Programok

2015.08.02. 09:15

Programok, rendezvények Veszprém megyében augusztus 3-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 3-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

SZEPTEMBER 12.

Szabadtéri parti lemezlovasokkal

Ajka – Az elektronikus zene kedvelőire számítanak a szervezők a Liget Dj Fesztiválon, amelyet szeptember 12-én, (eső esetén szeptember 19-én) tartanak a város szívében este hét és tizenkettő óra között. A szabadtéri bulit a városligeti strand parkolóban rendezik, a zenéről Tebron, X-Play és Lendon gondoskodik.

 

AUGUSZTUS 29.

Újra gyermek, egy délutánra

Ajka – A Civil Ház udvarán játék és sport piknikre várják az érdeklődőket augusztus 29-én 13 és 19 óra között.  A szabadtéri programon számos játékeszközt biztosítanak a szervezők, amelyeket bárki szabadon kipróbálhat. Többek között tollaslabdával, ping-ponggal, dekázó versennyel, ördögbottal, buborék karddal, jojóval és sárkányreptetéssel készülnek. A szervezők minden látogatót buzdítanak, hogy saját játékokat, ételt-italt és plédet vigyenek magukkal. A zenei hangulatról DJ. Leo és Rooftop Muzzik gondoskodik. A játékos délutánon Parkour és Street Workout sportbemutatókat is láthatnak a résztevők.

 

AUGUSZTUS 21.

Éjszakai futás

Ajka – A Nagy László Városi Könyvtár és Művelődési Központ szervezésében éjszaki futóversennyel népszerűsítik a sportágat augusztus 21-én este fél nyolc és tizenegy között a szervezők a Városi Sporttelepen. Többféle távon, egyénileg, váltóban és lépcsőfutásban mérhetik össze gyorsaságukat a résztvevők. Előzetes nevezés a versenyre augusztus 17-ig lehetséges a Városi Sporttelepen Mohos Milánnál.

Hagyományőrző lakodalom

Városlőd – A harmadik Rozmaring Fesztiválon izgalmas programmal várják a községbe látogatókat augusztus 21-én délelőtt tíz órától. Egy múlt század eleji hagyományőrző sváb lakodalomba csöppenhetnek az érdeklődők. Az ünnepi forgatagban a tradícióknak megfelelően láthatnak vőlegény és menyasszony kikérőt, nászmenetet és templomi szertartást is. A násznép sváb népviseletben köszönti az ifjú párt. A lakodalmat este fél kilenctől bál zárja a Johann's Kapelle zenekar közreműködésével.

 

AUGUSZTUS 20.

Nemzeti Ünnep és városrészek randevúja

Ajka – A Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ szervezésében az Agórán szabadtéri rendezvényekkel várják a látogatókat augusztus 20-22 között. Huszadikán délután fél négytől a gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. Kipróbálhatják a játékligetet. Fellép a Városi Bányász Fúvószenekar és mazsorett csoport, majd a Dinamik Rock and Roll Klub műsorát tekintheti meg a közönség. Fél öttől a Bahar Orientális Hastánc Egyesület produkcióját élvezhetik a jelenlévők. Utána táncol az Ajka-Padragkút Táncegyüttes és a Platina Táncstúdió is. Hat órától a Pápai Musical Stúdió előadását láthatják az érdeklődők. Este nyolc órától ünnepi köszöntőt mondanak a város vezetői. A programot a Budapest Bár koncertje és tűzijáték zárja. Huszonegyedikén és huszonkettedikén a városrészek randevúra invitálják egymást és a közönséget. Mindkét nap délután négy órától helyben készülő finomságokkal, táncokkal, vásári komédiával és meglepetésekkel várják a térre kilátogatókat. 21-én Heltai Jenő: Szépek szépe című zenés mesejátéka nyújt üdítő szórakozást a Pannon Várszínház előadásában szintén négy órától a Randevú mellett. Este nyolctól pedig a Grog zenél. A rendezvény utolsó napján a Mesevarázs című zenés darab szórakoztatja a gyerekeket délután négy órától. Este nyolckor a Vad Fruttik zenekar koncertje zárja a három napos programsorozatot.

Több napos rendezvényen ünnepelnek

Városlőd – A harmadik Rozmaring Fesztiválon izgalmas programokkal invitálják a falu számos pontjára a látogatókat augusztus 20-23 között. Huszadikán ünneplik a község megalapításának hétszázhetvenötödik évfordulóját. Délután öt órától helytörténeti előadásokkal várják az érdeklődőket a művelődési házba. Éjjel nosztalgia diszkóval, buborék partival és tűzijátékkal folytatódik a mulatság. Huszonegyedikén hagyományőrző sváb lakodalmat rendeznek egy helybéli párnak a fesztivál szervezői. A programot este fél kilenctől bál zárja a Johann's Kapelle zenekar közreműködésével. Huszonkettedikén a zenés ébresztő után kerékpárversennyel és öregfiúk focimeccsel mulathatják az időt az ide látogatók. Déltől horgász-vadász ebéddel kedveskednek a megjelenteknek, délután traktoros túra, kézműves foglalkozások és a helyi csoportok fellépése színesíti a fesztivál programkínálatát. Délután öt órától Orsi tart zenés, interaktív műsort gyerekeknek, majd Dávid Roland produkcióját tekintheti meg a közönség. Este héttől a Funk Infection zenél, kilenctől Tóth Gabi ad koncertet a rendezvényen. A programot egy Elvis emlékműsorral fűszerezett rock and roll buli zárja. A fesztivál utolsó napját a reggeli szentmisét követően, aerobik bemutatóval, tánc produkciókkal, operett előadással, borfelismerő versennyel és többek között az ötven éves vegyeskar dalcsokrával ünneplik a helyiek. Este fél nyolctól az 5N együttes koncertje zárja a négy napos programsorozatot egy meglepetéssel.

 

AUGUSZTUS 16.

Kutyakiállítás és családi nap

Sárosfő - Juhász- és pásztorkutyák CAC kiállítását szervezik augusztus 16-án a Bakonyerdő Zrt. vadászházánál. A rendezvényt délelőtt háromnegyed tízkor nyitják meg. Tűzoltó és rendőrségi kutyás bemutató, kovácsolás, erdei iskolás játszóház, sétakocsikázás és egészségügyi mérések, valamint Napló-sátor várja a vendégeket. A rendezvény fővédnöke Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportét felelős államtitkára.

 

AUGUSZTUS 15.

Berhida: 1985-ös földrengés 30. évfordulója alkalmából megemlékezés és szoboravató ünnepség 9 órakor a polgármesteri hivatal előtt.

Devecser: Vöröskereszt családi nap 10 órától az emlékparkban.

Nagyalásony: Szent István és az államalapítás tiszteletére falunap 7 órától a Ludas tó melletti szabadidőparkban.

Veszprémi Varázslat

Veszprém - Előadásokkal, koncertekkel, filmvetítéssel és szabadtéri programok sokaságával várja érdeklődőit a II. Veszprémi Varázslat rendezvénysorozat a Kolostorok és Kertek területén augusztus 15-én. Önismereti és személyiségfejlesztő tréningeken vehetünk részt, jógagyakorlatokat végezhetünk és elsajátíthatjuk az egészséges életmód alapjait. A gyerekeket kézműves programokkal, interaktív foglalkozásokkal és bábelőadásokkal várják.

Találkozó elszármazottaknak

Hosztót – Elszármazottak találkozójára várják a szervezők a településhez kötődőket augusztus 15-én, a község búcsújának a napján. A művelődési házból a gyülekező után a résztvevők felmennek a temetőbe szeretteik sírjához, szentmisén vesznek részt, a közös ebédet követően pedig kötetlen beszélgetés a program.

Versenyek és operett a falunapon

Nagyalásony - A község önkormányzatának szervezésében falunappal várják a látogatókat augusztus 15-én, Szent István és az Államalapítás tiszteletére a Ludas tó melletti szabadidőparkba. A mézes krémes versenyre otthon elkészített sütivel nevezhetnek a háziasszonyok. A gyerekeket óriáscsúszdával, akadálypályával és fajátékokkal várják az egész napos programra. A szervezők sörivó- és sodrófa dobó versenyt is szerveznek, amiben az idősebb korosztály lelheti örömét. Kora reggel zenés ébresztővel indul a rendezvény, a nagykanizsai gólyalábasok közreműködésével. Délelőtt fél tízkor ünnepi köszöntőt mondanak a szervezők, majd az óvodások és iskolások karate, valamint zumba bemutatóját tekintheti meg a közönség. Fél tizenegykor a Vadvirág Néptánc Együttes folklór műsora következik, majd Ökumenikus istentiszteletre várják az érdeklődőket a falunap szervezői. Déltől jó ebédhez szól a nóta Rákóczi Bélával és népi zenekarával. Délután a dákai Batthyány Ilona Fogyatékosok Otthonának lakói tartanak termékbemutatót és vásárt, ahol Boldizsár Zsolt, festőművész kiállítását és Molnár Csaba bemutatóját is megnézheti a közönség. Öt órakor Lehoczky Judit operaénekesnő énekel, majd Varga Ferenc József humorista nevetteti meg a publikumot. Este hét órától az Orfeum Vándorszínpad operett előadását élvezhetik a helyszínre látogatók Bálint Csaba és partnere jóvoltából. Majd a Potyautasok modern pop műsorát követően tűzijátékkal és a Kobor Land báljával zárul a program.

Falunap a hegy lábánál

Somlószőlős - A község önkormányzata falunapra invitálja az érdeklődőket augusztus 15-én a sportpályára. Az egész napos rendezvény a helyi értékek bemutatása mellett színes programokkal és neves fellépőkkel várják a látogatókat.

Koncertek és egészségfelmérés

Devecser – A Vöröskereszt családi napot tart augusztus 15-én a helyi emlékparkban. A színpadi produkciókon túl egész napos egészségfelméréssel és véradással várják az érdeklődőket. A gyermekeknek csúszdával, akadálypályával, trambulinnal és mászófallal kedveskednek a szervezők. A családi napon lovaskocsikázásra és katasztrófavédelmi bemutatóra is invitálják a résztvevőket. A közönség láthatja többek között a Fláre Beás zenekart, élvezheti Gáspár Laci koncertjét és a Hídvégi Band produkcióját. Az estét zenés tűzijáték és utcabál zárja Adrenalin közreműködésével.

 

AUGUSZTUS 14.

Véradás és kiállítás egy helyen

Kislőd – A község önkormányzatának szervezésében falunappal várják a látogatókat augusztus 14-én és 15-én az általános iskolában, illetve a mellette lévő sportpályán. Pénteken este hat órától kiállítással készülnek a szervezők, ahol különféle textilmunkákat, csipkéket, festményeket és fafaragványokat tekinthetnek meg az érdeklődők. Beszédet mond Somogyi Anna, a falu polgármestere, majd a Tiborcz Triót láthatja a közönség. Szombaton, a főzőverseny eredményhirdetése után, - melyre augusztus 9-ig lehet jelentkezni, - kezdődnek a programok. Többek között véradással, arcfestéssel, vásárral és rendőrségi bemutatóval várják a rendezvényre érkezőket. Délután negyed négykor fellép a helyi német nemzetiségi dalkör, majd az óvodások műsorát tekinthetik meg a jelenlévők. A falunapon néptánc és rock and roll produkciókat is élvezhet a publikum. Öt órától zenei paródiákkal, hat órától Koós Réka musical és operett slágereivel kapcsolódhat ki a közönség. Az estét a Mokka utcabálja és tombolasorsolás zárja.

 

AUGUSZTUS 13.

Veszprém: Zenélő udvar – Dávid Roland és zenekara koncertje 20 órakor a Dubniczay palota udvarán.

Balatonakarattya: Érdi Tamás Chopin koncertje 20 órakor a Katolikus templomban.

 

AUGUSZTUS 12.

Alsóörs - XIV. Nemzetközi Kőszobrász Sympozium 20-ig az Alsóörsi móló parkban.

Hullócsillag-vadászat

Úrkút - Az Úrkúti Csillagászati Klub augusztus 12-én, szerdán este fél tíztől bemutatót rendez a focipályán. Ivanics Ferenc klubvezető interaktív előadást tart a hullócsillagokról, látható és kézbe fogható lesz néhány igazi meteorit darab is. Fél tizenegytől távcsöveikkel megkezdik a Perseida-meteorraj megfigyelését. A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy az esetleges hűvös éjszakára való tekintettel hozzanak magukkal hálózsákot vagy takarót, réteges meleg ruházatot, valamint enni- és innivalót.

 

AUGUSZTUS 10.

Veszprém - Olvasókert a Színházkertben 10 órakor.

 

AUGUSZTUS 9.

Vagyonőrök családi napja

Kislőd - Veszprém megyei vagyonvédelmi és családi napot rendeznek augusztus 9-én, vasárnap a Sobri Jóska kalandparkban. A délelőtt tíz órakor kezdődő rendezvényen a Személy,- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Veszprém Megyei Szervezete átadja a kiváló vagyonőr kitüntetést.

Nyári orgonavarázs

Veszprém – A Nyári orgonavarázs következő programja augusztus 9-én, vasárnap este nyolc órakor lesz a Margit templomban.A Dániából hazalátogató Lobmayer Ilona és a Lobmayer családi énekkar hasonló zenei csemegét ígér, mint a múlt vasárnapi este.

 

AUGUSZTUS 8.

Borlovagavatás

Somlóvásárhely – Somlói juhfark fesztivált rendeznek augusztus 8-án főzőversennyel, borlovagok felvonulásával. A tíz órakor kezdődő ünnepélyes megnyitó után kihirdetik a pálinkaverseny eredményét. Négy órakor avatják a borlovagokat, fél hétkor a borverseny eredményét ismertetik. A vidám kulturális műsorok mellett gyermekprogramokkal, somlói borral és más finomságokkal várják a látogatókat.

Falunap

Eplény - Augusztus 8-án, szombaton XIV. Eplényi Vigasságok címmel falunapot tartanak. Lesz több féle verseny, többek között csapatok tízpróbája, főzőverseny, fafűrészelő verseny. Mindemellett tánc, operett és kabaréműsor, retro musical, kiállítás megnyitó és előadás a solymászatról. A nap szabadtéri bállal ér véget.

Emlékkoncert a barátokért

Veszprém - Elhunyt zenésztársaik tiszteletére szervez emlékkoncertet Veszprémben a legendás Pokers együttes, akik augusztus 8-án barátaikkal és a Rock-Kanok zenekarral együtt lépnek színpadra.

Salföldi geotúra

Salföld - Geotúra indul augusztus 8-án, szombaton 10 órától a Salföldi Pálos Kolostorromhoz. Az Ábrahámhegyről induló túra végig vezeti vendégeit a pálosok útján, miközben a túravezetők részletesen ismertetik a táj növény- és állatvilágát, valamint a geológiai kincseit. Lehetőség nyílik a Folly-arborétum megtekintésére is. A programon való részvétel ingyenes.

Ars Renata

Balatonfűzfő – Az Ars Renata szólóének-együttes lép fel augusztus 8-án, szombaton este fél hétkor a Káptalanfüredi Angyalos Boldogasszony-kápolna kertjében. A program ingyenes.

Fotóművész tárlata nyílik

Alsóörs – Szamody Zsolt fotóművész kiállítása nyílik augusztus 8-án, szombaton este hét órakor a Török Házban.

Újabb géptalálkozó - Négy versenyszámban várnak nevezőket

Barlahida – Ez évben is megszervezik a tavaly már nagy sikert aratott, versennyel egybekötött mezőgazdasági géptalálkozót a településen. A géptalálkozóra ezúttal augusztus 8-án kerül sor, s a programja hasonlóan alakul, mint egy évvel ezelőtt. A bemutatók mellett lesznek versenyek, a gépek kezelői tolatásban, szlalom, továbbá pullingban, vagyis traktorhúzásban mérik össze a tudásukat, de lesz a járművek részére szépségverseny is, ez utóbbira főleg az oldtimer típusú munkagépeket várják. A nap során szórakoztató és gyermekprogramokkal is készülnek, míg az est folyamán Paál Adrián gondoskodik majd a résztvevők hangulatáról.

 

AUGUSZTUS 7.

Sokszínű hétvégi program

Noszlop - Települési napokra invitálja az érdeklődőket a község önkormányzata augusztus 7-9-ig. Egész hétvégés programsorozattal készülnek a szervezők. Pénteken este hat órától könyvbemutatót, szombaton fél négytől katasztrófavédelmi és tűzoltó bemutatót láthatnak a vendégek majd átadják a „Noszlop Község - Elismerésre Méltó Polgára” címet. Este héttől a Country Tánccsoport produkcióját, Bodnár Attila és Papp Rita műsorát tekintheti meg a publikum. A szombati programot az Extázis Együttes utcabálja zárja. Vasárnap reggel nyolctól a sportpálya mellett a nyolcadik Diófás főzőversenyen szállhatnak harcba a vállalkozó kedvű „szakácsok” a Lucullus Serlegért. A főzőprogram mellett délután két órától családi délután keretében rodeó bika, élő csocsó, légvár és fajátékok várják a családokat.

Gyógynövény nap

Tihany – A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket Tihanyba, a Levendula Ház Látogatóközpontba augusztus 7-én 9 órától. A látogatók a nap folyamán megismerhetik a levendula lepárlást. A foglalkoztató teremben baglyos levendula zsákot varrhatnak. A foglakozást a védett éjszakai ragadozó madarak ihlették.

Makett kiállítás

Ajka - A Városi Múzeumban Stahl Tibor hintó-makettjei tekinthetők meg egy kiállítás keretében szeptember 12-ig.  A megnyitóra augusztus 7-én 17 órakor várják az érdeklődőket.

Palotaszínház

Sümeg - A Palota színházi játékok keretében a Pannon Várszínház a Csalóka Péter című zenés mesejátékot mutatja be augusztus 7-én, pénteken, délután öt órakor, este fél kilenckor pedig a Toldi című musicalkölteményt a sümegi püspöki palota belső udvarán.

Hetven év képekben

Sümeg – A vár kőtárában nyílik augusztus hetedikén 14 órakor Penovác Károly és Szabó Péter Dániel, a Napló fotóriporterei együttes kiállítása a Napló 70. évfordulója alkalmából. A tárlatot Németh F. Bernadett főszerkesztő és ifj. Papp Imre várkapitány nyitja meg.

Hangversenyek

Balatonkenese - A Nyári zenei estek keretében Vadász Attila orgonakoncertjét hallhatják az érdeklődők a balatonkenesei református templomban augusztus 7-én, pénteken este hét órakor. Augusztus 15-én, szombaton este hét órakor pedig a szentendrei Kecskés együttes ad hangversenyt. A régihangszeres zenekar programjának címe: Zsoltáros eleink. A koncertekre a belépés ingyenes.

 

AUGUSZTUS 6.

Bakonyi túrák

Veszprém - Idén is meghirdeti a Magyar Nyugdíjasok Országos Szövetsége a népszerű Bakony túrát. A rendezvényt azért hívták életre 2007-ben, hogy a Bakony természeti szépségeit, valamint az ezer éves múltú Veszprém épített és természeti értékeit népszerűsítse. Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett túrára augusztus 6-án és 7-én négy településről – Debrecen, Szeged, Göd, Gyál – több mint 130 túrázó érkezik és ehhez csatlakoznak a Veszprém megyei szövetség tagjai.

Csók István- kiállítás

Balatonfüred - Csók István festőművész születésének 150. évfordulója alkalmából nyílik tárlat augusztus 6-án, csütörtökön dél-után öt órakor a Kisfaludy Galériában. A vándorkiállítás a művész életpályáját eleveníti fel archív fotográfiák és festményreprodukciók segítségével.

Tapolca: Tapolcai Nyár: Csütörtök esték a Tóparton – Kállay Saunders Band koncert 20 órakor.

 

AUGUSZTUS 3.

Nyári szünetről tér vissza a kultúra

Ajka  - A Városi Könyvtár augusztus 3-tól várja az olvasókat, a Városi Múzeum augusztus 4-től látogatható ismét. A Térségi Információs Központ addig is rendelkezésre áll hétköznaponként 9-19 óráig, ahol lehetőséget biztosítanak hírlapolvasásra, a kiolvasott könyvek visszaadására és a könyvtári szolgáltatások igénybevételére is.

Rendezvények

Veszprém: Olvasókért a Színházkertben 3-án 10 órakor a Színházkertben.

Badacsonytördemic: 70 év – 70 kilométer – kerékpáros zarándoklat Bódi Mária Magdolna vértanúságának 70. évfordulója alkalmából 3-án 18 órakor szentmise és emléktábla-megáldás, 4-én 8 órakor gyülekezés a badacsonytördemici plébániatemplomban.

Tés: A tudás biztonsága – a biztonság tudása – bűnmegelőzési program a könyvtárban című rendezvény 3-án 16 órakor az önkormányzat tanácstermében.

Simon Bence vibrafonkoncertje

Balatonkenese -  Simon Bence ütőhangszeres előadóművész vibrafonkoncertjét hallhatják az érdeklődők augusztus 3-án, hétfőn este hét órakor a balatonkenesei református templomban, a Nyári zenés estek keretében. A koncertje belépődíj nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!