Programok

2016.02.08. 11:40

Programok, rendezvények Veszprém megyében február 8-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények február 8-tól. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

FEBRUÁR 28.

VESZPRÉM

Az év első terepfutása - Február 28-án, vasárnap rendezik meg a Honvéd Cross terepfutóversenyt a megyeszékhelyen. Az év első veszprémi egyéni terepfutásán tíz korosztályban lehet rajthoz állni, a helyszín a Schönherz-pálya. A viadal délelőtt 10 órakor rajtol.

AJKA

Párbajlövészet - Az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület versenyt hirdet általános, középiskolás tanulók és lövészetet kedvelő felnőttek részére légpuska és kispuska kategóriákban. A versenyt február 28-án tartják, nevezni reggel 8 és 10 óra között lehet az ATTE Sport utcai lőterén. Nevezési díj nincs.

FEBRUÁR 27.

BALATONALMÁDI

Újra téltemető - Ötödször szervezik meg az Almádi disznótor és téltemető rendezvényt február 27-én, szombaton a Szent Erzsébet ligetben és a móló környékén. A programban fellép a Gerence Néptáncegyüttes és Baráti Kör, a bátrak délután Schirilla György vezetésével megfürödhetnek a Balatonban is.

FEBRUÁR 26.

VESZPRÉM

Felolvasóest – Az Új Egyesség Közhasznú Egyesület idén ismét megszervezi a Wass Albert felolvasói estet Veszprémben. A felolvasói est kilenc évvel ezelőtt indult útjára, hogy egy időben minél több település bekapcsolódásával egyre több emberhez juthassanak el Wass Albert értékközvetítő gondolatai. A szervezők célja, hogy minél több építő üzenetet adó mű, minél több szín és érték jelenhessen meg az együtt töltött órák alatt. A felolvasás február 26-án, pénteken 18 órakor kezdődik a Pannon Egyetem N épületében.

FEBRUÁR 20.

ÚRKÚT

A falu festői - Amatőr helyi festők munkáiból rendeznek kiállítást a közösségi házban, a megnyitót február 20- án délután három órakor tartják. A festmények március 15-ig tekinthetők meg.

FEBRUÁR 19.

BALATONFÜRED

Madarak a Bodorkában – Nagy Lajos, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársa Madárvilág és a Balaton címmel tart előadást a Tagore sétányon található Bodorka Vízivilág Látogatóközpontban február 19-én 17 órakor. A részvétel ingyenes.

FEBRUÁR 15.

AJKA

Grafikák - Kovács Dorottya grafikai kiállítása nyílik február 15-én délután öt órakor a művelődési központban.

FEBRUÁR 14.

BALATONALMÁDI

Gitárkoncert – Nagy Miklós, a Singsingsing Musical Show gitárművésze ad koncertet február 14-én, vasárnap 16 és 18 órától egy helyi sóbarlangban.

Tündér-hegyi futóverseny - Újabb megmérettetést szervez a Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE. A vasárnapi tündér-hegyi terepfutóversenyen két táv közül is választhatnak az indulók. A 25 kilométeres etap 11 órakor Balatonalmádiból, a Pannónia Kulturális Központ és könyvtártól, míg a 12,5 kilométeres táv 11.45-kor a királyszentistváni faluháztól indul. Jelentkezni 8 órától 10 óráig Pétfürdőn a sporttelepen, vagy az egyes távok rajtjánál, legkésőbb a rajt előtt fél órával lehet.

FEBRUÁR 13.

VESZPRÉM

Spanyol festő kiállítása Mar Vicente Fény és geometria című kiállítása - Mar Vi-cente Fény és geometria című kiállítása február 13-án 11 órakor nyílik a Csikász Galériában. Mar Vicente 1979-ben született Spanyolországban, Valadouróban. 1999 és 2004 között a Vigo Egyetem Képzőművészeti Karán tanult, napjainkban Bécsben él és dolgozik. Hangsúlyosak nála a színek, a fények, a felületek, az alkotások térbeli elhelyezése, egymáshoz való kölcsönhatása. A művész a beállításokat, kompozíciókat a színekkel és a fénnyel alapozza meg, egyfajta játékosságot generál a színek mozgásának tükröződésével. Megfigyelhető nála a színek vibrálása, kölcsönösen egymásra gyakorolt hatása, mely az alkotás lényegét határozza meg. A február 13-án, szombaton 11 órakor nyíló és március 26-ig látogatható kiállítást Pia Jardí kurátor nyitja meg, köszöntőt mond Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója.

BADACSONYTÖRDEMIC

Kocsonyák versenye – A hagyományos kocsonya-szépségversenyt tizedik alkalommal rendezik meg. A faluházban február 13-án, szombaton várják a versenyzőket és az érdeklődőket. A kocsonyákat 15 órától bírálja el a zsűri, miközben a Tördemic Néptáncegyüttes ad műsort.

BALATONALMÁDI

Balatonalmádi – Soma Mamagésa tart előadást Mitől nő a nő, mitől férfi a férfi, és ez hogyan jelenik meg a kommunikációban címmel február 13-án, szombaton 16.30-tól a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban. A rendezvényt modellek fehérnemű-bemutatója és dedikálás is színesíti.

BALATONFÜRED

Horgászegyesület tisztújító közgyűlése – A Balatonfüredi Horgász Egyesület február 13-án, szombaton fél kilenckor tartja tisztújító közgyűlését a füredi közösségi ház nagytermében. A közgyűlésen az új polgári törvénykönyv előírásaihoz igazítják az alapszabályt, beszámolnak a tavalyi év tevékenységéről, valamint megbeszélik az előttük álló feladatokat. A horgásztanyájuk hasznosításáról stratégiai álláspontot alakítanak ki. Mindemellett megválasztják az egyesület vezető tisztségviselőit.

TAPOLCA

Keszthelyig túráznak

Várvölgyről indulva, a Pupos-hegyen át, Rezin keresztül Keszthely a célállomás a Tapocla VSE természetjárói számára, akiknek február 13-án tartják meg a legközelebbi kirándulást, amelynek távja 20 kilométer lesz. A túrázókat 7.30-ra várják a szervezők a tapolcai autóbusz-állomásra.

FEBRUÁR 11.

VESZPRÉM

Jegykendő és vőfélybot – Jegykendő, vőfélybot, rozmaring – a paraszti lakodalom tárgyi világa Veszprém megyében címmel tart előadást Schleicher Vera néprajzos muzeológus február 11-én, csütörtökön dél-után fél ötkor a Laczkó Dezső Múzeumban, a házasság hetén.

Francia filmklub – Az Elemi szerelem című francia romantikus drámát vetítik az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Francia klubjában február 11-én 17 órakor. A film rendezője Lisa Azuelos, a főbb szerepekben So-phie Marceau és François Cluzet látható.

Betegek világnapja – A betegek világnapja alkalmából szentmisét és ökumenikus imát tartanak a Csolnoky Ferenc Kórház Csillag termében február 11-én 15 órakor. Az ünnepi alkalom után megáldják az onkológiai centrum épületét.

Előadás és tárgybemutató – A paraszti lakodalmak tárgyi világát mutatják be február 11-én, csütörtökön 16.30-tól a Laczkó Dezső Múzeumban. Schleicher Vera néprajzos-muzeológus a paraszti esküvők folklórjáról tart előadást, valamint a lakodalmak egykori világát megidéző tárgyakat is bemutatják.

PÁPA

Vendégük lesz a városvezető – Következő összejövetelét február 11-én, csütörtökön 18 órakor tartja a Pápai Polgári Kör. Az eseménynek a Pápa és Térsége Ipartestület Széchenyi István utca 4. szám alatti székháza ad otthont. A rendezvény meghívott vendége lesz Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

FEBRUÁR 10.

VESZPRÉM

A Manó-tanya újra nyitja kapuit február 10-én szerdán fél 5-től a Cholnoky Jenő Általános Iskolában. A leendő első osztályos tanítónők szeretettel várják a játékos foglalkozásokra az iskolába készülő nagycsoportos óvodásokat.

A mi tavaszunk című kiállítás megnyitója 10-én, szerdán 15 órakor az EKMK Március 15. úti Könyvtárban.

VÁRPALOTA

Baba farsang 10-én 10 órakor a Várpalotai Ifjúsági Házban.

FEBRUÁR 9.

VESZPRÉM

Múzeumi szabadegyetem – Csapók, szűrszabók, posztógyártók Veszprémben és Várpalotán címmel tart előadást Schleicher Veronika néprajzkutató a Laczkó Dezső Múzeumban február 9-én, kedden délután fél ötkor.

Fotósok tárlata – Keretben vagyunk címmel nyílik meg a Pannon Egyetem Fényképészkörének új csoportos kiállítása február 9-én, kedden 18 órakor az egyetem aulájában. Az egy hónapig látható tárlaton tizenhárom fotós munkáit lehet megtekinteni.

BALATONALMÁDI

Farsangi koncert - Farsangi hangversenyt adnak a Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai február 9-én, kedden 17 órától a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban.A műsorban az intézménybe járó növendékek többsége fellép, mondta érdeklődésünkre Huiber Gabriella, a zeneiskola igazgatója.A farsangi hangversenyt tavaly szervezték meg először, és olyan jól sikerült, hogy úgy döntöttek, idén is megrendezik. A várhatóan egyórás hangversenyen néhány darabot szólóban adnak elő a gyerekek, a legtöbb műsorszámban azonban közösen énekelnek hangszeres kísérettel. A zeneiskola tanárai a gyerekeket is kísérik, valamint önállóan is fellépnek, mondta az igazgató.Az intézménybe járó növendékek a farsanghoz és a mulatsághoz igazodó témájú dalokat adnak elő. A jótékonysági hangverseny bevételét az intézmény működését segítő alapítványnak adják.

PÁPA

Értékőrzés – Szakmai konferenciát tart a he-lyi Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete február 9-én, kedden 9 órátóla Jókai Mór Művelődé-si és Szabadidőközpontban. Az esemény témája a helyi értékőrzés és értékgyűjtés lesz.

TAPOLCA

A hegyesdi vár – A Wass Albert Könyvtár és Múzeum szervezésében a múzeumban február kilencedikén 17 órakor a Lapidáriumi esték sorozat keretében Hangodi László történész a hegyesdi vár XIV–XV. századi történetéről tart előadást.

FEBRUÁR 8.

VESZPRÉM

Hász Róbert író lesz a vendégVe – Az Íróportrék rendezvénysorozat első idei vendége Hász Róbert író. A beszélgetést Ladányi István és Nádler Balázs vezeti a Pannon Egyetem Vár u. 39-es épületében február 8-án, hétfőn 17 órakor.

Dr. Drábik János jogász, újságíró A migránsinvázió Trianon folytatása című előadása 8-án 17 órakor a Padányiban.Az Íróportrék vendége Hász Róbert író 8-án 17 órakor a Pannon Egyetem, Vár utca 39. szám alatt.

PÁPA

Százkezű férfi – Hegedűs Sándor, a százkezű politikus című könyv bemutatóját tartják február 8-án, hétfőn 17 órától a Pápai Református Gyűjteményekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!