Programok

2016.06.19. 08:10

Programok, rendezvények Veszprém megyében június 20-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 20-tól. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JÚLIUS 20.

Komolyzene a templomban

Szigliget  - A szerda esti komolyzenei koncertek sorozata idén is folytatódik. Július 20-án az Egy falat kenyér együttes, egy hét múlva a Balaton Kamarazenekar, augusztus harmadikán a pánsípos Szabó István, majd 10-én a Daniel Speer Brass játszik a szigligeti katolikus templomban.

JÚLIUS 9.

Hastáncgála

Ajka - A Bahar Orientális Tánc és Kulturális Egyesület évadzáró gálaműsort rendez július 9-én este hat órakor a művelődési központ színháztermében.

JÚLIUS 7.

Zenés esték

Ajka - A Zenés esték sorozat következő hangversenyét július 7-én este hat órakor rendezik a művelődési központ kiállítótermében.

JÚLIUS 2.

Musicalgála

Ajka - Az Orfeum Operett Musical Társulat július 2-án este hat órakor gálaműsort rendez a a művelődési központ színháztermében.

JÚNIUS 27.

A Gyurátz Kör júniusi programja

Pápa – A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör összejövetelén június 27-én 18 órakor Döbrönte Tibor tart előadást Egyháztörténeti anziksz címmel. A Gyurátz Kör összejöveteleit az evangélikus látogatóközpontban tartják.

JÚNIUS 26.

Búcsú és falunap

Bakonyszentiván – Június 26-án, Iván névnapot követő vasárnap tartják a búcsút a községben, melyen főleg a gyerekeknek kedveskednek körhintával és kirakodóvásárral. Az augusztus 6-i falunap keretében fellép a Fonográf emlékzenekar és a Vati fiúk Country Club. A kisebbeket zenés-mesés műsorok, illetve alkotó kézműves sátrak várják – számolt be lapunknak Ledó Edit polgármester.

Túra a Cuha-völgybe

Pápa – Egész napos túrát szervez a vadregényes Cuha-völgybe a Bakancsos Természetjárók Köre június 26-án, vasárnap. Útvonal: Pápa – Győr-szabadhegy – Porva-Csesznek vonattal. A gyalogtúra útvonala: Porva-Csesznektől a Cuha patak völgyében az Ördögrétig. Indulás 6.31-kor a vasútállomásról, visszaindulás 16.47-kor Vinyéről Zircre vonattal, majd Zircről 17.44-kor autóbusszal.

Bográcsos piknik

Pápa – A Pápai Polgári Kör szokásos évzáró szabadtéri összejövetelét június 26-án, vasárnap 12 órakor tartja a Hagyományok Hegyén (Öreghegy, Alsó út). A szokásos havi előadások után e hónapban a friss levegőn oldottabb hangulattal, kötetlen beszélgetéssel, bográcsozással várja a kör szeretettel az érdeklődőket.

JÚNIUS 25.

Falunap Borzaváron

Borzavár – Egész napos programsorozat várja a látogatókat a falunapon június 25-én az Emlékparkban. 10 órától kezdődik a főzőverseny, az ételek zsűrizése 16 órakor lesz. A 15 órai megnyitón fellépnek az általános iskolások, a Borzavári Népdalkör és a Zirci Tücsök Zenekar. 16 órától Szeles József színművész és Hatás Andrea előadóművész operett-előadással lép színpadra. 17 órától Ribizli Bohóc tart gyermekműsort, amit 18 órától a Favágók bemutatója követ, 18.30-kor fellép Gáspár Laci, 19 órától Sós Fecó & Hencsy, amit 20 órától Copacabana Brasil Samba Show követ. 21-24 óráig tartó bállal ér véget a nap, zenél Kubicsek Rudolf.

Dalest a múzeumban

Kislőd – A Röthy Mihály Egyháztörténeti Gyűjtemény június 25-én délután öt órakor ingyenesen látogatható. A Múzeumok éjszakája alkalmából szervezett rendezvényen fellép a Kislődi Német Nemzetiségi Dalkör, a Bakony-völgye Óvoda, az Ajkarendeki Német Nemzetiségi Dalkör Kulturális Egyesület, Farkas Edina és Somos Zoltán.

Múzeumok Éjszakája

Pápa – A Kékfestő Múzeum idén is bekapcsolódik a Múzeumok Éjszakája programsorozatba június 25-én. 17.30-tól „Kékfestő kedves emlékeim" címmel nyílik időszaki kiállítás. 18 órától Czuczor-Gidai Zsófia „Pacsi" című gyermekműsora, 18.30-tól a Bab Színpad gyermekelőadása lesz látható az udvaron. 20.30-tól az InFusion Trio koncertezik. Lesz még tárlatvezetés fél óránként, családi kincses kaland, kézműves bemutatók és játszóház, kendő mintázás, pólókészítés és gasztro udvar egészen éjfélig.

Múzeumok éjszakája a zsinagógában

Pápa - Június 25-én a zsinagóga 18 és 24 óra között lesz látogatható a Múzeumok éjszakája programsorozat keretében. 18 órától „Brass magic" címmel válogatnak a zeneirodalom népszerű alkotásaiból. Glinka, Händel, Ewald, Borodin, Verdi, Bizet, Liszt és Gershwin művei lesznek hallhatóak az Ewald Rézfúvós Együttes előadásában.

Múzeumok éjszakája az Esterházy-kastélyban

Pápa - Június 25-én az Esterházy-kastély 14 és 24 óra között lesz látogatható a Múzeumok éjszakája programsorozat keretében. Nemcsics Antal színkutató és Cziráki Lajos festőművész állandó kiállításán kívül az Ajka Kristály időszaki kiállítását is megtekinthetjük, illetve barokk ruhás fotózással, 30 percenként tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket. A kézműves műhelyben lehetőség lesz mézeskalácsot, bonbont és barokk álarcot készíteni. 19 és 21 órakor marionett színházi előadást.

Molnár Gábor nyomában a Múzeumok éjszakáján

Ajka - Molnár Gábor író nyomában indulnak felfedező útra mindazok, akik részt vesznek a Múzeumok éjszakája rendezvényein június 25-én a Városi Múzeumban. A programon reszt vesz ifj. Molnár Gábor, az író fia is. A szervezők délután négy órától hétig tudáspróbával, kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket. Négy órakor Lóki György solymászbemutatót tart, öt órától Obrusánszky Borbála keletkutató tart előadást Dzsingisz kán földjén címmel, hét órakor Benke Martin történész beszél a mongol birodalom Xlll. századi felemelkedéséről. Nyolc órakor Stark Gábor és zenekara játszik.

Veszeli Lajos kiállítása

Kiskőrös - Veszeli Lajos festőművésznek Kiskőrösön, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban nyílik kiállítása a Múzeumok éjszakáján, június 25-én, szombaton 19 órakor. Az „Óh, szabadság, hadd nézzünk szemedbe" című kiállítást Tóth Benedek médiakutató nyitja meg, a Szent Iván napi vigasságokhoz igazítja, köszöntőt mond Czuczor Sándor Európa jószolgálati nagykövet.

Templomi koncertek újra

Szentbékkálla - A nyár esti templomi koncertek sorozata idén folytatódik a településen. Továbbra is többnyire a Nemzeti Fil- harmonikusok Grazioso kamarazenekarának tagjai lesznek a fellépők. Június 25-én lesz az első koncert, augusztus 27-én pedig az utolsó. Közben július utolsó hétvégéjén rendezik a falunapokat, azaz a népszerű Káli vigasságokat.

Múzeumok éjszakája

Zirc - A Múzeumok éjszakája - Zenélő nyári udvar programon június 25-én, szombaton 20-21 óráig a PO Funk Unit funkyzenekar ad koncertet a zirci városi könyvtár udvarán.

Interaktív csillagászati kiállítás

Úrkút - A Szent Iván-éj kulturális és asztronómiai vonatkozásait is bemutatja a község csillagászati klubja június 25-én este fél kilenctől a közösségi házban. Az interaktív csillagászati előadás után a klubtagok bemutatják a hazai távcsőkészítés történetét, valamint kiállítják makettjeiket, meteoritjaikat és egyéb értékes tárgyaikat. Az ingyenes rendezvényre egy virtuális fotókiállítással is készül a csillagászati klub.

Leves, táncok és lámpások

Balatonakali - Jövő szombaton egész napos programokkal várják az érdeklődőket a településen, Szent Iván éjszakájára készülve. Június 25-én Balatonakaliba is beköszönt a nyárközép éjszakája, azaz Szent Iván ünnepe, amelynek alkalmából már délelőtt fél tizenegytől programokkal várják a családokat. Elsőként a Balatonakali Modern Tánccsoport és Fourtissimo térzenével köszönti a kikötőben az első hajót, majd a résztvevők meghallgathatják az idei szezonnyitogató gondolatokat is. Az első hajó indulása után fúvóskísérettel átsétálhatnak a művelődési ház udvarára, ahol már nyolc órától nekikezdenek a kemencés kenyérsütésnek a szervezők. Délután kettőtől pedig megkezdődik a Leves a bográcsban! elnevezésű főzőverseny, valamint Szent Iván-éjre készülve a gyermekek lámpást fabrikálhatnak. A színpadon határon túli magyar gyerekek néptánc- bemutatója, valamint a Holle Anyó Színház Aranyszőrű bárány, illetve a Tarisznyások együttes Széltarisznya című műsora is megnézhető.

Múzeumok éjszakája

Ajka - A Múzeumok éjszakája programjai 16 órától a a Városi Múzeumban.

Csepregi Éva koncertje

Öskü - Csepregi Éva lép fel 15 órakor az Ösbő Vezér Emlékparkban, 21 órától utcabál.

Rúzsa Magdi-koncert

Pétfürdő - Rúzsa Magdi-koncert 22 órakor a ligetben.

Séd-parti

Vilonya - Vilonya Séd-parti 8 órától főzőverseny, ralibemutató a sportparkban.

Szellemidézés, fényfestés

Veszprém - A Művészetek Háza több helyszínen is várja a látogatókat a Galériák Éjjele– Múzeumok Éjszakája, SZELLEMképek – KÉPszellemek találkozása elnevezésű rendezvényén június 25-én. Részletek itt.

JÚNIUS 24.

Találkozó a legrövidebb napon

Vigántpetend - A település az idei tavaszon több ízben összehívta ünneplésre a lakosságot, most egy újabb közös programra készülnek. Amint azt Nemoda István polgármestertől megtudtuk, az esztendő legrövidebb napján, június 24-én, pénteken az Imári-dombon gyújtanak örömtüzet az ünneplők. - Mint ismert, huszonöt évvel ezelőtt a Dörögdi-medence Népfőiskola kezdeményezése volt a program, amelyet a Vigántpetend Jövőjéért Alapítvány gondoz, éltet immár sok-sok éve. Szívesen vennénk, ha idén a korábbi évek hitével és aktivitásával újra találkoznánk mindenkivel. Mi, vigántpetendiek 19.30-kor indulunk a lángossütőtől, majd találkozunk a keresztnél 20.30-kor - mondta lapunknak a polgármester. A közelmúltban a település határában Zsámbok testvértelepülés képviselő-testülete tagjainak jelenlétében helyezték el az Üzenet a jövőnek kapszulát és alapkövet a hamarosan felépülő Őrtoronynál.

Színház

Zirc - Június 24-én 19 órától és 26-án 17 órától a Bakony Hangja Színjátszó Csoport Magyar Elemér Egy talicska pogácsa című két-felvonásos komédiáját mutatja be a zirci művelődési házban.

Jazzmóló

Alsóörs - Egyensúlynap a művelődési házban. Jazzmóló a Swing-swing együttessel 19.30 órakor a Sirály parkban.

Régi villák

Balatonalmádi - Régi villák nyomában - séta 18 órakor a Tourinform-irodától.

50 és 60 éve végzettek találkozója

Öskü - Ösbő vezér napok 24-25-én. Az Ösküi Általános Iskolában 50 és 60 éve végzettek találkozója 16 órától a művelődési házban.

Koncert

Öskü - Rockzenekarok koncertje 20 órától az Ösbő Vezér Emlékparkban.

Közös térzene

Pétfürdő - Közös térzene és bemutató 16 órától a Millenium téren. Tűzijáték 21.15 órakor a pétfürdői ligetben. Mobilmánia-koncert 21.30 órától a pétfürdői ligetben.

JÚNIUS 23.

Veszprém - Minden, amit tudni kell a szenior táncról - 10 órakor a VMK-ban.

JÚNIUS 22.

Balatonfüred - Pipacsmezők - Kortárs fotográfiai reflexiók az első világháborúra című kiállítás megnyitója 17 órakor a Kisfaludy Galériában.

JÚNIUS 21.

Veszprém - Ukrán nemzetiségi nap 16.30 órától a VMK színháztermében.

Könyvbemutató az antikváriumban

Június 21-én, 18 órától az Utas És Holdvilág Antikváriumban mutatja be első regényét Buvári Tamás. A "nekem ti voltatok" című kötet egy bándi-veszprémi család története, amelyben az elbeszélő előbb nagypapája, majd apja bőrébe bújva utazza be a jelenbe vezető múltat, a sokszor hátborzongató XX. századot. Az antikváriumban Kilián László író beszélget a szerzővel a könyvről.

JÚNIUS 20.

Alsóörs - Az Acro-Dance SE bemutatója 16 órakor a művelődési házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!