Programok

2016.05.16. 16:58

Programok, rendezvények Veszprém megyében május 17-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények május 17-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JÚNIUS 4.

Falunap gyereknappal

Dudar - Falunappal egybekötött gyereknapot tartanak június 4-én 10 órától. A művelődési háznál egész napos programok lesznek, többek között hastánc bemutató, musical, néptánc, előadások, foglalkozások, színpadi műsorok. A gyerekeket kézműves foglalkozások, vidám programok várják, a felnőttek borkóstolón is részt vehetnek.

MÁJUS 29.

Kenuverseny

Ajka - Nevess-Evezz! címmel szerveznek kenu evezős versenyt a Csónakázó-tavon május 29-én délután három órakor.

Két kórus koncertje

Ajka - Egyházzenei koncertet rendeznek május 29-én, vasárnap délután négy órakor a belvárosi Jézus Szíve templomban. Fellép a Forrás Nőikar Szincsák-Lukáts Fruzsina karnaggyal, zongorán Molnárné Németh Erika kísér. A Padragi Bányász Férfikórust Kanyárné Grünvald Petra vezényli.

Gyermeknap

Ajka – A városi Gyermeknapot és a Pöttöm Polgárok ünnepét május 29-én délután három órakor tartják az agorán és a művelődési központban. Este hatkor a Zabszalma koncertezik.

Emlékezés a katonákra

Balatonalmádi - A Hősök napja alkalmából rendeznek megemlékezést május 29-én, 17 órától a Hősi emlékműnél. Az eseményen Szücs József mérnökezredes mond beszédet, közreműködik Radics Tibor tárogatóművész.

Hősök napi megemlékezés

Zirc - Hősök napi megemlékezést tart a Zirci Egyházközség és a Zirci Országzászló Alapítvány május 29-én. A program 8:30-kor a zirci Kistemplomban kezdődik, a szentmisén Huszár G. Lőrinc plébános emlékezik, majd koszorúzás lesz a Hősi Emlékműnél.

Hősök napja

Ajka – Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke, a KDNP parlamenti frakcióvezetője mond megemlékező beszédet május 29-én délután öt órakor a templomdombi világháborús emlékműnél. A Hősök napi megemlékezésen közreműködik Kanyárné Grünvald Petra. Rieder Sára és Bali Réka.

MÁJUS 28.

Gyermeknap Zircen

Zircen május 28-án, szombaton tartja a művelődési ház partnereivel közösen a városi gyermeknapot a Rákóczi téren (esőhelyszín: Alkotmány út 14.). A szervezők foglalkoztató programokkal, bemutatókkal, játékokkal, meglepetésekkel várják az érdeklődőket. A műsorok után a résztvevők közösen táncolják ki az április végén felállított városi májusfát.

Újra hadifesztivál

Tapolca - Az idei évi Országos hadikultúra-fesztivál május 28-29-én lesz a Csobánc laktanyában.

Gyermeknap és jótékonyság

Somlószőlős – Gyermeknapot és jótékonysági estet rendeznek május 28-án, szombaton.

A község sportpályáján a déli torna után ebédet kapnak a faluban élő gyermekek, majd két órakor a Free Kid együttes aerobik bemutatót tart. Háromkor Csocsó bohóc, négytől kézműves foglalkozás, öttől családi koncert, majd lufihajtogatás és májusfa-kitáncolás várja a látogatókat. A rendezvény idején rendőrségi bemutató, kocsikázás, légvár, arcfestés szórakoztatja a vendégeket.

Este kilenc órakor a művelődési házban jótékonysági estet rendeznek Varga Annamária Nikolett javára. A tizennégy éves lányt súlyos betegsége miatt nemrégiben megműtötték. A középiskolát magántanulóként kell elvégeznie. A háromgyermekes családot megterhelik a betegséggel járó kiadások, ezért jótékonysági estet szerveztek a megsegítésükre.

MÁJUS 27.

A Veszprémi Szemle bemutatója

Veszprém  - A Veszprémi Szemle várostörténeti folyó-irat 41. számát május 27-én, pénteken 15 órakor mutatják be az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében.

Festmények és irodalom

Sümeg – Kovács Ferenc festőművész kiállítása nyílik május 27-én este hat órakor a vár látogatóközpontjában. A vendégeket Végh László polgármester köszönti, majd Bráda Tibor festőművész nyitja meg a tárlatot, amely augusztus 20-áig tekinthető meg. A rendezvényt zenés irodalmi est követi, amelyen közreműködik Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, és Inhoff Ede Ferencsik János-díjas trombitaművész.

MÁJUS 26.

Zenés esték

Ajka – A Zenés esték sorozat első hangversenyét május 26-án este hat órakor tartják a művelődési központ kiállítótermében. Fellép a Cantabile Vegyeskar, a Borostyán Bányász Férfkar, a Magyarpolány Hangja Vegyeskar és a Jubilate Nőikar.

Muli püspök temet

Pápa, Devecser  - Május 26-án 18 órai kezdettel várják a történelem iránt érdeklődőket a devecseri Kastélykönyvtár olvasótermében. A helyi önkormányzat és a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár közös szervezésében mutatják be Nagy Szabolcs Muli püspök temet (Tanácsköztársaság Pápán) című kötetét. Természetesen szó esik majd a devecseri '19 -es eseményekről is. A megjelenteket köszönti Kovács Zoltán államtitkár és Ferenczi Gábor polgármester.

MÁJUS 25.

Szereplőválogatás a Petőfi Színházban

Veszprém  - A Veszprémi Petőfi Színház a 2016/2017-es évadban mutatja be Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című előadását, melyhez 15– 17 éves fiú szereplőket keres. A meghallgatás május 25-én, szerdán 15 órakor lesz. A jelentkezőktől azt kérik, hogy egy szabadon választott Karinthy Frigyes-részlettel és egy verssel készüljenek.

Kihívás napja

Kerta – Rengeteg mozgással, sporttal és tánccal szerveznek egész napos programot a faluban május 25-én minden korosztály részére – tájékoztatta lapunkat Nagyné Varga Anikó polgármester.

MÁJUS 24.

Jubiláló nyugdíjasok

Ajka – Húszéves jubileumát ünnepli a Nyugdíjas Egyesület május 24-én délután három órakor a művelődési központ színháztermében.

MÁJUS 23.

Író előadása

Pápa  - Müller Péter író tart előadást május 23-án, hétfőn 18 órától a JMSZK-ban.

MÁJUS 22.

Kórustalálkozó

Veszprém - Egyházmegyei kórustalálkozót rendeznek a Szent Mihály-bazilikában május 22-én, vasárnap 16 órakor. A találkozót tizennegyedik alkalommal szervezik meg. Fellép a veszprémi Schola Regina és Gyermekkara, a Padányi Gregorián Kórus, a Szent Mihály Gyermekkórus, a Magyarok Nagyasszonya Templom Kórusa és a Szent Mihály Kórus, a szentkirályszabadjai Schola Pueri, az alsóörsi Gaudium Kamarakórus és az ajkai Jézus Szíve-templom kórusa.

Énekművész koncertje

Veszprém - Veresné Petrőcz Mária énekművész diplomahangversenyét május 22-én, vasárnap délután fél hatkor mutatja be a Szent Imre piarista és helyőrségi templomban.

MÁJUS 21.

Íjász emlékverseny

Sümeg - Ifjabb Papp Imre emlékére szervez történelmi íjászversenyt május 21-én és 22-én a Kinizsi Íjász Közhasznú Egyesület és a Várkapitány Lovagi Torna Egyesület különböző kategóriákban. A szervezők a nemrégiben elhunyt fiatalember emléke előtt kívánnak adózni a versennyel.

Az elhunyt edző emlékére

Szentgál - Tizedik alkalommal rendeznek focitornát és sportnapot az egykori labdarúgóedző emlékére.

A Gombás Gyula sport emléknap május 21-én, szombaton délelőtt 10 órakor kispályás futballtornával rajtol. Ami a továbbiakat illeti, bőven lesz még sport, például lovaglás, lovas kocsikázás és zumba. Ezek mellett egészen estig számos szórakoztató program várja az érdeklődőket.

No motor

Csesznek - Idén 10. alkalommal rendezik meg május 21-én a No motor pecsétgyűjtős természetjárást. A programon 15, 25, 40 és 70 kilométeres távok közül lehet választani. A 70 kilométeres túra kerékpáros, a többi gyalogos, de teljesíthető bármilyen módon, kivéve motorizált eszközzel.

Rétessütés

Pápa - Rétessütést tartanak a Kékfestő Múzeumban május 21-én, szombaton 14 és 17 óra között A régi ház körül elnevezésű programsorozathoz kapcsolódóan.

Honvédelmi nap helikopterrel, fegyverekkel

Veszprém - Az I. Veszprémi honvédelmi napot május 21-én, szombaton 9-16 óra között a Laczkó Dezső Múzeum és a múzeum Török Ignác utca 5-7. épületei udvarán tartják. Az egész napos seregszemlén veterán és jelenleg használt harci járművekkel, előadásokkal, ki- állításokkal, tárlatvezetéssel, közelharc- és fegyverbemutatókkal, szimulációs céllövészettel, autós rajtaütési bemutatóval, katonatotóval és katonazenével várják az érdeklődőket a szervezők. A nap a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar koncertjével kezdődik, majd veterán járművek vonulnak fel. A Laczkó Dezső Múzeum militarygyűjteményét a tanulmányi raktárban Rainer Pál muzeológus mutatja be, fellép a Légierő Zenekar. Az érdeklődők láthatnak MI-24 helikoptert; amerikai, szovjet, német terepjárókat; de lesz repülőgép-szimulátor és fegyver-„simogató” is.

Évadnyitó horgászverseny

Balatonalmádi - A Balatonalmádi Sporthorgász Egyesület május 21-én egyesületi halfogó versenyt rendez a négyméteres partszakaszon. A versenyt női, ifjúsági, felnőtt és gyermek kategóriában hirdették meg, amelynek feltétele, hogy a fenti kategóriákban legalább öt személy nevezzen és horgásszon. A felnőtt, női és ifjúsági kategóriában hét órakor kezdődik a regisztráció, a gyermekeknél nyolc órakor. A résztvevőket ebéddel várják az egyesület tanyáján. (Esőnap május 22-e, vasárnap, azonos programmal.)

Nyárnyitó tárlat

Köveskál - Bognár Angéla, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanulójának kiállítása nyílik a Bali Galériában, a Henyei út 32-ben május 21-én 16 órakor.

Néptáncosok gálaműsora

Veszprém - A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola május 21-én, szombaton 17 órakor a Hangvillában tartja év végi néptáncgálaműsorát. Fellépnek a Szilágyi Tánc-együttes negyedik osztályos, felsős és ifjúsági csoportjai, a Veszprémi Ifjúsági Tánc-együttes, valamint a Báthory Banda felsős csoportja.

Gyermeknap

Nagyalásony – Gyermeknapot rendez a község önkormányzata május 21-én a Ludas-tó szabadidőparkjában. Délelőtt horgászverseny, majd jurtaállítás, íjászkodás és humoros vetélkedő szórakoztatja a látogatókat. Délután két órakor kitáncolják a májusfát, majd öt óráig fazekas és kézműves bemutató, póni lovaglás, légvár, lufibohóc és arcfestés várja a vendégeket.

MÁJUS 20.

Diákok gálája

Városlőd - Az általános iskola diákjai május 20-án, pénteken délután négy órakor gálaműsort rendeznek a kultúrházban. A programon beszámolnak az intézmény éves eredményeiről, valamint fellépnek a díjnyertes tanulók.

Tízéves honvédklub

Devecser - A Devecser-Meggyeserdőn lévő honvédségi raktárbázist 2006. július elsején felszámolták, s ezzel Devecserben megszűnt az utolsó katonai szervezet is. A Devecser-Meggyeserdő Honvéd Nyugdíjas Klub május 20-án ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját a művelődési házban, vetített képes előadással.

Indiai költői est

Balatonfüred - Ashwani Kumar szerzővel Lanczkor Gábor, Quasimodo- és József Attila-díjas költő, Ashwani Kumar fordítója beszélget május 20-án, este hét órától a Blaha Lujza Étteremben.

Fotóklub kiállítása

Veszprém - Az ötvenöt éves Bakony Fotóklub kiállítását Rébay Anett, a Városi Művelődési központ igazgatóhelyettese nyitja meg az Agóra kiállítótermében május 20-án, pénteken 17 órakor.

MÁJUS 19.

Találkozó a polgárokkal

Balatonfűzfő - Kötetlen beszélgetésre várják a helyieket Marton Béla polgármester és a képviselőtestület tagjai május 19-én, csütörtökön 17 órától a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtárban.

Tungli József emlékére

Veszprém - Barátai, ismerősei, tisztelői sétával emlékeznek Tungli József testnevelő tanár- edzőre. A Szenior Tanácsadók Társasága által szervezett emlékséta ma 9 órakor indul a Vetési gimnázium elől.

MÁJUS 18.

Gyógyító délután

Ajka - Az önismereti és öngyógyító klub 18-án, szerdán délután négy és hét óra között gyógyító délutánt szervez. Ingyenes kineziológiai és asztrológiai tanácsadás, tarotkártya-elemzés, bioenergetikai, reiki és access bars kezelés várja az érdeklődőket a művelődési központ József Attila utcai épületében.

Néptáncgála Fűzfőn

Balatonfűzfő -Aranymiatyánk címmel rendeznek néptáncgálát május 20-án, pénteken 18 órától a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtárban. A rendezvényen a Gurgolya, a Kökörcsin tánccsoportok és a Balatonalmádi Néptáncműhely tagjai lépnek fel.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Steppán Szabolcs fotós Van egy tükröm a világra című kiállításának megnyitója 17 órakor a VMK előcsarnokában.

Lanczendorfer Zsuzsanna egyetemi docens Balladából krimi? A „győri csuda”. Egy népköltészeti kutatás tudományközi eredményei című előadása 17.30 órakor az MTA Veab-székház első emeleti nagytermében.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház, nagyszínház: Udvaros Dorottya: Majdnem valaki - 19 órakor, Zenés tavasz-bérlet.

Kabóca Bábszínház: Álomszövők - 10 órakor, nem bérletes.

MÁJUS 17.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Berta István Visszaemlékezés című kiállításának megnyitója 16.30 órától az EKMK Dózsavárosi Könyvtárban.

Az Egry József Lakótelepi Baráti Körben Dékán Péter klubvezető előadása: Tavaszi tisztítókúra/méregtelenítés gyógynövényekkel címmel 17.30 órakor a Botev iskola éttermében.

VÉKA Filmklub - Beszélj hozzá című film vetítése 20 órakor a Várvölgy-Panoráma sör- és borházban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház, Latinovits-Bujtor Játékszín: „...Sem emlék, sem varázslat ” - 19 órakor, 4. bérlet.

Pannon Várszínház, Hangvilla: Az anyu én vagyok - 15-kor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!