Programok

2016.06.05. 09:15

Programok, rendezvények Veszprém megyében június 6-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 6-tól. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JÚNIUS 27.

A Gyurátz Kör júniusi programja

Pápa – A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör összejövetelén június 27-én 18 órakor Döbrönte Tibor tart előadást Egyháztörténeti anziksz címmel. A Gyurátz Kör összejöveteleit az evangélikus látogatóközpontban tartják.

JÚNIUS 26.

Búcsú és falunap

Bakonyszentiván – Június 26-án, Iván névnapot követő vasárnap tartják a búcsút a községben, melyen főleg a gyerekeknek kedveskednek körhintával és kirakodóvásárral. Az augusztus 6-i falunap keretében fellép a Fonográf emlékzenekar és a Vati fiúk Country Club. A kisebbeket zenés-mesés műsorok, illetve alkotó kézműves sátrak várják – számolt be lapunknak Ledó Edit polgármester.

Túra a Cuha-völgybe

Pápa – Egész napos túrát szervez a vadregényes Cuha-völgybe a Bakancsos Természetjárók Köre június 26-án, vasárnap. Útvonal: Pápa – Győr-szabadhegy – Porva-Csesznek vonattal. A gyalogtúra útvonala: Porva-Csesznektől a Cuha patak völgyében az Ördögrétig. Indulás 6.31-kor a vasútállomásról, visszaindulás 16.47-kor Vinyéről Zircre vonattal, majd Zircről 17.44-kor autóbusszal.

Bográcsos piknik

Pápa – A Pápai Polgári Kör szokásos évzáró szabadtéri összejövetelét június 26-án, vasárnap 12 órakor tartja a Hagyományok Hegyén (Öreghegy, Alsó út). A szokásos havi előadások után e hónapban a friss levegőn oldottabb hangulattal, kötetlen beszélgetéssel, bográcsozással várja a kör szeretettel az érdeklődőket.

JÚNIUS 25.

Múzeumok Éjszakája

Pápa – A Kékfestő Múzeum idén is bekapcsolódik a Múzeumok Éjszakája programsorozatba június 25-én. 17.30-tól „Kékfestő kedves emlékeim” címmel nyílik időszaki kiállítás. 18 órától Czuczor-Gidai Zsófia „Pacsi” című gyermekműsora, 18.30-tól a Bab Színpad gyermekelőadása lesz látható az udvaron. 20.30-tól az InFusion Trio koncertezik. Lesz még tárlatvezetés fél óránként, családi kincses kaland, kézműves bemutatók és játszóház, kendő mintázás, pólókészítés és gasztro udvar egészen éjfélig.

JÚNIUS 18.

Keresztény kísérőprogramok

Pápa – Két program is elnyerheti szombaton a 26. Pápai Játékfesztivál keresztény látogatóinak tetszését. Június 18-án 14-18 óra között a Szent István Általános Iskola udvarán az Úr serege hagyományőrző egyesület segítségével megismerhetjük és kipróbálhatjuk, hogy két-háromezer éve milyen eszközöket, ruhákat, fegyvereket használt Dávid, bölcs Salamon vagy Illés. Megtudhatjuk, hogyan harcoltak a filiszteusokkal, és hogy milyen ételeket ettek annak idején. Lehet majd például kóstolni sáskát mézzel. A Márk dráma a Szent István Általános Iskola aulájában 18.30-tól lesz megtekinthető. A Márk Evangéliumát bemutató másfél órás darab innovatív módon a nézők között zajlik. Mindkét rendezvény a történelmi felekezetek szervezésében valósul meg.

JÚNIUS 15.

Hitéleti előadás

Pápa - Június 15-én 18.30-kor folytatódik a Nyitott Szívvel Isten Tenyerén előadás-sorozat a Szent Benedek templomban (Aradi utca 7.). Ezúttal Erzsébet és Teréz nővérek lesznek az előadók az Assziszi Szent Ferenc Segítő Nővérei Közösségéből, akik Assziszi Szent Ferenc életútján keresztül mutatják be a rendjüket. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

JÚNIUS 12.

Evezősverseny

Ajka – Fagyi-kupa néven szerveznek evezős versenyt június 12-én a Csónakázó-tavon. A kilenc órakor kezdődő programot Ozorai Sándor koordinálja.

Családi hagyományőrzés

Sümegprága - Fazekastalálkozót, népművészeti kiállítást és kirakodóvásárt rendeznek június 12-én a községben délelőtt 11 órától. A hagyományápoló műsorok mellett családbarát programmal készülnek a rendezők. Népi fajátékok, körhinta, kézműves foglalkozások várják ingyenesen a látogatókat. A fazekasok és kézművesek bemutatkozása mellett korongozó versenyt is rendeznek.

Különbuszos túra a Vértesbe

Pápa – Június 12-én, vasárnap különbuszos túrát szervez a Vértesbe a Bakancsos Természetjárók Köre. Az útvonal a következő: Vértesszentkereszt – Majk – gyalogtúra a Vitány várromhoz – Tatabánya (Turul szobor, Szelim barlang) – Tata (Cseke tó, romkert). Indulás 7 órakor a várkerti parkolóból, visszaérkezés 19.30-kor. Étkezés hátizsákból, befizetés június 6-tól a JMSZK gazdasági irodájában.

JÚNIUS 11.

Koncert

Ajka – Rockudvari programot tartanak a művelődési központ szabadtéri színpadán június 11-én este hat órakor. Fellép a Naés?, a Raj(fekn)bizli és a Rekviem zenekar.

Igal-lakótelepi nap

Pápa – Június 11-én, szombaton tartják az Igal-lakótelepi napot a Külső Veszprémi úti játszótér mellett. Lesz bográcsbuli, kispályás focibajnokság, ugrálóvár, pónilovaglás, sétakocsikázás, aszfaltrajzverseny, kézműves játszóház, rendőrségi és tűzoltóautó-bemutató. A színpadon pedig a következő műsorokat láthatjuk: Csókai óvodások műsora, Weöres Sándor iskola harmadik osztályosainak műsora, Nagygyimóti Kertbarát Kör műsora, Backstage Sex Machine-koncert, Patent Griff SE küzdősport-bemutatója, Bunyós Pityu-koncert, Dj Dugó nosztalgiabuli.

JÚNIUS 10.

Tüzes játék

Ajka - A Teleszterion Színházi Műhely az Éles és gyors sikoly című évadzáró előadását június 10-én délután öt és este hét órakor rendezi a művelődési központ színháztermében, majd fél tízkor tűzperformanszra várja a látogatókat az agorán.

JÚNIUS 9.

Régészeti előadás

Pápa – Június 9-én, csütörtökön 17 órakor tartják a Régészeti mozaik című előadás-sorozat következő előadását a Pápai Kékfestő Múzeum foglalkoztatójában. Ilon Gábor tart előadást Újdonságok a Bakony-hegység késő bronzkori kutatástörténetében címmel, utána kötetlen beszélgetésre is lesz lehetőség az előadóval egy tea vagy kávé mellett.

Ünnepi könyvhét

Zirc - A 87. Ünnepi Könyvhét alkalmából  Csitáry-Hock Tamás író lesz a vendég június 9-én, 17 órakor a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében.

Francia klub

Veszprém - Június 9-én, csütörtökön 17 órakor Francia klub lesz az Eötvös Károly Megyei Könyvtár régi épületének Kisfaludy Termében. Az érdeklődők a Babysitting - A felvigyázó  című filmet tekinthetik meg francia nyelven, magyar felirattal. A vetítés helyben történt regisztráció után ingyenes.

JÚNIUS 7.

Egyháztörténeti előadás

Pápa – A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Pápai Református Egyházközség közös szervezésében Mezei Zsolt, a Pápai Református Gyűjtemények könyvtárvezetője tart előadást Helytörténet – egyháztörténet – templomok címmel kedden 18 órakor a Református templomban. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

JÚNIUS 6.

A hónap műtárgya

Pápa – A hónap műtárgya című kiállítássorozat keretében júniusban Horváth Balázs alkotásaiból válogattak. A kiállítás a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének földszinti előterében kapott helyet, megtekinthető július 1-jéig hétköznapokon 9 órától 20 óráig, illetve rendezvényhez kötődően.

A Gyurátz Kör júniusi programja

Pápa – A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör összejövetelén, hétfőn 18 órakor Reidmár Linda, a Pápai Kékfestő Múzeum néprajzosa lesz a vendég előadó. Témája a kékfestés és a Kluge család Pápán. A Gyurátz Kör összejöveteleit az evangélikus látogatóközpontban tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!