Programok

2016.10.16. 22:43

Programok, rendezvények Veszprém megyében október 17-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények október 17-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

NOVEMBER 20.

Idősek napja Döbröntén

Döbrönte – November 20-án tartja idősek napi rendezvényét Döbrönte önkormányzata. - Minden évben a Hasik Hotelben tartjuk ezt a rendezvényt, hetven és nyolcvan fő közötti a szépkorúak száma a faluban, őket várjuk idén is. Műsorral, zenésszel készülünk, valamint vacsorára vendégül látjuk a résztvevőket, akik délutántól estébe nyúlóan beszélgethetnek, táncolhatnak – adta hírül a település polgármestere, Cseh Lajos.

NOVEMBER 18.

Szörényiékkel

Sümeg - Szörényi Leventét és az Illés zenekart látja vendégül a művelődési ház november 18-án öt órakor. A beszélgetős-zenés rendezvény ingyenes.

NOVEMBER 1.

A hősökért

Sümegprága - Az első és második világháborúban elesett hősökről is megemlékezik a község november elsején. A délután öt órakor kezdődő litánia után tartják a megemlékezést a templomkertben.

OKTÓBER 31.

Közös protestáns istentisztelet

Pápa – A reformáció évfordulóján, október 31-én, hétfőn 17 órakor az evangélikus, a református és a baptista gyülekezetek együtt tartják ünnepi istentiszteletüket a református templomban. Igét hirdet Boncz Zoltán baptista lelkész, a liturgiában Szakács Gergely református lelkész és Polgárdi Sándor evangélikus esperes szolgálnak. Az istentisztelet után, 18 órakor a Sztáray Mihály-Huszár Gál emlékműnél emlékeznek és koszorúznak. November 1-jén, 10 órakor az Alsóvárosi temetőben istentiszteletet tartanak, ahol Polgárdi Sándor evangélikus esperes hirdet igét és Szakács Gergely református lelkész szolgál.

OKTÓBER 30.

Hálaadó istentisztelet kiállítással

Pápa – A Pápai Református Egyházközség Presbitériuma a templom felszentelésének 75. évfordulója alkalmából hálaadó istentiszteletre és azt követő szeretetvendégségre várja a híveket október 30-án, vasárnap 10 órakor a Pápai Református Újtemplomba. Steinbach József református püspök hirdet igét az istentiszteleten, melynek keretében átadják a templom előterében elkészült új templomtörténeti kiállítást, valamint bemutatják a templom építéséről szóló emlékkiadványt.

OKTÓBER 29.

Halloween Bakonypölöskén

Bakonypölöske - Október 29-én, szombaton 15 órakor a falu művelődési házában várják a gyerekeket és a felnőtteket őszi dekorációk és halloween-i lámpások készítésével. Befőttes üveget ajánlatos vinni. Október 31-én, hétfőn 16 órakor pedig lámpás felvonulást és cukorkagyűjtést rendeznek szintén a művelődési házban. Akinek van kedve, be is öltözhet. A falu lakóit kérik, hogy némi édességgel érkezzenek a gyerekek számára. Mindenkit szeretettel várnak.

OKTÓBER 28.

Irodalmi est az Edvy Malomban

Pápa – Október 28-án, pénteken 17 órakor irodalmi est kezdődik az Edvy Malom Fogadóban. Az ünnepi alkalmon Etűdök az ártatlanokért – ismeretlen történetek 1956-ból címmel tart előadást Gülch Csaba tanár, újságíró, költő. Az Értékeink élőben előadás-sorozat rendezvényére várnak minden érdeklődőt. A belépés díjtalan.

Családi fotóalbum

Pápa - Nyolcadik rendezvényével folytatódik a Jókai Mór Városi Könyvtár Pápai Családi Fotóalbumok című sorozata. Október 28-án, pénteken 17 órakor Csekőné Ruff Ilona aranyozó mester enged bepillantást a családi fotóalbumába Szabó Rita könyvtáros közreműködésével. Az alkalomra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

OKTÓBER 27.

Reformációs megemlékezés

Pápa – Október 27-én, csütörtökön 10 órakor reformációs megemlékezést tartanak a Pápai Református Teológiai Akadémia szervezésében a Március 15. téri Nátus épület kapubejárójában. Az alkalmon emlékeznek meg továbbá Ólé Sándor református lelkész és hitoktató születésének 132. és halálának 40. évfordulójáról is.

Vetélkedő a szabadság jegyében

Pápa – Október 27-én, csütörtökön 14 órakor a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében vetélkedőt szerveznek középiskolások részvételével. Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója emlékére rendezett, Szentül fogadjuk: szabadok leszünk című vetélkedőre díjtalan a belépés.

OKTÓBER 26.

Információs nap

Ajka - A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! című projektben a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Információs Napot szervez Ajkán, október 26-án, amelyen számos szakmai témát ismerhetnek meg az érdeklődők a kiberbiztonságtól, a dokumentumkezelési rendszereken, a vállalatirányítást és az ügyfélmenedzsmentet támogató alkalmazásokon keresztül az online marketingig. További információ a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján található.

OKTÓBER 24.

Németh Tamás a Gyurátz Körben

Pápa – A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör következő, októberi összejövetelének vendége dr. Németh Tamás egyetemi tanár, teológus, a Pápai Református Teológiai Akadémia rektora lesz. Az előadásra, amely október 24-én, hétfőn 18 órakor lesz az Evangélikus Látogatóközpontban, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

OKTÓBER 23.

Október 23-i ünnepség és megemlékezés

Pápa – Október 23-án 18 órakor városi ünnepséget és megemlékezést szervez a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a színházépületben. Gloria Victis! - Dicsőség a legyőzötteknek címmel a Pegazus Színház adja az ünnepi műsort, beszédet mond Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, illetve koszorúzás a Magyar Pieta szobornál szerepel még a programban.

OKTÓBER 22.

A régi ház körül

Pápa – A Pápai Gróf Esterházy Károly Múzeum szervezésében október 22-én, szombaton 15 órától „Mesterségek nyomában – Régi ház körül” címmel tartanak foglalkozást a Múzeumok őszi fesztiváljához kapcsolódva. A múzeum néprajzi gyűjteményének anyagából az érdeklődők megismerkedhetnek a múlt század falusi életmódjával, a háztartásban használt eszközökkel, elfeledett mesterségekkel.

Szlovák magyarok '56-ról

Somlószőlős – Az ünnepi megemlékezést 22-én, szombaton délután két órakor tartják a művelődési házban. Kiss János polgármester köszöntője után a szlovák testvértelepülés, Nemeshodos Megmaradásunk elnevezésű kultúrcsoportja mutatja be ünnepi műsorát. A rendezvény zárásaként megkoszorúzzák a kopjafát.

OKTÓBER 21.

Idősek ünnepe

Farkasgyepű - Az időseket köszönti az önkormányzat október 21-én este fél hatkor a faluházban - tájékoztatta lapunkat Takácsné Légrádi Edina polgármester.

OKTÓBER 20.

'56 az irodalomban, '56 városunkban

Pápa – A Pápai Jókai Kör Egyesület október 20-án, csütörtökön 17 órakor tartja az '56 az irodalomban – '56 városunkban című rendezvényét a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában. 1956 pápai eseményeiről előadást tart Petrik Iván, a Veszprém Megyei Levéltár Pápai Fióklevéltárának igazgatója. Közreműködnek a Petőfi Sándor Gimnázium diákjai.

Utazás 1956-ba

Pápa – Október 20-án, csütörtökön 15 órakor a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében az Utazás című rockoperát láthatjuk a Magyarock Dalszínház előadásában. A kétszer hetven perces darab témája az 1956-os forradalom és a megtorlása, Tábori György regénye alapján Miklós Tibor írta, zeneszerzője Kocsák Tibor, rendezője Vizeli Csaba. A belépés díjtalan.

OKTÓBER 19.

Segítünk, hogy segíthess

Pápa – Október 19-én, szerdán 17 órakor folytatódik a Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportjának Segítünk, hogy segíthess elnevezésű előadás-sorozata a Napsugár Bölcsődében. Az alkalmon Lőrincz Matild gyermekorvos beszél az óvoda- és iskolakezdéssel kapcsolatos tudnivalókról, őszi aktualitásokról és válaszol a felmerülő kérdésekre. A rendezvény ingyenes.

OKTÓBER 18.

Régészeti előadás a Kékfestő Múzeumban

Pápa – A Régészeti mozaik elnevezésű előadássorozat keretében október 18-án, kedden 17 órakor dr. Regenye Judit régész muzeológus, a Laczkó Dezső Múzeum és a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság munkatársa tart előadást A földművelő civilizáció első nyomai Pápa környékén címmel a Kékfestő Múzeum foglalkoztatójában. Az előadás után lehetőség lesz kötetlenül is beszélgetni az előadóval.

Címkék#programok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!