Programok

2016.05.30. 13:35

Programok, rendezvények Veszprém megyében május 30-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények május 30-tól. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JÚNIUS 4.

Trianoni megemlékezés

Zirc - A trianoni diktátum 96. évfordulója alkalmából megemlékező ünnepséget tart a Zirci Országzászló Alapítvány június 4-én szombaton 16.30 órakor az országzászló emlékműnél, ünnepi beszédet mond Vecsey Katalin református lelkész.

Falunap gyereknappal

Dudar - Falunappal egybekötött gyereknapot tartanak június 4-én 10 órától. A művelődési háznál egész napos programok lesznek, többek között hastánc bemutató, musical, néptánc, előadások, foglalkozások, színpadi műsorok. A gyerekeket kézműves foglalkozások, vidám programok várják, a felnőttek borkóstolón is részt vehetnek.

Trianonra emlékeznek

Pápa - A nemzeti összetartozás napja alkalmából tartanak megemlékezést szombaton 18 órakor a Millenniumi Emlékparkban. A Himnusz után Áldozó Tamás, Pápa polgármestere mond emlékbeszédet. Az emlékműsorban közreműködik a Pápai Huszáregyesület és a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete Énekkara és Irodalmi Színpada. A megemlékezést az Országzászló Emlékműnél koszorúzás, majd a Szózat eléneklése zárja.

Veterán gépcsodák találkozója Veszprémben

Veszprém - Szombaton a Veszprémi Motoros Egyesület már ötödik alkalommal rendezi meg a veterán motorok találkozóját. Motorostalálkozó és felvonulás korhű öltözékben, kiállítás, alkatrészbörze, veterán autóbuszos városnézés, kaszkadőr show, tombola, melynek egy, a Balaton feletti sétarepülés a fődíja, balesetmegelőzési előadás, illetve a Balaton Classic elnevezésű veteránautós túraverseny mezőnyének begurulása is szerepel az idei program kínálatában, melyet szombaton reggeltől késő délutánig a Veszprém Aréna parkolójában tartanak.

JÚNIUS 3.

Bibliai metszetkiállítás

Pápa – A Pápai Református Gyűjteményekben Biblai metszetek a Baldácsy-gyűjteményben címmel nyílik kiállítás június 3-án, pénteken 17 órakor. Köntös László gyűjteményi igazgató köszöntő beszéde után az adományozót és művészetét Mezei Zsolt könyvtárvezető és Nikolausz Krisztián grafikus-tanár mutatja majd be.

JÚNIUS 2.

Megemlékezés Rab Zsuzsáról

Pápa – A kilencven éve született, pápai kötődésű Rab Zsuzsa költő, műfordító tiszteletére rendez megemlékezést a Pápai Jókai Kör Egyesület és a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája csütörtökön 16 órától a gimnázium dísztermében. Méltatást mond Mayerné Pátkai Tünde középiskolai tanár, közreműködnek a gimnázium tizedik osztályos diákjai. Az irodalmi műsort koszorúzás követi a költőnő szülőházán elhelyezett emléktáblánál.

MÁJUS 31.

A feldúlás emlékezete

Veszprém (kzs) - A Laczkó Dezső Múzeum, Veszprém 1704-es feldúlásának emlékezete címmel megemlékezést szervez május 31-én, kedden 16.30-kor a „SZERZETES, FŐPAP, HAZAFI: Széchényi Pál. A nagycenki múmia kutatása” című kiállításban a múzeumban.

Dalostalálkozó

Csetény - A Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola szervezésében május 31- én kedden, 14 órakor kezdődik Az Éneklő Ifjúság dalostalálkozó az iskola melletti református gyülekezeti teremben.

MÁJUS 30.

Kiállításmegnyitó

Veszprém - Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Dózsavárosi Könyvtára a Dózsa György Nyugdíjas Klub alkotó tagjai, Tamás Sándorné és Karli Andrásné munkáiból kiállítást rendez május 30-án 15 órakor. A megnyitón a dózsavárosi könyvtárban közreműködnek a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei. A kiállítás megtekinthető 2016. május 30-tól június 13-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!