Programok

2015.07.12. 13:05

Programok, rendezvények Veszprém megyében július 13-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 13-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

 

Szülinapi megakoncerttel ünnepel Velencén az EFOTT!

Extrán tuningolt meglepetésekkel készülnek a szervezők. Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. Magyarország talán legszerethetőbb bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha: Punnany Massif, Quimby, Somló Tamás, Wellhello, Dub FX, Tankcsapda, Vad Fruttik, Halott Pénz, Ganxsta Zolee és a Kartel 20. szülinapi nyitókoncert és még sokan mások! Részletek ide kattintva

AUGUSZTUS 16.

Horgászok és szakácsok versenye

Devecser – A kisváros önkormányzatának képviselő-testülete augusztus 16-án a Széki-tavi Víztározó területén főző- és horgászversenyt rendez. A bográcsban készült étel főzéséhez családok, civil szervezetek, intézmények, baráti társaságok minimum 3 fős csapatait várják. Az ételkészítéshez tagonként 1 kg húst biztosítanak a szervezők. A horgászversenyre devecseri lakcímmel rendelkezők jelentkezhetnek 3 kategóriában (gyermek, ifjúsági, felnőtt). A verseny ideje alatt a gyerekeket játszóház és ugrálóvár szórakoztatja a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében.

AUGUSZTUS 7.

Sokszínű hétvégi program

Noszlop - Települési napokra invitálja az érdeklődőket a község önkormányzata augusztus 7-9-ig. Egész hétvégés programsorozattal készülnek a szervezők. Pénteken este hat órától könyvbemutatót, szombaton fél négytől katasztrófavédelmi és tűzoltó bemutatót láthatnak a vendégek majd átadják a „Noszlop Község - Elismerésre Méltó Polgára” címet. Este héttől a Country Tánccsoport produkcióját, Bodnár Attila és Papp Rita műsorát tekintheti meg a publikum. A szombati programot az Extázis Együttes utcabálja zárja. Vasárnap reggel nyolctól a sportpálya mellett a nyolcadik Diófás főzőversenyen szállhatnak harcba a vállalkozó kedvű „szakácsok” a Lucullus Serlegért. A versenyre augusztus 1-jéig várják a jelentkezéseket. A főzőprogram mellett délután két órától családi délután keretében rodeó bika, élő csocsó, légvár és fajátékok várják a családokat.

Gyógynövény nap

Tihany – A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket Tihanyba, a Levendula Ház Látogatóközpontba augusztus 7-én 9 órától. A látogatók a nap folyamán megismerhetik a levendula lepárlást. A foglalkoztató teremben baglyos levendula zsákot varrhatnak. A foglakozást a védett éjszakai ragadozó madarak ihlették.

AUGUSZTUS 1.

Európa-nap gazdag programokkal

Tüskevár – Bős és Nyárádremete testvértelepülés is bemutatkozik augusztus elsején az Európa-napon. Az egész napos rendezvénysorozatban népi ügyességi játekokkal, sport- és kulturális programokkal, műrepülő-bemutatóval várja a község az érdeklődőket. Pintér Tibor színművész musical-előadása 14 órakor kezdődik.

Kispárna mesezenekar

Szentgál – A községi könyvtár szervezésében a Kispárna mesezenekar ad koncertet a kicsiknek augusztus 1-jén 13.30 órakor a Kút-völgyben.

JÚLIUS 31.

Európai nap

Tüskevár – Távol vagy de mégis közel címmel fesztivált rendeznek a községben július 31. és augusztus 2. között. A nagyszabású falunapon pénteken előadások hallhatók az európai közösség társadalmi és gazdasági kihívásairól, felölelve az oktatás és a foglalkoztatás lehetőségeit is, valamint ismertetik a 2020-ig tartó fejlesztési terveket. Szombaton a kulturális és sportesemények mellett főzéssel, gyerekprogramokkal, lovaszínházi és hagyományőrző bemutatóval, koncerttel és tűzijátékkal várják a vendégeket. Bemutatkoznak Bős és Nyárádremete testvértelepülések.

JÚLIUS 25.

Univerzum nézőben

Ajka - Az Úrkúti Csillagászati Klub távcsöves bemutatóra invitálja az érdeklődőket július 25-én a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központba 20.30-tól. Az este folyamán több csillagászati távcsőbe lehet majd belenézni, melyekkel elérhető közelségbe kerül a Hold felszíne, a Szaturnusz gyűrűrendszere, valamint bizonyos csillaghalmazok is.

Jakab-napok

Sümeg - A hagyományos Jakab-napokat július 25–26-án rendezik a palotakertben. Szombaton sok más mellett agár kutyák bemutatója, folklórgála, operettgála és Ghymes-koncert, valamint Bódi Lajos prímás és zenekara fellépése szerepel a programok között. Lesz koronglövő verseny, vaddisznópörkölt-főző verseny és gyermekkoncert. Másnap szentmise, felvonulás, solymászok és zászlóforgatók, valamint légiósok bemutatója, Happy Dixieland Band-koncert várja a vendégeket. Fellép az LGT-emlékzenekar. Mindkét napon borkóstolókat rendeznek, családi programokkal, játszóházzal várnak mindenkit. Lesz légvár, íjászkodás, arcfestés, pónilovaglás, fanyűvő játékpark, kismesterségek bemutatója.

Táncház

Bakonybél – Július 25-én táncház lesz a kaszinóban,17.30-tól a gyerekeknek, 20 órától pedig a felnőtteknek.

Somlói vigasságok

Borszörcsök – A Somló térségi települések is bekapcsolódtak a Somlói vigasságok, juhfark-nyár programba. A borszörcsöki falunap július 25-én lesz. A borszürcsölő délután programjában 14 órától lesz főzőverseny, íjászat, rendőrségi bemutató, fellép a Dobai Asz-szonykórus. Tüskevár augusztus 1-jén testvérvárosi találkozóval, népi ügyességi játékokkal, tócsisütéssel, malacfogó versennyel, tüzes táltosok bemutatójával, 14 órakor a Nemzeti Lovas Színház előadásával várja az érdeklődőket. A Dobai napokon augusztus 1-jén 14 órától vásári vigadalom, asszonykórusok bemutatkozása, Cimbaliband-koncert, 2-án 16 órától Noctis- és Ismerős Arcok-koncert lesz. Somlóvásárhely ad otthont augusztus 8-án az egész napos Juhfark-fesztiválnak. A borlovagok felvonulása 9 órakor kezdődik, az új borlovagokat 16 órakor avatják. Somlószőlős 15-én tartja a falunapi programokat.

Dinó Napok

Iharkút - A Magyar Dinoszaurusz Alapítvány jóvoltából idén is betekintés nyerhető az Iharkúti ásatásokba, ahol július 20. és augusztus 9. között dr. Ősi Attila paleontológus vezetésével dolgoznak. Az ásatások ideje alatt három nyílt napot szerveznek az iharkúti dinoszaurusz-lelőhelyen és a szomszédos Németbányán és Bakonyjákón: július 25. (esőnap július 27.); augusztus 2. (augusztus 4.), és augusztus 6. (augusztus 8.). Ekkor maximum napi 400 személyig lehetőséget biztosítanak a dinoszaurusz-ásatások és az előkerülő leletek megtekintésére. A rendezvényre előzetes regisztráció szükséges. A nyílt napok alkalmával Németbányán bemutatkozik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.

JÚLIUS 24.

Szent Anna ünnepén

Veszprém – A Veszprémi főegyházmegye védőszentjének, Szent Annának ünnepét a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan idén is megtartják a Szent Mihály-bazilikában július 24-én, pénteken. Petrás Mária népdalénekes, iparművész koncertje és kiállításának megnyitója délután négy órakor kezdődik, majd ünnepi érseki szentmise lesz, ahol köszöntik és megáldják a nagyszülőket.

Guinness-rekord kísérlet Veszprémben

Veszprém – Július 24-én, pénteken délután hat órakor különleges Guinness-rekord kísérlettel zárul a Veszprémi utcazene fesztivál: szimbolikusan átölelik, élőlánccal körbeszik a veszprémi várat. A szervező Édesvíz Természetbarát Egyesület nemcsak a várölelőket, de a helyszínt biztosító, tájékoztató, számlálóbiztosok feladatait segítő önkénteseket is vár. A várölelés világrekordját akkor tudják megdönteni, ha különlegessé teszik a programot. Ez a veszprémi nők által sütött mézeskalács sütemény lenne, amelyet minden ölelő a kezében tart. Kérik az asszonyokat, civil szervezeteket, és mindenkit, aki sütni szeretne, tegyen felajánlást erre a célra.

JÚLIUS 23.

Emléktáblát koszorúznak

Veszprém – Cholnoky Jenő (1870-1950) író, földrajztudós tanár születésének 145. évfordulóján július 23-án 17 órakor megkoszorúzzák a szülőházán lévő emléktáblát (Kossuth u. 7.). Köszöntőt mond Porga Gyula polgármester, Cholnoky Jenőre Rybár Olivér geográfus, a Magyarhoni Földtani Társulat Területi Szervezetének elnökségi tagja emlékezik.

JÚLIUS 22.

SZÍNHÁZ

Veszprém Agóra: A kabóca színei – 22-én 10 órakor, nem bérletes.

KONCERT

Helyi zenekarok és előadók bulija

Veszprém – Négy nap alatt 28 előadó és zenekar ad koncertet az Íródeák művészeti udvarban az utcazene-fesztivál ideje alatt, július 22–25 között. Részletek itt

JÚLIUS 21.

Kalandos keddek

Zirc – A művelődési ház szervezésében folytatódnak a Kalandos keddek júliusban. Július 21-én 8.45 órakor Királyi séta indul Zircen.Július 28-án 8.15 órakor Porva-Csesznek útvonalara indul a kirándulás. Talákozó a művelődési házban, előzetes jelentkezés szükséges.

JÚLIUS 20.

VÉRADÁS

A hétfői önkéntes véradások: Veszprém, Pannontej 11-14 óráig; Bakonynána, kultúrház 16-18 óráig; Tapolca, önkéntes pont 13-17 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8-15 óráig.

JÚLIUS 19.

Nyáresti orgonamuzsika

Veszprém - Tizedik alkalommal szervezik meg a Nyári orgonavarázs programot a veszprémi Árpádházi Szent Margit templomban. Öt este szól az orgonamuzsika, júniustól augusztusig. Az elmúlt hétvégén Rostetter Szilveszter, a rendezvénysorozat művészeti vezetője és a Schola Regina énekkar lépett fel, a következő koncert július 19-én, vasárnap este nyolc órakor kezdődik. Lengyelországi művészek, Antoni Pilch (lant) és Julia Doszna (ének) mutatják be hangversenyüket. A programra belépődíj nincs.

Gyermekszínházi előadás

Veszprém - A Mézeskalács úr című interaktív, zenével kísért mesét adják elő július 19-én, vasárnap 16 órától a Tűztorony udvarán.

Gyermekszínház előadása

Veszprém – Különleges mesét ad elő Danny Gingerbread Manről, a Mézeskalács Úrról gyerekeknek (és szüleiknek) július 19-én, vasárnap, 16 órától a tűztorony kertjében. Danny az Egyesült Államokból repült Magyarországra; különleges hangszere, az afrikai xilofon Ghánából érkezett. Az előadó Mézeskalács Úr történetét két nyelven énekli, meséli, játssza el a közönségnek. Ha a fiatal hallgatóság nem ért valamit, Danny tolmács is tud lenni egy személyben, és a mese végére kicsik és nagyok együtt fújhatják a fülbemászó dallamokat. A program esőhelyszíne a Laczkó Dezső Múzeum.

Orgonavarázs koncertsorozat

Veszprém – Antoni Pilch lantművész és Julia Doszna (Lengyelország) énekesnő koncertjét július 19-én, vasárnap este nyolc órakor hallhatják a veszprémi Szent Margit-templomban, a Nyári orgonavarázs programban, tájékoztatott a sorozat művészeti vezetője, Rostetter Szilveszter.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Danny mesél: Mézeskalács úr – interaktív mese angolul és magyarul 19-én 16 órakor a tűztorony udvarán.

X. Nyári Orgonavarázs – Antoni Pilch lantművész és Julia Doszna énekesnő estje 19-én 20 órakor a Szent Margit-templomban.

Balatonkenese: Nyári zenés estek – Teleki Miklós orgonaművész koncertje 19-én 19 órakor a református templomban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Kabóca Bábszínház: Veszprém, tűztorony-kert: Danny mesél: The Gingerbread Man – 19-én 16 órakor, nem bérletes.

ZENE

Veszprém: X. nyári orgonavarázs – Antoni Pilch lantművész és Julia Doszna énekesnő estje 19-én 20 órakor a Szent Margit-templomban.

Csopak: Ewald Rézfúvós Együttes 19-én 20 órakor a Balaton-parton. 

II. Jótékonysági koncert 19-én 19 órakor a református templomban.

Várpalota: Ukrán–magyar táncest 19-én 18 órakor a Thury-vár udvarában.

Miskolci Illés Emlékzenekar- koncert 19-én 21 órakor.

MOZI

Veszprém, Cinema City, július 18–19.: Ted 2 (16): v: 10.00, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00 órakor, szo: 10.00, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00, 22.30 órakor. Minyonok 3D (12): v: 12.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor, szo: 12.30, 16.30, 18.30, 20.30, 22.30 órakor. Minyonok (12): 10.30, 14.30 órakor. A kém (16): 11.50 órakor. Agymanók (6): v: 11.20 órakor. Agymanók 3D (6): v: 15.50 órakor, szo: 11.20, 15.50 órakor. Jurassic World 3D (12): 14.20, 20.20 órakor. Magic Mike XXL (16): 13.30, 18.00 órakor. Terminator: Genesys 3D (16): v: 17.00, 19.40 órakor, szo: 17.00, 19.40, 22.20 órakor. 

Tapolca, városi mozi, július 18–19.: Minyonok 3D (6): 18-án 13.00, 17.00 órakor, 19-én 14.00, 16.00 órakor. Ted 2 (16): 18-án 19.00 és 21.00 órakor, 19-én 18.00 és 20.00 órakor.

JÚLIUS 18.

Alkotások a galériában és köztereken

Veszprém – Bernar Venet metametria című kiállítása nyílik július 18-án, szombaton 11 órakor a Modern Képtár-Vass László Gyűjteményben. A francia konceptualista művész alkotásai a kiállítótér mellett Budapest és Veszprém közterein lesznek láthatók július közepétől október végéig.

Közösen szépítik a falut

Nemesvámos – Faluszépítő és szemétszedő napot szerveznek a településen július 18-án, szombaton délelőtt. A résztvevők megtisztítják a patak medrét és a községről kivezető utakat is, valamint fákat ültetnek és rendbe teszik a virágágyásokat.

Strandszínház hétvégére

Ajka – A Városi Strand és Élményfürdő július 18–19-én, szombaton és vasárnap színdarabokkal várja a kulturálódni vágyókat. Szombaton 11 órától Az óriás nyomában címmel zenés mesejátékot nézhetnek meg a gyerekek. Este kilenc órától a Csavard fel a szőnyeget című musicalt mutatják be a publikumnak. Másnap 11 órától Szergej Prokofjev Péter és a farkas című táncjátékát élvezheti a közönség. Este kilenc órától Gém Zoltán Starfactory című musicaljével zárul a program.

A Budapest Bár Szakcsi Lakatossal

Köveskál – A Budapest Bár és Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész és zeneszerző koncertjét élvezheti a közönség a köveskáli református műemlék- templomban július 18-án, szombaton este nyolc órakor, a Varnus Xaver Balatoni Zenei Fesztivál keretében.

Tűzoltóünnep

Veszprém – A Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság július 18-án ünnepli fennállásának száznegyvenedik évfordulóját. Felhívják a lakosság figyelmét, hogy aznap kilenc órától a tűzoltó gépjárművek megkülönböztetett fényjelzéssel (a Dózsa György út – Brusznyai Árpád út – Budapest út – Jutasi út – Munkácsy Mihály út – Haszkovó út – Budapest út – Óváros tér útvonalon) felvonulnak, majd az Óváros téren, a tűztoronynál koszorút helyeznek el a város és a katasztrófavédelem helyi vezetői.

Nagy Lászlóra emlékeznek

Iszkáz – A község önkormányzata és a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány emléknappal tiszteleg a költő születésének kilencvenedik évfordulóján. Nagy László szülőházánál július 18-án 12 órától koszorúzással egybekötött kerti rendezvényre várják az érdeklődőket. Délután Liszi Melinda és Szokolay Dongó Balázs Érzi anyám: lüktet a pólya című műsorát hallgathatják meg az egybegyűltek. Csernyus Lőrinc építész is előadást tart, az emlékház kertjébe tervezett új közösségi épületet, a Pegazus-pajtát mutatja be a rendezvény keretében. A nap díszvendégeként Szentmártoni János költőt, a Magyar Írószövetség elnökét köszöntik a szervezők.

Tábori koncert

Balatonszepezd – A Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar nyári koncertet ad a táborozása ideje alatt Balatonszepezden az Ajkai Ifjúsági Táborban július 18-án, szombaton, 17 órai kezdettel. Vezényel Ormándlaky Péter és Göcsei Márk.

A templomért koncerteznek

Badacsonytördemic - A Trio Molnár ad jótékony célú koncertet július 18-án, szombaton 19 órakor a Szent Mihály római katolikus templomban. A befolyt összeget a templom javítására ajánlják fel a szervezők. A Trio Molnár tagja Molnár Dávid (zongora), Vásárhelyi-Molnár Melinda (hegedű) és Molnár Tibor (gordonka).

Zenélő udvar

Zirc – A Zenélő nyári udvar következő rendezvényén fellép a Régió zenekar július 18.-án szombaton 18 órakor a művelődési ház udvarában.

Séta a Holdon

Badacsonytomaj – A sas landolt, séta a Holdon címmel nyílik Herman László festőművész kiállítása az Egry József Emlékmúzeumban július 18-án, szombaton, 17 órakor. A kiállítást Bence Lajos nyitja meg, közreműködik a Kontrabant együttes.

Monostori nyílt nap

Bakonybél – Július 18-án monostori nyílt napot tartanak a Szent Mauríciusz templomban. 10, 11, 14, 15 és 16 órakor előzetes bejelentkezés alapján toronylátogatás és rendkívüli idegenvezetés lesz. 

Tanösvénnyel gazdagodnak

Mencshely – Új tanösvénnyel gazdagodik a nemzeti park a mencshelyi napok programsorozat keretében: július 18-án, szombaton adják át a helyi önkormányzat által létrehozott Vulkán tanösvényt. Erre az alkalomra a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság vadonatúj programmal jelentkezik, amely iskoláscsoportok, csapatépítő tréningek, kerékpártúrázók számára egyaránt kiváló, egész éven át igénybe vehető programlehetőség.

Szabad szlalom

Veszprém – Szombaton az SR Sport Egyesület zártkörű szlalomos edzést tart az aréna parkolójában, melyen azoknak a junior versenyzőknek biztosítanak gyakorlási lehetőséget, akik nem tudnak eleget gyakorolni egy-egy verseny között, mivel jogosítvány hiányában nem mehetnek közútra. A szabad szlalomozásra 8.00-16.00 óra között lesz lehetőség.

Ízek, borok, hangulatok

Balatonakarattya – Az egész országból érkeznek borrendek a településre a hatodik Ízek, borok, hangulatok rendezvényére. A Kelet-Balatoni Borlovagrend szervezésében a borlovagok ünnepi díszöltözetben vonulnak fel a Rákóczi parktól a Balaton egyik legszebb kilátójához, a Kisfaludy sétányhoz 19 órától, majd 20.30-kor bemutatkoznak a résztvevő borlovagrendek. A programot 21 órától a Budapest Ragtime Band koncertje zárja. Az önkormányzat által rendezett fesztiválon fellépnek a füredi fúvósok és a Veszprém-Bakony Táncegyüttes is, a gyerekeket játszóház, légvár és kézműves foglalkozások is várják.

A belváros után jöhet a Bakony

Pápa – Németbányán folytatódik a Transmoduls Pannon Tájfutó Napok programja. A hagyományos esemény második és harmadik napján a nemzetközi mezőny bakonyi terepen versenyez. A mai és a vasárnapi futam is tíz órakor rajtol a németbányai futballpályáról. A pénteki nyitányon a tájfutók Pápa belvárosában mérették meg magukat. Beszámoltunk róla, a népszerű rendezvényen közel háromszáz versenyző vesz részt, a profik mellett kezdők, amatőrök is kipróbálhatják magukat.

RENDEZVÉNY

Veszprém:
Bernar Venet Modern Képtár című kiállításának megnyitója 18-án 11 órakor a Vass László Gyűjteményben, performansza 18-án 18-kor a színházban.

Carmen Souza & Theo Pascal koncertje 18-án 20 órakor a História kertben.

Emeli Sandé-koncert 18-án 21 órakor a nagyszínpadon.

Ajka: A Pannon Várszínház strandszínházi előadása 18-án 11 órakor, valamint 19-én 11 órakor a Városi Strand- és Élményfürdő területén.

Badacsonytomaj: Herman László A sas landolt, séta a Holdon című kiállításának megnyitója 18-án 17-kor az Egry József Emlékmúzeumban.

Balatonakali: Halsütő nap 18-án 12 órakor a Kikötő étterem előtt.

Balatonfűzfő: Karnyújtásnyi Balatonfűzfő – A tolerancia napja című rendezvény 18-án 16 órakor a Fövény strandon.

Iszkáz: Nagy László-emléknap 18-án 12 órakor a Nagy László-emlékháznál.

Papkeszi: Falunap 18-án 9 órától főzőverseny, programok, a Bonbon együttes koncertje 18-án 19.30 órakor, utcabál 18-án 22.30 órakor a közösségi parkban.

Köveskál: Budapest Bár & Szakcsi Lakatos Béla hangversenye 18-án 20 órakor a köveskáli műemlék templomban.

Papkeszi:
Falunap 18-án 9 órától, a Bonbon együttes koncertje 18-án 19.30 órakor, utcabál 18-án 22.30 órakor a közösségi parkban.

Pápa:
Pegazus-parádé 18-án 9 órától, műsorok, koncertek a Várkertben.

Szigliget: Magna Cum Laude- koncert 18-án 20 órakor a szigligeti várban.

Várpalota: Ukrán–magyar táncest 19-én 18 órakor a Thury-vár udvarán. 

Zánka: Borhét július 18-ától augusztus 1-jéig.

KIÁLLÍTÁS

Veszprém: Bernar Venet Modern Képtár című kiállításának megnyitója 18-án 11 órakor a Vass László Gyűjteményben. 

Badacsonytomaj: Herman László A sas landolt, séta a Holdon című kiállítás megnyitója 18-án 17 órakor az Egry József Emlékmúzeumban.

ZENE

Veszprém: Carmen Souza & Theo Pascal koncertje 18-án 20 órakor a Historia kertben.

VeszprémFest: Emeli Sandé koncertje 18-án 21 órakor a Szentháromság téren.

Moonlight Breakfast-koncert 18-án 23 órakor az Expresszó Klubban.

Zirc: Zenélő nyári udvar a Régió zenekarral 18-án 18 órakor a városi könyvtár udvarán.

MOZI

Veszprém,  Cinema City, július 18–19.: Ted 2 (16): v: 10.00, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00 órakor, szo: 10.00, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00, 22.30 órakor. Minyonok 3D (12): v: 12.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor, szo: 12.30, 16.30, 18.30, 20.30, 22.30 órakor. Minyonok (12): 10.30, 14.30 órakor. A kém (16): 11.50 órakor. Agymanók (6): v: 11.20 órakor. Agymanók 3D (6): v: 15.50 órakor, szo: 11.20, 15.50 órakor. Jurassic World 3D (12): 14.20, 20.20 órakor. Magic Mike XXL (16): 13.30, 18.00 órakor. Terminator: Genesys 3D (16): v: 17.00, 19.40 órakor, szo: 17.00, 19.40, 22.20 órakor. Tapolca, városi mozi, július 18–19.: Minyonok 3D (6): 18-án 13.00, 17.00 órakor, 19-én 14.00, 16.00 órakor. Ted 2 (16): 18-án 19.00 és 21.00 órakor, 19-én 18.00 és 20.00 órakor.

JÚLIUS 17.

Újra Borhetek

Badacsonytomaj - A Borhetek idei programjait július 17-étől augusztus másodikáig rendezik a Badacsony parkban, a Borkapunál. Az eseményen 14 badacsonyi pincészet kínálja majd a borait, lesz pálinka- és helyi gasztronómiai kóstoló, kádárbemutató, valamint minden este koncertek szórakoztatják a vendégeket. Idén első ízben külföldi művészek is fellépnek esténként. A 18-ai megnyitón szokás szerint kihirdetik a Badacsonyi borvidéki borverseny eredményeit, majd fellép a Tördemic Néptáncegyüttes és Manoya. Azt követően esténként zenél például Roy és Ádám, a Pankastick!, a Bogdán Norbert Trió, a Django Trió. Bemutatkozik majd a helyi kötődésű fiatalok együttese, az FRB, az olasz La Tresca zenakar, a Hellokids együttes, bordalokkal a Borra-való, valamint a Margaret Island zenekar.

Mulat a falu

Papkeszi – Három napon át, péntektől vasárnapig tart a mulatság a hétvégén a kistelepülésen. Július 17-én 17 órakor a kultúrházban Nyögéri Zoltán festő kiállításával indul a falunapi programsorozat. Másnap már 9 órától a bográcsok mellett bizonyíthatnak a vállalkozó kedvűek, de a falu legerősebb emberét is keresik majd a közösségi parkban. Délután 17 órától eredményhirdetés, majd a Vidám Fiúk és a zenei programmal készülő berhidai fiatalok előadásának tapsolhat a közönség. Fél héttől a Sorstárs Népdalkör, 19 órától a Hemo Winner Versenytánc Egyesület lép színpadra. Fél nyolctól a Bonbon együttes muzsikál, majd Takács Donáta Dóra és Tasi Viktória előadása következik. Este a Tökéletes Helyettesek zenekar játszik Kispál-dalokat, majd utcabált tartanak a Royal Band együttessel. Vasárnap 19 órától jótékonysági koncert a református templomban.

Hétvégi túra két keréken

Ajka – Tizenegyedszer rendez motoros Bakony túrát az MZ klub ajkai csoportja, a benzingőzös összejövetelt július 17-19. között tartják Bakonyszentlászló-Vinyén. Horváth László, a program főszervezője elmondta, hogy a találkozóra az ország minden tájáról érkeznek motorosok. Bakonyszentlászló-Vinyén táboroznak péntektől és innen indulnak a túrák. Szombaton reggel nyolc órakor Pannonhalmára gurulnak, ahol az Apátság megtekintése után Zirc-Kardosrét felé veszik az irányt. Az ebédelés után visszatérnek a táborba egy rövid pihenőre. Délután öt órakor ugyanis már gyalogtúrára invitálják a program résztvevőit Porvára a szervezők. A táv öt kilométer, így a szurdokban marad idő szalonnasütésre is. Vonattal is megközelíthető a szomszédos település. Vasárnapra improvizációs kirándulást szerveznek az MZ-sek, bejárják a környéket, a túrából a Cseszneki Vár megtekintése sem marad ki.

Villa Filip koncertekkel

Révfülöp – A Villa Filip-napok idei programjait július 17-én este nyitja meg Kondor Géza polgármester a Fülöp-kertben. Aznap este lesz gyermekprogram, fellép a Sándorfalvi Kamarakórus, az Őszirózsa Nyugdíjas Klub, a Gyöngyhalász latin zenekar. Másnap 18 órakor Lukács Péter építész, festő, grafikus Napos oldal című kiállítása nyílik a Tóparti Galériában. A Fülöp-kertben 19 órakor a Mézengúzok zenekar ad gyermekkoncertet, majd a TomCatBand játszik. Vasárnap Krizsán Kinga Kis esti zene című zongorahangversenye lesz az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban.

Fesztivál a strandon

Balatonfüred – Az Irie Maffia és Ripoff Raskolnikov is fellép a Füred Jam fesztiválon, amelyet a Kisfaludy strandon rendeznek a hétvégén. Pénteken 19.30-tól az osztrák blueslegenda, Ripoff Raskolnikov produkciója nyitja a fesztivált, majd 21 órától a Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Tábor gálakoncertjére kerül sor. Július 18-án aztán jön a nagyüzem. Elsőként, 19 órától az Irie Maffia ugráltatja meg a közönséget, majd 20 órától az örökifjú Török Ádám és a Mini koncertezik. Őket 21.30-tól a Kerekes Band követi, majd a Füred Jam – nevéhez méltóan – a muzsikusok közös zenélésével zárul.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Tájak–Korok–Múzeumok Egyesület Veszprémi Klubja: Szegedi József helytörténetkutató filmbeszámolója A Balaton-felvidéki Kéktúra címmel 17-én 17 órakor az Agórában. 

Jack DeJohnette – Made in Chicago koncert 20 órakor a Historia kertben.VeszprémFest: Dee Dee Bridgewater & New Orleans Jazz Orchestra koncert 21 órakor a Szentháromság tér nagyszínpadon. 

Movits! koncert 23 órakor az Expresszó Klubban.

Balatonalmádi: Almádi napok 17–19-én a Szent István parkban.

Balatonfüred: FüredJam a Kisfaludy Strandon. 

Az Óbudai Danubia Zenekar koncertje 21 órakor a Tagore sétányon. 

Pápa: Pegazus parádé – Piktor kiállításmegnyitó 15 órakor a Városháza aulájában. 

MOZI

Veszprém, Cinema City, július 17: TED 2 (16): 10.00, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00, 22.30 órakor. Minyonok 3D (12): 12.30, 16.30, 18.30, 20.30, 22.30 órakor. Minyonok (12): 10.30, 14.30 órakor. A kém (16): 11.50 órakor. Agymanók 3D (6): 11.20, 15.50 órakor. Jurassic World 3D (12): 14.20, 20.20 órakor. Magic Mike XXL (16): 13.30, 18.00 órakor. Terminator: Genesys 3D (16): 17.00, 19.40, 22.20 órakor. 

Tapolca, városi mozi, július 17: WHO AM I – EGY RENDSZER SINCS BIZTONSÁGBAN (16): 14 órakor. MINYONOK 3D (6): 16 órakor. TED 2 (16): 18.00 és 20.00 órakor.

KIÁLLÍTÁS

Papkeszi: Falunap és Nyögéri Zoltán amatőr festő kiállításának megnyitója 17-én 17 órakor a kultúrházban.

Pápa: Pegazus-parádé 17–18-án, Piktor kiállításmegnyitó 17-én 15 órakor a városháza aulájában.

ZENE

Veszprém: Jack DeJohnette – Made in Chicago koncert 17-én 20 órakor a Historia kertben.

VeszprémFest: Dee Dee Bridge-water & New Orleans Jazz Orchestra koncertje 17-én 21 órakor a Szentháromság téri nagyszínpadon.

Movits!-koncert 17-én 23 órakor az Expresszó Klubban.

Paloznak: Görög Enikő és Görög Noémi zongorakoncertje 20 órakor a Szent József Ház Galériában. 

JÚLIUS 16.

Sörkóstoló a tóparton

Alsóörs – Nincs jobb ebben a nagy melegben egy hűvös sörnél, főleg a Balaton partján, pláne, ha egy egész hétvége csak erről szól. Részletek itt

RENDEZVÉNY

Veszprém: Mike Stern & Didier Lockwood Band koncert 20 órakor a Historia Kertben.
VeszprémFest: Kool & The Gang koncert 21 órakor a Szentháromság téri színpadon.

A VeszprémFest kísérő rendezvényén, a Rozé, rizling és jazz napokon július 19-ig naponta három koncerttel várják a veszprémieket és a városba látogató turistákat. Csütörtökön este hat órakor a Gyöngyhalász latin zenekar, nyolc órakor Sherry Williams és a Fekete-Kovács Kornél Quintet, tíz órakor pedig a Tátrai Trend műsorát élvezheti a közönség. Pénteken a Farkas József Quartet, a Zolbert és a Muddy Shoes lép fel.

Balatonfüred: MOL Tehetségtámogató Program ifjú muzsikusainak koncertje 20 órakor a Tagore sétányon.

MOZI

Veszprém, Cinema City, július 16: TED 2 (16): 10.00, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00 órakor. Minyonok 3D (12): 12.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. Minyonok (12): 10.30, 14.30 órakor. A kém (16): 11.50 órakor. Agymanók (6): 15.50 órakor. Jurassic World 3D (12): 14.20, 20.20 órakor. Magic Mike XXL (16): 13.30, 18.00 órakor. Terminator: Genesys 3D (16): 17.00, 19.40 órakor. 

Tapolca, városi mozi, július 16: WHO AM I – EGY RENDSZER SINCS BIZTONSÁGBAN (16): 14 órakor. MINYONOK 3D (6): 16 órakor. TED 2 (16): 18.00 és 20.00 órakor.

JÚLIUS 15.

Tüdőszűrő vizsgálat

Dudar – Tüdőszűrő vizsgálatot tartanak a művelődési házban július 15-16-án 12.30-tól 17.15 óráig.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Ismerkedjünk és játsszunk együtt – játékos egészségnevelő programsorozat: Mi illik, hogy illik? című előadás 14 órakor a Március 15. úti könyvtárban.

VeszprémFest: Roger Hodgson koncertje 21 órakor a Szentháromság téri nagyszínpadon.

Balatonfüred: Szabadi Vilmos (hegedű) és Vékes Erzsébet (zongora) kamarakoncertje 21 órakor a Kisfaludy színpadon.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Kabóca Bábszínház: Veszprém Agóra: A Kabóca színei 10 órakor, nem bérletes.MOZIVeszprém, Cinema City: AGYMANÓK (6): 10.00, 13.40, 18.00 órakor. AGYMANÓK 3D (6): 11.30, 15.50 órakor. JURASSIC WORLD (12): 19.50 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): 12.10, 17.10 órakor. MAGIC MIKE XXL (16): 12.40, 20.10 órakor. MINYONOK (12): 10.30, 14.30 órakor. MINYONOK 3D (12): 12.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. A KÉM (16): 14.40 órakor. TERMINATOR? GENISYS (16): 15.00 órakor. TERMINATOR: GENISYS 3D (16): 10.00, 17.40, 20.20 órakor. 

Tapolca, városi mozi: MAGIC MIKE XXL (16): 18.00 órakor. TERMINATOR: GENISYS 3D (16): 20.00 órakor.

JÚLIUS 14.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Egry Városrész Baráti Köre – séta a Kolostorok kertek útvonalon 17.10 órakor, találkozás a régi postánál.

MOZI

Veszprém, Cinema City, július 14 : AGYMANÓK (6): 10.00, 13.40 órakor. AGYMANÓK 3D (6): 11.30, 15.50, 18.00 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): 12.10, 17.10, 19.50 órakor. MAGIC MIKE XXL (16): 12.40, 20.10 órakor. MINYONOK (12): 10.30, 14.30 órakor. MINYONOK 3D (12): 12.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. A KÉM (16): 14.40 órakor. TERMINATOR GENISYS (16): 15.00, 20.20 órakor. TERMINATOR GENISYS 3D (16): 10.00, 17.40 órakor. 

Tapolca, városi mozi, július 14: MAGIC MIKE XXL (16): 18.00 órakor. TERMINATOR GENESYS 3D (16): 20.00 órakor. 

JÚLIUS 13.

A helyes táplálkozásról

Veszprém – Ismeretterjesztő programot szervez gyerekeknek Helyes táplálkozás: ételeink, italaink címmel július 13-án, hétfőn 14 órától a Március 15. úti klubkönyvtárban az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és a kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Ismerkedjünk és játsszunk együtt – játékos egészségnevelő programsorozat: Helyes táplálkozás, ételeink, italaink című előadás 14 órakor a Március 15. úti könyvtárban.

MOZI

Veszprém, Cinema City, július 13: AGYMANÓK (6): 10.00, 13.40 órakor. AGYMANÓK 3D (6): 11.30, 15.50 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): 12.10, 17.10, 19.50 órakor. MAGIC MIKE XXL (16): 12.40, 20.10 órakor. MINYONOK (12): 10.30, 14.30, 18.30 órakor. MINYONOK 3D (12): 12.30, 16.30, 20.30 órakor. SAUL FIA (12): 18.00 órakor. A KÉM (16): 14.40 órakor. TERMINATOR: GENISYS (16): 15.00 órakor. TERMINATOR: GENISYS 3D (16): 10.00, 17.40, 20.20 órakor.

Tapolca, városi mozi, július 13: MAGIC MIKE XXL (16): 18.00 órakor. TERMINATOR: GENISYS 3D (16): 20.00 órakor.

RENDEZVÉNYEK, PROGRAMOK EGÉSZ HÉTEN

Önkéntes véradások

Megyei körkép – A héten az alábbi helyeken tartanak önkéntes véradást.
Szerda: Bakonyoszlop, polgármesteri hivatal 13.30- 15 óráig; Csetény, kastély 16.00-18.30 óráig; Ajka, Magyar Imre Kórház 10-14 óráig; Mezőlak, kultúrház 11.30- 13 óráig; Mihályháza, közösségi ház 14-15.30 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–18 óráig. Csütörtök: Badacsonyörs, Varga Pincészet 13- 15 óráig; Badacsonytomaj, orvosi rendelő 16-18 óráig; Nyirád, orvosi rendelő 15-18 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.
Péntek: Balatonfűzfő-Gyártelep, művelődési ház 9.30- 16.30 óráig; Pápa, rendelőintézet 8-11 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–12 óráig.
Szombat: Veszprém, kolostorok és kertek 12–15 óráig; Balatonkenese, strand bejárat 16-19 óráig.

MOZIMŰSOR 16-ÁTÓL

Veszprém, Cinema City, július 16–22: TED 2 (16): cs, v–sze: 10.00, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00 órakor, p–szo: 10.00, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00, 22.30 órakor. MINYONOK 3D (12): cs, v–h: 12.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor, p–szo: 12.30, 16.30, 18.30, 20.30, 22.30 órakor, k: 12.30, 16.30, 20.30 órakor, sze: 12.30, 16.30, 18.30, 20.20 órakor. MINYONOK (12): cs–h, sze: 10.30, 14.30 órakor, k: 10.30, 14.30, 18.30 órakor. A KÉM (16): cs–sze: 11.50 órakor. AGYMANÓK (6): v: 11.20 órakor. AGYMANÓK 3D (6): cs, v: 15.50 órakor, p–szo:, h–sze: 11.20, 15.50 órakor. JURASSIC WORLD (12): h: 20.20 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): cs–v, k: 14.20, 20.20 órakor, h, sze: 14.20 órakor. MAGIC MIKE XXL (16): cs–sze: 13.30, 18.00 órakor. TERMINATOR: GENISYS 3D (16): cs:, v–k: 17.00, 19.40 órakor, p–szo: 17.00, 19.40, 22.20 órakor, sze: 17.00 órakor. TERMINATOR: GENISYS (16): sze: 19.40 órakor. A HANGYA 3D (12): Premier! sze: 20.30 órakor.

Tapolca, városi mozi, július 16–22: WHO AM I – EGY RENDSZER SINCS BIZTONSÁGBAN (16): 16–17-én és 20–22-én 14 óra-kor. MINYONOK 3D (6): 16–17-én és 20–22-én 16 órakor, 18-án 13.00, 17.00 órakor, 19-én 14.00, 16.00 órakor. TED 2 (16): 16–17-én és 19–22-én 18.00 és 20.00 órakor, 18-án 19.00 és 21.00 órakor.

MÚZEUM

Veszprém: Laczkó Dezső Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Dubniczay Palota László Károly gyűjtemény: k–v: 10–18 óráig. Csikász Galéria: h–szo: 10–18 óráig. Modern Képtár Vass László-gyűjtemény: hszo: 10–17 óráig. Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ: k–szo: 9–17 óráig.

Balatonfüred: Városi Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Vaszary Villa: k–v: 10–18 óráig.

Herend: Porcelánművészeti Múzeum: h–v 9.30–18.00.

Pápa: Kékfestő Múzeum: k–szo: 9–16 óráig. Pápai Református Gyűjtemények: könyvtár k–p: 8–16 óráig, múzeum k–p: 8–16 óráig, szo–v: 9–17 óráig.

Sümeg: Sümegi Vár és Vármúzeum: k–v: 9–16 óráig.

Tihany: Bencés Apátsági Múzeum: 10–16 óráig. Baba múzeum: h–v: 10–16 óráig.

Várpalota: Magyar Vegyészeti Múzeum és Bányászattörténeti Gyűjtemény (Thuri vár): k: 12–18 óráig, sze–p: 10–18 óráig, szo: 9–20 óráig, v: 9–18 óráig. Trianon Múzeum (Zichy-kastély): k–cs: 10.30–16 óráig, p–v: 10.30–17 óráig.

Zirc: Reguly Antal Műemlékkönyvtár: k–v: 10–12 és 13–16 óráig. Bakonyi Természettudományi Múzeum: k–v: 9–17 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!