Programok

2016.01.31. 09:36

Programok, rendezvények Veszprém megyében február 1-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények február 01-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

FEBRUÁR 27.

BALATONALMÁDI

Újra téltemető - Ötödször szervezik meg az Almádi disznótor és téltemető rendezvényt február 27-én, szombaton a Szent Erzsébet ligetben és a móló környékén. A programban fellép a Gerence Néptáncegyüttes és Baráti Kör, a bátrak délután Schirilla György vezetésével megfürödhetnek a Balatonban is.

FEBRUÁR 26.

VESZPRÉM

Felolvasóest – Az Új Egyesség Közhasznú Egyesület idén ismét megszervezi a Wass Albert felolvasói estet Veszprémben. A felolvasói est kilenc évvel ezelőtt indult útjára, hogy egy időben minél több település bekapcsolódásával egyre több emberhez juthassanak el Wass Albert értékközvetítő gondolatai. A szervezők célja, hogy minél több építő üzenetet adó mű, minél több szín és érték jelenhessen meg az együtt töltött órák alatt. A felolvasás február 26-án, pénteken 18 órakor kezdődik a Pannon Egyetem N épületében.

FEBRUÁR 14.

BALATONALMÁDI

Gitárkoncert – Nagy Miklós, a Singsingsing Musical Show gitárművésze ad koncertet február 14-én, vasárnap 16 és 18 órától egy helyi sóbarlangban.

FEBRUÁR 13.

VESZPRÉM

Spanyol festő kiállítása Mar Vicente Fény és geometria című kiállítása - Mar Vi-cente Fény és geometria című kiállítása február 13-án 11 órakor nyílik a Csikász Galériában.Mar Vicente 1979-ben született Spanyolországban, Valadouróban. 1999 és 2004 között a Vigo Egyetem Képzőművészeti Karán tanult, napjainkban Bécsben él és dolgozik. Hangsúlyosak nála a színek, a fények, a felületek, az alkotások térbeli elhelyezése, egymáshoz való kölcsönhatása. A művész a beállításokat, kompozíciókat a színekkel és a fénnyel alapozza meg, egyfajta játékosságot generál a színek mozgásának tükröződésével. Megfigyelhető nála a színek vibrálása, kölcsönösen egymásra gyakorolt hatása, mely az alkotás lényegét határozza meg. A február 13-án, szombaton 11 órakor nyíló és március 26-ig látogatható kiállítást Pia Jardí kurátor nyitja meg, köszöntőt mond Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója.

BADACSONYTÖRDEMIC

Kocsonyák versenye – A hagyományos kocsonya-szépségversenyt tizedik alkalommal rendezik meg. A faluházban február 13-án, szombaton várják a versenyzőket és az érdeklődőket. A kocsonyákat 15 órától bírálja el a zsűri, miközben a Tördemic Néptáncegyüttes ad műsort.

BALATONALMÁDI

Balatonalmádi – Soma Mamagésa tart előadást Mitől nő a nő, mitől férfi a férfi, és ez hogyan jelenik meg a kommunikációban címmel február 13-án, szombaton 16.30-tól a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban. A rendezvényt modellek fehérnemű-bemutatója és dedikálás is színesíti.

BALATONFÜRED

Horgászegyesület tisztújító közgyűlése – A Balatonfüredi Horgász Egyesület február 13-án, szombaton fél kilenckor tartja tisztújító közgyűlését a füredi közösségi ház nagytermében. A közgyűlésen az új polgári törvénykönyv előírásaihoz igazítják az alapszabályt, beszámolnak a tavalyi év tevékenységéről, valamint megbeszélik az előttük álló feladatokat. A horgásztanyájuk hasznosításáról stratégiai álláspontot alakítanak ki. Mindemellett megválasztják az egyesület vezető tisztségviselőit.

FEBRUÁR 11.

VESZPRÉM

Jegykendő és vőfélybot – Jegykendő, vőfélybot, rozmaring – a paraszti lakodalom tárgyi világa Veszprém megyében címmel tart előadást Schleicher Vera néprajzos muzeológus február 11-én, csütörtökön dél-után fél ötkor a Laczkó Dezső Múzeumban, a házasság hetén.

Francia filmklub – Az Elemi szerelem című francia romantikus drámát vetítik az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Francia klubjában február 11-én 17 órakor. A film rendezője Lisa Azuelos, a főbb szerepekben So-phie Marceau és François Cluzet látható.

Betegek világnapja – A betegek világnapja alkalmából szentmisét és ökumenikus imát tartanak a Csolnoky Ferenc Kórház Csillag termében február 11-én 15 órakor. Az ünnepi alkalom után megáldják az onkológiai centrum épületét.

Előadás és tárgybemutató – A paraszti lakodalmak tárgyi világát mutatják be február 11-én, csütörtökön 16.30-tól a Laczkó Dezső Múzeumban. Schleicher Vera néprajzos-muzeológus a paraszti esküvők folklórjáról tart előadást, valamint a lakodalmak egykori világát megidéző tárgyakat is bemutatják.

PÁPA

Vendégük lesz a városvezető – Következő összejövetelét február 11-én, csütörtökön 18 órakor tartja a Pápai Polgári Kör. Az eseménynek a Pápa és Térsége Ipartestület Széchenyi István utca 4. szám alatti székháza ad otthont. A rendezvény meghívott vendége lesz Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

FEBRUÁR 10.

VESZPRÉM

A Manó-tanya újra nyitja kapuit február 10-én szerdán fél 5-től a Cholnoky Jenő Általános Iskolában. A leendő első osztályos tanítónők szeretettel várják a játékos foglalkozásokra az iskolába készülő nagycsoportos óvodásokat.

A mi tavaszunk című kiállítás megnyitója 10-én, szerdán 15 órakor az EKMK Március 15. úti Könyvtárban.

VÁRPALOTA

Baba farsang 10-én 10 órakor a Várpalotai Ifjúsági Házban.

FEBRUÁR 9.

VESZPRÉM

Múzeumi szabadegyetem – Csapók, szűrszabók, posztógyártók Veszprémben és Várpalotán címmel tart előadást Schleicher Veronika néprajzkutató a Laczkó Dezső Múzeumban február 9-én, kedden délután fél ötkor.

Fotósok tárlata – Keretben vagyunk címmel nyílik meg a Pannon Egyetem Fényképészkörének új csoportos kiállítása február 9-én, kedden 18 órakor az egyetem aulájában. Az egy hónapig látható tárlaton tizenhárom fotós munkáit lehet megtekinteni.

BALATONALMÁDI

Farsangi koncert - Farsangi hangversenyt adnak a Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai február 9-én, kedden 17 órától a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban.A műsorban az intézménybe járó növendékek többsége fellép, mondta érdeklődésünkre Huiber Gabriella, a zeneiskola igazgatója.A farsangi hangversenyt tavaly szervezték meg először, és olyan jól sikerült, hogy úgy döntöttek, idén is megrendezik. A várhatóan egyórás hangversenyen néhány darabot szólóban adnak elő a gyerekek, a legtöbb műsorszámban azonban közösen énekelnek hangszeres kísérettel. A zeneiskola tanárai a gyerekeket is kísérik, valamint önállóan is fellépnek, mondta az igazgató.Az intézménybe járó növendékek a farsanghoz és a mulatsághoz igazodó témájú dalokat adnak elő. A jótékonysági hangverseny bevételét az intézmény működését segítő alapítványnak adják.

PÁPA

Értékőrzés – Szakmai konferenciát tart a he-lyi Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete február 9-én, kedden 9 órátóla Jókai Mór Művelődé-si és Szabadidőközpontban. Az esemény témája a helyi értékőrzés és értékgyűjtés lesz.

TAPOLCA

A hegyesdi vár – A Wass Albert Könyvtár és Múzeum szervezésében a múzeumban február kilencedikén 17 órakor a Lapidáriumi esték sorozat keretében Hangodi László történész a hegyesdi vár XIV–XV. századi történetéről tart előadást.

FEBRUÁR 8.

VESZPRÉM

Hász Róbert író lesz a vendégVe – Az Íróportrék rendezvénysorozat első idei vendége Hász Róbert író. A beszélgetést Ladányi István és Nádler Balázs vezeti a Pannon Egyetem Vár u. 39-es épületében február 8-án, hétfőn 17 órakor.

Dr. Drábik János jogász, újságíró A migránsinvázió Trianon folytatása című előadása 8-án 17 órakor a Padányiban.Az Íróportrék vendége Hász Róbert író 8-án 17 órakor a Pannon Egyetem, Vár utca 39. szám alatt.

PÁPA

Százkezű férfi – Hegedűs Sándor, a százkezű politikus című könyv bemutatóját tartják február 8-án, hétfőn 17 órától a Pápai Református Gyűjteményekben.

FEBRUÁR 7.

VESZPRÉM

VMK csoportjainak bemutatkozása 7-én 14 órakor a VMK kamaratermében és előcsarnokában. 

Kabóca-előadás: A Kabóca Bábszínház február 7. és 14. között ünnepi hetet rendez. Február 7-én 10 órától Az égigérő paszuly című bemutató előadással kezdődik a programsorozat az Agórában.

Filmklub extra – a Balaton Method című film vetítése 7-én 16 órakor a VMK színháztermében.

AJKA

Farsangi koncert vidám kórusokkal – Kórusok vidám farsangi hangversenyét rendezik február 7-én, vasárnap délután fél ötkor a művelődési központ színháztermében.

ALSÓÖRS

Téltemető vigasság - Ismét elérkezett a kiszebábégetés ideje a településen, így február 7-én, vasárnap újra felelevenítik a farsangi népszokásokat egy vidám délutánon. A program a Veszprém–Bakony Néptáncegyüttes toborzójával kezdődik a faluközpontban délután négy órakor, ahonnan zenekarral, síppal, dalokkal, dobbal és egyéb zajkeltő eszközökkel vonulhatnak közösen az érdeklődők a Sirály parkba a további programokra.

BADACSONYTÖRDEMIC

Ramassetterre emlékeznek – Ramassetter Vince Leopold születésére emlékeznek február 7-én délelőtt 11 órakor Sümegen a sírhelyénél, majd azt követően Badacsonyban a Ramassetter–Ibos-házban. Ramassetter Vince Leopold 1806. február 7-én látta meg a napvilágot Sümegen.

CSOPAK

Asszonyfarsang című rendezvény 7-én 15 órakor a Csopaki Kultúrházban.

TIHANY

Teljesítménytúra – A Börzsöny Természetbarát Hegymászó Egyesület a korábbi évekhez hasonlóan az idén is 10, 15 és 20 kilométeres távon rendezi meg a téli időszak egyik legnagyobb tömeget vonzó aktív programját, a Téli Tihany teljesítménytúrát. Február 6-án, először a 20 kilométeres táv indulói kezdik meg a túrát reggel nyolc órakor a Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája elől.

SZENTANTALFA

Balázs-áldás – Torokbetegségek ellen védő Balázs-áldással egybekötött szabadtéri szentmisét tartanak a 800 éves Szent Balázs-templom romjánál a Szentantalfa fölött húzódó Balázs-hegyen. A szertartás február 6-án, délután egy órakor kezdődik, melynek végén kerül sor a hagyomány szerint különböző torokbetegségektől megvédő Balázs-áldásra.

 

FEBRUÁR 6.

AJKA

Túra a kúthoz – A város környékének a megismerésére szervez túrát a Csurgó-kúthoz Ozorai Sándor. A túrázók február 6-án reggel nyolc óraután tíz perccel találkoznak az ajkai buszpályaudvaron.

BALATONCSICSÓ

Balázs-áldás - Szombaton 13 órai kezdéssel tartják a Nivegy-völgy hagyományos téli nagy rendezvényét, a Szent Balázs-hegyi római katolikus szentmisét. Az itt felajánlott perselypénz teljes összegét a Balatoncsicsó Fennmaradásáért Közalapítvány a Szent Balázs-hegyi templomrom és környezete gondozására fordítja.

BERHIDA

Rockerek a színpadon – A megyeszerte egyre népszerűbb Hangár21 zenekar ad ingyenes koncertet február 6-án 21 órától a peremartoni Petőfi művelődési házban. A Ne lassíts! című debütáló lemezével a közelmúltban jelentkező rockcsapat előtt 20 órától a Stoppage zenekar muzsikál a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat keretében megvalósuló rendezvényen.

NOSZLOP

Helyi megemlékezés – Hősök napi megemlékezést szervez az önkormányzat február 6-án délután két órakor a faluház klubtermében, illetve a községi temető világháborús emlékművénél.

PÁPATESZÉR

Sváb disznótor– Disznóvágást tartanak a sváb hagyományok jegyében február 6-án, szombaton a település kultúrházának udvarán. A résztvevőket számos finomság, többek között sült máj, hurka, kolbász, valamint farsangi fánk is várja. 16 órától történeti áttekintést ad a sváb viseletekről Schandl Anna Terézia, melyet a Lovászpatonai Irodalombarát Szakkör műsora követ. Az ízletes ételekhez Kerekes Zoltán plébános mond asztali áldást, a felhőtlen hangulatról pedig Schlőgl Attila harmonikás gondoskodik. A rendezvény kísérőprogramjaként 10 és 11 óra között vércukorszintmérésen is részt vehetnek az érdeklődők.

PÉTFÜRDŐ

Télűző pogácsafesztivál - A Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár február 6-án immár nyolcadik alkalommal rendezi még Télűző péti pogácsafesztivált. A télűző pogácsafesztivál hivatalos programja 15 órától a színházteremben indul, ahol helyi kulturális csoportok lépnek színpadra. Ezt követően tartják a pogácsasütő verseny ünnepélyes eredményhirdetését. A folytatásban a közösségi ház emeleti termeiben a látogatók meg is kóstolhatják a versenybe nevezett ízletes pogácsákat, de kézműves játszóház és táncház is várja a látogatókat a hagyományos péti rendezvényen.

SOMLÓSZŐLŐS

Időseket köszöntenek – Időseket ünnepelnek a faluban február 6-án délutánkét órakor a művelődési házban. A rendezvényen Kiss János polgármester köszönti a vendégeket. Az óvodások és az iskolások műsora után fellép a Kemenesmagasi Citerazenekar és Népdalkör Hagyományőrző Egyesület, illetve a vinári Lila Akác Asszonykórus. A vendéglátásrólaz önkormányzat gondoskodik.

TIHANY

Februári szöszmötölés – A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság február 6-án kézműves foglalkozásra várja az érdeklődőket a Levendula Ház Látogatóközpontba. A kézműves foglakozást a 2016-ban Magyarországon az év emlősének választott denevérek ihlették. A látogatók ezen a napon kartonból denevért készíthetnek.

Teljesítménytúra – A Börzsöny Természetbarát Hegymászó Egyesület idén is megrendezi a a Téli Tihany teljesítménytúrát. Február 6-án, először a 20 kilométeres táv indulói kezdik meg a túrát reggel nyolc órakor a Bencés Apátság általános iskolája elől.

VÁRPALOTA

Könczöl Imre irodalomtörténész, könyvtáros tiszteletére rendezett emléknap 6-án 9 órától a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Élőzenés táncház a Cserregő néptáncegyüttessel 6-án 16 órakor a Jó Szerencsét Művelődési Központban.

ZÁNKA

Zánka: Farsang 6-án a faluházban.

FEBRUÁR 5.

VESZPRÉM

Öt órai tea- könyvklub: A klubra a szervezők február 5-én, pénteken 17 órától várják az érdeklődőket a megyei könyvtár Kisfaludy Termében. Vendég Gergely Ágnes, beszélgetőpartnerek: Pintér Viktória, a Sziveri János Intézet munkatársa és Tokos Bianka, a könyvtár munkatársa.

Elhallgatott történelmünk: Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emlékéért Alapítvány, a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet és a Történelmi Vitézi Rend meghívására Menczer Erzsébet, a Szovjetunióban volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének (SZORAKÉSZ) elnöke, volt ország-gyűlési képviselő (Fidesz- MPSZ) Elhallgatott történelem - 9 év Kolimán címmel személyes hangvételű előadást tart február 5-én (pénteken) 15. órakor a megyeszékhelyen, a Mártírok útja 11. szám alatt a földszinti 56-os emlékszoba helyiségében. A szervezők az előadással is tisztelegnek a kommunista diktatúra minden áldozatának emléke előtt.

Orosz Sándort köszöntik – A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kara a Veab Neveléstudományi Szakbizottságával közösen tudományos ülésszakot rendez Orosz Sándor professzor tiszteletére 90. születésnapja alkalmából. Orosz Sándor a magyar neveléstudomány szemléletformáló, iskolateremtő személyisége, a huszonöt éves veszprémi tanárképzés egyik alapítója. A rendezvényt február 5-én, pénteken délután fél kettőkor tartják a Veab-székházban.

Gergely Ágnest látják vendégül – Kérdések egy életmű kapcsán címmel Gergely Ágnes költőt, prózaírót látják vendégül az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban február 5-én, pénteken 17 órakor. Beszélgetőpartnere Pintér Viktória, a Sziveri intézet munkatársa és Tokos Bianka, a könyvtár munkatársa.

Menczer Erzsébet a Szovjet-unióban volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (Szorakész) elnöke, volt országgyűlési képviselő Elhallgatott történelem – Kilenc év Kolimán című személyes hangvételű előadása 5-én 15 órakor a Mártírok útja 11. szám alatt (volt MHSZ-székház), a földszinti 56-os emlékszoba helyiségében.

Pirosat kaphat - Pénteken reggel a vásárcsarnok épülete előtt gyalogosoknak, kerékpárosoknak szóló baleset-megelőzési programot szervez a Veszprémi Rendőrkapitányság. Muraközy Erzsébet rendőr őrnagy elmondta, hogy erre azért van szükség, mert a mindennapi forgalomban részt vevők közül ők számítanak a leginkább veszélyeztetettnek. A rendőrök a szabálytalanul közlekedő gyalogosokra, kerékpárosokra is készültek, nekik piros lap járhat.

AJKA

Csongrádi Kata Férjem, S. Nagy István, a slágergyáros című könyvének dedikálással egybekötött zenés bemutatója 5-én 17 órakor a művelődési központ kiállítótermében.

ALSÓÖRS

Farsangi sportbál 5-én 19.30-kor a sportcsarnokban.

PÁPA

Kultúrházak éjjel-nappal: A Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű rendezvénysorozat keretében Pápán február 5-én, pénteken 16 és 18 óra között a Vadvirág Néptáncegyüttes nyilvános próbáját tekinthetik meg az érdeklődők a Hollósy galériában, 17 órától pedig a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének Irodalmi Önképző Köre várja a látogatókat a Helyőrségi Művelődési Otthonban. Részletek itt

VÉRADÁSOK

Csütörtök: Balatonalmádi, két tannyelvű gimnázium 13–16 óráig; Somlóvásárhely, művelődési ház 11–16 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig. Péntek: Veszprém, rendőrség 9–12 óráig; Veszprém, Interspar, 14–18 óráig; Pápa, intézeti 8–11 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–12 óráig.

FEBRUÁR 4.

VESZPRÉM

Zenés műfajtalankodás – Ismét láthatják a nézők a Tóth Loon rendezte A világgal békémet mára megkötöttem... És te? című előadást a Latinovits–Bujtor Játékszínben február 4-én, csütörtökön este nyolc órakor. A zenés műfajtalankodásban Süle Zsolt kompozícióit és Trócsányi Gergő szövegeit hallhatják az érdeklődők.

Véradás: Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.

AJKA

Farsangi koncert: A Csurgó Zenekar február 4-én délelőtt tíz és délután egy órakor farsangi koncerttel várja a gyermekeket a művelődési központ színháztermében.

A Lila akác nyugdíjasklub farsangi bálja 16 órakor a Kaszinóban.

BALATONALMÁDI

Csütörtök: Balatonalmádi, két tannyelvű gimnázium 13–16 óráig; Somlóvásárhely, művelődési ház 11–16 óráig.

BERHIDA

Kertészeti titkok és tippek – A kökény és a csipkebogyó feldolgozása, az áfonya telepítésének fortélyai címmel tart előadást február 4-én 16 órától Vidákovics Ferenc biokertész a berhidai kultúrházban. A Berhidai Kertbarát Kör ingyenes rendezvényén a szentantalfai szakember helyszíni bemutatót is tart majd.

HALIMBA

Kertészkedők közössége: Kertbarát kör alakult a faluban a minap. Az alakuló összejövetelen a helyi kerttulajdonosokon kívül szőciek és padragkútiak is érkeztek. A szervezők a kertészkedőkből olyan közösséget hoznának létre, amelyben a tagok tapasztalatokat cserélnek. A kertbarátok minden hónapban az első csütörtökön találkoznak, legközelebb február negyedikén 16 órakor a művelődési házban.

KEMENESHŐGYÉSZ

Mackókiállítás az óvodában – Mackókiállítás nyílt a Négyszögletű-Kerekerdő Óvoda és Családi Napközi kemeneshőgyészi tagóvodájában. A szülők és nagyszülők egyaránt közreműködtek a tárlat anyagának összeállítása során, melyet február 4-én, csütörtökön 15-től 16 óráig tekinthetnek meg az érdeklődők.

LOVAS

Lovasi esték – Pál Feri atya Elfogadás – együttműködés – elégedettség című előadása 18 órakor a faluház nagytermében.

ZIRC

A svábok bejövetele című könyv bemutatója 17 órakor a Városi Könyvtárban.

FEBRUÁR 3.

VESZPRÉM

Szűts István Gergely Üzlet és diplomácia - A Gulden Gyula vezette Herendi Porcelánmanufaktúra című könyv bemutatója 3-án 11 órakor a Petőfi Színház előcsarnokában.

Titkok, játékok, szórakozás – Titkok, játékok, szórakozás címmel szervez vetélkedőt diákoknak a Művészetek Háza a Modern Képtár – Vass László Gyűjteményben február 3-án, szerdán 17 órakor.

Amerikai kuckó 6–12 éves gyerekeknek 16.30 órától az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban.

AJKA

Macikiállítás: Dörmögőék címmel rendez macikiállítást a művelődési központ József Attila utcai épülete, amelynek megnyitóját február 3-án délelőtt tíz órakor tartják.

Egészségünkre!: Ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérést biztosít Mező Jánosné február 3-án reggel kilenc órakora Civil Házban.

Jogi segítség: Ingyenes jogi tanácsadással várja Darvas János az érdeklődők február 3-án délután egy órakor a Civil Házban. A részvétel előzetes bejelentkezés után lehetséges.

VÁRPALOTA

Géczi János József Attila-díjas író és képzőművész irodalmi estje 3-án 17 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Önkéntes véradás

Szerdán az alábbi helyeken nyílik lehetőség véradásra. Veszprém, Continental Automotive 8–12 óráig; Nagyesztergár, polgármesteri hivatal 15–17 óráig; Ajka, Magyar Imre kórház, intézeti 10–14 óráig; Pápa, honvédség egészségügyi központ 9–14 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–18 óráig.

FEBRUÁR 2.

VESZPRÉM

„Az én művészi életem egy nyitott könyv" - Rippl-Rónai József élete és művészete címmel Horváth János művészettörténész előadása 2-án 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Dr. Reisinger János irodalomtörténész Munkácsy Mihály Ecce Homo című festményéről tart előadást 17 órakor a Művészetek Házában.

BALATONFÜRED

Dr. Garaczi Imre egyetemi docens Végjáték vagy kezdet? című elő-adása Magyarország és az Európai Unió geopolitikai lehetőségeiről 17 órától a Balatonarácsi Népházban.

KEMENESHŐGYÉSZ

Mackókiállítás az óvodában– Mackókiállítás nyílt a Négyszögletű-Kerekerdő Óvoda és Családi Napközi kemeneshőgyészi tagóvodájában. A szülők és nagyszülők egyaránt közreműködtek a tárlat anyagának összeállítása során, melyet kedden 10 és 11.30 között, február 4-én, csütörtökön pedig 15-től 16 óráig tekinthetnek meg az érdeklődők.

PÁPA

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája diákjainak bemutatkozó kiállítása 17.30 órakor a diákgalériában.

FEBRUÁR 1.

AJKA

Erdők és vizek: A nyugdíjas szabadegyetem vendége február 1-jén délután három órakor Németh Rita geológus, aki Az erdők, vizek védelme címmel tart előadást.

Álláskeresőknek: A MÁS Veszprém Megyei Egyesülete február 1-jén reggel kilenc órától álláskeresési tanácsadást tart a Civil Házban. A rendezvényen Tetler Erzsébet programvezetővel konzultálhatnak az álláskeresők.

Nyugdíjas Szabad-egyetem: Németh Rita geológus Az erdők, vizek védelme című előadása február 1-jén 15 órakor a művelődési központ színháztermében.

MÚZEUMI PROGRAMOK

Veszprém: Laczkó Dezső Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Dubniczay-palota, László Károly-gyűjtemény: k–v: 10–18 óráig. Csikász Galéria: h–szo: 10–18 óráig. Modern Kép- tár, Vass László-gyűjtemény: hszo: 10–17 óráig. Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ: k–szo: 9–17 óráig. Balatonfüred: Városi Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Vaszary Villa: k–v: 10–18 óráig. Herend: Porcelánművészeti Múzeum: h–v 9.30–18.00.

Pápa: Kékfestő Múzeum: k–szo: 9–16 óráig. Pápai Református Gyűjtemények: könyvtár k–p: 8–16 óráig, múzeum k–p: 8–16 óráig, szo–v: 9–17 óráig.

Sümeg: Sümegi Vár és Vármúzeum: k–v: 9–16 óráig. Tihany: Bencés Apátsági Múzeum: 10–16 óráig. Baba múzeum: h–v: 10–16 óráig.

Várpalota: Magyar Vegyészeti Múzeum és Bányászattörténeti Gyűjtemény (Thury-vár): k: 12–18 óráig, sze–p: 10–18 óráig, szo: 9–20 óráig, v: 9–18 óráig. Trianon Múzeum (Zichy-kastély): k–cs: 10.30–16 óráig, p–v: 10.30–17 óráig.

Zirc: Reguly Antal Könyvtár: kedd–vasárnap: 10– 12 és 13–16 óráig. Bakonyi Természettudományi Múzeum: kedd–vasárnap: 9–17 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!