Programok

2015.02.15. 18:35

Programok, rendezvények Veszprém megyében február 16-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények február 16-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

MÁRCIUS 18.

Újra bormustra

Tapolca - Immár 13. alkalommal szervezi meg a Badacsonyi Borbarát Asztaltársaság a Tapolcai Sándor-napi Bormustrát március 18-án. A Balatoni Borrégió legjelentősebb hagyományos tavaszi szakmai találkozóján a régió rozé boraiból kóstolnak közel negyven félét a Tamási Áron Művelődési Központban. A rendezvényt a város polgármestere, Dobó Zoltán nyitja meg. Májer János, a Badacsonyi Kutató Állomás vezetője az elmúlt évjárattal kapcsolatos tapasztalatokról szól, a borok jellemzőit Kállay Miklós, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára foglalja össze. Egy-egy bor kóstolása előtt a bormustra szakmai vezetője, Kulka Gábor, a Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottságának titkára mutatja be a termelőt. A mustra az idén is a borokhoz és az időszakhoz illő vacsorával zárul a házigazda, Mezőssy Zoltán jóvoltából.

MÁRCIUS 3.

Egyesületi közgyűlés

Veszprém  - A Veszprémi Turisztikai Egyesület március 3-án, kedden 14 órakor tartja közgyűlését a Magister Hotel konferenciatermében. A napirendi pontok között szerepel többek között az egyesület 2014. évi tevékenysége, az eddigi eredmények valamint a 2015. évi tervek.

 

MÁRCIUS 1.

Ütősök nagy példaképei

Veszprém – Az egyik legeredetibb ütőhangszeres együttesként tartják számon világszerte az Amadindát. A zenekar március 1-jén 19 órától a veszprémi Hangvilla nagytermében ad koncertet.

FEBRUÁR 28.

Steel bajnokság

Zirc – Veszprém megyei UP felnőtt egyéni és páros steel bajnokság második fordulóját (wings darts club) rendezik meg a művelődési házban február 28-án szombaton 8 és 21 óra között.

FEBRUÁR 26.

Diabétesz klub

Zirc – Február 26-án 17 órától lesz Diabétesz klub a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB.-ban.

Véradás

Zirc – A vöröskereszt zirci területi szervezete véradást tart február 26-án csütörtökön 14 és 18 óra között a művelődési házban. Várnak mindenkit, aki ilyen módon kíván segíteni embertársainak.

FEBRUÁR 25.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Tudni illik, hogy mi illik – illemtani előadás 25-én 13 órakor a Jendrassik–Venesz Középiskola és Szakiskolában.

Világjáró Klub: Hét év Kínában – egy tanár szemével című fényképes élménybeszámoló 25-én 19 órakor a központi kollégiumban.

Gyulafirátót: Emlékezés a kitelepített német családokra 25-én 15 órakor a Vízi utcai emlékkőnél.

Lovas: Naprendszeren kívüli bolygók keresése és tanulmányozása címmel Szabó Róbert tudományos főmunkatárs (MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont, Csillagászati Intézet) előadása 25-én 18 órakor a faluházban.

Pápa: Megemlékezés a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából 25-én a Pálos téren.

FEBRUÁR 24.

Evangélikus jelképek

Veszprém  - A Veszprémi Múzeumegylet következő rendezvényén február 24-én, kedden 16.30 órától, Isó Zoltán evangélikus lelkész tart előadást a Laczkó Dezső Múzeumban „Evangélikus templomok, evangélikus jelképek” címmel. Az előadás egyik részében Isó Zoltán az evangélikus templomok külső megjelenéséről és a templombelsők – sokak által kevéssé ismert – jellemzőiről fog beszélni, rámutatva a lutheri reformáció művészetszemléletére, valamint a magyar evangélikusságnak történetéből eredő sajátosságaira, megmutatva a templomi berendezések (oltár, oltárkép, szószék, kegyszerek, liturgikus textilek) jellegzetesen evangélikus karakterét, amelyet meghatároztak a lutheránus hitelvek. A program másik részében pedig az evangélikus liturgia és vallásgyakorlat jelképeivel, jelképrendszerével ismertet meg, mindazokkal az ókeresztény és középkori gyökerű szimbólumokkal, amelyeket ma is alkalmaznak.


RENDEZVÉNY

Veszprém: Isó Zoltán evangélikus lelkész előadása Evangélikus templomok, evangélikus jelképek címmel 24-én 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.

A családi fotók értéke és szerepe a helytörténeti kutatásokban címmel Márkusné Vörös Hajnalka előadása 24-én 18 órakor a VMK-ban.

A Rejtő Jenő-kiállítás megnyitója 24-én 17 órakor a Pannon Egyetem aulájában. A megnyitót követően beszélgetés Szilágyi Tibor színművésszel.

Tapolca: Munkácsy Krisztus-trilógiája: diavetítéssel egybekötött előadás-sorozat. Első előadás (Krisztus Pilátus előtt) 24-én 18 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban:. Előadók: Reisin-ger János irodalomtörténész, Soós Attila lapszerkesztő.

SZÍNHÁZ

Ajka: Gyermekszínház (Nagy László Városi Könyvtár és Szabad-időközpont): Hókirálynő Meseszínpad: A vitéz csulánó – misztikus indiai mese 24-én 14.30-kor Bogáncs-bérlet, 25-én 10 órakor és 14.30-kor Hófehérke- és Vuk-bérlet.

FEBRUÁR 23.

Egészségügyi workshop

Dudar  – Egészségügyi témában workshopon vehetnek részt az érdeklődők február 23-án 16 órától a művelődési házban. A Szakmai Támogató Hálózati tagok helyi rendezvényén Szőcsné Dr. Nagy Ilona háziorvos tart előadást többek között az időskori cukorbetegségről, a magas vérnyomás kezeléséről, az influenza elleni védekezésről és a csontritkulás megelőzéséről. Megnyitó beszédet mond Tóth Edina Kitti polgármester.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Bandázás a suliban, rendhagyó irodalomóra: A hullám – filmvetítés és Tod Strasszer azonos című regényének feldolgozása 23-án 10 órakor a VMK-ban.

Természetgyógyászat más szemmel 23-án 16 órakor a Diósy Márton u. 2/E-ben.

Filmklub: TIR – A kamionsofőr 23-án 18 órakor a VMK-ban.

Várpalota: Amit a környezetkímélő növényvédelemről tudni kell valamint Tavaszi növényvédelmi munkák a kertben címmel Maternik Zsolt előadása 23-án 16 órakor a Jó Szerencsét Művelődési Központban.

A rendszerváltás eseményei Várpalotán. Beszélgetéssorozat első része 23-án 17 órakor a városi könyvtárban.

ZENE

Veszprém: A Budapesti Fesztiválzenekar koncertje 23-án 19 órakor a Hangvillában.

FEBRUÁR 22.

RENDEZVÉNY

Alsórös: Farsangi népszokásokat felelevenítő délután 22-én 16 órakor a faluközpontban.

SZÍNHÁZ

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Farkasbarkas és rókakoma: 22-én 10 órakor, nem bérletes. Napra nap: 25-én 10 órakor, nem bérletes.

Legyen turista saját városában is!

Veszprém- Ingyenes városnéző túrára invitálják az érdeklődőket vasárnap az Idegenvezetők Világnapján.

Helyi, profi idegenvezetők közreműködésével szervez körülbelül két órás vezetést a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. vasárnap délelőtt fél tizenegytől az Óváros tértől a várba.

Már harminc éve rendezik meg számos országban az Idegenvezetők Világnapját. Február utolsó vasárnapján az idegenvezetők bemutatják saját városukat az érdeklődők számára. Magyarországon is már tizenötödik éve ünneplik ezt a napot nagy sikerrel. A veszprémi idegenvezetők most hatodik alkalommal csatlakoznak a kezdeményezéshez- tájékoztatott Bérczi Beáta a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A látnivalók hagyományos bemutatása mellett a vendégek bepillantást nyerhetnek az idegenvezető szakma kulisszái mögé is. Megtudhatják a többi között, hogy mire figyel az idegenvezető a munkája közben, Milyenek voltak a turistacsoportok igényei régen és most, milyen emlékezetes történetek kötődnek az adott helyszínekhez, és mit mondtak el egy épületről 25 éve és napjainkban?

 

 

FEBRUÁR 21.

Kocsonyafőzők versenye

Balatonrendes – Kocsonyafőző versenyt rendeznek a település kultúrházában február 21-én, szombaton 17 órától. A kocsonyákat Szita László, a falu díszpolgára bírálja majd el.

Szőlész-borász találkozó

Alsóörs – Fábián József emlékére tartanak találkozót a Művelődési Házban február 21-én délután három órától.

Színes gyermekprogram

Veszprém – A Veszprém Városi Művelődési Központ színes gyermekprogramokkal várja február 21-én, szombaton délután három órától a kisgyermekes családokat. A rendezvény középpontjában a fazekasmesterség áll, melynek történetével, sajátosságaival ismerkedhetnek meg a látogatók. A bátrabbak készíthetnek cserépbábot, dekupázs technikával szív alakú dobozt és egyéb fazekastermékeket. Ezenkívül ki lehet próbálni számos népi ügyességi játékot, de bábozásra is lehetőségük nyílik a Városi Művelődési Központ előterében szórakozni vágyó gyerekeknek és szüleiknek. Az eseményről a művelődési központban lehet érdeklődni. A részvétel díjtalan.

Retro diszkó

Zirc – Retro-Grátisz diszkó lesz a művelődési házban február 21-én szombaton 22-03 óra között, ahova a szervezők várják a retro diszkó rajongóit.

Farsangolnak a hölgyek

Badacsonytomaj - A Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportja zenés, jelmezes összejövetelt szervez február 21-én 21 órától az Egry művelődési házban. Zenél a Flipper együttes.

Bódi Magdi- kiállítás

Veszprém – A Bódi Magdi, ahogy én látom című kiállítást Márfi Gyula érsek nyitja meg a Szaléziánumban február 21-én 17 órakor. Köszöntőt mond Kovács Elemérné, sz. Bódi Mária és Szedlák Attila, Litér polgármestere.

Honismereti túrákra hívnak

Balatonalmádi – Február 21-én az Óvári Messzelátó, Káptalanfüred,, március 29-én pedig a Régi villál nyomába erednek a túrakedvelők. Április 6-án Húsvét hétfői locsoló túrát szerveznek, az Óvári messzelátó, a Malom-völgy, a Megyehegy, a Hársas-völgy, Vörösberény útvonalon. Május 10-én a Malom-völgyön, Megye-hegyen, a Római villán, Szentkirályszabadján, a Remete-völgyön át vezet az útvonal.

Falusi disznóvágás Bakonybélben

Hagyományőrző falusi disznóvágást rendez az önkormányzat február 21-én szombaton háromnegyed nyolctól a faluház előtt. A korán kelők pálinkát, hagymás vaddisznózsíros kenyeret frissen sült májjal, és hurkát kóstolhatnak. A vágáson egy vaddisznó és egy házi sertés dolgoznak fel. Somogyi Tamás és Birnbauer Ferenc böllérek irányításával a perzselés, tisztítás, mosás, rendfa állítás, disznók felbontása, húsok szortírozása, darabolása, darálása, fűszerezése, kolbász, hurka töltése, zsírok olvasztása lesz látható. Kora reggeltől forralt bor főző verseny zajlik, amelyre  péntek reggelig lehet benevezni. A verseny fődíja egy disznótoros csomag lesz. Várhatóan tizenegy órától lehet kóstolni a frissen sült pecsenyéket, hurkát és kolbászt, délutánra pedig elkészül a vaddisznó pörkölt friss kenyérrel, uborkával. Napközben pogácsát, a Borostyán Nyugdíjas klub jóvoltából szalagos fánkot és egyéb finomságokat kóstolhatnak a látogatók.

Maszkos bakonyi túra

Porva-Csesznek  - A Porva-Csesznek Turistaház, a Bakonyvasút Szövetség támogatásával idén is megrendezi a HA-VAS-PARIPA” névre hallgató, szokásos téli, farsangi, beöltözős túráját. A szervezők február 21-én közös gyalogolásra és az ország legszebb vasútvonalán történő utazásra invitálnak. „Lábad alatt fogyjon az út, hogy mehessen a vasút!” A nap során egy tíz-, és egy 26 kilométeres túrát indítnak. Aki jelmezben vág neki az útnak, extra ajándékot kap!

SZÍNHÁZ

Veszprém: Latinovits–Bujtor Játékszín: Jászai Mari: Magam keresése – 21-én 19 órakor 1. bérlet. 22-én 19 órakor 5. Pedagógus-bérlet. 23-án 19 órakor 2. bérlet. 24-én 19 órakor 4. bérlet. 25-én 19 órakor 3. bérlet. A vadkacsa: 23-án 19 órakor Németh László-bérlet. 24-én 19 órakor Kisfaludy-bérlet. A fizikusok: 25-én 17 órakor Ujhelyi Olga-bérlet.

Pannon Várszínház (Hangvilla): A három testőr: 21-én 19 órakor Premier-bérlet. 22-én 17 órakor Vörösmarty-bérlet. 24-én 14.30-kor és 17.30-kor ifjúsági előadás. 25-én 19 órakor Tolnay-bérlet.

Pápa (JMSZK): Bagoly és Cica – 21-én 19 órakor Vajda- bérlet.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Mesterkedő – Hagyomány- őrző gyermekfoglalkozás 21-én 15-től 18 óráig a VMK-ban.

Tímár László tanulmányi emlékverseny és esettanulmányi megoldó verseny 21–23. között a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán.

Ajka: Az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar farsangi hangversenye 21-én 18 órakor a VMK-ban.

Alsóörs: Fábián József emlékére rendezett XV. térségi szőlész-borász találkozó 21-én 15 órakor az Eötvös Károly Művelődési Házban.

Badacsonytomaj: Zenés, jelmezes összejövetel, melyen zenél a Flipper együttes 21-én 21 órától az Egry József Művelődési Házban.

Balatonakali: V. akali gazdafórum 21-én15 órától a művelődési házban.

Balatonalmádi: Almádi disznótoros és téltemető 22-én 8.30-tól a Pannóniánál.

Indul a téltemetés! Ördög vigye a telet! Hagyományos téltemető délután 15 órától a Szent Erzsébet ligetben.

Balatonfüred: Farsangi cimborálás 21-én 13 órakor a Vaszary galériában.

Indulóktól a szvingig – Tavaszköszöntő fúvóskoncert 22-én 17 órakor a Kisfaludy Színházban.

Kádárta: Alkotóműhely. Közös festés, rajzolás N. László Gizella festőművész vezetésével 21-én 9-től 13 óráig a faluházban.

Ősi: Farsangoló 21-én 9-től 12 óráig a községi könyvtárban.

Pápa: Pesei Petra képzőművész kiállításának megnyitója 21-én 18.30-kor a JMSZK emeleti előtérében.

MOZI

Veszprém, Cinema City: február 21–22.: AMERIKAI MESTERLÖVÉSZ (16): 12.20, 15.00, 17.40, 20.30 órakor. szo: 22.20 órakor is. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 12.00, 14.40, 17.20, 20.00 órakor. szo: 22.30 órakor is. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 17.00, 19.40 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 10.30, 14.30, 16.30, 18.30 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): 12.30 órakor is. JUPITER FELEMELKEDÉSE 3D (16): 14.20, 20.20 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 10.15, 12.45 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA (6): 11.00 órakor. HŐS6OS 3D (6): csak szo: 10.00 órakor. HŐS6OS (6): csak v: 10.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: február 21–22.: ESZEVESZETT MESÉK (16): 22-én 18.15-kor. PADDINGTON (6): 16.15-kor. JUPITER FEL-EMELKEDÉSE (16): 21-én 18.30-kor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 20.45-kor.

ZENE

Ajka: Az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar farsangi hangversenye 21-én 18 órakor a művelődési központban.

Álarcos mulatság

Balatonalmádi – Idei első koncertjét a Budatava Rock Pubban adja a Hollywoodoo február 21-én. A hivatalosan vasálarcos mulatságként hirdetett bulin 21 órakor a Company Live Band melegíti be a közönséget, majd P. Kovács Péter szobrász kiállításának megnyitója után 22.30-kor lép színpadra Trócsányi Gergő és zenekara.

Legendás punkok

Várpalota - A punk-legenda Auróra zenekar ad koncertet február 21-én 22 órától a várpalotai Alagsor Sörözőben. Előttük a Holtidő zenél.

Kemény metálzene

Veszprém – Az igényes metálzenében utazó ajkai Noctis zenekar ad koncertet február 21-én 19.30-tól a veszprémi Metró Sörözőben. Vendégzenekarként a Flame Drop lép színpadra a bulin.

Táncos este a Búgócsigákkal

Balatonfüred – A kiváló hangulatú bulijairól ismert Búgócsiga együttes ad koncertet február 21-én 22 órától a balatonfüredi M Clubban.

KIÁLLÍTÁS

Veszprém: Bódi Magdi, ahogyan én látom című kiállítás megnyitója 21-én 17 órakor a Szaléziánumban.

Farkas Imre flex című kiállításának megnyitója 21-én 17 órakor a Várgalériában, a Dubniczay palotában.

Pápa: Pesei Petra képzőművész kiállításának megnyitója 21-én 18.30-kor a JMSZK emeleti előtérében.

FEBRUÁR 20.

Wass Albert emlékére

Pápa – Idén is megtartják a Wass Albert-felolvasóestet a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület szervezésében. A február 20-án, pénteken 18 órakor kezdődő rendezvénynek ezúttal is az Esti Kornél Kávéház ad otthont. Az ingyenesen látogatható irodalmi eseményre mindenkit szeretettel várnak a szervezők, akár hallgatóként vagy felolvasóként. Utóbbi esetben regisztrálni kell a programra, hiszen az irodalmi részletek meghatározott sorrendben hangzanak majd el. Akik a felolvasóesten aktívan szeretnének részt venni, azok február 11-ig jelezzék részvételi szándékukat. Regisztrálni Pintér Péternél, a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület elnökénél lehet, akitől további információk is kérhetők. A felolvasások mellett a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc AMI táncosai, valamint az Allegro AMI Sindő népzenekarának tagjai is színesítik majd a programot. A felolvasóest díszvendégeként ismét Pápára látogat Bartha József református lelkész, az erdélyi Czegei Wass Albert Alapítvány vezetője.

Felolvasnak a műveiből

Tapolca - A Wass Albert Könyvtár is csatlakozik az országos felhíváshoz és február 20-án 18 órától éjfélig Wass Albert felolvasóestet tart az íróra emlékezve.

Hangverseny főpróbával

Ajka - A Bányász Fúvószenekar télbúcsúztató koncertjének a főpróbáját pénteken este hat órakor tartja a művelődési központ színháztermében. A minősítő hangverseny szombaton este hat órakor lesz. A koncerten vezényel Szücs Krisztián, közreműködik a zenekar mazsorett csoportja. A nagy érdeklődés miatt belépőjegy szükséges, amely ingyenesen igényelhető a művelődési központban.

Téli madaraink

Balatonfüred – Nagy Lajos, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársa tart előadást a környezetünkben télen előforduló madarakról február 20-án, pénteken délután négy órakor az Arácsi Népházban.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület Veszprémi Klubja rendezésében: Szántó Éva előadása Beszéljünk a jövőnkről! címmel 20-án 17 órai kezdettel az Eötvös Károly Megyei Könyvtában.

Napraforgó-meseforgó címmel mesedélután 20-án 17 órakor a Március 15. úti Könyvtárában. Kányádi Sándor Szitakötő című meséje után szitakötő készítés.

Diafilmvetítés és rajzfoglalkozás 20-án 16 órakor a VÁR-LAK gyermekfoglalkoztatóban.

Balatonfüred: Farsangi cimborálás 21-én 13 órakor a Vaszary Galériában.

Pápa: Pápai Keresztény Akadémia: Bagdy Emőke egyetemi tanár Miért (mégis) a család? című előadása 20-án 17 órakor a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában.

Várpalota: Nikolausz Krisztián: Löszmélyút-kultúra című könyv bemutatója 20-án 17 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Bécsi vér: 20-án 19 órakor Kossuth Zsuzsanna bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AMERIKAI MESTERLÖVÉSZ (16): 15.00, 17.40, 20.30, 22.20 órakor is. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 14.40, 17.20, 20.00, 22.30 órakor is. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 17.00, 19.40 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 14.30, 16.30, 18.30 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): 13.00 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE 3D (16): 14.20, 20.20 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): kivéve szo–v: 13.00 órakor. csak szo–v: 10.15, 12.45 órakor.

Tapolca, Városi mozi: PADDINGTON (6): 16.15-kor. JUPITER FELEMELKEDÉSE (16): 18.30-kor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 20.45-kor.

ZENE

Veszprém: Hooligans koncert 20-án 21.45-kor az Expresszó Klubban.

Akusztikusan szól majd a blues

Veszprém - A megyeszékhely blues-nagykövetének is bátran titulálható M.C.S. Blues Band ad rendhagyó, (fél)akusztikus koncertet február 20-án 21.30-tól a Benedek-hegy lábánál, a veszprémi Fricskában.

FEBRUÁR 19.

Szenvedélymentesen

Ajka – A noszlopi rehabilitációs központ lakói beszélnek az életükről február 19-én, délután négy órakor a Fekete–Vörösmarty iskola Fürst utcai épületében. A programot az Ajkai Rendőrkapitányság megelőzési előadói koordinálják. A rendezvény vendége Hubainé Lipp Katalin, az Alkohol–Drogsegély Ambulancia munkatársa.

Felidézik a hetilap történetét

Veszprém – Az 1989–90-ben működő veszprémi Rege című hetilap történetét idézik fel a meghívott vendégek február 19-én, csütörtökön, 15.30-tól a Laczkó Dezső Múzeumban. Az intézmény és a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet Volt egyszer egy Rege elnevezésű rendezvényén előbb A Lenin ligettől az Erzsébet sétányig – a rendszerváltás 25 éve című időszaki kiállítást nézhetik meg a résztvevők tárlatvezetéssel, majd fél öttől kerekasztal-beszélgetést tartanak. A hetilapról Balogh Elemér, a Napló korábbi főszerkesztője, Lakatos Antal banktulajdonos és Szente Ottó, a Rege volt főszerkesztője is beszél. A rendezvény moderátora az egykori Rege-munkatárs, Donát Tamás szerkesztő-riporter lesz.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Volt egyszer egy Rege címmel rendezvény 19-én 15.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban. Az 1989–90-ben működő veszprémi Rege című hetilap történetét idézik fel a meghívott vendégek.

A veszprémi Aranyos-völgy titkai – Séta a völgyben természetjáró szemmel címmel Jákói Bernadett előadása 19-én 16 órakor a megyei könyvtárban.

Himnusz kívülről, belülről címmel Lezsák Sándor író, az Országgyűlés alelnökének előadása 19-én 17 órakor a Padányi iskolában.

Francia klub, filmvetítés: Tajtékos napok 19-én 17 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtár régi épület Kisfaludy termében.

Farsangi készülődés és műsor leendő első osztályosoknak 19-én 17 órakor a Báthory iskolában.

Pápa: N. Csathó Gizella rajzfilm- és festménykiállításának megnyitója 19-én 16 órakor a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájában.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Levelek a lövészárokból – 19-én 15 órakor Padányi-bérlet.

Ajka, Kabóca Bábszínház: A királykisasszony, akinek nem volt birodalma – 19-én 10 órakor Regenbogen Óvoda, Pöttyös-bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AMERIKAI MESTERLÖVÉSZ (16) (Premier!): 15.00, 17.40, 20.30 órakor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 14.40, 17.20, 20.00 órakor. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 17.00, 19.40 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 14.30, 16.30, 18.30 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): 13.00 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE 3D (16): 14.20, 20.20 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 13.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: ESZEVESZETT MESÉK (16): 19-én 16.15-kor. JUPITER FELEMELKEDÉSE (16): 18.30-kor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 20.45-kor.

FEBRUÁR 18.

Dalos játék foglalkozás

Veszprém – A Veszprém Polgárai a Városi Zenedéért Alapítvány szervezésében a Csermák Antal Zeneiskolában február 18-tól dalos játék zenei foglalkozás indul óvodás gyermekeknek. A foglalkozások szerdánként délután fél ötkor kezdődnek, Viola Erzsébet tanárnő irányításával. Érdeklődni a helyszínen, vagy az iskola telefonszámán lehet.

A gregoriántól Kodályig

Veszprém – Mi a dal? Gregoriántól Kodályig és tovább címmel M. Tóth Antal tart zenetörténeti előadást az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében február 18-án 15 órakor a Veszprémi Polgárok Nyugdíjasklubjának szervezésében.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Dózsavárosi Esték: A nyitó előadáson az estek házigazdájával, Herth Viktóriával ismerkedhetnek meg az érdeklődők 18-án 17.30-kor a dózsavárosi könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: A vadkacsa – 18-án 19 órakor, Kolontár-bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 14.40, 17.20, 20.00 órakor. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 14.20, 17.00 19.40 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 14.00, 16.00 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE 3D (16): 16.50 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE (16): 19.30 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 15.10 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA (6): 13.00 órakor. MANCS (6): 13.15 órakor. ELRABOLVA 3 (16): 18.00 órakor. MORTDECAI (12): 20.15 órakor.

Tapolca, Városi mozi: CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 16.30-kor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 18.00 és 20.15-kor.

FEBRUÁR 17.

Tanulást segítő rendezvények

Veszprém – Tanulást segítő sorozatot szervez a Városi Művelődési Központ. Szülők és tanárok közül sokan tapasztalják, hogy a diákok egyre nehezebben tanulnak, ami az iskolai eredményeikben mutatkozik meg. Ebben próbál segíteni a Veszprém Városi Művelődési Központ által szervezett gyakorlati jellegű programsorozat, amit február 17-én, kedden 16 órától rendeznek meg a Jendrassik–Venesz Középiskola és Szakiskolában. A kurzuson résztvevő tanulók májusig havi egyszeri alkalommal vesznek részt a tanfolyamokon.

Dragomán György a vendég

Veszprém – Dragomán György író lesz a Sziveri János Intézet Íróportrék című irodalmi beszélgetés-sorozatának harmadik vendége február 17-én, kedden, 18 órától a Pannon Egyetem Várfok Kollégiumában.A beszélgetést Bozsik Péter és Ladányi István vezeti.

Kányádi verseit olvassák fel

Veszprém – Kányádi Sándor műveiből szerveznek felolvasómaratont február 17-én, kedden, 10 és 19 óra között a Cholnoky könyvtárában, valamint 8 és 18 óra között a Március 15. úti könyvtárban.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Felolvasó maraton Kányádi Sándor műveiből ma reggel 8-tól 18 óráig a Március 15. úti Könyvtárában.

Életvezetési és tanulásmódszertani foglalkozások fiataloknak ma 16 órakor a Jendrassik Venesz Középiskola és Szakiskolában.

A „bükki füves ember”, Szabó György Gyógynövényekkel az egészség megőrzéséért című előadása ma 17 órakor a Padányi iskolában.

Az Egry Városrész Baráti Körének rendezvénye: Keresztes János színművész, a Petőfi Színház művészeti titkár előadása Mi zajlik a kulisszák mögött? címmel ma 17.30-kor a Botev iskolában.

Benkó Sándor Kossuth-díjas előadóművész A jazz a XX. század zenekultúrájában címmel tart koncerttel egybekötött előadást a Benkó Dixieland Band részvételével ma 18 órakor az egyetem az aulájában.

Várpalota: Pillanatok a megyéből Veszprém megye természeti értékei képekben című megyejáró vándor természetfotó kiállítás megnyitója ma 17 órakor a Thury-várban.

MOZI

Veszprém, Cinema City: A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 14.40, 17.20, 20.00 órakor. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 14.20, 17.00 19.40 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 14.00 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): 16.00 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE 3D (16): 16.50, 19.30 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 15.10 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA (6): 13.00 órakor. MANCS (6): 13.15 órakor. ELRABOLVA 3 (16): 18.00 órakor. MORTDECAI (12): 20.15 órakor.

Tapolca, Városi mozi: TIMBUKTU (16): 15 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 16.30-kor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 18.00 és 20.15-kor.

FEBRUÁR 16.

Balázs Fecó visszatér

Veszprém – Februárban ismét fellép a Veszprémi Petőfi Színházban Balázs Fecó. A népszerű énekes, zenész, zeneszerző december végén adott koncertet a veszprémi teátrumban. Fellépésének olyan nagy sikere volt, hogy a közönség ismét szeretné őt látni Veszprémben. Balázs Fecó február 16-án tér vissza, Évszakok című önálló estjét ekkor láthatják és hallhatják ismét a nézők.

Középpontban az emberi lélek

Pápa – Lelki esték címmel négy alkalomból álló előadássorozatot indít a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont (JMSZK). A nyitórendezvényt február 16-án, hétfőn 16.30-tól tartják a JMSZK színházépületében. Ekkor Bagdy Emőke pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus a relaxációról, a megnyugvásról, a lelki békéről beszél majd a hallgatóságának.

Ovicsalogató játszóház

Veszprém – Farsangi ovicsalogató játszóházat szervez az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda (Aradi vértanúk útja 2/a, a Deák iskola mellett) február 16-án, hétfőn délután fél ötkor. A játszóházban a gyermekek farsangi álarcokat készíthetnek, kipróbálhatják az óvoda játékait, a szülők tájékozódhatnak az óvoda életéről, az ottani nevelésről.

Farsangi koncert

A devecseri Zeneiskola farsangi koncertet rendez február 16-án 17 órai kezdettel a művelődési ház színháztermében. Műsorukban fellépnek: János vitéz, Iluska, Gonosz mostoha, Bagó a juhász, Tündérország lakói.

Magyar filmet vetítenek

Veszprém – A Városi Művelődési Központ filmklubjában február 16-án, hétfőn 18 órakor vetítik a Parador Húngaro című magyar dokumentumfilmet. A Magyar megálló (így hívnak egy büfét Kolumbia fővárosában, Bogotában) üzemeltetője 1957-ben vándorolt ki, büféjén keresztül azóta is őrzi magyarságát. Róla készítette dokumentumfilmjét Patrick Alexander, aki világpolgárként több éve él hazánkban, jelenleg a Kaposvári Egyetemen tanít. A vetítés utáni közönségtalálkozón megtalált „magyarságáról” is beszél.

Újra Téli esték

Révfülöp - A Téli esték programsorozatát immár 15. alkalommal szervezik a nagyközségben február 16-tól 21-ig naponta 17 órától. Az idén az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ ad helyet minden eseménynek. Az első előadást 16-án Mennyire fogy a magyar? címmel Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára tartja. Másnap Kopasz Árpád és Kopasz Balázs beszél Révfülöpnek a balatoni hajózás múltjában és jelenében betöltött szerepéről. Február 18-án Kamuti Jenő, orvos, a MÁV kórház nyugállományú főigazgató főorvosa tart előadást Penge, szike emberség címmel, a csütörtöki előadás címe pedig Széttöredezettség, vagy színgazdagság? Hafenscher Károly evangélikus lelkész, miniszteri biztos ökumenikus összefoglalót tart, bepillantást enged a keresztény felekezetek közti különbözőségekbe. Az utolsó előadást A Balatontól Buanos Airesig - Magyar vitorlázók Argentínában címmel Török Péter, a Spartacus Vitorlás Egyesület vezető edzője és sportigazgatója tartja pénteken. A programsorozatot szokás szerint a szombat esti bál zárja a Tóth vendéglőben 21-én.

Zeneiskolai koncert

Devecser – A zeneiskola farsangi koncertet rendez február 16-án, hétfőn délután öt órakor a művelődési ház színháztermében.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Természetgyógyászat más szemmel ma 16 órakor a Diósy Márton u. 2/E-ben.

Filmklub: Parador Hungaro ma 18 órakor a VMK-ban. A bemutató után a film rendezője lesz a vendég.

Ajka: A Nyugdíjas Szabad-egyetem előadása Alternatív gyógymódok címmel ma 15 órakor a művelődési köz-pontban.

Pápa: Lelki esték: Bagdy Emőke Relaxáció, megnyugvás, belső béke című előadása ma 16.30-kor a a JMSZK színháztermében.

Várpalota: A nyilaskeresztes pártok története címmel Paksa Rudolf előadása ma 17 órakor a városi könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Ajka: Pegazus Színház gyermekelőadása 16-án 9 órakor és 10.45-kor a Kaszinóban.

Badacsonytomaj: A királykisasszony, akinek nem volt birodalma – 16-án 10 órakor a Pipitér Óvodában (Pöttyös- bérlet).

MOZI

Veszprém, Cinema City: A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 14.40, 17.20, 20.00 órakor. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 14.20, 17.00 19.40 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 14.00, 16.00 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE 3D (16): 16.50, 19.30 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 15.10 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA (6): 13.00 órakor. MANCS (6): 13.15 órakor. ELRABOLVA 3 (16): 18.00 órakor. MORTDECAI (12): 20.15 órakor.

Tapolca, Városi mozi: TIMBUKTU (16): 15 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 16.30-kor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 18.00 és 20.15-kor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!