Programok

2015.06.15. 05:36

Programok, rendezvények Veszprém megyében június 15-től

Veszprém megye - Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 15-től. Böngésszen, és válogasson!

veol.hu

Szülinapi megakoncerttel ünnepel Velencén az EFOTT!

Extrán tuningolt meglepetésekkel készülnek a szervezők. Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. Magyarország talán legszerethetőbb bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha: Punnany Massif, Quimby, Somló Tamás, Wellhello, Dub FX, Tankcsapda, Vad Fruttik, Halott Pénz, Ganxsta Zolee és a Kartel 20. szülinapi nyitókoncert és még sokan mások! (x) Részletek ide kattintva

JÚLIUS 3.

Lovasi Napok Csepregi Évával és Wolf Katival

Lovas - Csepregi Éva július 3-án este nyolc órától lép fel a Millenniumi Park nagyszínpadán, Wolf Kati pedig másnap, szombaton várja a közönségét este kilenc órától ugyanott. Részletek itt.

Nyílt nap a kutatóintézetben

Tihany - Az MTA Ökológiai Kutatóközpont idén július 3-án rendezi meg Tihanyban hagyományos nyílt napját, amelyen a Balaton élővilágát feltáró kutatásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. A programsorozatot a Balaton-kutatás eredményeit bemutató kiállítás, illetve az intézet fennállásának 80. évfordulójára készült dokumentumfilm bemutatása egészíti ki.

JÚNIUS 28.

Családi Nap

Veszprém - Június 28-án Családi Nap lesz a Veszprémvölgyben, a Kolostorok és Kertek területén. Délután kézműves játékok és játszóházak várják a gyerekeket, koncertet ad a Csurgó Zenekar, fellép Kökény Attila. A programok mellett a felnőtteket pálinkák, borok, a gyerekeket lufi, fagyi és egyéb finomságok várják. A belépés díjtalan.

Nyári orgonavarázs

Veszprém – Tizedik alkalommal rendezik meg a Nyári orgonavarázs koncertsorozatot az Árpádházi Szent Margit templomban. Öt este szól majd az egyházzene, orgonával Az első alkalommal, június 28-án, vasárnap este nyolc órakor Rostetter Szilveszter, a programsorozat művészeti vezetője orgonál, közreműködik a Schola Regina énekkar, R. Nagy Rita vezetésével. Az előadók a középbarokktól napjainkig terjedő időszakból szólaltatnak meg szemelvényeket.

JÚNIUS 27.

Babák a világból

Ajka - A városi Múzeumban különleges babák tekinthetők meg a világ minden tájáról egy kiállítás keretében június 27-ig.  A kollekció Szilágyiné Farkas Ilona gyűjteményéből származik.

Jubileumi civil fesztivál

Ajka – Tizenötödik alkalommal szervezi meg a civil fesztivált a Civil Szervezetek Szövetsége június 27-én. A Civil Házban 14 órakor kezdődő programban fellépnek a Patakparti óvoda néptáncosai, a Timföldgyári nyugdíjas klub énekkara, a Dinamik rock and roll csoport, a Látássérültek egyesülete tagjai, az Ajka Kristály SE aerobikos gyermekei, az Orchidea nyugdíjas klub, a Rolling Country kerekes székes tánccsoport, a Hangadók zenekar, a kolontári tánckar, valamint a Szivárvány együttes.

JÚNIUS 26.

Szécsi Pál emlékest

Magyarpolány - Kósza szél címmel hívja Horváth Andor színművész zenei időutazásra az érdeklődőket június 26-án 20.30-tól a Faluházba. Az előadói est Szécsi Pál emléke előtt tiszteleg.

JÚNIUS 25.

Nemzeti Érték Gála

Veszprém – Nemzeti Érték Gála címmel rendezvényt szervez a Hungarikum Bizottság június 25-én csütörtökön 18 órakor a Petőfi Színházban. Az esemény fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Fórum a fenntartható fejlődésről

Veszprém - A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Bizottságának együttműködésével fórumot szervez 2015. június 23-án 16:30-tól Veszprémben, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Nagy László termében. A fórum előadói arra keresik a választ, hogy a fenntarthatósági törekvések jó ütemben haladnak-e Magyarországon, milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy az emberiségnek a Föld a jövőben is élettere maradjon és milyen európai uniós forrásokat vehetnek igénybe azok, akik fenntarthatóbb módon szeretnének élni.

JÚNIUS 24.

RENDEZVÉNY:

Balatonakali: Gasztronómiai hét 24-től július 3-ig 12 órától.

Berhida: Meseszínház – Micimackó és barátai 24-én 18.30 órakor a művelődési házban.

JÚNIUS 22.

Kézműves tábor

Ajka - A Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ aulájában kézműves tábort rendeznek június 22-től 26-ig. A szervezők várják a kreativitásukat kipróbálni akarókat.

Senior Sakkbajnokság

Június 22-től 28-ig Senior Sakkbajnokságot rendeznek a Nagy László Könyvtár és Szabadidő Központ kiállítótermében.

KIÁLLÍTÁS

Tapolca: Gyetvai Zsuzsanna azaz Zsi Chimera posztumusz kiállításának megnyitója 22-én 18 órakor a művelődési központban.

JÚNIUS 21.

Balatonalmádi: Sipos Péter és Varga Áron orgonaművész koncertje 21-én az esti szentmise után, 20 órakor az Óvári úti Szent Imre-templomban.

Jóga világnapja először

Veszprém - Nagyszerű lehetőség nyílik vasárnap, hogy megismerkedhessünk a jógával, annak jótékony hatásaival a június 21-ei világnapon. India miniszterelnökének kezdeményezésére 2014 végén az ENSZ közgyűlése június 21-ét nemzetközi jóganappá nyilvánította. Így tehát első alkalommal rendezik meg ezt az eseményt világszerte, az ENSZ 177 tagországában, köztük Magyarországon is.- Ezzel a gesztussal az ENSZ elismerte, hogy a jóga gyakorlásának előnyeivel kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körben való terjesztése a világ népességének egészsége számára igen hasznosak - hangsúlyozta a veszprémi Selmeczi Csongor, a Magyar Jóga Társaság és a Magyar Jóga Akadémia vezetője. A jóga világnapján, vasárnap Veszprém számos pontján órákon, gyakorlásokon vehetünk részt, teljesen ingyenesen. Kipróbálhatjuk például az Ahimsza Jógaközpontban az egyensúly- vagy a hátrahajló gyakorlatokat, de lesz Etka-jóga az Agórában, páros jóga, illetve Vinyasa-jóga a Betekints-völgyben. A gyerekekre, az ovisokra, a kismamákra is gondoltak a szervezők, számukra külön foglalkozásokat tartanak. Az oktatók annyit kérnek, laza ruházatot válasszunk a gyakorláshoz.

Veszprém: Veszprémi sörfeszt 21-én 13 órakor, The Company koncert 18 órakor.

Balatonalmádi: Sipos Péter és Varga Áron orgonaművész koncertje 21-én az esti szentmise után, 20 órakor az Óvári úti Szent Imre templomban.

Várpalota: A zene ünnepe alkalmából hangverseny 21-én 18 órakor a Thury vár udvarán.

 

JÚNIUS 20.

Múzeumok éjszakája

Zirc – Június 20-án a múzeumok éjszakáján Zircen számos helyszínén várják az érdeklődőket a szervezők: A programhoz csatlakozott az Agrárműszaki Emlékek Gyűjteménye, a Békefi Antal Városi Könyvtár Művelődési Ház és Stúdió KB., az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma, az Országos Széchényi Könyvtár Ciszterci Műemlékkönyvtár, a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház, a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpont, a Zirci Református Egyházközség.

Múzeumok éjszakája

Veszprém - A Laczkó Dezső Múzeum június 20-án, szombaton 16-tól 24 óráig tartja a Múzeumok éjszakája programsorozatot. Délutántól kiállításmegnyitók, MintaPinty gyerekkoncert, Kabóca Bábszínház, kézműves játszóházak, táncház, tárlatvezetések, múzeumi kincskeresés, esti városnézés, fáklyás felvonulás, csillagfényes élmények várják az érdeklődőket a múzeum kiállítóhelyein a Laczkó Dezső Múzeumban, a Bakonyi Házban, a Hősök Kapujánál, a Tűztoronyban, valamint a Várbörtönben. A rendezvényt a Művészetek Házával együttműködve szervezi a múzeum, így közös, kombinált belépő is váltható a két intézmény programjaira.

Filmes casting

Veszprém – A Szeretföld című film alkotói várnak mindenkit, akit érdekel a filmforgatás a szerepléstől a szervezéstől a támogatáson át a kivitelezésig. A színészi feladatra bárki jelentkezhet, aki érez magában elszántságot ahhoz, hogy játékfilmben szerepeljen. Részletek itt.

Szent Iván-éji mulatság

Márkó – Szent Iván-éji mulatságot szervez a márkói Könyvtári információs és szolgáltató hely június 20-án, szombaton este hét órakor a Kulturális központnál. Lesz tábortűz, tűzugrás, népi játékok Szabó Sándor közreműködésével, távcsöves csillagvizsgálat Kelemen Attilával, táncház a Jurta zenekarral. A programban résztvevők táncolva, vigadva ünneplik meg a nyári napforduló idejét.

Tési ramazuri 

Tés – Ki játszik ilyet? címmel a Ramazuri Bábszínház játékos, zenés műsorát láthatják az érdeklődők június 20-án 13 órától a település művelődési házában. A községi könyvtár szervezésében megvalósuló program ingyenesen látogatható.

Múzeumok Éjszakáján

Ajka - Játékos programsorozattal várják a családokat június 20-án a Múzeumok Éjszakájára a VMK alkalmazottjai a Templomdombon. 17 és 20 óra között egyrészt tudáspróbákon, ügyességi feladatokban és pontgyűjtésen vehetnek részt az érdeklődők. Másrészt a versengésen túl kézműves foglalkozás, vadászatról szóló előadás és Fekete Istvánnal kapcsolat filmvetítés is a program részét képezi. Az estét a Hangadók koncertje zárja.

Múzeumok éjszakája a tájháznál

Bakonybél – A Guzmics Izidor Egyesület és Bakonybél Önkormányzata június 20-án szombaton a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz kapcsolódva programokat szervez a tájháznál. 15.30 órától Kicsi indián kézműves foglalkozást tartanak, lesz amulett-tartó, tolldísz készítés és arcfestés. 18 órától a Hasprai ház meséi címmel rendhagyó tárlatvezetés lesz a Hasprai család tagjaival. 19.30 órától Három óra Cseh Tamással elnevezéssel filmeket vetítenek a Cseh Tamás Archívum gyűjteményéből. Éjszakai sétavonat indul 20 órától a Gerence-völgy Gyilkos-tó, Odvaskői barlang - Trófea- és kőzetkiállítás érintésével.

Múzeumok éjszakája

Balatonfüred – A Vaszary Galéria, a Jókai Emlékház, a Városi Helytörténeti Gyűjtemény és a Vitorlázeum is várja az érdeklődőket a Múzeumok éjszakája programjain június 20-án, 16:00 órától éjfélig. Az érdeklődők megismerhetik az elmúlt 175 év fotográfiai eljárásait, a fotóalany a teljes felvételkészítési folyamatot lekövetheti, a kész terméket pedig emlékül haza viheti. Ezenkívül lesz a többi között borkóstoló és tárlatvezetés a Picasso és Capa kiállításon, a Jókai Emlékházat pedig az írót és Laborfalvi Rózát alakítva mutatják be a tárlatvezetők.

Szűrések és tanácsadás

Devecser – Települési egészségnapot szervez szombaton a Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás Somlóvásárhelyi Egészségfejlesztési Irodája a Művelődési Házban. Délelőtt kilenctől délután két óráig különböző ingyenes szűréseken – érszűkület, vércukor, testzsír, csontsűrűségmérés, vérnyomásmérés illetve testtömeg index számítás – vehetnek részt az érdeklődők. A szűrésekkel azonos időben tartanak szájápolás és dentálhigiénia, melanóma tanácsadást, valamint látásvizsgálatot. Fél tizenkettőtől hallgatható meg Illés Ibolya előadása a mozgásszervi betegségek megelőzése és kezelése címmel.

Ezerarcú Somló

Somló - Éjszakai Pincetúrára és nappali kirándulásra invitálják a helyiek az érdeklődőket június 20-án a hegyre. Negyvenegy helyszínen készülnek különböző kulturális és szakmai programokkal. A borkedvelők számára a 22 órakor induló túrát ajánlják, viszont a családoknak a Vár megtekintése vagy a vezetett Geotúra lehet a legérdekesebb program. Ezen a napon mindhárom kápolna is látogatható lesz, ahol különböző zenei stílusú mini-koncerteket hallgathatnak meg a túrázók.

Éjszakai séta

Balatonalmádi - Három templomba várják az érdeklődőket  a Múzeumok éjszakáján, június 20-án. Találkozás 21 órakor az Óvári úti katolikus templomnál, séta a Baross utcai református és a Bajcsy utcai evangélikus templomba. A sétán résztvevők megismerhetik Almádi templomait, egyházi közösségeit. A várható időtartam 2 óra, az útvonal 2 km.

Országos Pedagógus Kórustalálkozó

Ajka - Június 20-án 16 órától rendezik meg a Pedagóguskórusok Országos Találkozóját. Részletek itt

RENDEZVÉNY:

Veszprém: Múzeumok éjszakája megnyitója 20-án 16.15 órakor a Laczkó Dezső Múzeumban, 17 órakor a Szaléziánumban.

Június 20-án, a Múzeumok éjszakáján nyílik a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban a „Tulipán, pelikán, kígyó- A népművészet motívumvilága” című néprajzi kiállítás, amely a népművészeti alkotások motívumkincsét és azok továbbélését tárja az érdeklődők elé. Minden népnek, minden kultúrának megvan a maga jellegzetes képi világa: azok a jelek és jelképek, amelyek tárgyaikon, épületeiken megjelenve kifejezik az adott közösségre jellemző ízlést és gondolkodást. A Laczkó Dezső Múzeum kiállítása a Bakony és a Balaton-felvidék hagyományos paraszti tárgyi kultúrájába, a bútorokon, lakástextileken, viseleten, pásztorművészeti tárgyakon megjelenő szimbólumok világába kalauzolja a látogatót. A tárlat mintegy 230 tárgyon keresztül mutatja be a Bakony és a Balaton-felvidék tárgyalkotó népi kultúráját, népművészetét. A Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület tagjai is csatlakoztak a kiállításhoz, így számos ma készült alkotást is megtekinthetnek a látogatók.

Mindszenty József bíboros Emlékirataim – A teljes változat című kötetének bemutatása 20-án 19 órakor az Érseki Palotában.

Halmágyi Zoltán atya vezetésével Cönákulum 20-án 10 órakor a Rab Mária-forrásnál.

Szentmise 20-án 11 órakor Imrefi Mór olaszfalui plébános celebrálásában a Rab Mária-forrásnál.

Tulipán, pelikán, kígyó – A népművészet motívumvilága című kiállítás megnyitója 20-án 16.15 órakor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Kulcsár Ágnes Szent Iván-éj a Buhim-völgyben című kamarakiállítása 20-án 17.30 órakor a Laczkó Dezső Múzeum Látványkönyvtárában.

Birkás Ákos Polgári Magyarország című kiállítása 20-án 18 órakor a Csikász Galériában.

Ajka: Pedagóguskórusok országos találkozója 20-án 16 órakor. Hangversenyhelyszínek: művelődési központ, Tósokberéndi Szent István király-templom, evangélikus templom, Bánki Donát Szakképző Iskola. 

Alsóörs:
A Pápai Képzőművészeti Csoport kiállítása 20-án 19 órakor a Török-házban.Komolyzenei koncert Kiss Domonkos Judittal és barátaival 20-án 20 órakor a református templomban. 

Badacsonytomaj:
Múzeumok éjszakája: koncert 20-án 18 órakor az Egry József Emlékmúzeumban.

Balatonakali: Szent Iván Ünnep 20-án 18 órakor a Művelődési Házban, és a strandon.

Balatonalmádi: Nyitott templomok és vezetett körséták 20-án 17 órakor az Erődített templomnál.

Templomok éjszakája 20-án 21 órakor a Szent Imre templomnál.

Balatonfüred: Múzeumok éjszakája 20-án.

Herend: Múzeumok éjszakája keretein belül Érzékek éjszakája 20-án 16 órakor a Porcelánmanufaktúrában.

Nagyvázsony: Múzeumok éjszakája 20-án 19 órakor a Szabadtéri Néprajz Múzeumnál.

Márkó: Szent Iván éji mulatság 20-án 19 órakor a Kulturális Központnál.

Pápa: Kékkel festett mesterség – Magyarországi kékfestő műhelyek című időszaki kiállítás és az Álmaim párnája című kamarakiállítás megnyitója 20-án 17 órakor a Kékfestő Múzeumban.

Tés: A Ramazuri Bábszínház – Ki játszik ilyet? című előadása 20-án 13 órakor a Kultúrházban.

Tihany: Levendula Fesztivál 20-án 11 órakor a Belső-tónál.

Várpalota: Németh János keramikus, szobrász kiállításának megnyitója 20-án 17 órakor a Thury-vár kápolnájában.

Vilonya: Stefancsik Annamária és Zayzon Csaba operett- és filmslágereket ad elő 20-án 19 órakor a kultúrházban.

Rövid gyermek- színdarabok bemutatása 20-án 17 órakor a könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Kabóca Bábszínház: Laczkó Dezső Múzeum: Kutya-macska barátság – 20-án 18 órakor, nem bérletes.

MOZI 

Veszprém, Cinema City, június 20-21: Bosszúállók: Ultron kora 3D (12): 10.30 órakor. Jurassic World (12): 10.30, 14.40 órakor. Jurassic World 3D (12): szo: 12.00, 17.20, 20.00, 21.30 órakor, v: 12.00 órakor. Mad Max – A harag útja (16): v: 14.15 órakor. Mad Max – A harag útja 3D (16): szo: 14.15 órakor. Poltergeist: Kopogó szellem 3D (16): szo: 15.50, 19.30 órakor, v: 19.30 órakor. Törés-vonal 3D (16): szo: 13.20, 17.50, 20.10, 22.30 órakor, v: 13.20, 17.50, 20.10 órakor. Saul fia (12): v: 15.40 órakor. A kém (16): 13.00, 15.30, 18.00, 20.30 órakor. Holnapolisz (12): 11.40, 16.50 órakor. Sam – Kismadár nagy kalandja (6): v: 10.00 órakor. Sam – Kismadár nagy kalandja 3D (6): szo: 10. 00 órakor.

Tapolca, városi mozi, június 20–21: Jurassic World 3D (16): 15.30 órakor. Harcosok klubja (18): 18 órakor. Törésvonal 3D (16): 20.30 órakor.

KIÁLLÍTÁS

Veszprém: Tulipán, pelikán, kígyó – A népművészet motívumvilága című kiállítás megnyitója 20-án 16.15 órakor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Kulcsár Ágnes Szent Iván-éj a Buhim völgyben című kamarakiállítása 20-án 17.30 órakor a Laczkó Dezső Múzeum Látványkönyvtárában.

Birkás Ákos Polgári Magyarország című kiállítása 20-án 18 órakor a Csikász Galériában.

Alsóörs: Pápai Képzőművészeti csoport kiállítása 20-án 19 órakor a Törökházban.

Balatonalmádi: Balogh Ervin festőművész jubileumi kiállításának megnyitója 19-én 18 órakor a Pannónia Kulturális Központban.

Pápa: Kékkel festett mesterség Magyarországi kékfestő műhelyek című időszaki kiállítás és az Álmaim párnája című kamarakiállítás megnyitója 20-án 17 órakor a Kékfestő Múzeumban.

Várpalota: Németh János keramikus, szobrász kiállításának megnyitója 20-án 17 órakor a Thury vár kápolnájában.

ZENE

Ajka: Pedagóguskórusok országos találkozója 20-án 16 órakor. Hangversenyhelyszínek: Művelődési Központ, Tósokberéndi Szent István Király Templom, Evangélikus Templom, Bánki Donát Szakképző Iskola.

JÚNIUS 19.

Kézművesek és zene

Devecser – A Hagyományőrző Somló Környéki Napok eseményeit a kézművesek bemutatói mellett június 19-étől rendezik a Kastélyparkban. A három napos programot Ferenczi Gábor polgármester nyitja meg pénteken a fúvósok előadását követően, majd operett, musical, modern tánc és zeneszó vár mindenkit. Másnap többek közt sportverseny, koncertek sora és Keresztes Ildikó előadása várja a vendégeket.  Vasárnap például Oszvald Marika lép fel, majd a Lord együttes koncertje zárja a három napos gazdag programsorozatot.

Karaoke party

Alsóörs – Karaoke bulit tart a Jolly-Joker együttes a strandon június 19-én, pénteken este fél nyolctól.

Hagyományőrző somlói napok

Devecser – A város önkormányzata, a Devecseri Városüzemeltetési Nonprofit Kft., a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a devecseri könyvtár és művelődési ház közös szervezésében rendezik meg a június 19–21. között a negyedik hagyományőrző Somló környéki napokat. A gazdagnak ígérkező kulturális programban a helyi és környékbeli művészeti csoportok mellett fellép Leblanc Győző, Tóth Éva, Oszvald Marika, Csere László, valamint Keresztes Ildikó. A rendezvény ideje alatt kézművesek portékáikat, a somlói borosgazdák tüzes nedűiket kínálják a színpad környékén a kastélyparkban. A gyerekeket népi játszóház, ügyességi játékok, légvár, lovaglási lehetőség, íjászat, jurtabemutató, üvegművesség várja. Az egészségfejlesztési iroda szűréseket biztosít a program-sorozat látogatói számára, a Magyar Vöröskereszt egészségvédelmi bemutatókat tart.

Irodalomtörténeti előadás és beszélgetés

Ajka - Totális rezsimek, egyéni választások címmel tart előadást Csabai Tamás irodalomtörténész, műfordító június 19-én 18 órától a városi Múzeumban. A program fókuszában Rónay György: A párduc és a gödölye című regényét elemzi majd az érdeklődőkkel közösen a szakember.

Vörös Szilvia ária- és dalestje

Ajka – Vörös Szilvia Junior Prima-díjas operaénekes ad ária- és dal-estet a Nagy László Könyvtár és Szabadidő Központ kiállítótermében június 19-én, pénteken, 18 órától.

Koncert és tánc

Devecser – A Hagyományőrző Somló Környéki Napok eseményeit a kézművesek bemutatói mellett június 19-étől rendezik. A három napos programot Ferenczi Gábor polgármester nyitja meg pénteken, majd egyebek mellett operett, musical, modern tánc és zeneszó vár mindenkit. Másnap sportverseny, koncertek sora és Keresztes Ildikó előadása szerepel a gazdag programok között. Vasárnap pedig többek között Oszvald Marika lép fel, majd Lord koncert zárja a programot.

Falunap a Bakonyban

Tés – A jövő hét végén, június 19-én és 20-án tartja hagyományos falunapi rendezvényét Tés önkormányzata. Fodor-Bödös István polgármestertől megtudtuk, az ingyenes programsorozat péntek este 21 órától a térségben igen népszerű bulizenekar, a Funthomas Band élő koncertjével indul a helyi kultúrházban, majd másnap már reggeltől több helyszínen várják az érdeklődőket. Az iskola nagytermében Svehlik László és művésztársai képzőművészeti kiállítását tekinthetik meg, a sportpályán főzőversenyt tartanak, az óvoda udvarán népi játszóház várja a kicsiket, a kultúrház előtt pedig egészségsátort állítanak fel. Szombat délután 15 órától kulturális programoknak tapsolhat a közönség a kultúrházban, helyi és környékbeli táncegyüttesek, csoportok lépnek színpadra. Este az iskolai sportpályán a csókakői hunok tartanak látványos bemutatót, majd utcabál tartanak az Ikarus zenekarral. A sztárvendég Sihell Ferry és Henna lesz.

Nemzetközi koncertet adnak

Badacsonytördemic – Fiatal zenészek érkeznek Japánból, Olaszországból, Argentínából, Finnországból és Törökországból, hogy együtt koncertezzenek a faluházban 19-én és 20-án 19 órakor. 

RENDEZVÉNY

Veszprém: Védőnők napja – Védőnői Szolgálat megalakulásának 100. évfordulója 19-én 9 órakor a Polgármesteri Hivatal Szent István termében.

Demeter Ferenc kohóalmérnök és Gombos Lajos harangöntő Akitől a harang szól című előadása 19-én 17 órától a megyei könyvtár Kisfaludy termében.

Ajka: Vörös Szilvia operaénekes ária- és dalestje 19-én 18 órakor a városi könyvtárban.

Balatonalmádi: Balogh Ervin festőművész kiállításának megnyitója 19-én 18 órakor a Pannónia Kulturális Központban.

Balatonkenese: Hegyi Barbara: Alkalomadtán című könyvének bemutatója majd közönségtalálkozó 19-én 18 órakor a könyvtár udvarán.

Pápa: Fő téri nyár 19-től augusztus 29-ig.

Tapolca: A tapolcai I. világháborús emlékmű avatásának 85. évfordulója alkalmából megemlékezés az I. világháború hőseiről 19-én 18 órakor a Hősök terén.

MOZI

Veszprém, Cinema City: Jurassic World (12): 14.40 órakor. Jurassic World 3D (12): 17.20, 20.00, 21.40 órakor. Mad Max – A harag útja 3D (16): 14.15-kor. Poltergeist: Kopogó szellem 3D (16): 15.50 órakor. Törésvonal 3D (16): 13.20, 17.50, 20.10, 22.30 órakor. Saul fia (12): 19.30 órakor. A kém (16): 13.00, 15.30, 18.00, 20.30 órakor. Holnapolisz (12): 16.50 órakor. 

Tapolca, városi mozi: Jurassic World 3D (16): 15.30 órakor. Harcosok klubja (18): 18 órakor. Törésvonal 3D (16): 20.30-kor.

JÚNIUS 18.

Várostörténeti folyóirat

Veszprém – A Veszprémi Szemle várostörténeti folyóirat 37. számának bemutatóját június 18-án, csütörtökön délután fél ötkor tartják az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében.

Évzáró hangverseny

Veszprém - A Pannon Egyetem Szimfonikus Zenekara és a Pannon Egyetem Kórusa közös évzáró hangversenyt ad június 18-án csütörtökön 19 órakor az egyetem aulájában. A rendezvényre a belépés ingyenes, az összegyűlt adományokat a Csermák Antal Zeneiskola növendékeinek hagnszerfelújítására és kottabeszerzéseire fordítják.

Veszprém - III. Veszprémi Sörfesztivál 18-án 17 órakor kapunyitás a Historia kertben.

Berhida - Hős6os című film vetítése 18-án 17 órakor a Petőfi Művelődési Házban.

Hárskút - Bűnmegelőzési program: A tudás biztonsága – a biztonság tudása című előadása és a Bűnmegelőzési RecepTúra - Balaton-Bakony 2013 és a Közlekedésbiztonsági kóBORló című könyv bemutatása 18-án 18 órakor a művelődési házban.

SZÍNHÁZ

Veszprém -  Kabóca Bábszínház: Laczkó Dezső Múzeum: Kutya-macska barátság – 20-án 18 órakor, nem bérletes.

MOZI - moziműsor 18-tól 24-ig

Veszprém, Cinema City, június 18-24: Bosszúállók: Ultron kora 3D (12): szo-v: 10.30 órakor. Jurassic World (12): cs–p: 14.40 órakor, szo–v: 10.30, 14.40 órakor, h: 14.40 órakor, k: 14.40, 20.00 órakor, sze: 14.40 órakor. Jurassic World 3D (12): cs: 17.20, 20.00 órakor, p: 17.20, 20.00, 21.40 órakor, szo: 12.00, 17.20, 20.00, 21.30 órakor, v: 12.00 órakor, 17.20, 20.00 órakor, h: 17.20, 20.00 órakor, k: 17.20 órakor, sze: 17.20, 20.00 órakor. Mad Max – A harag útja (16): v: 14.15 órakor Mad Max – A harag útja 3D (16): cs–szo:, h–sze: 14.15 órakor. Poltergeist: Kopogó szellem 3D (16): cs: 15.50, 19.30 órakor, p: 15.50 órakor, szo: 15.50, 19.30 órakor, v: 19.30 órakor, h: 15.50, 19.30 órakor, k: 15.50, 20.15 órakor, sze: 15.50, 19.30 órakor. Törésvonal (16): sze: 20.10 órakor. Törésvonal 3D (16): cs: 17.50, 20.10 órakor, p–szo: 13.20, 17.50, 20.10, 22.30 órakor, v–h: 13.20, 17.50, 20.10 órakor, k–sze: 13.20, 17.50 órakor. Saul fia (12): p: 19.30 órakor, v: 15.40 órakor, k: 19.30 órakor. A kém (16): cs–sze: 13.00, 15.30, 18.00, 20.30 órakor. Holnapolisz (12): cs–p: 16.50 órakor, szo–v: 11.40, 16.50 órakor, h–sze: 16.50 órakor. Sam – Kismadár nagy kalandja (6): v: 10.00 órakor. Sam – Kismadár nagy kalandja 3D (6): cs: 13.00-kor, szo: 10.00-kor.

Tapolca, városi mozi, június 18-24: Jurassic World 3D (16): 18-24-én 15.30 órakor. Harcosok klubja (18): 18-24-én 18 órakor. Törésvonal 3D (16): 18-24-én 20.30-kor.

VÉRADÁS

Önkéntes véradások csütörtökön: Veszprém, Tesco 12- 18 óráig; Ajka, erőmű, orvosi rendelő 11-14 óráig; Veszprém, vérellátó  8–15 óráig. Pénteken Veszprém, Interspar 12- 18 óráig; Pápa, rendelőintézet 8-11 óráig; Veszprém, vérellátó 8–12 óráig; Szombat: Vilonya, falunap 9–12 óráig; Balatonkenese, Part Üdülő 13- 18 óráig; Pápa, Örömfutás, Fő tér 9-12 óráig.

JÚNIUS 17.

Veszprém: Csepeli György szociálpszihológus Mitől mozdul a fotelforradalmár? című előadása 17-én 17 órakor a megyei könyvtárban.

Bakonyszentkirály: A tudás biztonsága – a biztonság tudása című bűnmegelőzési program 17-én 17 órakor a könyvtárban.

Vallásközi konferencia

Tihany – Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere megnyitó beszédet mond a Közös úton című vallásközi konferencián kedden a bencés apátságban. Az eseményen részt vesz Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár. Az egész napos konferencián az európai vallások helyzetéről és a hazánkban élő hívő közösségek együttéléséről lesz szó.

MOZI

Veszprém, Cinema City, június 17: JURASSIC WORLD (12): 14.40 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): 17.20, 20.00 órakor. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): 14.15 órakor. POLTERGEIST: KOPOGÓ SZELLEM 3D (16): 15.50, 19.30 órakor. TÖRÉSVONAL (16): 20.10 órakor. TÖRÉSVONAL 3D (16): 13.20, 17.50 órakor. A KÉM (16): 13.00, 15.30, 18.00, 20.30 órakor. HOLNAPOLISZ (12): 16.50 órakor.

Tapolca, városi mozi, június 17: SAUL FIA (12): 14 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): 16.00 és 20.15 órakor. A KÉM (16): 18.15 órakor.

JÚNIUS 16.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A II. világháború emlékezete című vándor-kamarakiállítás 16-án 16.30 órakor a Veszprémi Polgármesteri Hivatalban.

Szegedi József A Cuha völgye a Bakony gyöngyszeme című előadása 16-án 17.30 órakor a Botev iskolában.

MOZI

Veszprém, Cinema City, június 16: JURASSIC WORLD (12): 14.40, 20.00 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): 17.20 órakor. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): 14.15 órakor. POLTERGEIST: KOPOGÓ SZELLEM 3D (16): 15.50, 20.15 órakor. TÖRÉSVONAL 3D (16): 13.20, 17.50 órakor. SAUL FIA (12): 19.30 órakor. A KÉM (16): 13.00, 15.30, 18.00, 20.30 órakor. HOLNAPOLISZ (12): 16.50 órakor. 

Tapolca, városi mozi, június 16: SAUL FIA (12): 14 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): 16.00 és 20.15 órakor. A KÉM (16): 18.15 órakor.

MÚZEUMI NYITVA TARTÁS:

Veszprém: Laczkó Dezső Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Dubniczay Palota László Károly gyűjtemény: k–v: 10–18 óráig. Csikász Galéria: h–szo: 10–18 óráig. Modern Képtár Vass László-gyűjtemény: hszo: 10–17 óráig. Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ: k–szo: 9–17 óráig.

Balatonfüred: Városi Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Vaszary Villa: k–v: 10–18 óráig.

Herend: Porcelánművészeti Múzeum: h–v 9.30–18.00.

Pápa: Kékfestő Múzeum: k–szo: 9–16 óráig. Pápai Református Gyűjtemények: könyvtár k–p: 8–16 óráig, múzeum k–p: 8–16 óráig, szo–v: 9–17 óráig.

Sümeg: Sümegi Vár és Vármúzeum: k–v: 9–16 óráig.

Tihany: Bencés Apátsági Múzeum: 10–16 óráig. Baba múzeum: h–v: 10–16 óráig.

Várpalota: Magyar Vegyészeti Múzeum és Bányászattörténeti Gyűjtemény (Thury vár): k: 12–18 óráig, sze–p: 10–18 óráig, szo: 9–20 óráig, v: 9–18 óráig. Trianon Múzeum (Zichy-kastély): k–cs: 10.30 órától 16 óráig, p–v: 10.30 órától 17 óráig.

Zirc: Reguly Antal Műemlékkönyvtár: k–v: 10 órától 12 óráig és 13 órától-16 óráig. Bakonyi Természettudományi Múzeum: k–v: 9–17 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!