Programok

2016.01.17. 19:18

Programok, rendezvények Veszprém megyében január 18-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények január 18-tól. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

FEBRUÁR 5.

Öt órai tea- könyvklub

Veszprém – A klubra a szervezők február 5-én, pénteken 17 órától várják az érdeklődőket a megyei könyvtár Kisfaludy Termében. Vendég Gergely Ágnes, beszélgetőpartnerek: Pintér Viktória, a Sziveri János Intézet munkatársa és Tokos Bianka, a könyvtár munkatársa.

JANUÁR 30.

TAPOLCA

Birodalmi találkozó: A Star Wars-rajongókat várja a Wass Albert Könyvtár gyermek részlege január 30-án délelőtt. Az intézmény tíz órától kirakodóvásárt, relikvia-csereberét rendez, játékkal várja a fiatalokat.

JANUÁR 29.

VESZPRÉM

Osztrák bált rendeznek: A történelem összeköt mottóval, hagyományteremtő szándékkal, első ízben rendez Osztrák bált a Veszprémi Osztrák Tiszteletbeli Konzulátus 2016. január 29-én Veszprémben, a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Térben. A bál védnökei: Ralph Scheide, az Osztrák Köztársaság budapesti nagykövete, Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és ing. Hans Penz, az Alsó- Ausztriai Tartomány Parlamentjének elnöke.

JANUÁR 28.

VESZPRÉM

Interaktív est: Január 28-án 17 órától a megyei könyvtárban Egyszerű világ, bonyolult világ - a lélek útvesztői címmel Kardos Klára pszichológus interaktív estet tart.

Rippl-Rónai film a múzeumban

Veszprém - Január 28-án, csütörtökön 16.30-kor Lakatos Iván Munkácsy inasa című dokumentumfilmjét vetítik a Laczkó Dezső Múzeumban. A szépség vonzásában – Rippl-Rónai József világa  című kiállításra megváltott belépőjeggyel a film ingyenesen  megtekinthető. A múzeum 18 óráig tart nyitva, ezért lehetőség szerint a tárlatot a filmvetítés előtt tekintsék meg az érdeklődők.

JANUÁR 27.

AJKA

A közösségfejlesztés lehetőségei: Közösségekben a jövő címmel rendez ingyenes szakmai napot a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodája január 27-én a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpontban – tájékoztatta lapunkat Baloghné Uracs Marianna területi koordinátor. A rendezvényen Öcsi József régiós munkatárs előadást tart arról, hogyan lehet egy közösségből gazdasági szervezetet létrehozni. Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közösségi művelődés és művészeti főosztályának helyettes vezetője az intézmények által elérhető forrásokról beszél. Kovács Edit a közösségfejlesztésről tart előadást, Fábry Szabolcs, a Miniszterelnökség agrár- vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkárságának Veszprém megyei területi felelőse a vidékfejlesztési programot ismerteti. Az előadásokat délután műhelymunkák követik.

JANUÁR 25.

AJKA

Gőgös Zoltán Az MSZP országgyűlési képviselője január 25.-én (hétfőn) 15- 16 óráig Ajkán az MSZP helyi irodájában (Ajka Petőfi S. u. 31-33.) valamint Tapolcán 17-18 óráig az MSZP helyi irodájában (Berzsenyi D. u.23.) képviselői fogadó órát tart.

JANUÁR 23.

VESZPRÉM

Múzeumi foglalkozás: Rózsaszínben látni a világot - más szóval a szerelem állapotában lenni - címmel múzeumpedagógiai foglalkozást szerveznek a Dubniczay-palota - László Károly Gyűjteményben január 23-án, szombaton 14 órakor. A foglalkozást Környei Ágota képzőművész, múzeumpedagógus vezeti. A rendhagyó foglalkozáson az előző alkalommal készült műveket hívják segítségül, hogy megtudják, ki vagy mi iránt érezhetik ezt az érzést.

Ismételt vetítés: Pannonfíling Klub - Hajnali láz - Gárdos Péter Hajnali láz című filmjének vetítése lesz január 23-én 18:00 órától a Dubniczay-palotában. A filmet a Pannonfíling Klub keretében mutatják be.

BALATONALMÁDI

Terepfutás és túra az Almádi-kupán

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg idén az Almádi-kupa terepfutóversenyt, amely mellett a szervezők teljesítménytúrát is hirdettek. Mindkét megmérettetés 11 kilométeres, a résztvevők január 23-án, szombaton indulnak (a futók 11 órakor, a gyaloglók 8 és 10 óra között) a Pannónia Kulturális Központ elől, s a cél is ez a helyszín lesz. A Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE versenyén Bogár János ultramaraton-futó is részt vesz.

BALATONFÜRED

Schirilla úszása: Az ismert sportoló, Schirilla György a Gyógy tér előtti partszakasznál ússza át ismét a Balatont. A téli rozmárkodásnak, ahogy a sportember nevezi bemutatóját, három fő célja van: a közönség szórakoztatása, az országos hírű hagyomány őrzése, az egészséges életmód hirdetése. A program január 23-án 13.30-kor kezdődik, amikor a sportoló a Flamingó Szállodától átfut a helyszínre. A bemelegítő futásra várja a város sportolóit, sportszerető lakosait. Ezután Szolnoki Olivér, a megye egyik kiváló sportolója várja Schirillát a parton, ahol úszóbemutatóval kedveskednek közönségüknek.

PÁPA

Rejtvényfejtők bajnoksága: Keresztrejtvényfejtő és sudokubajnokságot hirdetett a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont (JMSZK). Az érdeklődők Illés Viktóriánál, a JMSZK művelődésszervezőjénél jelentkezhetnek a versenyre, melyet megfelelő számú résztvevő esetén tartanak meg a szervezők. A megmérettetés tervezett időpontja január 23., szombat 14 óra.

SOMLÓSZŐLŐS

Bor és tor: Vince-nap alkalmából nyilvános somlói borversenyt és szőlőszentelő programot szervez a Somlói Dűlők Egyesülete január 23-án.

SÜMEG

Zsófia-bál: Bál Zsófia emlékére: Immár harmadszor rendezi meg a Kompanik Zsófiáról elnevezett Zsófia bált a város Önkormányzata, a Térségi Vállalkozók Egyesülete és az Építőipari Gyártók és Beszállítók Egyesülete. A mulatságra január 23-án várnak mindenkit a Hotel kapitányban.

JANUÁR 22.

ALSÓÖRS

Komédiázás a kultúra napján: – Az Endrődi Sándor Református Általános Iskola színjátszó csoportja a magyar kultúra napja alkalmából bemutatja Rideg Sándor Indul a bakterház című komédiáját január 22-én, délután öt órai kezdettel. Az Eötvös Károly Művelődési Házban a műsor előtt ünnepi beszédet mond M. Tóth Antal nyugdíjazott egyetemi tanár.

VESZPRÉM

A megmozdult szótár kiállítása – A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum a magyar kultúra napja alkalmából január 22-én, pénteken 15 órakor nyitja meg Weöres Sándor A megmozdult szótár című kiállítását. A tárlat a Petőfi Irodalmi Múzeum nagy sikerű interaktív vándorkiállítása. Weöres Sándor születése 100. évfordulóján olyan kiállítást hoztak létre a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai, amely az irodalmi kiállításokra jellemző hagyományos elemeket a legmodernebb multimédiás, interaktív nyelvi játékokkal ötvözi. A megnyitón köszöntőt mond S. Perémi Ágota múzeumigazgató és Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere. A kiállítást Hegyi Katalin irodalmi muzeológus, a tárlat kurátora nyitja meg.

Zenetörténeti előadás-sorozat: – Januárban is folytatódik a Két magyar géniusz című zenetörténeti előadássorozat a Hangvilla koncerttermében. Az előadások élő zenével, filmekkel, hangzó felvételekkel színesítve vezetnek be a magyar zenetörténet két hatalmas egyéniségének, Bartók Bélának és Kodály Zoltánnak a világába. A következő program január 22-én, pénteken este hat órakor kezdődik, Golarits Flóra Bartók zongoraműveiről beszél.

JANUÁR 21.

VESZPRÉM

Pannonfíling Klub - Hajnali láz - Gárdos Péter Hajnali láz című filmjének könyvbemutatóval egybekötött vetítése lesz január 21-én 18:00 órától a Dubniczay-palotában. A filmvetítésen jelen lesz a könyv írója és a film rendezője: Gárdos Péter, valamint a film zeneszerzője, Pacsay Attila is. Gárdos Péter beszélgetőtársa Dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész. A film a Pannonfíling Klub keretében kerül bemutatásra.

Kiűzetés napja

Veszprém - Kiűzetés napja címmel közös megemlékezést tart a magyarországi németek elűzésének 70. évfordulójára a Veszprém Megyei Német Nemzeti- ségi Önkormányzat, a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közössége és a Veszprém Megyei Levéltár. Az ünnepség január 21-én, csütörtökön 16.30-tól lesz a levéltárban.

TAPOLCA

Berecz meséi - A magyar kultúra napját Berecz András ének- és mesemondó műsorával köszöntik a Tamási művelődési központban január 21-én 18 órakor.

JANUÁR 20.

VESZPRÉM

Dr. Lakatos László főorvos Funkcionális gasztrointesztinális betegségek című tudományos előadása 20-án 17.30 órakor az MTA Veab-székház első emeleti nagytermében.

Olvasólámpa Vass Virággal

Veszprém - Vass Virág író, újságíró olvas fel műveiből a Művészetek Háza Olvasólámpa című rendhagyó irodalmi programján január 20-án, szerdán 17 órakor a Dubniczay-palota - László Károly Gyűjteményben. Vass Virág újságíróként kezdte a pályáját. Tizenhét éves kora óta publikál, akkor indította a Képes Újságban Kisgeneráció címmel rovatát. Külföldi tudósítók mellett tolmácsolt, angolul, németül, oroszul és franciául beszél. Több kötete jelent meg. Moderátor Kilián László szerkesztő-író.

Költői est

Veszprém - Csejteiné Riz Ilona költői estje január 20-án, szerdán 17. 30 órakor az Eötvös Károly megyei Könyvtár Nagy László termében. Közreműködnek a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpadának tagjai: Csordás Éva, Horváth Imre, valamint Rábai Zsanett.

AJKA

Szavalóverseny és gála Fekete István tiszteletére: Rendezvénysorozatot szervez egyik névadója, Fekete István  tiszteletére a Fekete–Vörösmarty iskola. A Fekete István területi prózamondó és szépolvasó versenynek a József Attila úti épület ad otthont január 20-án 14 órától. A névadó tiszteletére az ünnepi műsort a Nagy László Szabadidőközpontban a 3. B osztály diákjai adják, akiket Szájli Árpádné és Ludvai Dóra készített fel. A műsort 25-én nyolc órakor a felső tagozatosok és a gimnazisták tekintik meg, kilenc órakor az alsósok. A programsorozatot a második és negyedik osztályosok gálaműsora zárja 26-án 16.30 órakor a szabadidőközpontban.

BALATONFÜRED

A magyar kultúra napja Balatonfüreden: A városban január huszadikán ünnepi műsorral készülnek A magyar kultúra napjára.Részletek itt

LOVAS

Meghívott vendégek: Az önkormányzat idén is megszervezi a Lovasi esték programsorozatot a faluház nagytermében. Az érdeklődők öt alkalommal jól ismert személyiségek előadásait hallhatják. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a világpolitikáról, globális kihívásokról beszél január 20-án este hat órakor, Pál Feri atya Elfogadás - együttműködés - elégedettség címmel tart előadást február 4-én. Ladányi Tamás asztrofotográfus csillagászati utazásra invitálja a közönséget február 17-én, Csókay András idegsebész istenhitről és orvostudományról beszél március 2-án, Bálint György kertészmérnök pedig már a tavaszi szőlőmunkákhoz ad segítséget március 9-én 18 órakor.

JANUÁR 19.

VESZPRÉM

Az Egry-lakótelepi baráti kör rendezvénye – Tungli M. Klára Tornyok felett a szó című könyvének bemutatója 19-én 17.30 órakor a Botev iskola éttermében.

Zenei Klub a könyvtárban – Joan Baez amerikai folkénekesnő életművének bemutatása 19-én 16.30 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban.

Könyves keddek

Balatonfüred – A nagy népszerűségnek örvendő Könyves keddek program idén is folytatódik a balatonfüredi Lipták Gábor Városi Könyvtárban. Január 19-én, kedden 17.00 órakor Keller Péter Az élő Gárdonyi-arc című könyvét ismerhetik meg az érdeklődők, melyről a szerző, aki Gárdonyi Géza dédunokája és Cs. Varga István irodalomtörténész fog beszélgetni.

JANUÁR 18.

VÁRPALOTA

A rendszerváltás eseményei Várpalotán című rendezvénysorozat 18-án 17 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!