Programok

2015.06.28. 12:30

Programok, rendezvények Veszprém megyében június 29-től

Veszprém megye - Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 29-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

 

Szülinapi megakoncerttel ünnepel Velencén az EFOTT!

Extrán tuningolt meglepetésekkel készülnek a szervezők. Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. Magyarország talán legszerethetőbb bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha: Punnany Massif, Quimby, Somló Tamás, Wellhello, Dub FX, Tankcsapda, Vad Fruttik, Halott Pénz, Ganxsta Zolee és a Kartel 20. szülinapi nyitókoncert és még sokan mások! Részletek ide kattintva

AUGUSZTUS 1.

Európa-nap gazdag programokkal

Tüskevár – Bős és Nyárádremete testvértelepülés is bemutatkozik augusztus elsején az Európa-napon. Az egész napos rendezvénysorozatban népi ügyességi játekokkal, sport- és kulturális programokkal, műrepülő-bemutatóval várja a község az érdeklődőket. Pintér Tibor színművész musical-előadása 14 órakor kezdődik.

JÚLIUS 25.

Univerzum nézőben

Ajka - Az Úrkúti Csillagászati Klub távcsöves bemutatóra invitálja az érdeklődőket július 25-én a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központba 20.30-tól. Az este folyamán több csillagászati távcsőbe lehet majd belenézni, melyekkel elérhető közelségbe kerül a Hold felszíne, a Szaturnusz gyűrűrendszere, valamint bizonyos csillaghalmazok is.

JÚLIUS 19.

Nyáresti orgonamuzsika

Veszprém - Tizedik alkalommal szervezik meg a Nyári orgonavarázs programot a veszprémi Árpádházi Szent Margit templomban. Öt este szól az orgonamuzsika, júniustól augusztusig. Az elmúlt hétvégén Rostetter Szilveszter, a rendezvénysorozat művészeti vezetője és a Schola Regina énekkar lépett fel, a következő koncert július 19-én, vasárnap este nyolc órakor kezdődik. Lengyelországi művészek, Antoni Pilch (lant) és Julia Doszna (ének) mutatják be hangversenyüket. A programra belépődíj nincs.

JÚLIUS 11.

A hegy napja változatos programkínálattal

Pápa – Idén is megtartják A hegy napja elnevezésű rendezvényt a Hagyományok Hegye elnevezésű szabadidőközpontban. Az öreghegyi létesítmény ezúttal is gazdag programkínálattal várja majd az érdeklődőket július 11-én, szombaton 14 és 20 óra között. A hivatalos megnyitó 15 órakor lesz, ezt követően többek között lovas harci bemutató, középkori bajvívók küzdelme, és különféle fegyverek hatásbemutatója szórakoztatja majd a közönséget. A kísérőprogramok között szerepel például zenés műsor is.

JÚLIUS 10.

Neves formációk az Óváros téren

Veszprém – Ötödik alkalommal rendezik meg az Óváros téren a Rozé-, rizling- & jazznapokat, ahol olyan előadók és zenekarok adnak koncert, mint a Mystery Gang vagy Ripoff Raskolnikov és bandája. – A Rozé-, rizling- & jazz- napok ugyan a VeszprémFest kísérőrendezvénye, ám mára önálló rendezvénnyé, a veszprémi nyár fontos részévé vált, amelyre minden évben sokan ellátogatnak. Az ingyenes rendezvény mintegy ellenpontozza a VeszprémFest elit státusát, ám a minőséget illetően ugyanúgy magasra teszi a lécet – mondta el kérdésünkre Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezetője. Az elmondottakat jól példázza a zenei felhozatal, július 10. és 19. között harminc zenekar ad koncertet az Óváros téren. Olyan ismert formációk és előadók is színpadra lépnek, mint a Mystery Gang rockabillytrió, a tiszteletbeli magyarnak is tekinthető osztrák bluesmágus, Ripoff Raskolnikov, a Muck Ferenccel és Pribojszki Mátyással kiegészülő The Bluesberry Band, az Elvis-programmal érkező Ed Philips and the Memphis Patrol, a Tátrai Tibor nevével fémjelzett Tátrai Trend, a Fekete Jenő gitáros-énekes vezette Muddy Shoes, az utcazenegyőztes Pátkai Rozina és együttese, de érdekes zenei kalandnak ígérkezik Tóth Vera és Funky Abba nevű csapata, amelyben az Anna and the Barbiesból ismert Pásztor Anna is mikrofont ragad.

A nívós zenei felhozatal mellett a finom ételek és a jófajta borok adják a rendezvény fő vonzerejét. A környékbeli borvidékek neves pincészetei szinte kivétel nélkül képviseltetik magukat, sőt, lesz egy olyan stand is, ahol egri, móri, villányi borászok nedűit lehet majd megkóstolni július 10. és 19. között az Óváros téren.

JÚLIUS 8.

Jön Ribizli bohóc

Dudar – Július 8-án 17.15 órától Ribizli bohóc zenés műsorral szórakoztatja a kicsiket és a nagyokat a művelődési házban.

JÚLIUS 6.

Az evangélium hete

Dudar – A Dudari Pünkösdi Gyülekezet Az evangélium hete címmel rendezvénysorozatot szervez július 6. és 12. között. Napközben sportprogramokkal, arcfestéssel várják az érdeklődőket. 18.30 órai kezdettel gospel zenével, drámával, élettörténetekkel hirdetik a Biblia üzenetét.

Egészségnevelő program

Veszprém - Egészségnevelő programsorozatot indít gyerekeknek és fiataloknak a kormányhivatal a Március 15-i utcai könyvtárban. A programot a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve munkatársainak segítségével bonyolítják. A négy rendezvényből álló sorozat július hatodikán, hétfőn kezdődik, a téma A mikrobák világa lesz, majd nyolcadikán A Földünk panaszai címmel tartanak ismeretterjesztő programot. A sorozat július 13-án, hétfőn a helyes táplálkozásról szóló rendezvénnyel folytatódik, két nappal később egy etikettet érintő előadással zárul. A rendezvényeket minden esetben 14 és 16 óra között tartják.

Rendezvények

Balatonalmádi: A városi értéktárbizottság Veszprém megyei hungarikumklubok közössége című programja 6-án 9 órakor a Pannóniában.

JÚLIUS 5.

Babilon táncai

Sümeg – Babilon, az istenek kapuja címmel mutatja be tanévzáró gálaműsorát a Broadway tánccsoport július ötödikén, vasárnap, 19 órakor a Kisfaludy művelődési házban. A Forgács Márta balettmester és Oláh Tamás koreográfus által vezetett csoport tagjai az amerikai Alvin Ailey iskola stílusában készült táncokat és jelnyelven előadott balettdarabokat mutatnak be másfél órás műsorukban.

Rendezvények

XXV. meghívásos jubileumi C kategóriás kettesfogat-hajtó verseny 5-én 8 órakor a Belső-tó partján.

JÚLIUS 4.

Fogathajtó polgármesterek

Lovas – A Balaton-parti polgármesterek és alpolgármesterek fogathajtó versenyét rendezik július 4-én fél háromkor a Lovasi napok keretein belül. Ezen a napon tíz órától hagyományos, népi játékok is lesznek a gyerekparadicsomban. Július 3-án este nyolc órakor Csepregi Éva, július 4-én este kilenckor pedig Wolf Kati várja a közönséget a Millenniumi Park nagyszínpadán.

Almádi gurulás

Balatonalmádi – The ride címmel rendhagyó programot tartanak július 4-én, szombaton Veszprémben és Balatonalmádiban. 13 órakor a vállalkozó kedvű longboardosok a megyeszékhelyről közösen legurulnak a tóparti településre, aholeste koncertek várják őket a Méj’víz klubban. A 19 órakor kezdődő mini-fesztiválon fellép a Laci Akusztik, a Less Than Zero, a Makeshift Promise, a Fuck Like Bunnies, a Sheep In The Wolves Clothing és a The Punk Show.

Titkos kert

Várpalota – Lohonyai Zoltán és az Akusztik Art együttes ad koncertet július 4-én 18.30-tól a várpalotai Titkos kertben. A házigazda, Dunai László Veszprémi úton található rezidenciájára a belépés ezúttal is ingyenes, csak a már megszokott elemózsiás asztalka, amelyre a szervezők szívesen fogadnak egy tányér süteményt vagy egy üveg hűsítőt a koncert utáni kötetlen beszélgetéshez.

A Zöldág fellépése

Sóly – A Litéri Zöldág Néptáncegyüttes fellépését láthatják az érdeklődők július 4-én, szombaton 14.10-kor a sólyi sportpályán.

Program a strandon

Balatonfűzfő – Gulyásfőző verseny, zenei programok, interaktív bábjáték, stand-up comedy várja július 4-én, szombaton egész nap a tobruki strandra érkezőket.

Koncert gyerekeknek

Balatonakali - Az ALMA együttes zenél július 4-én, 18.30-tól a szabadtéri színpadon.

Strandszínház hétvégére

Ajka - A Városi Strand és Élményfürdő július 18-19-én színdarabokkal várja a kulturálódni vágyókat. Szombaton 11 órától Az óriás nyomában címmel zenés mesejátékot nézhetnek meg a gyerekek. 21 órától a „Csavard fel a szőnyeget” című musicalt mutatják be a publikumnak. Másnap 11 órától Szergej Prokofjev: Péter és a farkas elnevezésű táncjátékát élvezheti a közönség. Este 21 órától Gém Zoltán Starfactory című musicaljével zárul a program.

Rendezvények

Ajka: A Bahar Orientális Tánc és Kulturális Egyesület 10 éves jubileumi évadzáró gálaműsora 4-én 18 órakor a művelődési központ színháztermében.

Balatonakali: Az origami csodálatos világa – vándorkiállítás megnyitója 4-én 19.30 órakor a Vasút tér 2., kiállító teremben.

Hetedhét mesefesztivál 4-11-én 18.30 órakor a Szabadtéri Színpadon.

Balatonalmádi: Almádi napok 4-5-én a Szent István Parkban.

Almádi alkotók kiállítása 4-én 17 órakor a vasúti aluljáróban.

Balatonszepezd: Marhagulyás-vacsora és élőzenés mulatság 4-én 19 órakor a csónakháznál.

Felsőörs: Felsőörsi disputa 4-én 13.30 órakor a Civil Házban.

Hárskút: Nyárköszöntő kerti parti 4-én 17 órakor a művelődési ház udvarán. 

Lovas: Wolf Kati fellépése 4-én 21 órakor a Millenniumi Park nagyszínpadán.

Padragkút: Vidám nyári dél-után 4-én 11 órakor a Padragkúti Művelődési Ház udvarán.

Pápa: Fő téri nyár: Progress Pápa 2015 – Ifj. Horváth István Nemzeti és Nemzetközi Amatőrszínházi Fesztivál záróestje 4-én 21 órakor.

Sóly: Litéri Zöldág Néptáncegyüttes fellépése 4-én 14.10 órakor a Sólyi sportpályán.

Tihany: XXV. Meghívásos Jubileumi „C" Kategóriás Kettesfogatható Verseny 5-én 8 órakor a Belső-tó partján.

Kiállítás

Balatonakali: Az origami csodálatos világa – vándorkiállítás megnyitója 4-én 19.30 órakor a Vasút tér 2. alatti kiállítóteremben.

MOZI

Veszprém, Cinema City, július 4-5: TÖRTETŐK (16): 13.20 órakor. AGYMANÓK (6): 10.00, 14.00 órakor. AGYMANOK 3D (6): 11.50, 16.10, 18.20 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): szo: 11.50, 17.00, 19.40, 22.10 órakor, v: 11.50, 17.00, 19.40 órakor. MAGIC MIKE XXL (16): szo: 11.00, 15.30, 17.50, 20.10, 22.30 órakor, v: 11.00, 15.30, 17.50, 20.10 órakor. A KÉM (16): 14.30, 20.30 órakor. TERMINATOR GENISYS (16): 14.40 órakor. TERMINATOR GENISYS 3D (16): szo: 12.00, 17.20, 20.00, 22.30 órakor, v: 12.00, 17.20, 20.00 órakor.

Tapolca, városi mozi, július 4-5: JURASSIC WORLD 3D (12): 14 órakor. TERMINATOR GENISYS 3D (16): 16.30 és 20.30 órakor. SAUL FIA (12): 18.30 órakor.

JÚLIUS 3.

Lovasi buli

Lovas – Pénteken és szombaton is színvonalas zenei programok várják a nagyérdeműt az idei Lovasi napokon. Július 3-án 20 órakor Csepregi Éva lép fel a Milleniumi Park nagyszínpadán, majd 21 órától utcabált tartanak a Búgócsiga együttessel. Július 4-én 18 órától Tóth István és Vingli György énekel Máté Péter slágereket, majd 18-45-től Dávid Roland musical estjét hallgathatja meg a közönség. 19.45-től a Csopak Demizson Allstars Orchestra muzsikál, 21 órától pedig Wolf Kati énekel. A szombati napi is utcabállal zárul, a talpalávalót Jolly Joker zenekar szolgáltatja.

Zene a parkban

Balatonalmádi – Az Almádi napok programsorozat keretében július 3-án 21.30-tól a Smart Party Band, július 4-én 20 órától a Serica folk and roll banda, 21.30-tól pedig a Kárikittyom Anticeleb Orchestra ad koncertet a Szent István Parkban. Július 5-én 21.30-tól a Rock-Kanok zenekar lép színpadra ugyanitt.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A világ mobilon keresztül : Berta István mobiltelefonnal készült fotóinak kiállítása 3-án 16.20 órakor az EKMK Március 15. úti Könyvtárban.

Alsóörs: 16. Endrődi – Jókai – Mihálkovics irodalmi bableves muri 3-4-én 17 órakor a művelődési házban.

Ajkarendek: Nemzetiségi hétvégét tart a településrész július harmadikán, negyedikén és ötödikén. A programsorozatot pénteken, 18 órakor nyitja meg Töltl Zoltán, Ajka Város Német Nemzetiségi Önkormányzata elnöke a művelődési házban. A megnyitót régi mezőgazdasági eszközök bemutatása és biogazdálkodási előadás követi. Szombaton nyolc órakor kezdődik az Erdősi Mihály labdarúgó kupa az iskola sportpályáján. Az Ajkarendekért Egyesület hagyományőrző programjának a kezdési időpontja 16 óra. A régi idők aratásának bemutatásán az érdeklődők láthatnak kézi aratást, az aratókoszorú megszentelését, hallhatnak régi történeteket svábul és magyarul. A programban közreműködik az Ajkarendeki Német Nemzetiségi Dalkör. A helyi fiatalok 18 órától adják elő Baranyai Ferenc Lónak vélt menyasszony című darabját. Az aratóbál 20 órakor nyitja kapuit. Vasárnap 10 órától német nyelvű szentmisével emlékeznek a templomban, majd 11 órakor a kitelepítettekről és a világháborúk hőseiről való megemlékezéssel folytatódik a programsorozat. A kulturális műsor, amelyben énekkarok és tánccsoportok lépnek színpadra, 16 órakor kezdődik a tornacsarnok melletti téren.

Balatonakali: Bóna Jenő festőművész tárlata és Fürdőtörténeti kiállítás, Terleczky József és ifj. Réfi Ferenc magángyűjteményeiből kiállítás 3-án 18 órakor a Vasút tér 4 szám alatti kiállítóteremben.

Balatonkenese: Könyvtári este – Géczi János : Bunkerrajzoló – Likó Marcell élettörténet-rekonstrukció című könyvének bemutatója 3-án 18 órakor a könyvtár udvarán.

Barnag: Gaál Ferenc és Gaálné Kapás Krisztina monoszlói fazekasok tartanak fazekas foglalkozást a barnagi polgármesteri hivatalban július 3-án, pénteken 10 és 12 óra között. A kézműveskedők 11 órakor Szmrecsányi Márton és csapata lovas-íjász bemutatóját tekinthetik meg. 

Lovas: Lovasi napok 3-4-én a Lovasi Millenniumi Parkban és Lovasi Nagy Gyula Galériában, 3-án 17 órától.  Csepregi Éva július 3-án este nyolc órától lép fel a Millenniumi Park nagyszínpadán, Wolf Kati pedig másnap, szombaton várja a közönségét este kilenc órától ugyanott. Részletek itt.

Tihany: Az MTA Ökológiai Kutatóközpont idén július 3-án rendezi meg Tihanyban hagyományos nyílt napját, amelyen a Balaton élővilágát feltáró kutatásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. A programsorozatot a Balaton-kutatás eredményeit bemutató kiállítás, illetve az intézet fennállásának 80. évfordulójára készült dokumentumfilm bemutatása egészíti ki.

Zirc: XXV. Zirci buli 3-4-én 17.30 órakor a Tündérmajorban.  Két napon át, július 3-án és 4-én tart a XXV. Zirci buli, koncertekkel és színpadi műsorokkal. Július 3.-án pénteken a program: 17:30 órától Queens Land, 19 órától ACidDC – Baricz Gergővel, 21 órától Lord, 23 órától Riot. Július 4.-én szombaton 15.30 órától Hatás Andrea interaktív gyerekműsora lesz, 16:30 órától Varga Tamás projekt, 17:45 órától Zep Session, 19:30 órától Esti Kornél, 21:30 órától Vad Fruttik, 23:30 órától Basket Case.

SZÍNHÁZ

Balatonfüred: Pannon Várszínház: Hotel Marina: Szépek szépe 3-án 11 órakor. Csavard fel a szőnyeget 3-án 21 órakor.MOZIVeszprém, Cinema City, július 3: Törtetők (16): 12.15 órakor. Agymanók (6): 10.00, 14.00 órakor. Agymanók 3D (6): 11.50, 16.10, 17.30 órakor. Jurassic World 3D (12): 19.40, 22.10 órakor. Magic Mike XXL (16): 10.45, 15.30, 17.50, 20.10, 22.30 órakor. Saul fia (12): 18.20 órakor. A kém (16): 14.30, 20.30 órakor. Terminator Genisys (16): 14.40 órakor. Terminator Genisys 3D (16): 12.00, 17.20, 20.00, 22.30 órakor. 

Tapolca, városi mozi, július 3: Jurassic World 3D (12): 14 órakor. Terminator Genisys 3D (16): 16.30 és 20.30 órakor. Saul fia (12): 18.30 órakor.

JÚLIUS 2.

RENDEZVÉNY 

Pápa: Szakál Éva festő Reflex című kiállítása 2-án 17.30 órakor a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központszínházépület emeleti előterében.

MOZI

Veszprém, Cinema City, július 2: TÖRTETŐK (16): 13.20 órakor. AGYMANÓK (6): 10.00, 14.00 órakor. AGYMANOK 3D (6): 11.50, 16.10, 18.20 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): 11.50, 17.00, 19.40 órakor. MAGIC MIKE XXL (16): 11.00, 15.30, 17.50, 20.10 órakor. A KÉM (16): 14.30, 20.30 órakor. TERMINATOR GENISYS (16): 14.40 órakor. TERMINATOR GENISYS 3D (16): 12.00, 17.20, 20.00 órakor. 

Tapolca, városi mozi, július 2: JURASSIC WORLD 3D (12): 14 órakor. TERMINATOR GENISYS 3D (16): 16.30 és 20.30 órakor. SAUL FIA (12): 18.30 órakor.

JÚNIUS 30.

Amerikai hét, amerikai ízek

Várpalota – Amerikai hetet szervez a Várpalotai Ifjúsági Ház. Június 30-án sportnapot tartanak, ahol a kosárlabdát, a röplabdát és a frizbit próbálhatják a fiatalok, július 1-jén pedig az amerikai zene és tánc lesz a középpontban a Tési úton található intézményben. Július 2-án vetélkedők, kvíz és rajzverseny várja az érdeklődőket, míg július 2-án Amerika ízeivel ismerkedhetnek a látogatók.

Rendezvény

Balatonalmádi: Köztisztviselők Napja és Semmelweis napi ünnepség 30-án 15 órakor a Polgármesteri Hivatalban.

Berhida: Köztisztviselők Napja és Semmelweis napi ünnepség 30-án 15 órakor a Polgármesteri Hivatalban.

JÚNIUS 29.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Kollár Kálmán emlékkoncertje 29-én 19 órakor a Bazilikában.

Balatonfüred: Füredi História című helytörténeti folyóirat legújabb számának bemutatója 29-én 16 órakor a városi könyvtárban.

MOZI

Veszprém, Cinema City, június 29: Törtetők (16): 14.10, 18.20, 20.30 órakor. Agymanók (6): 10.00, 13.40 órakor. Agymanók 3D (6): 11.30, 15.50, 18.00, 20.10 órakor. Jurassic World (12): 14.40 órakor. Jurassic World 3D (12): 12.00, 17.20, 20.00 órakor. Megőrjít a csaj (12): 12.10, 16.20 órakor. A kém (16): 17.00, 19.30 órakor. Superfast – Haláli iramban (16): 10.20, 15.00 órakor. Holnapolisz: 12.30 órakor. Sam – Kismadár nagy kalandja 3D (6): 10.00 órakor.

Tapolca, városi mozi, június 29: Agymanók (6): 16 órakor, Megőrjít a csaj (12): 18 órakor, Törésvonal (16): 20 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!