Programok

2015.11.08. 11:58

Programok, rendezvények Veszprém megyében november 9-től

Veszprém megye - Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények november 9-től. Böngésszen, és válogasson!

NOVEMBER 28.

Iskolai bálozás 

Csabrendek – Az iskolai szülői munkaközösség bált szervez november 28-án, szombaton este hét órától a művelődési házban.

Jótékonysági est is lesz a családért

Pápa – A Napló továbbra is várja az adományokat a nehéz anyagi helyzetben lévő pápai család megsegítésére. A családnak november 28-án jótékonysági estet (főszervezők: Vesztergomné Buzás Petra, Kocsisné Varga Renáta) rendeznek Pápán. Részletek itt

NOVEMBER 27.

Ünnepi forgatag

Ajka – A karácsonyi vásár ismét megnyitja képzeletbeli kapuit az Agórán. November 27-én délután három órától várják az ünnepre készülőket az árusok. A megnyitón közreműködik a Városi Bányász Fúvószenekar.

NOVEMBER 20.

Diákok a nemzetiségi hagyományokért

Városlőd – Jubileumi német nemzetiségi találkozót rendez az iskola november 20-án a község művelődési házában. Részletek itt

NOVEMBER 19.

Rippl-Rónai József világa

A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum 19-én, csütörtökön 16.30-kor nyitja meg A szépség vonzásában – Rippl-Rónai József világa című kiállítását. Részletek itt

Fő az egészség

Devecser – A város önkormányzata, valamint a helyi könyvtár és művelődési ház egészségprogramot szervez november 19-én délután három órától. A rendezvény megnyitóját a művelődési ház előtti Életfánál tartják, ahol beszédet mond Ferenczi Gábor, a város polgármestere és Ármai Károly, a Devecser és Térsége Cukorbeteg Egyesület elnöke. Majd ingyenes szűrővizsgálatokkal, vércukor- és vérnyomásméréssel, érszűkület-vizsgálattal, táplálkozási tanácsadással és hallásvizsgálattal várják az érdeklődőket. Öt órától eladást tart Horváth István orvosbiológus Érelmeszesedés és a koleszterin-anyagcsere gyógyítása a 21. században címmel.

NOVEMBER 18.

DEVECSER

Egy délután az egészségünkért

Devecser – A kisváros önkormányzata és a kastélykönyvtár és művelődési ház egészségdélutánt szervez november 19-én 15 órától. Az életfánál megnyitó beszédet mond Ferenczi Gábor polgármester és Ármai Károly, a Devecser és Térsége Cukorbetegek Egyesületének elnöke. Ezután ingyenes szűrővizsgálatokat, méréseket (vércukor-, vérnyomás-, érszűkület-, hallás-) végeznek. A rendezvény kiemelt eseményére a káptalanfai születésű orvos-biológus Érelmeszesedés és a koleszterinszint anyagcsere gyógyítása a XXI. században című előadására várják az érdeklődőket 17 órai kezdettel.

PÁPA

Kositzky Attila A migrációhoz vezető út című előadása 18-án 17 órakor a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

SÜMEG

Simonné Wildner Judit kertészmérnök Táplálékod legyen a gyógyítód című előadása 18-án 17.30 órakor a Kisfaludy Művelődési Központ Könyvtárában.

VÁRPALOTA

Gyógynövények és ásványok délutánja kiállítással, előadással és kóstolóval 18-án 17 órakor az Ifjúsági Házban.

NOVEMBER 17.

VESZPRÉM

A Vendég a városházáról sorozat vendége lesz Baumgartner Lajos önkormányzati képviselő 17-én 17.30 órakor a Botev iskola ebédlőjében.

ZÁNKA

A Nagykönyvben meg van írva című előadás 17-én 18 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

NOVEMBER 16.

AJKA

Itt még Petőfi sem lesz önmaga

Ajka: Molnár Bence, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház színésze Kifordulás címmel eposzparódiát ad elő a Nagy László szabadidőközpont kiállítótermében november 16-án, hétfőn öt órától. A színpadi játék Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét dolgozza fel. Az előadó összekeveri, majd kifordítja önmagából a történetet: játszik a nézőkkel, a világgal, a hogyannal, a miérttel.

Ünnepel az óvoda

Ajka: A Vízikék és Zöldikék Óvoda alapításának 40. évfordulójára ünnepi programokat szervez november 16. és 21. között. Fotó-, gyermekrajz- és a régebbi korokat idéző kiállítást, kézműves-délelőttöket, gyermekszínházat, zeneovit és egyéb foglalkozásokat rendeznek, majd 21-én óvodabállal zárul a program.

BERHIDA

Kerámiák bűvöletében

Berhida: Belső Lászlóné keramikus válogatott alkotásaiból nyílik kiállítás november 16-án, hétfőn 17 órakor a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtárban. A tárlatot megnyitja Monse Lászlóné.

VÁRPALOTA

A rendszerváltás eseményei Várpalotán című beszélgetéssorozat 16-án 17 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

VESZPRÉM

Díjazott film

Veszprém – A Tízezer kilométer című spanyol romantikus drámát vetítik november 16-án, hétfőn 18 órától a Veszprémi Művelődési Központ filmklubjában. A film egy szerelmespár kapcsolatát mutatja be, az alkotást tizenhét rangos fesztiválon díjazták.

NOVEMBER 15.

VESZPRÉM

Mesterségek nyomában című családi délután 15-én 13 órától a Laczkó Dezső Múzeumban.

AJKA

Könyvbemutató

Ajka-Bakonygyepes – Aporfi László és Áment Márton mutatja be az érdeklődőknek A pedagógus Aporfi házaspár című könyvét november 15-én, vasárnap délután három órakor a művelődési házban.

BAKONYSZENTKIRÁLY

Játszóház

Bakonyszentkirály: November 11-én 15 órától Márton-napi játszóházzal várják a gyerekeket a művelődési házban.

PÁPA

Pápa: Ughy Miklós képzőművész kiállítása 15-én 18 órakor a JMSZK színházépület emeleti előterében.

NOVEMBER 14.

VESZPRÉM

Apa, gyere te is!

Veszprém  – Apa, gyere te is! címmel vetélkedővel és kézműveskedéssel egybekötött családi programot tart az Eötvös Károly Megyei Könyvtár november 14-én, szombaton 10-től 15 óráig a gyerekkönyvtárban. A programra a szervezők az anyukákat és nagyszülőket is szeretettel várják. Minden gyerek, aki az apukájával érkezik, ajándékot kap.

Csend napok – Egy passió kálváriája című film vetítése 14-én 15 órakor a Dubniczay-palotában.Játszóház és táncház kicsiknek és nagyoknak 14-én 17 órától a VMK-ban.

Heidl György Lelki alakformálás – „Személyiségfejlesztés” a korai egyházban című előadása 14-én 17 órakor a Szaléziánumban.

Ovis mise Szent Márton legendájához kapcsolódóan 14-én 18 órakor a Regina Mundi-templomban.

Hriszto Botev sakk-kupa: Immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Hriszto Botev Általános Iskola éttermében az intézmény névadójáról elnevezett sakkversenyt. A szombaton kilenc órától kezdődő viadalt a Veszprém Városi Sakkszövetség égisze alatt bonyolítják le, fővédnöke Róka József. A szervezők a torna versenykiírásáról elmondták, hogy az alsó és felső tagozatos diákok hétfordulós svájci rendszerben, kézi sorsolással, külön csoportban mérhetik majd össze tudásukat. A játékidő 15–15 perc lesz. Nevezni a helyszínen lehet. A legjobbak teljesítményét értékes díjakkal jutalmazzák: a két csoport győztese kupa-, az 1–3. helyezett külön a fiúknál, külön a lányoknál érem- és tárgyjutalomban részesül.

25 éves a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör ünnepsége 14-én. 15 órakor Zászlószentelés a Szent Mihály-székesegyházban. 16.15-kor gálaműsor a Hangvillában.Mesterségek nyomában című családi délután 15-én 13 órától a Laczkó Dezső Múzeumban.

Két nap két pingpongverseny: Két asztalitenisz-viadalanak is otthont ad hétvégén a megyeszékhely. A Medgyaszay István Szakképző Iskola és Gimnázium tornatermében szombaton városi amatőr egyéni, vasárnap pedig megyei serdülő és ifjúsági versenyt rendeznek. Előbbi délelőtt kilenc, utóbbi 9.30-kor rajtol.

AJKA

Anyaszállóért báloznak

Ajka – A Mozgássérültek Aktív Egyesülete november 14-én délután öt órától jótékonysági bált szervez az ajkarendeki sportcsarnokban. A bál bevételéből a Magyar Imre Kórház gyermekosztályán egy anyaszálló kialakítását támogatják. Zenél a Crazy Jam Country Band. A program jó hangulatáról táncos produkciók is gondoskodnak. Fellép többek között a Rolling Country Kerekesszékes Tánccsoport, a Platina Tánc Stúdió és a Rodeo Country Club is.

Márton-napi mulatság

Ajka – Vidám libás programokra invitálják a gyerekeket Márton napja alkalmából a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központba november 14-én. A Márton-napi rendezvényen délután három órától kézműves-foglalkozás és libás játszóház vár a legkisebbekre. Továbbá a Lúdas Matyi című bábelőadást tekinthetik meg az érdeklődők a kiállítóteremben. A darabban közreműködik a Ramazuri Bábszínjátszó csoport. A programot öt órakor lámpás felvonulás és libazsíroskenyér-kóstoló zárja. A délutáni mulatságon a lufibohóccal is találkozhatnak a gyerekek. A szervezők azt kérik, hogy a kreatív apróságok vigyenek magukkal ollót és ragasztót.

Malacos mulatság

Ajka – Hagyományőrző disznóvágással és vigadalommal várják az érdeklődőket november 14-én, szombaton reggel hét órától a Padragkúti Művelődési Házba.

BAKONYOSZLOP

Musicaldallamok a könyvtárban

Bakonyoszlop – A Bakonyoszlopi Könyvtári, Információs és Közösségi Hely (községi könyvtár) szervezésében november 14-én, szombaton 16 órától a művelődési házban musicaldallamok hallhatók Homonnai István előadásában.

BALATONUDVARI

Balatonudvari: Márton-napi búcsú 14-én 14.30 órától, ünnepi szentmise 17 órakor a katolikus templomban, lámpás felvonulás 18 órától a templomtól.

BERHIDA

Berhida: Berhidai Táncegyüttes műsora 14-én 16 órakor a peremartongyártelepi Petőfi Művelődési Házban.Küngös: A templom felszentelésének 2. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi szentmise 14-én 17 órakor az Árpád-házi Szent Kinga-templomban.

ISZKÁZ

Helyi értékek

Iszkáz – A Nemzeti Művelődési Intézet Kapunyitogató programsorozatának lehetnek részesei az érdeklődők november 14-én a József Attila Művelődési Házban, ahol délután három órától többek között Mihalcsik Márta módszertani referens Az értéktár mozgalom Veszprém megyében című beszámolójával, Kovács Norbert, Cimbi az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesületének bemutatójával, valamint az Életöröm Nyugdíjas Klub Dalkörének műsorával találkozhatnak látogatók. A helyi értékeket méltató programban Iszkázról is láthat filmet a közönség, továbbá megtekintheti a Ramazuri Bábszínház előadását, illetve a Kertai Gyermek Néptánccsoport és az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület néptáncműsorát, amelyet táncház követ. A gyerekekre kézműves játszóház és látvány-lópatkolás is vár. A szervezők helyi finomságokkal invitálják a vendégeket, akik részt vehetnek egy méhészeti, valamint egy gyógynövényekről és gyógyteákról szóló előadáson is. A program szarvaspörkölt-vacsorával zárul.

KÜNGÖS

Az Árpád-házi Szent Kinga templomfelszentelésének 2. évfordulója alkalmából rendezett szentmise 14-én 17 órakor.

NOVEMBER 13.

VESZPRÉM

Teázós könyvklub

Veszprém: Az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban 5 órai tea címmel könyvklubot tartanak november 13-án, pénteken 17 órakor, melynek Tóth Olga író, szociológus lesz a vendége. A helyszín a Dr. Nagy László terem a régi épület első emeletén.

BALATONALMÁDI

Őszi koncert 13-án 18-kor a Pannóniában.

BALATONFÜRED

A magyar nyelv napja 13-án 8.30-tól a Kisfaludy Galériában és a Kisfaludy Színpadon.Ferdinandy György Fortuna szekerén című kötetének bemutatása a Vaszary Galériában.

BALATONSZEPEZD

Balatonszepezd: Vókó László Közös kincsünk a Káli-medence című előadása 13-án 17 órától a Bertha Bulcsu Közösségi Házban.

FELSŐÖRS

Kurzuszáró koncert

Felsőörs: A Snétberger Zenei Tehetségközpont őszi tehetséggondozó kurzuslezáró koncertje november 13-án, pénteken délután négy órakor kezdődik. A rendezvényen a központ diákjai és tanárai lépnek fel, köztük Snétberger Ferenc Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas gitárművész, az intézet alapítója. A meghívott vendégek között szerepel többek között Tove Skarstein, Norvégia nagykövete, Balog Zoltán miniszter és Czibere Károly államtitkár is.

MÁRKÓ

Márkó: Márton-napi rendezvények – óvodások műsora, lámpás felvonulás 13-án 16 órakor a kulturális központban.

NAGYESZTERGÁR

Nagyesztergár: Márton-napi megemlékezés fáklyás-lampionos felvonulással 13-án 17 órakor a Kövér kocsmától.

SOMLÓ

Somlói újbor 

Somló-hegy: A Nagy-somlói borvidék gazdái Márton-napi újborfesztivált rendeznek november 13. és 15. között a korai szüretelésű szőlőfajtákból.

VÁRPALOTA

Várpalota: M. Nagy Miklós Ha nem is egy bomba nő című könyvének bemutatója 13-án 17 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

ZÁNKA

Zánka: Márton-napi rendezvény – lampionos felvonulás 13-án 17 órától.

NOVEMBER 12.

VESZPRÉM

Gyürki László pápai prelátus A Biblia világa – Az Ó- és Újszövetség könyvei bélyegeken és A Biblia világa – Carte maximum gyűjteményen című köteteinek vetítéssel egybekötött bemutatójára 17 órakor a veszprémi érseki palota díszebédlő-jében.

Reisinger János Munkácsy Mihály Krisztus-trilógia című előadása 18 órakor a Dubniczay-palotában.

AJKA

Venni, nem venni?

Ajka – Közeleg a karácsony. A szülők ilyenkor hajlamosak felesleges holmikat is megvenni gyerekeiknek. A fogyasztói társadalom hatásairól beszélgetnek a Fiatal Szülők Klubjának november 12-ei összejövetelén az érdeklődőkkel a szervezők a Városi Múzeumban délután öt órától.

Festő kiállítása 

Ajka – Varga György amatőr festő kiállítását nyitja meg Angyal Mária művészeti író a városi múzeumban november 12-én 17 órakor.

BADACSONYTOMAJ

A Balatoni téli esték kertében Veress István előadása A migráció kérdései címmel 17.30 órakor a városháza Rózsakő ter-mében.Varga György amatőr fes-tő kiállítása 17 órakor a Vá-rosi Múzeum és Fotógalé-riában.

Badacsonytomaj: A Balatoni téli esték kertében Veress István előadása A migráció kérdései címmel 17.30 órakor a városháza Rózsakő ter-mében.Varga György amatőr fes-tő kiállítása 17 órakor a Vá-rosi Múzeum és Fotógalé-riában.

BALATONFÜRED:

Pilipkó Erzsébet főmuzeológus Kárpátalja magyarsága és néprajza című előadása 16.30 órakor a városi könyvtárban.

FARKASGYEPŰ

Napló-délután

Farkasgyepű – A Napló munkatársai a faluházba várják az olvasókat november 12- én, csütörtökön délután 1 és 4 óra között. A rendezvényen vásárt rendeznek háztartási eszközökből az előfizetőknek, de meglepetés várja azokat is, akik nem járatják otthonukba a lapot. Lehet beszélgetni a terület újságírójával is.

HEREND

Megnyitó

Herend – „A Szahara nemesei” címmel nagyszabású vadászati kiállítás nyílik csütörtök délután a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Herendi Porcelánművészeti Múzeum Alapítvány szervezésében. A megnyitón szakmai idegenvezetést tart Kubasev János.

LOVAS

Lakatos Dóra Indiai törzsek, vándorok nyomában című, vetített képes előadása 18 órakor a faluházban.

PÁPA

Kereszténység a mai korban

Pápa – Veres András szombathelyi püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke tart előadást Keresztényság a XXI. században címmel november 12-én, csütörtökön 17 órától a katolikus általános iskola aulájában. A rendezvényt a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének pápai csoportja szervezi.

VÁRPALOTA

Diabétesz-világnap 15 órakor a Thury-vár rendezvénytermében.

ZIRC

Ép test ép lélek: A helyes kommunikáció című előadás 17 órakor a városi könyvtárban.

NOVEMBER 11.

Rendezvények

Veszprém: Dr. Raffay Ernő történész A magyarországi szabadkőművesség 1749-től napjainkig című előadása 11-én 17 órakor a Padányiban.

A Mire jó a nyelvtudomány? című sorozat következő előadása A szaknyelv értelmezései – valós és virtuális jelentések. Kurtán Zsuzsa: Tudományos megismerés és nyelvhasználat – a szaknyelv rétegződése és Szabó Miklós: A jogi nyelv viszonya a valósághoz – valós, virtuális vagy lehetséges világ? címmel 11-én 17.30 órakor az MTA Veab-székház első emeleti nagytermében.

Adventre készülődve 

Ajka: A Kreatív Klub következő, november 11-ei foglalkozásán adventi koszorút készíthetnek mézeskalácsból délután négy órától az érdeklődők a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő- központban. A szervezők kérik, minden résztvevő vigyen magával tálcát és sütőpapírt.

Márton-nap

Lókút: A hagyományos Márton-napi ünnepség november 11-én 15 órától lesz az óvoda és iskola tornatermében, ahol játszóházzal, óvodások műsorával, lampionos felvonulással várják az érdeklődőket.

Várpalota: Szociális munka napja 11-én 15 órakor a Thury-várban.

Zirc: Művészek és amatőr alkotók Itt van az ősz, itt van újra című hagyományőrző kiállítása 11-én 17 órakor a Városi Könyvtárban.

NOVEMBER 10.

VESZPRÉM

Veszprém: Francia klub – A szépség és a szörnyeteg című film vetítése az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében.

Dr. Raffay Ernő történész A Magyarországi szabadkőművesség 1749-től napjainkig című előadása 17 órakor a Padányiban.

A Laczkó Dezső Múzeum szabadegyetemének harmadik előadása, november 10-én, kedden, 16.30-kor kezdődik az intézményben. A most induló ismeretterjesztő előadássorozat olyan kézműves-, kisiparos-mesterségeknek állít emléket, amelyek már feledésbe merültek, eltűntek a mindennapi életből. Az előadások természetesen nemcsak ezeket a mesterségeket mutatják be, de felidézik azoknak az embereknek az alakját is, akik egy-egy területnek jeles képviselői voltak. Az aktuális előadás témája: A kékfestő-mesterség Veszprém megyében. Előadó: Törő Balázs néprajzos muzeológus.

Dr. Somogyiné Petik Krisztina „... és boldogan éltek, amíg meg nem haltak” című előadása 18 órakor a Szaléziánumban.

Márton-napi „kék madaras” játszóház 17 órakor a Báthory iskolában.

A Mire jó a nyelvtudomány? című sorozat következő előadása A szaknyelv értelmezései – valós és virtuális jelentések Kurtán Zsuzsa Tudományos megismerés és nyelvhasználat: a szaknyelv rétegződése és Szabó Miklós A jogi nyelv viszonya a valósághoz: valós, virtuális vagy lehetséges világ? címmel 17.30 órakor az MTA VEAB-székház első emeleti nagytermében.

A lengyel függetlenség napja alkalmából zongorakoncert 18.30 órakor a Csermák Antal zeneiskolában.

Színház: Petőfi Színház, Nagyszínház: Liliom – 19 órakor Dobák Lajos-bérlet.

Pannon Várszínház: Hangvilla: A makrancos hölgy – 19 órakor, Tolnay-bérlet.

Kabóca Bábszínház: Agóra: Mosó Masa mosodája 10 órakor, Pepita-bérlet.

AJKA

Pályaválasztási vetélkedő 14.30-kor a művelődési központ kiállítótermében.

BALATONFÜRED

Két év kihagyás után ismét téli öregfiúk labdarúgó-teremtornát rendeznek a település sportcsarnokában. A 35 év felettiek megmérettetésére november 10-ig lehet nevezni a helyi kispályás szövetség vezetőjénél, Mező Bélánál. A sorozat november közepén rajtol a Balaton Szabadidőközpontban.

BALATONSZEPEZD

Töklámpás felvonulás 17 órától a Bertha Bulcsu Közösségi Ház előtt.

BERHIDA

Színház: Kabóca Bábszínház: Mosó Masa mosodája 14 órakor, Pöttyös-bérlet.

LÓKÚT

Márton-napi ünnepség 15 órától a Lókúti óvoda és iskola tornatermében.

SÜMEG

Simonné Wildner Judit kertészmérnök Táplálékod legyen a gyógyítód című előadása 17.30 órakor a Kisfaludy Művelődési Központ Könyvtárában. 

VÁRPALOTA

Krúdy Gyula A balatoni sellő című könyvének bemutatója 17 órakor a Thury-várban.

Az egyik veszprémi nyomda által indított Krúdy kiskönyvtár 24. kötetét mutatja be november 10-én 17 órakor a Thury-várban az érdeklődőknek Praznovszky Mihály. A sorozat szerkesztője a TIT várpalotai szervezete és a helyi Krúdy Baráti Kör meghívására beszél majd A balatoni sellő címmel elkészült legújabb Krúdy-könyvről.

A Szociális munka napja 15 órakor a Thury-várban.

ZIRC

Művészek és amatőr alkotók Itt van az ősz, itt van újra című hagyományőrző kiállítása 17 órakor a Városi Könyvtárban.

NOVEMBER 9.

RENDEZVÉNY 

Veszprém: Tony Lakatos és a Vasvári Trió jazzkoncertje 19 órakor az egyetemen, B aula.

Nemzeti kultúrák

Alsóörs – Az Alsóörsi Nyugdíjas Polgári Egyesület szervezésében az Eötvös Károly Művelődési Házban november 9-én, hétfőn délután öt órakor M. Tóth Antal egyetemi tanár zenével kísért előadást tart a kelet- és közép- európai nemzeti kultúrák 19. századi megújulásáról.

SZÍNHÁZ
Veszprém, Pannon Várszínház: Hangvilla: A makrancos hölgy – 19-kor, Arany-bérlet.

ÖNKÉNTES VÉRADÁS A HÉTEN

A hét folyamán az alábbi helyeken nyílik lehetőség véradásra. Hétfő: Veszprém, vám- és pénzügyőrség 9–12 óráig; Zirc, művelődési ház 14–18 óráig; Tapolca, Rockwool  Kft. 11–15 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.  Kedd: Csajág, kultúrház 15–18 óráig; Somlóvásárhely, művelődési ház 14–17 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig. Szerda: Bakonyoszlop, polgármesteri hivatal 14–16 óráig; Dudar, művelődési ház 17–19 óráig; Ajka, Magyar Imre kórház, intézeti 10–14 óráig; Pápa, honvédség bázisrepülőtér 9–14 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–18 óráig. Csütörtök: Zirc, Reguly Antal szakiskola 8.30–13.30 óráig; Bakonyszentkirály, művelődési ház 15–17 óráig; Úrkút, közösségi ház 14–16 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig. Péntek: Porva, általános iskola 14–16 óráig; Olaszfalu, általános iskola 17–19 óráig; Pápa, rendelőintézet 8–11 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–12 óráig.

MÚZEUMI PROGRAMOK

Veszprém: Laczkó Dezső Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Dubniczay Palota László Károly gyűjtemény: k–v: 10–18 óráig. Csikász Galéria: h–szo: 10–18 óráig. Modern Képtár Vass László-gyűjtemény: h–szo: 10–17 óráig. Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ: k–szo: 9–17 óráig.

Balatonfüred: Városi Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Vaszary Villa: k–v: 10–18 óráig.

Herend: Porcelánművészeti Múzeum: h–v 9.30–18.00. Pápa: Kékfestő Múzeum: k–szo: 9–16 óráig. Pápai Református Gyűjtemények: könyvtár k–p: 8–16 óráig, múzeum k–p: 8–16 óráig, szo–v: 9–17 óráig.

Sümeg: Sümegi Vár és Vármúzeum: k–v: 9–16 óráig.

Tihany: Bencés Apátsági Múzeum: 10–16 óráig. Baba múzeum: h–v: 10–16 óráig.

Várpalota: Magyar Vegyészeti Múzeum és Bányászattörténeti Gyűjtemény (Thuri vár): k: 12–18 óráig, sze–p: 10–18 óráig, szo: 9–20 óráig, v: 9–18 óráig. Trianon Múzeum (Zichy-kastély): k–cs: 10.30–16 óráig, p–v: 10.30–17 óráig.

Zirc: Reguly Antal Műemlékkönyvtár: k–v: 10–12 és 13–16 óráig. Bakonyi Természettudományi Múzeum: k–v: 9–17 óráig.

SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK

Veszprém, Petőfi Színház, Nagyszínház: Mindent Éváról – 12-én 19 órakor, Vendégjáték-bérlet. Liliom – 13-án 19 órakor, Csokonai-bérlet, 18-án 19 órakor, Kolontár-bérlet. Tokaji aszú – 14-én 19 órakor, Gárdonyi-bérlet.

Latinovits–Bujtor Játékszín: Kötélen a Niagara felett – 14-én 19 órakor 1. Bérlet, 15-én 19 órakor 5. Pedagógus-bérlet, 16-án 19 órakor IV. Bérlet.Hangvilla: Mátyás és a bolondkirály – 16-án 10 órakor Mirr Murr-bérlet, 15 órakor Babszem Jankó-bérlet, 17-én 10 órakor Óperenciás-bérlet, 15 órakor Életfa-bérlet, 18-án 10 órakor Lúdas Matyi-bérlet, 15 órakor Gézengúz-bérlet.

Pannon Várszínház: Hangvilla: A makrancos hölgy – 12-én 15 órakor, ifjúsági bérlet.

Kabóca Bábszínház: Mosó Masa mosodája – 12-én 10 órakor, Pöttyös-bérlet, Örömhír Óvoda, 13-án 10 órakor és 16-án 10.30 órakor Pepita-bérlet, Hangvilla. Körforgás – az Aranyszamár Bábszínház vendégelőadása – 15-én 10 órakor, nem bérletes. Rumini és a négy jogar – 18-án 14 órakor, nem bérletes, Agóra.

Balatonalmádi: Kabóca Bábszínház: Mosó Masa mosodája – 17-én 10 órakor, Pöttyös-bérlet, Mogyoró úti óvoda.Balatonfűzfő: Mosó Masa mosodája – 18-án 10 órakor, Pöttyös-bérlet, Irinyi János Általános Iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!