Programok

2015.07.05. 09:23

Programok, rendezvények Veszprém megyében július 6-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 6.tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

 

Szülinapi megakoncerttel ünnepel Velencén az EFOTT!

Extrán tuningolt meglepetésekkel készülnek a szervezők. Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. Magyarország talán legszerethetőbb bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha: Punnany Massif, Quimby, Somló Tamás, Wellhello, Dub FX, Tankcsapda, Vad Fruttik, Halott Pénz, Ganxsta Zolee és a Kartel 20. szülinapi nyitókoncert és még sokan mások! Részletek ide kattintva

AUGUSZTUS 1.

Európa-nap gazdag programokkal

Tüskevár – Bős és Nyárádremete testvértelepülés is bemutatkozik augusztus elsején az Európa-napon. Az egész napos rendezvénysorozatban népi ügyességi játekokkal, sport- és kulturális programokkal, műrepülő-bemutatóval várja a község az érdeklődőket. Pintér Tibor színművész musical-előadása 14 órakor kezdődik.

JÚLIUS 25.

Univerzum nézőben

Ajka - Az Úrkúti Csillagászati Klub távcsöves bemutatóra invitálja az érdeklődőket július 25-én a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központba 20.30-tól. Az este folyamán több csillagászati távcsőbe lehet majd belenézni, melyekkel elérhető közelségbe kerül a Hold felszíne, a Szaturnusz gyűrűrendszere, valamint bizonyos csillaghalmazok is.

JÚLIUS 19.

Nyáresti orgonamuzsika

Veszprém - Tizedik alkalommal szervezik meg a Nyári orgonavarázs programot a veszprémi Árpádházi Szent Margit templomban. Öt este szól az orgonamuzsika, júniustól augusztusig. Az elmúlt hétvégén Rostetter Szilveszter, a rendezvénysorozat művészeti vezetője és a Schola Regina énekkar lépett fel, a következő koncert július 19-én, vasárnap este nyolc órakor kezdődik. Lengyelországi művészek, Antoni Pilch (lant) és Julia Doszna (ének) mutatják be hangversenyüket. A programra belépődíj nincs.

Gyermekszínházi előadás

Veszprém - A Mézeskalács úr című interaktív, zenével kísért mesét adják elő július 19-én, vasárnap 16 órától a Tűztorony udvarán.

JÚLIUS 18.

Alkotások a galériában és köztereken

Veszprém – Bernar Venet metametria című kiállítása nyílik július 18-án, szombaton 11 órakor a Modern Képtár-Vass László Gyűjteményben. A francia konceptualista művész alkotásai a kiállítótér mellett Budapest és Veszprém közterein lesznek láthatók július közepétől október végéig.

Közösen szépítik a falut

Nemesvámos – Faluszépítő és szemétszedő napot szerveznek a településen július 18-án, szombaton délelőtt. A résztvevők megtisztítják a patak medrét és a községről kivezető utakat is, valamint fákat ültetnek és rendbe teszik a virágágyásokat.

JÚLIUS 13.

A helyes táplálkozásról

Veszprém – Ismeretterjesztő programot szervez gyerekeknek Helyes táplálkozás: ételeink, italaink címmel július 13-án, hétfőn 14 órától a Március 15. úti klubkönyvtárban az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és a kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve.

JÚLIUS 11.

A hegy napja változatos programkínálattal

Pápa – Idén is megtartják A hegy napja elnevezésű rendezvényt a Hagyományok Hegye elnevezésű szabadidőközpontban. Az öreghegyi létesítmény ezúttal is gazdag programkínálattal várja majd az érdeklődőket július 11-én, szombaton 14 és 20 óra között. A hivatalos megnyitó 15 órakor lesz, ezt követően többek között lovas harci bemutató, középkori bajvívók küzdelme, és különféle fegyverek hatásbemutatója szórakoztatja majd a közönséget. A kísérőprogramok között szerepel például zenés műsor is.

JÚLIUS 10.

Neves formációk az Óváros téren

Veszprém – Ötödik alkalommal rendezik meg az Óváros téren a Rozé-, rizling- & jazznapokat, ahol olyan előadók és zenekarok adnak koncert, mint a Mystery Gang vagy Ripoff Raskolnikov és bandája. – A Rozé-, rizling- & jazz- napok ugyan a VeszprémFest kísérőrendezvénye, ám mára önálló rendezvénnyé, a veszprémi nyár fontos részévé vált, amelyre minden évben sokan ellátogatnak. Az ingyenes rendezvény mintegy ellenpontozza a VeszprémFest elit státusát, ám a minőséget illetően ugyanúgy magasra teszi a lécet – mondta el kérdésünkre Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezetője. Az elmondottakat jól példázza a zenei felhozatal, július 10. és 19. között harminc zenekar ad koncertet az Óváros téren. Olyan ismert formációk és előadók is színpadra lépnek, mint a Mystery Gang rockabillytrió, a tiszteletbeli magyarnak is tekinthető osztrák bluesmágus, Ripoff Raskolnikov, a Muck Ferenccel és Pribojszki Mátyással kiegészülő The Bluesberry Band, az Elvis-programmal érkező Ed Philips and the Memphis Patrol, a Tátrai Tibor nevével fémjelzett Tátrai Trend, a Fekete Jenő gitáros-énekes vezette Muddy Shoes, az utcazenegyőztes Pátkai Rozina és együttese, de érdekes zenei kalandnak ígérkezik Tóth Vera és Funky Abba nevű csapata, amelyben az Anna and the Barbiesból ismert Pásztor Anna is mikrofont ragad.

A nívós zenei felhozatal mellett a finom ételek és a jófajta borok adják a rendezvény fő vonzerejét. A környékbeli borvidékek neves pincészetei szinte kivétel nélkül képviseltetik magukat, sőt, lesz egy olyan stand is, ahol egri, móri, villányi borászok nedűit lehet majd megkóstolni július 10. és 19. között az Óváros téren.

Költemények és koncert

Veszprém - Az ÉSTE formáció, valamint a Veszprémi Művészetek Háza koncertre és egy kellemes estére várja vendégeit a Dubniczay-palota udvarán július 10-én, pénteken 19 órakor. Az ÉSTE formációt Trócsányi Gergő szövegíró énekes és Süle Zsolt zeneszerző alapították a közelmúltban. A gondolatgazdag dalok Trócsányi Gergő, Süle Zsolt, Cseh Balázs, Harangozó Botond, Glück Balázs, Marton Zoltán és Fülöp Lídia előadásában szólalnak meg. Trócsányi Gergő néhány költeményét Tóth Loon és Máté P. Gábor színművészek is elszavalják. A dalok egy-egy sorát, üzenetét Debreczeny Zoltán formálta képpé. A szivarozás kultúrájáról Döbröntei Péter beszél. Az est háziasszonya Herth Viktória művészettörténész, gyűjteményvezető.

Rendezvények

Veszprém: ÉSTE koncert 19 órakor a Dubniczay palotában.

Balatonalmádi:

Rockslágerek a Balcsi-parton

Ismét rockzenei időutazásra hívja a stílus kedvelőit Dávid Roland gitáros/énekes, aki július július 10-én 21 órától a balatonalmádi Bármikor színpadán ad élő koncertet. A Herenden élő, egyedülálló hanggal megáldott énekes ezúttal nem szólóban érkezik a Wesselényi strand főbejáratánál lévő szórakozóhelyre, hanem Fekete Gábor gitáros társaságában idézi majd meg a hetvenes és nyolcvanas évek klasszikus rockzenekarait.

Kovács István és Schildmayer Ferenc: Almádi fürdőélet képekben 1879-1945 című kiállítás megnyitója 18 órakor a Balaton Játékpontban.

Almádi napok 10-12-én a Szent István parkban.

Balatonkenese: 10. Fiatalok koncertje 19 órakor református templomban.

Litér: Mogyorósi napok: családi játékos délután 14 órakor, Sub Bass Monster koncert 19.30 órakor, Hősök koncert 21 órakor a Közparkban.

JÚLIUS 9.

Litér: Mogyorósi napok ünnepi műsora 18 órakor a Közparkban.

JÚLIUS 8.

Rendezvények

Csetény: Ribizli bohóc műsora 8-án 16 órakor a csetényi kastélyban.

Dudar: Ribizli Bohóc műsora 8-án 17.15 órakor a Művelődési Házban.

Litér: Mogyorósi napok: Illényi Katica koncert 8-án 20 órakor a művelődési házban.

Olaszfalu: Vidám délután Ribizli bohóccal 8-án 14 órakor az óvodában.

JÚLIUS 6.

Az evangélium hete

Dudar – A Dudari Pünkösdi Gyülekezet Az evangélium hete címmel rendezvénysorozatot szervez július 6. és 12. között. Napközben sportprogramokkal, arcfestéssel várják az érdeklődőket. 18.30 órai kezdettel gospel zenével, drámával, élettörténetekkel hirdetik a Biblia üzenetét.

Egészségnevelő program

Veszprém - Egészségnevelő programsorozatot indít gyerekeknek és fiataloknak a kormányhivatal a Március 15-i utcai könyvtárban. A programot a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve munkatársainak segítségével bonyolítják. A négy rendezvényből álló sorozat július hatodikán, hétfőn kezdődik, a téma A mikrobák világa lesz, majd nyolcadikán A Földünk panaszai címmel tartanak ismeretterjesztő programot. A sorozat július 13-án, hétfőn a helyes táplálkozásról szóló rendezvénnyel folytatódik, két nappal később egy etikettet érintő előadással zárul. A rendezvényeket minden esetben 14 és 16 óra között tartják.

Rendezvények

Balatonalmádi: A városi értéktárbizottság Veszprém megyei hungarikumklubok közössége című programja 6-án 9 órakor a Pannóniában.

VÉRADÁSOK A HÉTEN

A hét elején az alábbi helyeken nyílik lehetőség véradásra. Hétfő: Veszprém, polgármesteri hivatal 10–13 óráig; Tapolca, önkéntespont 13–17 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 órá-ig. Kedd: Veszprém, Bakonykarszt 8.30–11.30 óráig; Ajka, Hajtómű Kft. 11–13 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!