vértanúk kivégzésének 167. évfordulója alkalmából megemlékezést és koszorúzást szervez a város október 6-án, csütörtökön 18 órakor a Március 15. téren. Emlékbeszédet mond Gangler László ezredes, a MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka. Közreműködnek az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanulói.

OKTÓBER 5.

XII. Egyetemi folklórhét

Veszprém - Táncház a Pannon Egyetem Néptánc Körével és a Kőris Zenekarral 5-én 19.30 órakor az E kamarában.

Tündérkert és Fábián Janka

Pápa- Országos Könyvtári Napok keretében két eseményre invitálják az érdeklődőket a Jókai Mór Városi Könyvtárba. Délelőtt 10 órakor a Tündérkert Bábszínház Tündérkert legenda című verses-zenés gyermekműsorán, délután 17 órakor pedig író-olvasó találkozón vehetünk részt, amelyen Fábián Janka írónővel Horváth Andrea, a Pápa Városi Televízió munkatársa beszélget.

 

 

OKTÓBER 4.

XII. Egyetemi folklórhét

Veszrpém - A Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület kézműves bemutatója és kamaratárlata 4-én 16 órától a B épület aulájában.

Mozaikok

Veszprém - Mozaikok a Veszprém megyei vízszolgáltatás történetéből 4-én 16.30 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban.

Géczi Gábor előadása a könyvtárban

Pápa – A Jókai Mór Városi Könyvtárban az Országos Könyvtári Napok keretében október 4-én, kedden 14 órakor „A trópusi rovarvilág csodái” címmel bemutatóval egybekötött előadást tart Kiss Szilárd magángyűjtő a Jókai Mór Városi Könyvtárban. 17 órakor pedig Géczi Gábor „Mindennapi kenyerünk” című előadásában arra keresi a választ, hogyan lehet kiszállni a mókuskerékből. Mindkét program ingyenes.

Könyvtári esték

Sümegprága – Az Országos Könyvtári Napok rendezvényeként Környezettudatos életmód a mindennapokban címmel Petersné Balázs Ildikó tart előadást október 4-én este hat órától. Sümegprága értékei címmel 6-án este hat órakor nyílik kiállítás. Szombaton két órakor indulnak az érdeklődők a Simon István emlékházba, majd vasárnap délután négytől meseolvasást, diafilmvetítést, vetélkedőket rendeznek.

Természetfotós előadás

Csabrendek – Ifjabb Vasuta Gábor természetfotós tart előadást a községi könyvtárban október 4-én, kedden délután öt órától az Országos Könyvtári Napok programjaként.

OKTÓBER 3.

Előadás a megyei kardiológiai ellátásról

Pápa – Október 3-án, hétfőn 17 órakor az Országos Könyvtári Napok keretében előadást tart Prof. Dr. Veress Gábor, a balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgató főorvosa a Jókai Mór Városi Könyvtárban. Az ingyenes előadás címe: A Veszprém megyei kardiológiai ellátás szervezete és a jelenlegi ellátás lehetőségei.

Építőipari fórum

Veszprém - A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara közös építőipari fórumot szervez az építőipari vállalkozások és építőipari szakemberek számára. A rendezvény témái a Országos Tűzvédelmi Szabályzat (bemutatás, szempontok a kivitelezők és üzemeltetők szemszögéből), az ez évi ellenőrzési tapasztalatok az építőipari munkavédelemben, valamint a 2016-os jogszabályváltozások és azok tapasztalatai építésfelügyelői szemmel. A fórum október 5-én  9 órakor lesz a kamara székházában. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés október 3-ig lehet a kamaránál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!