Programok

2016.01.03. 14:34

Programok, rendezvények Veszprém megyében január 4-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények január 4-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

JANUÁR 10.

Emléktúrát rendeznek

Herend - A 13 ezredik túrázóját köszönti a Zöld Bakancs Klub, amely január 10-én, vasárnap rendezi meg a IV. Kauker Márton-emléktúrát. A Herend és Hárskút közötti kirándulás a volt iskolaigazgatónak állít emléket. A hárskúti származású és ott is nyugvó Kauker Márton Herenden tanított. A nyolc kilométeres túra reggel 7.30 és 9 óra között rajtol a herendi iskolától, cél a hárskúti temető. A szervező klub ez alkalomból köszönti majd fennállásának 13 ezredik túrázóját, aki oklevelet kap.

Szaktárlatvezetés a kiállításon

Veszprém - Dohnál Szonja művészettörténész szak-tárlatvezetést tart a veszprémi kulturális társintézmények munkatársai számára a Laczkó Dezső múzeum Szépség vonzásában - Rippl-Rónai József világa című kiállításon január 10-én 14 órakor.

A doni áttörésre emlékeznek

Pápa - Megemlékezést tart a Pápai Huszáregyesület és Pápa város önkormányzata a doni áttörés 73. évfordulója alkalmából január 10-én, vasárnap 11.30-tól. A rendezvény helyszínéül az Esterházy út és a Szent István út sarkánál található második világháborús emlékmű szolgál majd, ahol beszéddel egybekötött koszorúzással és gyertyagyújtással hajtanak fejet a történelmi esemény évfordulóján.

Balaton-szentelés

Balatonudvari: Balaton-szentelés 10-én 10 órakor a strandon.

JANUÁR 9.

VESZPRÉM

Közös festés, rajzolás, alkotás: Az olajfestéssel, kreatív alkotással ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Városi Művelődési Központ által szervezett alkotóműhelyben. N. László Gizella festőművész vezetésével közös festésre, rajzolásra várnak mindenkit január 9-én, szombaton délelőtt 8 és 12 óra között a Táborállás parkban lévő művelődési központban. Kezdők és haladók egyaránt bekapcsolódhatnak a műhely munkájába. A kezdőknek az első két foglalkozáson biztosítják a festmények elkészítéséhez az anyagot.

Brusznyaira emlékeznek

Veszprém  - A Védegylet Veszprémért szervezésében megemlékezést tartanak. Az 1956-os forradalom és szabadságharc veszprémi mártírjára, az ötvennyolc éve, 1958. január 9-én kivégzett Brusznyai Árpádra január 9-én, szombaton 17 órakor emlékeznek a Megyeház téren lévő Brusznyai-szobornál. Beszédet mond Somfai Balázs ny. főlevéltáros. A rendezvényre mindenkit várnak. Emlékhangverseny 18 órakor az egyetem aulájában.

Ovis mise a templomban

Veszprém - Ovis mise lesz a Regina Mundi-templomban, január 9-én 18 órakor a Szilágyi keresztény iskola tanulóinak közreműködésével, akik a Háromkirály-járás népszokását elevenítik fel.

Geotúra romokhoz

Dörgicse - Geokalandozásokra invitál a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, amely január 9-én, szombaton tartja dörgicsei három templomromos geotúráját. A résztvevők megtekinthetik a lankákba simuló kora középkori templomokat (Boldogasszony dörgicsei templomrom, kisfalud-dörgicsei templomrom, Szt. Péter dörgicsei templomrom), a különleges bányák különleges mészkőfejtési technikáit. A túra hossza hat kilométer, négy óra alatt teszik meg.

Zánka lesz a célállomás

Tapolca - A Tapolca VSE szombati túrája Vigántpetendről indul. A résztvevők reggel 7.35-kor találkoznak a tapolcai autóbusz-pályaudvaron. Az útvonal: Vigántpetend-Balatoncsicsó-Szentantalfa- Zánka

AJKA

A kilencedik sakk viadal következik: Kilencedik alkalommal rendezik meg január 9-10.-én a MAL újévi sakkversenyt a településen. A megmérettetés A és B csoportjában egyéni és csapatviadal is lesz. A versenyen Veszprém megyei sakkozók vesznek részt, az indulók öt korcsoportban küzdenek meg a legjobb helyezésekért. A helyszín a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ, a program szombaton reggel nyolc órakor kezdődik, az eredményhirdetés időpontja vasárnap 13 óra.

JANUÁR 8.

RÉVFÜLÖP

Múzeumi Esték a Révfülöpi Honismereti Gyűjteményben - Miklós Tamás helytörténész előadása Változó fülöpi partvidék címmel 17 órától.

Megemlékezés

Veszprém - A Jobbik Magyarországért Mozgalom Veszprémi Szervezete megemlékezik Brusznyai Árpádról, a mártír tanárról, aki 1958. január 9-én meztelen felsőtesttel, a Himnuszt énekelve ment az akasztófa alá. A megemlékezés január 8-án, pénteken 18 órakor kezdődik a Lovassy László Gimnáziumnál. Beszédet mond vitéz Mayer Ferenc történész és Forgóné Kelemen Judit önkormányzati képviselő, szaval vitéz Juhász Antal.

Személyes hangú előadás

Veszprém - Emlékezés Pálinkás (őrgróf Pallavicini) Antal őrnagy parancsnokomra címmel tart személyes hangvételű előadást Szűcs Béla Albert Petőfi-díjas újságíró, 1956-os sorkatona január 8-án, pénteken 15 órakor a Mártírok útja 11. szám alatt, a földszinti 56-os emlékszobában. Az előadást Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emlékéért Alapítvány, a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet és a Történelmi Vitézi Rend szervezte.

JANUÁR 7.

AJKA

Megbántott a párom. Ásó, kapa, nagyharang? címmel interaktív pártanácsadást tart Barancsi Márta és Jámbor Imre orvos házaspár a szülők klubjának következő találkozóján, melyet január 7-én délután öt órakor tartanak a városi múzeumban.

JANUÁR 6.

VESZPRÉM

Suttogó tekintetek: Suttogó tekintetek címmel nyílik kiállítása Abonyi Riának január 6-án, szerdán délután öt órakor a Városi Művelődési Központban. A kiállítást Kozma Zsuzsanna költő nyitja meg, közreműködnek a Móri Írók, Képzőművészek Szövetsége Egyesület tagjai.

AJKA

Egészségmérés és mézes nap: Ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérést biztosít Mező Jánosné január 6-án reggel kilenc órakor a civil házban. Ugyanitt tartja klubnapját január 9-én délután négy órakor az Ajka és Környéke Méhész Egyesület.

JANUÁR 5.

VESZPRÉM

Fehér Tiborné Turi Mária Időutazás képekben című kiállításának megnyitója 5-én 17 órakor a VMK központi kiállítótermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!