Programok

2015.02.01. 14:06

Programok, rendezvények Veszprém megyében február 2-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények február 2-től. Böngésszen, és válogasson!

veol.hu

FEBRUÁR 21.

Szőlész-borász találkozó

Alsóörs – Fábián József emlékére tartanak találkozót a Művelődési Házban február 21-én délután három órától.

Színes gyermekprogram

Veszprém – A Veszprém Városi Művelődési Központ színes gyermekprogramokkal várja február 21-én, szombaton délután három órától a kisgyermekes családokat. A rendezvény középpontjában a fazekasmesterség áll, melynek történetével, sajátosságaival ismerkedhetnek meg a látogatók. A bátrabbak készíthetnek cserépbábot, dekupázs technikával szív alakú dobozt és egyéb fazekastermékeket. Ezenkívül ki lehet próbálni számos népi ügyességi játékot, de bábozásra is lehetőségük nyílik a Városi Művelődési Központ előterében szórakozni vágyó gyerekeknek és szüleiknek. Az eseményről a művelődési központban lehet érdeklődni. A részvétel díjtalan.

FEBRUÁR 20.

Wass Albert emlékére

Pápa – Idén is megtartják a Wass Albert-felolvasóestet a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület szervezésében. A február 20-án, pénteken 18 órakor kezdődő rendezvénynek ezúttal is az Esti Kornél Kávéház ad otthont. Az ingyenesen látogatható irodalmi eseményre mindenkit szeretettel várnak a szervezők, akár hallgatóként vagy felolvasóként. Utóbbi esetben regisztrálni kell a programra, hiszen az irodalmi részletek meghatározott sorrendben hangzanak majd el. Akik a felolvasóesten aktívan szeretnének részt venni, azok február 11-ig jelezzék részvételi szándékukat. Regisztrálni Pintér Péternél, a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület elnökénél lehet, akitől további információk is kérhetők. A felolvasások mellett a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc AMI táncosai, valamint az Allegro AMI Sindő népzenekarának tagjai is színesítik majd a programot. A felolvasóest díszvendégeként ismét Pápára látogat Bartha József református lelkész, az erdélyi Czegei Wass Albert Alapítvány vezetője.

FEBRUÁR 19.

Szenvedélymentesen

Ajka – A noszlopi rehabilitációs központ lakói beszélnek az életükről február 19-én, délután négy órakor a Fekete–Vörösmarty iskola Fürst utcai épületében. A programot az Ajkai Rendőrkapitányság megelőzési előadói koordinálják. A rendezvény vendége Hubainé Lipp Katalin, az Alkohol–Drogsegély Ambulancia munkatársa.

FEBRUÁR 17.

Tanulást segítő rendezvények

Veszprém – Tanulást segítő sorozatot szervez a Városi Művelődési Központ. Szülők és tanárok közül sokan tapasztalják, hogy a diákok egyre nehezebben tanulnak, ami az iskolai eredményeikben mutatkozik meg. Ebben próbál segíteni a Veszprém Városi Művelődési Központ által szervezett gyakorlati jellegű programsorozat, amit február 17-én, kedden 16 órától rendeznek meg a Jendrassik–Venesz Középiskola és Szakiskolában. A kurzuson résztvevő tanulók májusig havi egyszeri alkalommal vesznek részt a tanfolyamokon.

FEBRUÁR 16.

Balázs Fecó visszatér

Veszprém – Februárban ismét fellép a Veszprémi Petőfi Színházban Balázs Fecó. A népszerű énekes, zenész, zeneszerző december végén adott koncertet a veszprémi teátrumban. Fellépésének olyan nagy sikere volt, hogy a közönség ismét szeretné őt látni Veszprémben. Balázs Fecó február 16-án tér vissza, Évszakok című önálló estjét ekkor láthatják és hallhatják ismét a nézők.

Középpontban az emberi lélek

Pápa – Lelki esték címmel négy alkalomból álló előadássorozatot indít a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont (JMSZK). A nyitórendezvényt február 16-án, hétfőn 16.30-tól tartják a JMSZK színházépületében. Ekkor Bagdy Emőke pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus a relaxációról, a megnyugvásról, a lelki békéről beszél majd a hallgatóságának.

FEBRUÁR 15.

Ízparádé Noszlopon

Noszlop - Kocsonya, sütemények és eltett ételek kategóriában hirdet versenyt a község önkormányzata, a Noszlop Községért Alapítvány és a Lucullus Borlégió február 15-én. A házi készítésű ételek versenye, kóstolója és vására már ötödik alkalommal valósul meg a községben. A versenyzőknek előre elkészített ételeket kell vinniük a parádéra. A kocsonya lehet hagyományos vagy díszített, a sütemény szeletelt, darabos, illetve torta, az eltett ételek lehetnek savanyúságok, befőttek vagy lekvárok. A parádéra február 5-éig lehet jelentkezni Szabó Melinda gasztronómiai vezetőnél.

FEBRUÁR 14.

Elűzik a telet

Tapolca – A IV. Tapolcai Téltemető-Télbanyaűző Maskarádé, töpörtyűsütő- és forraltborfőző-versenyt február 14-én, szombaton rendezi a Fő téren a Tamási Áron Művelődési Központ civil szervezetekkel együtt. A télűző maskarádé a jelmezesek felvonulásával kezdődik. A Hotel Peliontól induló menet a város utcáin keresztül a Fő térig vonul. A jelmezverseny mellett kiszebáb-égetés is lesz, valamint a népszerű töpörtyűsütő és forralt bor főző verseny sem marad el.

Kocsonya és néptáncok

Badacsonytördemic – A hagyományos kocsonyaszépség versenyt február 14-én rendezik a faluházban. A kocsonyákat 15 órától bírálják, majd 18 órakor a Tördemic Néptáncegyüttes öt éves jubileumi gálája lesz a Harangláb együttessel a táncház előtt.

Retró parti a kultúrházban

Vilonya – Farsangi retró partit rendeznek február 14-én a településen. A helyi kultúrházban 20 órától várják a táncolni vágyókat farsang, lehetőleg retró diszkós öltözetben. A nyolcvanas és kilencvenes évek slágereit felvonultató mulatságon a pároknak Valentin-napi meglepetéssel készülnek, a bevételből pedig a vilonyai óvodát kívánják támogatni a rendezők, tájékoztatta lapunkat Baranyai Balázs alpolgármester.

FEBRUÁR 13.

Könyvbemutató

Veszprém – Bráz János Szajré című novella- és szatíragyűjteményét mutatja be február 13-án, pénteken 16.30-tól Lékó Sándor újságíró az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A párkacsolati krízisek mélylélektana – Okok, lehetséges megoldások címmel Berkes János párterapeuta, családterapeuta előadása 13-án 17.30-kor a Március 15. úti Könyvtárban.

FEBRUÁR 12.

Mozi a Hangvillában

Veszprém – Időutazásra hívja az érdeklődőket Mészáros Zoltán a Hangvillába. A népszerű kulturközpont, amely korábban a városi Séd filmszínház volt, egy estére ismét mozivá változik, hiszen február 12-én, csütörtökön este a Hangvilla nagytermében levetítik a VeszprémFest 2014 című 43 perces koncertfilmet. A program előtt felvezetőt mond és tolmácsol a Veszprémi Ünnepi Játékok Nonprofit Kft. ügyvezetője. Az ingyenes vetítésre regisztráció ajánlott a [email protected] és [email protected] e-mail címen, vagy a Hangvilla jegypénztárában személyesen. A helyfoglalás érkezési sorrendben.

Fonográf és maskarások

Tapolca – Február 12-én, csütörtökön 19 órakor a „Zene nélkül mit érek én...” sorozat keretében a Fonográf Emlékzenekar koncertje lesz a Tamási Áron Művelődési Központban. A koncert vendége Márió és Román Iván lesz. Az intézmény február 14-én, szombaton 15 órától szervezi a Tapolcai Téltemető maskarás felvonulást. A programot töpörtyű sütő verseny és forraltbor főző verseny kíséri.

Harmonikavirtuóz érkezik a JMSZK színpadára

Pápa – Orosz Zoltán világhírű harmonikaművész és a Győri Filharmonikus Zenekar közös koncertje igazán különleges, nem mindennapi atmoszférájú zenei élményt ígér a közönség számára. A filharmonikus zenekar pápai bérletsorozatának második előadása február 12-én, csütörtökön 19 órakor kezdődik a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színháztermében.

FEBRUÁR 11.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A nők a Vénuszról, a férfiak a Marsról... címmel Soós Attila előadása 11-én 10 órakor a Cholnoky Könyvtárban.

Hunyadi Mátyás és a magyarországi főpapok címmel Solymosi László történész, akadémikus tudományos előadása 11-én 17.30-kor a VEAB-székház nagytermében.

Lovas: Jól szeretni – Tudod-e, hogy milyen a gyereked? címmel Vekerdy Tamás előadása 11-én 18 órakor a faluházban.

KIÁLLÍTÁS

Ajka: Németh Ferenc képzőművész kiállítás megnyitója 11-én 17 órakor a VMK kiállítótermében.

Kádárta: Ki a virágot szereti... címmel Papné Léber Mónika fotókiállításának a megnyitója 11-én 18 órakor a faluházban.

FEBRUÁR 10.

Múzeumi szabadegyetem

Veszprém – Rainer Pál történész tart előadást február 10-én, kedden 16.30-tól Három testvér az első világháborúban címmel a Laczkó Dezső Múzeumban. 

Az előadás témája: Három testvér az I. világháborúban. Előadó Rainer Pál történész. A három testvér az előadó nagyapja (Rainer Rudolf őrnagy), bátyja (Rainer János ezredes) és öccse (Friedrich Rainer százados). Mindhárman az Osztrák-Magyar Monarchia hivatásos gyalogsági tisztjeiként vettek részt az I. világháborúban. Az előadás világháborús pályafutásukat követi nyomon, archív felvételek és egyes általuk is megjárt csatahelyek, helyszínek múltbéli állapotát bemutató felvételek segítségével. Betekintést kapunk egy egykori tiszti család mindennapjaiba.

Folytatódik az Íróportré

Veszprém – Rakovszky Zsuzsa írót látják vendégül a Sziveri János Intézet Íróportrék című irodalmi beszélgetéssorozatában február 10-én, kedden 18 órától a Pannon Egyetem Várfok Kollégiumában.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Múzeumi Szabadegyetem: Három testvér az I. világháborúban (nagyapám, bátyja és öccse) címmel Rainer Pál, a Laczkó Dezső Múzeum történész előadása 10-én 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Természeti értékeink felfedezése, a Rab Mária Erdőbirtokosság szerepe a lakótelep zöld projektjében címmel Nagyné Kozma Ildikó előadása 10-én 18 órakor a VMK-ban.

Balatonfüred: Hamvas Béla és a bor címmel tart előadást Garaczi Imre filozófus 10-én 17 órától, a balatonarácsi Népházban.

ZENE

Veszprém: Mendelssohn-bérlet – Farsangi koncert 10-én és 11-én 19 órakor a Hangvillában. Vendég a Swing a la Django és a Pankastic.

FEBRUÁR 9.

Venezuelai film

Veszprém – A Göndör fürtök című venezuelai filmet vetítik a városi művelődési központ filmklubjában február 9-én, hétfőn 18 órától a színházteremben.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Természetgyógyászat más szemmel 9-én 16 órakor a Diósy Márton u. 2/E-ben.

Magyarország az I. Világháborúban címmel Raffay Ernő történész előadása 9-én 17 óra a Padányi iskolában.

Filmklub: Göndör fürtök 9-én 18 órakor a VMK-ban.

Pál Ferenc A magánytól az összetartozásig című előadása 9-én 19.30-kor a Hangvillában.

SZÍNHÁZ

Nagyvázsony: A királykisasszony, akinek nem volt birodalma: 9-én 10 órakor a Mesevár Óvodában.

Önkéntes véradás

Megyei körkép – A hét folyamán az alábbi helyeken nyílik lehetőség véradásra. Hétfő: Veszprém, Balluff 9–16 óráig; Ajka, Bródy úti óvoda 14.00-16.30 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig; Kedd: Várpalota, honvédség 10-15 óráig; Tés, általános iskola 16-18 óráig; Úrkút, faluház 14-18 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig; Szerda: Várpalota, Ipari Park, AHI ROFING Kft. 11-14 óráig; Öskü, régi iskola 15.30-18 óráig; Ajka, Magyar Imre Kórház intézeti 10-14 óráig; Pápa, honvédség egészségügyi központ 9-14 óráig; Tapolcafő, kultúrház 13-15.30 óráig;  Veszprém, vérellátó állomás 8–18 óráig; Csütörtök: Szentkirályszabadja, nemzedékek háza 15-18 óráig; Várpalota, Várkerti iskola 12-14 óráig; Kislőd, művelődési ház 14-18 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig; Péntek: Veszprém, vám és pénzügyőrség 10-13 óráig; Nagyesztergár, önkormányzat 15-18 óráig; Pápa, rendelőintézet 8–11 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–12 óráig.

FEBRUÁR 8.

Hófehérke mesebalettben

Veszprém – A Hófehérke és a hét törpe című mesebalettet láthatják a nézők gyermekbérletes előadásban február 8-ától a Veszprémi Petőfi Színházban. A Pécsi Balett produkcióját Uhrik Dóra Kossuth-díjas művész rendezte. A humorral átszőtt táncjátékot gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt ajánlják. A darab zeneszerzője Riederauer Richárd, a díszlet- és jelmeztervező Andrea T. Haamer, a dramaturg Uhrik Dóra, a két koreográfus: Czebe Tünde Harangozó-díjas és Vincze Balázs Harangozó-díjas.

Wass Albert-est

Tapolca – Wass Albert- emlékestet rendez a Tapolcaiak a Nemzetért Egyesület február nyolcadikán, vasárnap 16 órai kezdettel a Városi Moziban.

FEBRUÁR 7.

A házasság hetét rendezik

Veszprém – Megtartó hűség ímmel Veszprémben is megrendezik a házasság hete programsorozatot február 7 és 15. között. A rendezvényhez kapcsolódik a Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája. Hozzád hajtom arcom címmel Berzevici Zoltán és Rita zenés irodalmi összeállítását hallgathatják meg az érdeklődők február 7-én, szombaton délután öt órakor a Családpasztorációs Iroda épületében. A házaspárok az erre az alkalomra berendezett irodalmi kávéházban ünnepelhetik az egymásnak tett ígé-retüket és az elkötelezett szerelmet. Belépés feleségeknek a férj kedvenc süteményével, férjeknek a feleség kedvenc italával lehetséges.

Horgászbál Almádiban

Balatonalmádi - A Balatonalmádi Sporthorgász Egyesület február 7-én rendezi meg hagyományos horgászbálját a Pannónia Kulturális Központ Nagytermében. A bál fővédnöke: Keszey János polgármester. A vendégeket élőzenével és svédasztalos vacsorával várják.

Néptánctanulás

Kiscsősz – Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület farsangi táncképzést rendez 13-18 éves fiataloknak február 7-én. A magyarszentbenedeki táncokat Molnár Péter és Györke Eszter tanítja. A programra január 25-éig lehet jelentkezni.

Télbúcsú

Kiscsősz - Disznóvágással egybekötött farsangi mulatságot rendeznek a községben február 7-én. A reggel 8 órakor induló program délelőttje a koncolásról és az ebédfőzésről szól, majd a délutáni álarcos felvonulással elégetik a telet. A faluházban fellépnek a térség néptáncosai. Este disznótoros vacsora és farsangi bál várja a vendégeket. A zenéről a Fajkusz Banda gondoskodik.

Jótékonysági koncert

Veszprém – Az Aegia Kultúráért és Művészetért Alapítvány farsangi jótékonysági koncertet szervez február 7-én 19 órai kezdettel Kővári Péter orgonaművész közreműködésével a Szent Mihály bazilikában.  Közreműködik a bazilika kórus, Zsilinszky Cecília vezényletével, valamint Takács Tamás irodalmár. A műsorban felhangzanak Johann Sebastian Bach, Marcel Dupré és Sigfrid Karg Elert orgonaművei és mai magyar szerzők kórusművei. A belépés díjtalan, adományokat az alapítvány javára köszönettel elfogadnak.

Szent Balázsra emlékeznek

Balatoncsicsó – A Nivegy-völgy hagyományos téli nagy rendezvényét, a Szent Balázs-hegyi római katolikus szentmisét tartják a Szent Balázs-hegyen levő templomromnál február 7-én, szombaton, 13 órától. A szentmise után a Nivegy-völgyi Borút Egyesület tagjai megnyitják pincéiket. A szentmisén felajánlott perselypénzt a Balatoncsicsó Fennmaradásáért Közalapítvány a Szent Balázs-hegyi templomrom és környezetének gondozására fordítja.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A Berzevici házaspár – Zoltán és Rita – zenés irodalmi műsora várja a házaspárokat a 7-én 17 órától a Családpasztorációs Iroda épületében (Veszprém, Vár u. 21.).

Marian Cozma-megemlékezés 7-én 18 órakor a Cozma-emléktáblánál.

Balatoncsicsó: Hagyományos Balázs-áldás a Szent-Balázs-hegy oldalában álló 800 éves Árpád-kori templomromnál 7-én 13 órakor.

Balatonakali: Farsang 7-én 15 órától a Művelődési Házban.

Gyulafirátót: Dorottya napi bál 7-én 19 órától a művelődési házban.

Kádárta: Farsangi játszóház 7-én 14.30-kor a faluházban.

Alkotóműhely. Közös festés, rajzolás N. László Gizella festőművész vezetésével 7-én 9-től 13 óráig a faluházban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Bécsi vér – 7-én 19 órakor, Bujtor István-bérlet.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Gomboló – 7-én 10 órakor. Holle anyó – 8-án 11 órakor.

Kabóca Bábszínház: A királykisasszony, akinek nem volt birodalma – 7-én 15 órakor a Fricskában.

Balatonfüred: Állatok farsangja: 7-én 16 órakor a népházban.

MOZI

Veszprém: Cinema City: február 7–8.: JUPITER FEL-EMELKEDÉSE 3D (16): 11.40, 17.00, 19.40 órakor. szo: 22.20 órakor is. JUPITER FELEMELKEDÉSE (16): 14.20 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 10.00, 13.15, 16.45, 18.30 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA (6): 11.30, 15.00 órakor. BLACKHAT (16): 19.45, 22.30 órakor is. MANCS (6): 10.15, 13.30 órakor. HŐS6OS 3D (6): 15.30 órakor. szo: 11.15 órakor is. HŐS6OS (6): v: 11.15 órakor. ELRABOLVA 3 (16): 17.45, 20.00 órakor. MORTDECAI (12): 14.45, 20.15 órakor. szo: 22.30 órakor is. ANNIE (6): 12.15, 17.15 órakor. DUMAPÁRBAJ (12): szo: 22.15 órakor.

Tapolca, Városi mozi: február 7–8.: WHIPLASH (16): 20.15-kor. HŐS6OS (6): 7-én 16 órakor. 8-án 13.30-kor. BLACKHAT (16): 18 órakor.

ZENE

Veszprém: Trio Midnight – 25, a koncert sztárvendége a Rolling Stones turnéinak állandó szaxofonosa, az amerikai Tim Ries 7-én 19 órakor a Hangvillában.

Pál Utcai Fiúk, Honeybeast koncert 7-én 21 órakor az Expresszó Klubban.

Kővári Péter orgonaművész hangversenye 7-én 19 órakor a Szent Mihály-bazilikában. Felhangzanak Johann Sebastian Bach, Marcel Dupré és Sigfrid Karg-Elert orgona-művei és mai magyar szerzők kórusművei.

Kemény rock az alagsorban

Várpalota – Az Effekt zenekar ad koncertet február 7-én a várpalotai Alagsor Sörözőben. A Holdosi Attila (basszusgitár/ének), Holdosi Sándor (ének), Guttenbéger Zoltán (gitár), ifj. Guttenbéger Zoltán (gitár) és Szabó Andrea (dob) összetételű hard rock banda fellépése 22 órakor kezdődik.

Akusztikus buli

Veszprém – A Laci Akusztik Band ad koncertet február 7-én 20 órától a Metró Sörözőben. A buli egyben a csapat új kislemezének bemutatója is egyben.

FEBRUÁR 6.

Filmklub diákoknak

Veszprém – Diákoknak, szülőknek és pedagógusoknak szerveznek filmklubot a Pannon Egyetem I-épületének földszintjén, az I1-es teremben február 6-án, pénteken, este hét órakor. A Tehetséghidak Program – Csoportos tehetségsegítő tevékenységek támogatása pályázat keretében a Tűzszekerek című angol filmdrámát vetítik az érdeklődőknek. Az igaz történetet feldolgozó, Oscar-díjas film után a szervezők kötetlen beszélgetést tartanak tehetségről, álmokról, személyes kapcsolatokról.

Újra Vár-Lak

Veszprém – A Vár-Lak gyermekfoglalkoztatóban diafilmvetítéssel egybekötött rajzfoglalkozás lesz ma 16 órától a Várkapu ajándékbolt emeletén. A diafilmek: Hamupipőke, Tengerecki Pál, Pöttyös Panni + egy meglepetés. Mesél Kiss Dávid színész.

Önkéntes véradás

Veszprém – A mai véradások: Veszprém, rendőrkapitányság 9–13 óráig; Veszprém, Balaton Pláza 14–18 óráig; Pápa, rendelőintézet 8–11 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–12 óráig.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Diafilmvetítés és rajzfoglalkozás 6-án 16 órától a VÁR-LAK gyermekfoglalkoztatóban.

Varázserő – játékos sportfoglalkozás gyerekeknek 6-án 16 órakor a VMK-ban.

Alsóörs: Jelmezes sportbál 6-án 19.30 órától a Sportcsarnokban.

Balatonalmádi: Kollarics Erika első önálló kiállításának megnyitója 6-án 17 órakor a Pannóniában.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Pannon Várszínház (Hangvilla): Péter és a farkas: 6-án 15 órakor.

Petőfi Színház: Bécsi vér – 6-án 19 órakor, Sík Sándor-bérlet.

Herend: Gomboló: 6-án 10 órakor a Hétszínvilág Óvodában.

MOZI

Veszprém: Cinema City: február 5– 11.: JUPITER FEL-EMELKEDÉSE 3D (16): 17.00, 19.40, 22.20 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE (16): 14.20 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 13.15, 16.45, 18.30 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA (6): 15.00 órakor. BLACKHAT (16): 19.45 órakor. MANCS (6): 13.30 órakor. HŐS6OS 3D (6): 15.30 órakor. ELRABOLVA 3 (16): 17.45, 20.00 órakor. MORTDECAI (12): 14.45, 20.15, 22.30 órakor. ANNIE (6): 17.15 órakor. DUMAPÁRBAJ (12): 22.15 órakor.

Tapolca, Városi mozi: WHIPLASH (16): 14 órakor és 20.15-kor. HŐS6OS (6): 16 órakor. BLACKHAT (16): 18 órakor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 11-én 22 órakor.

ZENE

Veszprém: Leander Rising, Blind Myself, Apey & the Pea koncert 6-án 20.30-kor a Expresszó Klubban.

Sörszívó rapperek

Veszprém – A BeerSeeWalk rapduó lép színpadra február 6-án éjféltől a veszprémi Cash Boxban. A csapatot 2006-ban alapította Gaben és Meklód, s annyira összhangban ment a munka, hogy BeerSeeWalk (beer, azaz sörszívók) néven együtt folytatták zenei pályafutásukat. A veszprémi koncerten a banda legújabb lemezéről is felcsendülnek majd friss dalok.

FEBRUÁR 5.

Sajtószabadság keresztyénként

Veszprém – Sajtószabadság keresztyén szemmel címmel tart előadást Balla Emőke újságíró az evangélikus gyülekezet programján február 5-én, csütörtökön délután öt órakor a gyülekezeti teremben. A rendezvény nyitott, minden érdeklődőt várnak.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Nagyszínház: A fizikusok: 5-én 19 órakor, Simon bérlet. Bécsi vér: 6-án 19 órakor, Sík Sándor bérlet. 7-én 19 órakor, Bujtor István bérlet. Hófehérke és a hét törpe: 8-án 15 órakor, Aranyalma bérlet. 9-én 10 órakor Mirr Murr bérlet, 15 órakor Babszem Jankó bérlet. 10-én 10 órakor Óperenciás bérlet, 15 órakor Életfa bérlet. 11-én 10 órakor Lúdas Matyi bérlet, 15 órakor Gézengúz bérlet. Latinovits-Bujtor Játékszín: SzínházJegyetem 2.0: 10-én 17 órakor Ifjúsági bérlet. 11-én 16 órakor Bérletszünet.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): A királykisasszony, akinek nem volt birodalma: 5-én 10 órakor. Gomboló: 7-én 10 órakor. Holle anyó: 8-án 11 órakor.

MOZI

Veszprém: Cinema City: február 5– 11.: A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18) (Premier előtt!): csak szerda: 20.00 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE 3D (16) (Premier!): 17.00, 19.40 órakor. p–szo: 22.20 órakor is. szo–v: 11.40 órakor is. JUPITER FELEMELKEDÉSE (16) (Premier!): 14.20 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6) (Premier!): 13.15, 16.45 órakor. kivéve sze: 18.30 órakor. csak sze: 18.15 órakor. szo–v: 10.00 órakor is. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA (6) (Premier!): 15.00 órakor. szo–v: 11.30 órakor. BLACKHAT (16): 19.45 órakor. szo–v: 22.30 órakor is. MANCS (6): 13.30 órakor. szo–v: 10.15 órakor is. HŐS6OS 3D (6): 15.30 órakor. csak szo: 11.15 órakor. HŐS6OS (6): csak v: 11.15 órakor. ELRABOLVA 3 (16): 17.45 órakor. kivéve sze: 20.00 órakor. csak sze: 20.15 órakor. MORTDECAI (12): 14.45 órakor. kivéve sze: 20.15 órakor. p–szo: 22.30 órakor is. ANNIE (6): 17.15 órakor. szo–v: 12.15 órakor is. DUMAPÁRBAJ (12): csak p–szo: 22.15 órakor.

Tapolca, Városi mozi: február 5– 11.: WHIPLASH (16): 5-6-án, 9-10-én 14 órakor és 20.15-kor. 7-8-án 20.15-kor. HŐS6OS (6): 5-7-én, 9-11-én 16 órakor. 8-án 13.30-kor. BLACKHAT (16): 18 órakor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 11-én 22 órakor.

MÚZEUM

Veszprém: Laczkó Dezső Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Dubniczay Palota László Károly gyűjtemény: k–v: 10–18 óráig. Csikász Galéria: h–szo: 10–18 óráig. Modern Képtár Vass László-gyűjtemény: h– szo: 10–17 óráig. Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ: k–szo: 9–17 óráig. Balatonfüred: Városi Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Vaszary Villa: k–v: 10–18 óráig. Herend: Porcelánművészeti Múzeum: zárva. Pápa: Kékfestő Múzeum: k–szo: 9–16 óráig. Pápai Református Gyűjtemények: könyvtár k–p: 8–16 óráig, múzeum k–p: 8–16 óráig, szo–v: 9–17 óráig. Sümeg: Sümegi Vár és Vármúzeum: k–v: 9–16 óráig. Tihany: Bencés Apátsági Múzeum: 10–16 óráig. Várpalota: Magyar Vegyészeti Múzeum és Bányászattörténeti Gyűjtemény (Thuri vár): k: 12–18 óráig, sze–p: 10–18 óráig, szo: 9–20 óráig, v: 9–18 óráig. Trianon Múzeum (Zichy-kastély): k–cs: 10.30– 16 óráig, p–v: 10.30–17 óráig. Zirc: Reguly Antal Műemlékkönyvtár: k–v: 10–12 és 13–16 óráig. Bakonyi Természettudományi Múzeum: k–v: 9–17 óráig.

FEBRUÁR 4.

A világ tetején

Lovas – A tragikusan elhunyt Erőss Zsolt hegymászó felesége a közös Makalu mászásuk történetét meséli el február 4-én szerdán este hat órakor a faluházban. A film kapcsán beszél a magashegyi expedíciózás sajátosságairól, a női szerepről, a hóban mosogatáson át a 3 kg-os hálózsákig. Kisfilmet is vetítenek.

Udvardi Erzsébet bélyegeken

Badacsonytomaj – Udvardi Erzsébet halálának második évfordulóján a munkáiból készült bélyegeket és vázlatokat bemutató emlékkiállítás nyílik az Egry József művelődési házban február negyedikén 17 órakor. A kiállítást Szerenka Miklós főesperes nyitja meg. Udvardi Erzsébet Kossuth-díjas festőművész 1958-tól a Balaton mellett, Badacsonytomajban telepedett le, fő ihlető forrása a környező táj, melyről tájképeit és életképeit festette.

RENDEZVÉNY

Badacsonytomaj: Udvardi Erzsébet halálának második évfordulóján munkáiból készült bélyegeket és vázlatokat bemutató emlékkiállítás megnyitója 4-én 17 órakor az Egry József Művelődési Házban. A megnyitó előtt 16 órakor szentmise a Szent Imre római katolikus templomban.

Balatonfüred: Két pogány közt – 21. századi útkeresések a Kárpát-medencében című rendezvény 4-én 17 órakor a a Blaha hotel különtermében. Az est vendége Petrás Mária népdalénekes, iparművész.

Kádárta: Gyerekfarsang 4-én 9 órától a Ficánka Óvodában.

Lovas: Himalája női szemmel címmel Sterczer Hilda előadása 4-én 18 órakor a faluházban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Veszprém: Petőfi Színház: A fizikusok – 4-én 11.30-kor Ipari Szakközépiskola és Gimnázium bérlete.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Mazsola és Tádé – 4-én 10 órakor, Pepita-bérlet.

MOZI

Veszprém: Cinema City: BLACKHAT (16): 16.45, 19.30 órakor. MANCS (6): 14.00, 16.00 órakor. MORTDECAI (12): 15.00, 18.00, 20.15 órakor. ANNIE (6): 13.00, 17.15 órakor. DUMAPÁRBAJ (12): 19.45 órakor. HŐS6OS 3D (6): 14.30 órakor. ELRABOLVA 3 (16): 15.30, 17.45, 20.00 órakor. ÉJSZAKA A MÚZEUMBAN: A FÁRAÓ TITKA (12): 13.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: PARKOLÓ (16): 16 órakor. MORTDECAI (12): 18 órakor. A MINDENSÉG ELMÉLETE (12): 20 órakor.

FEBRUÁR 3.

Vándorkiállítás a könyvtárban

Veszprém – Kiállítás nyílik Trans/zit 89 címmel február 3-án, kedden 17 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtár kisgalériájában. A Goethe Intézet vándorkiállítását Polányiné Lénárt Katalin nyitja meg. A tárlat február 28-ig látogatható.

Macikiállítás

Ajka - Csodálatos Maci világ címmel ismét kiállítást szerveznek a művelődési központ József Attila utcai épületében. A rendezvényt Kaposiné Kundermann Lívia óvodavezető helyettes nyitja meg február 3-án 10 órakor. A kiállítás 10-éig tekinthető meg.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: A fizikusok – 4-én 11.30-kor Ipari Szakközépiskola és Gimnázium bérlete. Chicago: 3-án 17 órakor Vetési Albert- bérlet.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Mazsola és Tádé – 3-án 10 órakor, Pepita-bérlet. 4-én 10 órakor, Pepita-bérlet.

MOZI

Veszprém: Cinema City: BLACKHAT (16): 16.45, 19.30 órakor. MANCS (6): 14.00, 16.00 órakor. MORTDECAI (12): 15.00, 18.00, 20.15 órakor. ANNIE (6): 13.00, 17.15 órakor. DUMAPÁRBAJ (12): 19.45 órakor. HŐS6OS 3D (6): 14.30 órakor. ELRABOLVA 3 (16): 15.30, 17.45, 20.00 órakor. ÉJSZAKA A MÚZEUMBAN: A FÁRAÓ TITKA (12): 13.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: PARKOLÓ (16): 16 órakor. MORTDECAI (12): 18 órakor. A MINDENSÉG ELMÉLETE (12): 20 órakor.

FEBRUÁR 2.

Adománygyűjtés

Ajka - Ruházatot, játékokat, tartós élelmiszert és háztartási kisgépeket gyűjt rászorulók részére a DK ajkai szervezete február 2-án délután kettő és öt óra között - tájékoztatta lapunkat Keller Imre választókerületi elnök. Az adományokat a Kinizsi u. 99-ben Ernyei Béláné, a Kossuth u. 17-ben Hatlaczki László, az Alkotmány u. 2-ben Hencz Tamás, a Móra F. u. 1-ben Keller Imre várja. A felajánlásokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Ajkai Csoportja juttatja el a rászorulókhoz.

Rendezvény

Veszprém: Iványi Gábor metodista lelkész tart előadást Az állam és az egyház viszonya címmel február 2-án, hétfőn 17 órától a Lovassy László Gimnáziumban a Józan Ész Társasága meghívására.

Ajka: A Nyugdíjas Szabadegyetem első előadása 25 éves az Országos Klubszövetség címmel a 2-án 15 órakor a művelődési központban.

Tapolca: Pillanatok a megyéből című természetfotó-kiállítás megnyitója 2-án 17.30 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban. A kiállítás február 13-ig tekinthető meg.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Veszprém: Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Mazsola és Tádé – 10 órakor Pepita-bérlet.

Tapolca (Tamási Áron Művelődési Központ): a Fogi Bulvárszínház Bolha a fülbe című előadása 19 órakor, bérletes előadás.

MOZI

Veszprém: Cinema City, január 2.: BLACKHAT (16) (Premier!): 16.45, 19.30 órakor. MANCS (6) (Premier!): 14.00, 16.00 órakor. MORTDECAI (12): 15.00, 18.00, 20.15 órakor. ANNIE (6): 13.00, 17.15 órakor. DUMAPÁRBAJ (12): 19.45 órakor. ELRABOLVA 3 (16): 15.30, 17.45, 20.00 órakor. ÉJSZAKA A MÚZEUMBAN: A FÁRAÓ TITKA (12): 13.00 órakor.

Tapolca: Városi mozi, január 2: PARKOLÓ (16): 16 órakor. MORTDECAI (12): 18 órakor. A MINDENSÉG ELMÉLETE (12): 20 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!