Programok

2015.05.25. 07:14

Programok, rendezvények Veszprém megyében május 25-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények május 25-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

JÚNIUS 13.

Tihanyi levendulaszedés

Tihany - A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság június 13-tól július 5-ig minden nap 10 órától este 8 óráig várja a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvényen az érdeklődőket, akik a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett szeretnék a szedés élményét is átélni, és saját kezűleg aratott tihanyi levendulát hazavinni.

JÚNIUS 12.

Szabad a kecó, vagy menjek színházba?

Ajka - A Bánfalvy Stúdió vígjátékát, a Ma estére szabad a kecó, avagy a londoni szextett című darabot  tekinthetik meg az érdeklődők június 12-én, 19 órától a VMK színháztermében. Mivel Hujber Ferenc, Kiss Ramóna, Bánfalvy Ágnes és Gesztesi Károly is színre lép a történetben, így a garancia már biztos a nevetésre.

JÚNIUS 10.

Bizonyítványosztás a Zeneiskolában

Ajka - A Nagy László Könyvtár és Szabadidő Központ színháztermében június 10-én,  17 órától a Zeneiskola növendékei évzáró ünnepséggel búcsúztatják a 2014/15-ös tanévet.

JÚNIUS 7.

Fotóválogatás

Jásd  – A Bakony–Balaton Geopark több mint 3100 négyzetkilométeres területének kultúrtörténeti értékeiből ad válogatást az a fotókiállítás, ami június 7-én 17 órakor nyílik a jásdi faluházban. A felvételek alkotói, Korbély Barnabás, Tóth Szabolcs és Vers József, mindannyian a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai, tájékoztatta a Naplót Győry Tünde, a kistelepülés polgármestere.

Vikidál Gyula és Dávid Roland Csopakon

Csopak - Vikidál Gyula délután négy órától, Dávid Roland és zenekara pedig délután öt órától lép fel a strandon június 7-én.

JÚNIUS 6.

Pásztorkutya-találkozó

Salföld - Június első hétvégéjén rendezik a Balaton-felvidéki és Bakonyi pásztorok és hagyományőrző pásztorkutyások találkozóját, amelyet a tavalyi évtől Skobrák Ferenc emlékversenynek neveznek. A rendezvényen pásztorok, hagyományőrzők és pásztorkutyások mutatják be tudásukat. Az érdeklődők megismerhetik a magyar pásztorkutyákat terelés közben, a legszebb tenyészpéldányokat kiállításon mutatják be. A Salföldi-major csikós bemutatót tart, valamint színes előadásokat is szerveznek.

Jótékonysági disco a kutyákért 

Ajka - A gyepmesteri telepen élő kutyák helyzetének javítására ajánlják fel a ll. Jótékonysági Retro disco bevételét, tudtuk meg Fleisz Csaba szervezőtől. A discot a Kaszinó épületében tartják június hatodikán 21 órától. Fellép a DEF JAM tánciskola és a Faterok partyzenekar. A résztvevők tombolajegyek vásárlásával is segíthetnek.

Motoros-találkozó

A Veszprémi Motoros Egyesület idén negyedik alkalommal rendezi meg a Veszprémi veteránmotoros találkozót június 6-án. Részletek itt

JÚNIUS 4.

Francia klub

Veszprém – Francia klub lesz június 4-én, csütörtökön 17 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében. A klub keretében a Szerelmem, New York című francia vígjátékot vetítik francia nyelven, magyar felirattal. Helyben történt regisztráció után a vetítés ingyenes.

JÚNIUS 3.

Ajka - Ingyenes vércukor- és vérnyomásmérést szervez az Ajka és Térsége Civil Szervezetek Szövetsége a Civil Házban június 3-án (szerdán) 9 órától a Sport utcai intézményben. Az egészségmegőrzés fontosságára próbálják felhívni az emberek figyelmét ezzel a lehetőséggel, hiszen rendszeres kontroll és megelőzés mellett sokkal kisebb a kockázata a szív- és érrendszeri problémák súlyos következményeinek. Minden érdeklődőt örömmel fogadnak.

JÚNIUS 2.

Ajka - A Civil Ház szervezésében június 2-án(kedden) Nyugdíjas Egészségmegőrző tornára invitálják az érdeklődőket 8 óra 15-től. A Sport utcai létesítményben az idősebb korosztály kikapcsolódásán túl a fiatalokra is gondoltak a szervezők. Délután 16 órai kezdettel a Modellező szakosztály tart foglalkozást Illési Oszkár vezetésével. A szervezők mindenki szeretettel látnak, aki mozogni szeretne, vagy csupán szívesen szabadon engedné kreativitását.

Balatonfüred - Bereményi Géza és Grecsó Krisztián is vendége lesz a június 2-án kezdődő és hat napig tartó Könyv- Bor- Jazz fesztiválnak. Hat nap alatt könyvbemutatókon lehet találkozni a szerzőkkel, jazz koncertek szólnak majd több színpadon, borkóstolók lesznek a lezárt Blaha utca éttermeiben és borászataiban.A könyvhét díszvendége Lator László Kossuth-díjas magyar költő, műfordító, irodalomtörténész lesz. Az iskolások Jordán Tamással közösen mondanak verset a parton.

JÚNIUS 1.

RENDEZVÉNY

Berhida: Hősök napja – a világháborúkban elesett katonákra való megemlékezés és koszorúzás 1-jén 17 órakor a II. világháborús emlékműnél (Hősök tere).

Köszöntik a csapatot

Veszprém – Az előző idényhez hasonlóan, eredménytől függetlenül köszöntik ezúttal is a Kölnből hazatérő veszprémi kézilabdacsapatot. A Bajnokok Ligája négyes döntőjében szereplő gárdát hétfőn 18 órakor az aréna előtt fogadják a szurkolók.

MÁJUS 31.

Gyereknap Fűzfőn

Balatonfűzfő – Gyermeknapi programok várják a családokat május 31-én, vasárnap egész nap a városi stadionnal szemközti parkolóban. Fellép Pintácsi Viki is.

Gyereknap Almádiban

Balatonalmádi – A településen is május 31-én tartják a gyermeknapi programokat a Pannónia előtti téren 10-19 óráig. Délután öt órától már a Hősök napi megemlékezésre is várják a helyieket, melyet a Hősi Emlékműnél rendeznek

Gyereknap a Mézengúzzal

Márkó – Gyereknapot szervez a márkói községi könyvtár május 31-én, vasárnap délután három órától a kulturális központban. A gyerekeket vidám programok – légvár, arcfestés, lovaglás, traktorozás – várják, öt órakor a Mézengúz zenekar előadását láthatják.

Gyermeknapi mókázás Pöttöm Polgárokkal

Ajka - „Miénk a tér" címmel várják Gyermeknap alkalmából a csemetéket az Agórára a VMK munkatársai. A gyermekeknek különféle programokkal, „mocorgó-játékokkal" és kreatív foglalkozásokkal kedveskednek a szervezők. 15 órától a Pöttöm Polgárok ünnepén a legkisebbeket fogadják városunk polgáraivá, majd az esemény zárásaként 19 órától a Kakaó Zenekar Gyerkőc dolgok című koncertjét élvezhetik a jelenlévők.

Hősök napi megemlékezések

Csékút/Padragkút - A Civil Fórum Padragkútért Egyesület a Hősök Napja alkalmából megemlékezést tart a csékúti emlékműnél 16 órai és a padragkúti emlékműnél 18 órai kezdettel május utolsó napján.

Tűzoltók nyílt napot tartanak

Devecser – A helyi önkéntes tűzoltó egyesület ebben az évben csatlakozott a Nyitott szertárkapuk országos katasztrófavédelmi gyermeknaphoz. A programsorozatba illeszkedve május 31-én, vasárnap 10–16 óráig várják azokat a gyerekeket és szüleiket, akik érdeklődnek munkája belső titkai iránt a tűzoltószertár területén.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Gyermeknap 31-én 15 órakor a Szaléziánumban.

Magyar hősök napja – ünnepi megemlékezés 31-én 16 órakor az Alsóvárosi temetőben.

Ajka: Gyermeknap 31-én 15 órakor az Agórán. „Miénk a tér” címmel várják Gyermeknap alkalmából a csemetéket az Agórára a VMK munkatársai. A gyermekeknek különféle programokkal, „mocorgó-játékokkal” és kreatív foglalkozásokkal kedveskednek a szervezők. 15 órától a Pöttöm Polgárok ünnepén a legkisebbeket fogadják városunk polgáraivá, majd az esemény zárásaként 19 órától a Kakaó Zenekar Gyerkőc dolgok című koncertjét élvezhetik a jelenlévők.

Alsóörs: Gyermeknap 31-én 15 órakor, Holló Együttes koncertje 31-én 16 órakor a Merse Leader kultúrparkban.

Balatonalmádi: Magyar hősök emléknapja 31-én 17 órakor a Baross utcai hősi emlékműnél.

Az országos diákolimpiára készülnek május 31-én, vasárnap az Őspark teniszpályáin. A korosztályos felkészülési versenyre a viadal napján, 8.30 és 9 óra között lehet nevezni.

Balatonfűzfő: Szentmise, majd megemlékezés a hősökről 31-én 10 órakor a balatonfűzfői Jézus Szíve-plébániatemplomnál.

Márkó: Gyermeknap 31-én 15 órakor a kulturális központban. 

Pápa:Városi Gyermeknapot tartanak május 31-én, vasárnap 15-től 19 óráig az Erzsébet ligetben. A jó hangulatról a Trambulin Színház, a Szó és Kép Színpad,a Black Bunny Rock and Roll Club, valamint a Balance Dance Team gondoskodik. A fellépések mellett többek között kreatív műhely, zöld játszóház, retró vidámpark és kisállat-simogató is helyet kap.A Mozizz az ovisokért! elnevezésű jótékonysági kísérőprogram keretében a belvárosi Petőfi moziban május 30-án, szombaton 13.30-tólA Madagaszkár pingvinjei, május 31-én, vasárnap 13.30-tól pedig a SpongyaBob: Kia vízből! című animációs film tekinthető meg.

Várpalota: Vadász- és gyermeknap 31-én 7 órától a Thury-várban és környékén.

SZÍNHÁZ

Kabóca Bábszínház (Óváros tér): Gyermeknap – 31-én 9 órakor, nem bérletes. Farkasbarkas és rókakoma – 31-én 10 órakor, nem bérletes. 

MÁJUS 30.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Egészségmegőrző gyalogos túra 30-án 7.30 órakor a jezsuita templomtól.

Közlekedésbiztonsági vetélkedő 30-án 9 órakor a rendőrségen.Gyermeknap 30-án 10 órakor a megyei könyvtárban.

Imádkozzék édes hazánkért című kötet bemutatója 30-án 16 órakor a Hősök Kapuja központban.

Gyermeknap 31-én 15 órakor a Szaléziánumban.

Magyar hősök napja – ünnepi megemlékezés 31-én 16 órakor az Alsóvárosi temetőben.

Ajka: Gyermeknap 31-én 15 órakor az Agórán. 

Alsóörs: Krizmanics Ágnes festő kiállításának megnyitója 30-án 19 órakor a Törökházban.

Gyermeknap 31-én 15 órakor, majd a Holló Együttes koncertje 16 órakor a Merse Leader kultúrparkban.

Bakonyszentlászló: Hálaadó istentiszteletet tartanak az Árpád-kori, felújított bakonyszentlászlói evangélikus templomban május 30-án 14 órakor. Az istentiszteleten igét hirdet Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke.

Balatonalmádi: Balaton Játékpont május 30-ig hétfőtől csütörtökig 15-18 óráig, péntektől szombatig 14-18 óráig.

Csesznek: No Motor 30-án, egész napos program. 

Gyulafirátót: Májusfa-kitáncolás 30-án 15 órakor a Vízi utcai emlékparkban.

Herend: Tihanyi Tóth Csaba mesetársulata Hamupipőke című előadása 30-án 10 órakor a művelődési házban.

Iszkáz:
Nagy László-emléktúra 30-án 10 órakor Nagy László szülőházánál. 

Királyszentistván:
Módri Györgyi – Zene a gomba alatt című előadása a gyermeknap alkalmából 30-án 13 órakor a Leader kultúrparkban.

Litér: Gyermeknap 30-án 14 órakor a litéri közparkban.

Nagyvázsony: A Mézengúzok gyermekzenekar szórakoztatja a kicsiket a nagyvázsonyi Mesevár óvodában május 30-án délután fél hatkor. A nagyvázsonyi községi könyvtár által szervezett program az Eötvös Károly Megyei Könyvtár támogatásával jött létre.

Pápa: Városrészi majális 30-án 8 órakor az Acsády sportpályán. Az egész napos rendezvény főzőversennyel veszi kezdetét, majd a délután folyamán sokszínű zenés-táncos programok várják az érdeklődőket. Az esemény sztárvendége, Keresztes Ildikó énekesnő 19 órakor lép színpadra, ezt követően pedig sátorbállal zárul az est. Kísérőprogramként többek között pónikocsikázás, kézműves játszóház, légvár és trambulin biztosítja majd a fiatalabb korosztály szórakozását.

A Magyar Régész Szövetség idén is megrendezi a régészet napját. Május 30-án, szombaton országos szinten mintegy 250 helyszínen kínálnak különféle programokat az érdeklődőknek. Pápána Kékfestő Múzeumban lehet majd ásni, kerámiaedényt rekonstruálni, emellett pedig a római építészettel is megismerkedhetnek a látogatók.

Sümegcsehi: Székely János püspök szenteli fel a sümegcsehi szőlőhegyen Boldog John Henry Newman bíboros tiszteletére épített templomot május 30-án, szombaton 10.30 órakor. A templom építését a sümegi ferences kegytemplom igazgatója, Barsi Balázs atya szorgalmazta.

Sümegprága: A múlt hét végén elmaradt hagyományos fazekastalálkozót szombaton rendezik 14 órától a sportcentrumban.

Zirc: Városi gyermeknap 30-án 13 órakor a Rákóczi téren.

Első alkalommal rendezik meg a zirci aquatlonversenyt, amelynek keretében gyerekek mérik össze úszó- és futótudásukat. Részletek itt

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Színházkert: Zenekar a gomba alatt – 30-án 15.30 órakor.

Pannon Várszínház (Hangvilla): A Tánc fesztiválja – 27–30-áig. Női furcsa pár – 31-én 17 órakor. 

Kabóca Bábszínház (Óváros tér): Gyermeknap – 31-én 9 órakor, nem bérletes. Farkasbarkas és rókakoma – 31-én 10 órakor, nem bérletes.

MOZI

Veszprém, Cinema City május 30–31: Argo 2 (16): 13.10 órakor. Bosszúállók: Ultron kora (12): 10.30 órakor. Bosszúállók: Ultron kora 3D (12): 14.30, 17.15, 20.00 órakor. Csábítunk és védünk (12): 11.40 órakor. Mad Max – A Harag útja 3D (16): szo: 12.00, 15.10, 17.40, 20.10, 22.30 órakor, v: 15.10, 17.40, 20.10 órakor. Tökéletes Hang 2 (12): szo: 13.40, 18.10, 22.10 órakor, v: 13.40, 18.10 órakor. Poltergeist: Kopogó szellem 3D (16): szo: 16.00, 20.30, 22.30 órakor, v:16.00, 20.30 órakor. Holnapolisz (12): 11.30, 14.10, 16.50, 19.30 órakor. Sam – Kismadár nagy kalandja (6): szo: 10.00 órakor. SAM – Kismadár nagy kalandja 3D (6) szo: 10.00 órakor, v: 12.15 órakor. 

Tapolca, városi mozi: május 30–31: Végre otthon 3D (6): 31-én 14 órakor, Tökéletes hang 2 (12): 13 órakor. Holnapolisz (12): 18 órakor. Mad Max: A Harag útja 3D (16): 20.15 órakor.

KIÁLLÍTÁS

Alsóörs: Krizmanics Ágnes balatonlellei festő kiállításának megnyitója 30-án 19 órakor a Törökházban.

Gyereknap májusfa kitáncolással

Zirc – A városi gyereknap idén is sok programmal, bemutatókkal és meglepetéssel várja a látogatókat. Május 30-án, szombaton 10 órától tartja a Művelődési Ház, a Zirc Városi Ifjúsági Fórummal és sok együttműködő partnerével közösen a Városi Gyermeknapot a Rákóczi téren, melynek esőhelyszíne az Alkotmány út 14. szám alatti épület. A rendezvényre színes foglalkoztató programokkal, látványos bemutatókkal, rengeteg játékkal és sok meglepetéssel várjuk a gyermekeket, felnőtteket, családokat. A Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB szervezésében a műsorokat követően 17.30 órakor a résztvevők közösen kitáncolják az április végén felállított városi májusfát.

Gyereknap

Dudar – Egész napos programokkal várják a családokat a művelődési háznál május 30-án szombaton. Lesz többek között óriáscsúszda, arcfestés légvár, játszóház, ügyességi játékok és koncertek.

Gyereknap a színházkertben

Veszprém – Ismét megszervezi a gyereknapot a Veszprémi Petőfi Színház május 30-án, szombaton délután három órától a színházkertben (eső esetén a színház előcsarnokában). A gyerekek megtekinthetik a Zenekar a gomba alatt című interaktív zenés mesejátékot, valamint a DAL-MA Musical-és Zenés Színpad növendékeinek műsorát.A színpad énekelni és játszani szerető fiataljai jó hangulatú próbákon tanulnak énekelni, betekintést nyernek a színpad világába Völler Adél magánénektanár és Módri Györgyi színművész segédletével. A növendékek most A dzsungel könyve című musicalből adnak elő részleteket. A gyereknapon arcfestés, kézműves foglalkozások is szerepelnek a programban.

A helyi termékek szerepe

Küngös – A vidékfejlesztésről lesz szó a a küngösi önkormányzat és a helyi szociális szövetkezet együttműködésével szervezett találkozón május 28-án, a Kossuth lajos u. 30 szám alatt. Az előadók beszélnek többek között a helyi termékek szerepéről a vidéki gazdaságban, jó példaként bemutatják a Küngösön, valamint a Vereben helyben előállított termékeket, utalnak az üzleti terv jelentőségére, illetve a szövetkezetek előnyeiről is szót ejtenek.

Motormentes nap

Csesznek - Játékos akadályversenyre hív a No Motor programsorozat. Május 30-án Cseszneken 7 órától indul a pecsétgyűjtős, túrázós játék, amelyre bárki nevezhet gyalog vagy kerékpárral, de tilos minden motorizált eszköz használata. A nevezők számos útvonal közül választhatnak, az egészen rövid szakasztól a több tíz kilométeres kerékpáros távig. A játék végén értékes ajándékokat sorsolnak ki azok között, akik a kört szabályosan teljesítették. A túrázás mellett a település főterén ételkóstoló és néptánctalálkozó várja az érdeklődőket.

Néptánctalálkozó

Litér – Megyei gyermek néptánc találkozót szerveznek május 30-án, szombaton 15 órától a litéri közparkban. A nemzeti összetartozás ünnepsége fél hatkor kezdődik, hat órakor pedig a felnőttek Vándorvigadalom című programja, melyek keretében több száz néptáncos lép színpadra Németh Dénes és zenekara kíséretében. 

MÁJUS 29.

Jótékonysági bál Nagypaládért

Devecser – A város önkormányzata május 29-én 19 órától a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében jótékonysági bált rendez a kárpátaljai testvértelepülés, Nagypalád javára. Belépő és támogató jegyek válthatók a város közintézményeiben. A vacsorás esten a Pulzus együttes zenél.

Művészklub

Balatonfűzfő – Bemutatkozik a Balatonfűzfői Fiatal Művészek Klubja május 29-én, pénteken délután öt órakor a Művelődési Központ és Könyvtárban.

RENDEZVÉNY  

Veszprém: A Régészet napja 29-én 16.30 órakor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Ajka: Diákfesztivál 29–30-án a művelődési központban.

Berhida: Gyermeknap 29-én 13.30 órakor a Bezerédi téren.

Gyulafirátót: Hősök napja 29-én 17 órakor az I–II. világháborús emlékműnél.

Kádárta: Eleven kert – Családi piknik kézműves foglalkozásokkal 29-én 17 órakor a faluházban.

KIÁLLÍTÁS

Várpalota: A Tavaszi Tárlat megnyitója – Kiállítás a Palotai Alkotók Köre új alkotásaiból 29-én 16 órakor a városi könyvtárban. Részletek itt.

MÁJUS 28.

Lakatos Orsolya szerzői estje

Veszprém – Lakatos Orsolya szerzői estjét május 28-án, csütörtökön 18 órakor tartják a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolában. Lakatos Orsolya a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI tanára. Tanulmányai során sokat foglalkozott barokk-, klasszikus- és dzsessz rögtönzéssel. Az improvizáció segítségével ekkor tette meg az első lépéseket a zeneszerzés felé. Egyéni stílusának három legfontosabb összetevői a klasszikus zenei hagyományok ismerete, a dzsessz ritmusainak és harmóniáinak használata, az improvizáció, valamint a magyar népzenében és a balkán népek zenéiben található aszimmetrikus, váltott metrumok használata. A hangversenyen közreműködik Simai László trombitaművész, a szakközépiskola tanára és Pfeiffer Milán, az intézmény trombita szakos diákja.

Pálfy Margit-est

Pálfy Margit színművész irodalmi estjét hallgathatják meg az érdeklődők Noszlopon. Az előadást május 28-án 17 órai kezdettelrendezik meg a faluház klubtermében, ahol a színművész Szinbád hazamegy, címmel Márai Sándor alakját idézi meg 4 tételben, immár 200. alkalommal. A szervezők mindenkit szeretettel látnak, a belépés ingyenes.

Irodalmi konferencia

Veszprém  – A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar Irodalom- és Kultúratudományi Intézete és a Veab a Monash Egyetem Nyelv- és Kultúratudományi Intézetével közösen nemzetközi irodalomtudományi konferenciát szervez május 28–29-én Mihail Bahtyin születésének százhuszadik, halálának negyvenedik évfordulóján, Az ismeretelmélet után: a szó, a cselekvés és a kultúra a léteseményben címmel.

Veterán judo Európa-bajnokság

Balatonfüred – Veterán judo Európa-bajnokságot rendeznek a Balaton Konferencia és Szabadidő Központban május 28. és 31. közöttHatalmas az érdeklődés a hétvégén rajtoló balatonfüredi veterán judo Európa-bajnokság iránt: már harminchat ország több mint hatszáz versenyzője adta le a nevezését. Jó néhány legendás judóssal találkozhatunk a tatamin.A Magyar Judo Szövetség már több mint egy tucatnyi világverseny házigazdája volt. Nagy szerepet játszott a veterán versenyek elindításában, 2003-ban Kecskeméten rendezték meg az „örökifjú” judósok első kontinensbajnokságát.

Fórum a kórházban

Veszprém  – Lakossági fórumot tart a Csolnoky Ferenc Kórházban befejezett, valamint folyamatban lévő fejlesztésekről Rácz Jenő, az intézmény főigazgatója május 28-án, csütörtökön 17.30-tól a kórház Csillag-termében.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Magyar Hősök Napja – ünnepi megemlékezés 28-án 13 órakor a Vörösmarty téri I. világháborús emlékműnél.

Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete Összetanulunk című kiállítása 28-án 15 órakor a megyei könyvtárban.

A kép emlékezete című kiállítás megnyitója 28-án 16.30 órakor a polgármesteri hivatal aulájában.

Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója lakossági fóruma az intézményben végbement felújításokról 28-án 17.30 órakor a kórház E épület első emeleti Csillag termében.

Ajka: Szent István király Római Katolikus Általános Iskola gálaműsora 28-án 17 órakor a VMK színháztermében.

Balatonfüred: Pék Tamás Érzések találkozása című kiállítás megnyitója 28-án 17 órakor az Óváros Művészkávéházban.

Gyulafirátót: A Veszprémi Verbunkos Népi zenekar előadása 28-án 17 órakor a Művelődési Házban.

Küngös: „A vidékfejlesztés jó példái – Helyi szociális gazdaság kialakítása Küngös Község Önkormányzata és a Küngösi Szociális Szövetkezet együttműködésében” című konferencia 28-án 10 órakor a Kossuth Lajos utca 30 alatt.

Vilonya: Orsós Károly rendőr őrnagy A tudás biztonsága – a biztonság tudása című előadása 28-án 14.30 órakor a vilonyai könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház: Hófehérke és a hét törpe – 28-án 10 órakor, Csipkerózsika- bérlet.Pannon Várszínház (Hangvilla): A TÁNC fesztiválja – 27-30ig.MOZIVeszprém, Cinema City május 28: Argo 2 (16): 13.10. Bosszúállók: Ultron kora 3D (12): 14.30, 17.15, 20.00 órakor. Mad Max – A harag útja 3D (16): 15.10, 17.40, 20.10 órakor. Tökéletes hang 2 (12): 13.40, 18.10. Poltergeist: Kopogó szellem 3D (16): 16.00, 20.30 órakor. Holnapolisz (12): 14.10, 16.50, 19.30 órakor.

Tapolca, városi mozi: május 28: Hazánk 3D-ben (6): 14 órakor. Tökéletes hang 2 (12): 16 órakor. Holnapolisz (12): 18 órakor. Mad Max: A harag útja 3D (16): 20 órakor.

MOZI

Veszprém, Cinema City: ARGO 2 (16): cs–sze: 13.10. BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA (12): szo–v: 10.30, sze: 20.00 órakor. BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA 3D (12): cs–k: 14.30, 17.15, 20.00, sze: 14.30, 17.15 órakor. CSÁBÍTUNK ÉS VÉDÜNK (12): szo–v: 11.40 órakor. MAD MAX – A HARAG ÚTJA (16): h: 20.10 órakor. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): cs, v, k, sze: 15.10, 17.40, 20.10 órakor, p: 15.10, 17.40, 20.10, 22.30 órakor, szo: 12.00, 15.10, 17.40, 20.10, 22.30 órakor, h: 15.10, 17.40 órakor. TÖKÉLETES HANG 2 (12): cs: 13.40, 18.10, p–szo: 13.40, 18.10, 22.10 órakor, v–sze: 13.40, 18.10 órakor. POLTERGEIST: KOPOGÓ SZELLEM 3D (16): cs: 16.00, 20.30 órakor, p–szo: 16.00, 20.30, 22.30 órakor, v–sze: 16.00, 20.30 órakor. HOLNAPOLISZ (12): cs–p: 14.10, 16.50, 19.30, szo–v: 11.30, 14.10, 16.50, 19.30 órakor, h–sze: 14.10, 16.50, 19.30 órakor. SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA (6): szo: 10.00 órakor. SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA 3D (6) szo: 10.00 órakor, v: 12.15 órakor.

Tapolca, Városi mozi: május 28–június 3-ig VÉGRE OTTHON 3D (6): 31-én 14 órakor, HAZÁNK 3D-BEN (6): 28–30-án és június 1–3-án 14 órakor. TÖKÉLETES HANG 2 (12): május 28–június 3-án 16 órakor. HOLNAPOLISZ (12): május 28–június 3-ig 18 órakor. MAD MAX: A HARAG ÚTJA 3D (16): május 28–június 3-ig 20 órakor.

KIÁLLÍTÁS

Veszprém: A kép emlékezete című kiállítás megnyitója 28-án 16.30 órakor a polgármesteri hivatal aulájában.

Balatonfüred: Pék Tamás Érzések találkozása című kiállításának megnyitója 28-án 17 órakor az Óváros Művészkávéházban.

ZENE

Gyulafirátót: A Veszprémi Verbunkos Népi Zenekar előadása 28-án 17 órakor a művelődési házban.

MÁJUS 27.

Előadás a Koránról

Veszprém – Dicsőség és erőszak a Korán tükrében címmel tart elő-adást Varga Norbert, a Nyugat-magyarországi Egyetem adjunktusa a Veszprémi Akadémiai Bizottság Tudósklubjában május 27-én, szerda délután fél hatkor a VEAB-székházban.

Varga Norbert – Dicsőség és erőszak a Korán tükrében című előadása 27-én 17.30 órakor a VEAB- székházban.

A TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad estje: Anyakép – Válogatás költőink édesanyjukról írt verseiből 27-én 18 órakor a VMK kamaratermében.

Tudósklub

Veszprém – Dicsőség és erőszak a Korán tükrében címmel tart előadást Varga Norbert, a Nyugat-magyarországi Egyetem oktatója a Veab által szervezett Tudósklubban a Veab-székházban május 27-én, szerdán 17.30 órakor.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Varga Norbert – Dicsőség és erőszak a Korán tükrében című előadása 27-én 17.30 órakor a VEAB- székház nagytermében.

Anyakép – Válogatás költőink édesanyjukról írt verseiből. A TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad estje 27-én 18 órakor a VMK Táborállás parki épületének kamaratermében.

Ajka: Molnár Gábor iskola gálaműsora 27-én 9 órakor a VMK-ban.Herend: Herczku Ágnes és Nikola Parov koncertje 27-én 17 órakor az Apicius kávéházban.

Kádár Annamária – író-olvasó találkozó 27-én 17 órakor a VMK kiállítótermében.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Pannon Várszínház (Hangvilla): A TÁNC fesztiválja 27-én 18 órakor.

MOZI

Veszprém, Cinema City, május 27.: ARGO 2 (16): 16.30, 20.20. BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA (12): 19.45. BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA 3D (12): 14.15, 17.00. CSÁBÍTUNK ÉS VÉDÜNK (12): 14.30, 18.30. MAD MAX – A HARAG ÚTJA (16): 13.00. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): 15.30, 18.00, 20.30. TÖKÉLETES HANG 2 (12): 13.00, 15.20, 17.40, 20.00. 

Tapolca, Városi mozi: május 27.: SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA 3D (6): 14 órakor. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): 16.00 és 20.00 órakor. ARGO 2 (16): 18 órakor.

MÁJUS 26.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Május 26-án, kedden 16.30-kor a Veszprémi Múzeumegylet szervezésében Sümegi Pál geológus, régész, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem földtani és őslénytani tanszék tanszékvezető egyetemi tanára tart előadást a Laczkó Dezső Múzeumban „Lóczy Lajos, egy ember, aki geológus és földrajz professzorrá vált” címmel.

Szegedi József Életképek a lakótelep négy évtizedéből című előadása 26-án 18 órakor a VMK-ban.

Tekes István Lézer Holográfia című előadása 26-án 14 órakor a Báthory általános iskolában.

Balatonfüred: Nemzeti Bor Maraton – Magyar Borászok ünnepe 26-án 16 órakor a Tagore sétányon.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Rumini és a négy jogar – 26-án 10 órakor, Pepita-bérlet.MOZIVeszprém, Cinema City, május 26.: ARGO 2 (16): k: 16.30, 20.20. BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA 3D (12): k:14.15, 17.00, 20.00. CSÁBÍTUNK ÉS VÉDÜNK (12): 14.30, 18.30. MAD MAX – A HARAG ÚTJA (16):13.00, 18.00. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): k:15.30, 18.00, 20.30. TÖKÉLETES HANG 2 (12): k:13.00, 15.20, 17.40, 20.00. 

Tapolca, Városi mozi: május 26.: SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA 3D (6): 14 órakor. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): 16.00 és 20.00 órakor, ARGO 2 (16): 18 órakor.

ZENE

Ajka: Bródy I. Gimnázium és Zeneiskola hangversenye 26-án 12 órakor a VMK-ban.

MÚZEUM

Veszprém:

Laczkó Dezső Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Dubniczay Palota László Károly gyűjtemény: k–v: 10–18 óráig.
Csikász Galéria: h–szo: 10–18 óráig. Modern Képtár Vass László-gyűjtemény: hszo: 10–17 óráig.
Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ: k–szo: 9–17 óráig.

Balatonfüred: Városi Múzeum: k–v: 10–18 óráig.
Vaszary Villa: k–v: 10–18 óráig.

Herend: Porcelánművészeti Múzeum: h–v 9.30–18.00.

Pápa: Kékfestő Múzeum: k–szo: 9–16 óráig.
Pápai Református Gyűjtemények: könyvtár k–p: 8–16 óráig, múzeum k–p: 8–16 óráig, szo–v: 9–17 óráig.

Sümeg: Sümegi Vár és Vármúzeum: k–v: 9–16 óráig.

Tihany: Bencés Apátsági Múzeum: 10–16 óráig. Baba múzeum: h–v: 10–16 óráig.

Várpalota: Magyar Vegyészeti Múzeum és Bányászattörténeti Gyűjtemény (Thuri vár): k: 12–18 óráig, sze–p: 10–18 óráig, szo: 9–20 óráig, v: 9–18 óráig.
Trianon Múzeum (Zichy-kastély): k–cs: 10.30–16 óráig, p–v: 10.30–17 óráig.

Zirc: Reguly Antal Műemlékkönyvtár: k–v: 10–12 és 13–16 óráig.
Bakonyi Természettudományi Múzeum: k–v: 9–17 óráig. 

MÁJUS 25.

Pünkösdi autóshow

Veszprém - Idén másodszor rendezik meg a Baleset-megelőzési nyílt nap és Veszprém szlalom autós ügyességi versenyt a Veszprém Aréna parkolójában május 25-én. A rendezvényen a szlalom mellett, ami a Dunántúli Szlalom Kupa harmadik fordulója is lesz egyben, a baleset-megelőzési programoknak is nagy figyelmet szentel a szervező SR Sport Egyesület és az SZ&T-T Rally Team. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság baleset szimulálásával és roncsvágási bemutatóval, míg a rendőrség biztonságiöv-szimulátorral készül. Ezenkívül kerékpáros rutinpálya, motoros és autós szimulátorok is lesznek a gumifüstölésen túl.

RENDEZVÉNY

Balatonszepezd: Pünkösdhétfői imaséta 25-én 13 órakor indulás az evangélikus templomtól.

KIÁLLÍTÁS

Ajka - A Nagy László Könyvtár és Szabadidő Központ kiállítótermében Zajácz Tamás bőrműves iparművész Tavaszi zsongás című kiállítása tekinthető meg június 12-ig, munkanapokon 9.00-16.30 óráig, szombaton 9.00-15.00-ig. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!