Programok

2015.12.20. 14:25

Programok, rendezvények Veszprém megyében december 21-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények december 21-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

JANUÁR 23.

SÜMEG

Bál Zsófia emlékére: Immár harmadszor rendezi meg a Kompanik Zsófiáról elnevezett Zsófia bált a város Önkormányzata, a Térségi Vállalkozók Egyesülete és az Építőipari Gyártók és Beszállítók Egyesülete. A mulatságra január 23-án várnak mindenkit a Hotel kapitányban.

JANUÁR 9.

AJKA

A kilencedik sakk viadal következik: Kilencedik alkalommal rendezik meg január 9-10.-én a MAL újévi sakkversenyt a településen. A megmérettetés A és B csoportjában egyéni és csapatviadal is lesz. A versenyen Veszprém megyei sakkozók vesznek részt, az indulók öt korcsoportban küzdenek meg a legjobb helyezésekért. A helyszín a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ, a program szombaton reggel nyolc órakor kezdődik, az eredményhirdetés időpontja vasárnap 13 óra.

JANUÁR 7.

AJKA

Megbántott a párom. Ásó, kapa, nagyharang? címmel interaktív pártanácsadást tart Barancsi Márta és Jámbor Imre orvos házaspár a szülők klubjának következő találkozóján, melyet január 7-én délután öt órakor tartanak a városi múzeumban.

JANUÁR 2.

LOVAS

Újévköszöntőt, népi kikiáltóval forraltborfőző-versenyt, majd újborkóstolást tartanak a templomtéren január 2-án 14 órakor.

JANUÁR 1.

SZIGLIGET

Január elsején 12.30-tól extrém fürdőruhaversenyt rendeznek, 13.15-től a térség polgármestereinek vízibicikliversenye lesz a strandon, majd az előzetes orvosi vizsgálat után lehet csobbanni. A fürdést 14 órakor Csiszár Jenő ágyúszóval indítja. A Mystery Gang zenél.

DECEMBER 31.

VESZPRÉM

Szilveszteri zenélés: A Boban Markovic Orchestra lép fel a városi szilveszteren az Óváros téren, december 31-én este tízórakor.

AJKA

Szabadtéri szilveszter futással: A hagyományos szilveszteri futást délután három órakor indítják a város főteréről. Az esti szórakozás kilenc órakor kezdődik a Madarak házibuli-zenekarral. Éjfélkor tűzijáték és újévi köszöntő várja vendégeket, majd hajnali három óráig folytatódik a buli. A rendezvény vendége Rácz Gergő énekes, zeneszerző.

PÁPA

Idén is a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület ostormenetével kezdődik a városi szilveszteri mulatság, a hagyományőrzők felvonulása a Március 15. térről indul 13.30-kor.
14 órától óévbúcsúztató futóversenyen vehetnek részt a sportolni vágyók, akik három különböző életkori kategóriába nevezhetnek, emellett kortól függetlenül kétezer méteres örömfutást is teljesíthetnek az érdeklődők. A megmérettetés eredményeit 15.30-kor hirdetik ki.
Az esti programok a Fő tér fedett színpadán 20 órakor startolnak el az Optikai Csalódások fellépésével, melyet tréfás újévi köszöntők követnek, majd a Stage Door együttes szórakoztatja a közönséget. 22 órától a Retro Trio lép színpadra, akiket az F.R.B. zenekar követ.
Áldozó Tamás, Pápa polgármestere 23.50-kor mondja el köszöntőjét, éjfélkor pedig a hagyományokhoz híven felcsendül a Himnusz. 2016 első perceiben tűzijáték köszönti az új évet, ami után utcabulival és karaokepartival folytatódik tovább az ünnepség.

TAPOLCA

A szilveszter délelőtti fürdést idén is családi futóverseny előzi meg. Egyéni és váltóverseny lesz 10 órától, legfeljebb négy fővel, négy kilométeren. A nyolc év alattiak egy tókört futnak az alsó tó körül. A hangulatért idén is a Boombatacuda zenekar és Mazsi felel.

Utcabál: Az év utolsó napján a Fő téren 19 órától zenél a Sancred bulizenekar, 20 órakor tűzzsonglőrshow lesz, éjfélkor Dobó Zoltán polgármester mond köszöntőt, majd az Unique együttes játszik.

DECEMBER 29.

AJKA

Karácsonyi rockfeszt a Rekviem, a Hornet, az Ironbird és az MVP zenekarokkal 29-én 17 órától a Kaszinóban.

ALSÓÖRS

Nagy Szabolcs levéltáros, a Székely hadosztály című könyv társszerzőjének vetítéssel egybekötött előadása 29-én 14 órakor a községháza nagytermében.

VESZPRÉM

Petőfi Színház, Nagyszínház: „Múlnak a gyermekévek ” - 18 órakor, bérletszünet.

DECEMBER 28.

ALSÓÖRS

Idén is megrendezik a rendkívül népszerű Szilveszter-kupa teremlabdarúgó-tornát. A december 28-29-i eseményt kilencedik alkalommal hívják életre, a helyszín az alsóörsi sportcsarnok. A kispályás megmérettetésen rendszerint több helyi származású, neves labdarúgó is pályára lép, a résztvevők magas színvonalú, izgalmas tornát szoktak produkálni. A ranghoz illő a díjazás is, a legjobb csapatok értékes ajándékokat vihetnek haza, még a 16. helyezett sem távozik üres kézzel. Az egyéni legjobbakat is kitüntetik. Jelentkezni a torna szervezőjénél, Schmidmajer Árpádnál lehet.

DECEMBER 27.

ZIRC

Bányász-emlékkupa: A IV. Bányász-emlékkupa, teremlabdarúgó-tornát a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tornatermében december 27-én 9.30 órai kezdettel rendezik meg.

DECEMBER 26.

VESZPRÉM

Karácsonyi orgonamuzsika: Karácsonyi orgonamuzsikát hallhatnak a Margittemplomban karácsony másnapján, december 26-án este hét órakor. A műsorban J. Pachelbel, Noordt, Georg Böhm, A. P. F. Boely, Gergely Ferenc és J. S. Bach karácsonyi művei hangzanak el Kővári Péter orgonaművész, a Liszt Ferenc Kórustársaság karnagya előadásában, tájékoztatott Rostetter Szilveszter.

DECEMBER 25.

AJKA

Gyermekek pásztorjátéka 25-én 11-től a Szent István Király-templomban.

DECEMBER 24.

AJKA

Karácsonyi darab: Gyermekek mutatnak be pásztorjátékot december 24-én délután negyed öttől a Jézus Szíve Plébánián és december 25-én délelőtt tizenegy órától a tósokberéndi Szent István Király-templomban.

SZIGLIGET

A hagyományos karácsonyfaállítást, mint az előcsobbanást és az újévi fürdést ezen az a télen is megrendezik a strandon. A karácsonyfát december 24-én 11 órakor az újévi csobbanás szervezői viszik be a vízbe a Mystery Gang együttes közreműködése mellett, hogy aztán majd a január elsejei csobbanáskor kivegyék. Január elsején 12.30-tól extrém fürdőruhaversenyt rendeznek, 13.15-től a térség polgármestereinek vízibicikliversenye lesz a strandon, majd az előzetes orvosi vizsgálat után lehet csobbanni. A fürdést 14 órakor Csiszár Jenő ágyúszóval indítja. A Mystery Gang zenél.

DECEMBER 23.

VESZPRÉM

Veszprém Város Vegyeskarának hagyományos karácsonyi koncertje 19 órakor a Hangvillában.

ALSÓÖRS

Mindenki karácsonya rendezvény 18 órakor a művelődési házban.

LOVAS

Betlehemi műsor 17 órakor a Templom téren.

DECEMBER 21.

VESZPRÉM

Veszprém Város Vegyeskarának hagyományos karácsonyi koncertje 19 órakor a Hangvillában.

MÚZEUMI PROGRAMOK A HÉTEN

Veszprém: Laczkó Dezső Múzeum: 24-26-án, 28-án zárva, 27-én, 29-30-án 10- 18-ig. Dubniczay-palota László Károly-gyűjtemény: december 24-től 2016. január 4-ig zárva. Csikász Galéria: december 24-től 2016. január 4-ig zárva. Modern Képtár Vass László-gyűjtemény: december 24-től 2016. január 4-ig zárva. Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ: k-szo: 9-17 óráig.

Balatonfüred: Városi Múzeum: k-v: 10-18-ig. Vaszary-villa: k-v: 10-18 óráig.

Herend: Porcelánművészeti Múzeum: h-v 9.30- 18.00. Pápa: Kékfestő Múzeum: k-szo: 9-16-ig. Pápai Református Gyűjtemények: könyvtár k-p: 8-16 óráig, múzeum k-p: 8-16 óráig, szo-v: 9-17 óráig.

Sümeg: Sümegi Vár és Vármúzeum: k-v: 9-16-ig.

Tihany: Bencés Apátsági Múzeum: 10- 16-ig. Babamúzeum: h-v: 10-16-ig.

Várpalota: Magyar Vegyészeti Múzeum és Bányászattörténeti Gyűjtemény (Thuri-vár): k: 12-18 óráig, sze-p: 10-18-ig, szo: 9-20-ig, v: 9-18-ig. Trianon Múzeum (Zichy-kastély): k-cs: 10.30-16-ig, p-v: 10.30-17-ig.

Zirc: Reguly Antal Műemlék Könyvtár: k-v: 10-12 és 13-16-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!