Programok

2015.08.23. 06:38

Programok, rendezvények Veszprém megyében augusztus 24-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 24-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

SZEPTEMBER 26.

Tökfesztivál nyolcadszor

Ajka-Csingervölgy – Nyolcadik alkalommal szervezi meg a tökfesztivált a Csingervölgyért Egyesület szeptember 26-án 14 órától a Bercsényi iskola tornatermében. A programban fellép az ajkai Dinamik rock and roll klub, a Hétszínvirág óvoda daloló, táncoló gyermekei, a Kristály SE aerobik szakosztálya, valamint a herendi Crazy Jam Band. A gyerekeket légvár és tökfaragás várja.

SZEPTEMBER 19.

Gazdag kulturális örökségünk

Veszprém – Idén is változatos programkínálattal várja a látogatókat a Veszprém Megyei Könyvtár szeptember 19-én, a Kulturális Örökség Napján. Szeptember 19-én, szombaton 11 és 13 órakor Schreiber Márta igazgatóhelyettes kalauzolásával megismerhetjük a könyvtár épületének történetét és a máskor nem látogatható részeit; a régi, használaton kívüli kötészeti helyiséget, toronybelsőt és a raktárakat. A bemutató a Veszprém megyei helyismereti gyűjteményben ér véget, ahol megtekinthető lesz az állomány védett kincsinek pár darabja. Kézbe vehetjük a könyvtár legrégebbi kötetét, az épületről készült fotókat, bővíthetjük a helytörténeti ismereteinket. Az ipari és technikai örökség évéhez kapcsolódóan ipartörténeti könyvkiállítás nyílik a könyvtár gyűjteményéből, melynek darabjai a helyszínen kölcsönözhetőek lesznek. A kiállításhoz kapcsolódóan rejtvényjátékot szerveznek, melynek nyertesei apró ajándékokban részesülnek. Világháborús dokumentumfilmeket és filmhíradókat nézhetünk meg a Nemzeti Audiovizuális Archívum anyagaiból, de láthatunk az ötvenes-hatvanas években készült diafilmeket is.

Lövészverseny Ajkán

Ajka – A helyi Technikai Tömegsport Egyesület és a Mozgássérültek Aktív Egyesülete légpuskás lövészversenyt hirdet szeptember 19-én délelőtt tíz órától a Civil Ház udvarán. A résztvevők kipróbálhatják például a terápiás lovaglást, valamint íjazhatnak, diszkoszt vethetnek, quadozhatnak, ping-pongozhatnak, lengő tekével játszhatnak és a kispuska lövészet fortélyait ugyancsak elsajátíthatják. A program keretében lesz vérnyomás- és vércukormérés is.

SZEPTEMBER 12.

Szabadtéri parti lemezlovasokkal

Ajka – Az elektronikus zene kedvelőire számítanak a szervezők a Liget Dj Fesztiválon, amelyet szeptember 12-én, (eső esetén szeptember 19-én) tartanak a város szívében este hét és tizenkettő óra között. A szabadtéri bulit a városligeti strand parkolóban rendezik, a zenéről Tebron, X-Play és Lendon gondoskodik.

SZEPTEMBER 6.

Fuss az egészségedért!

Somló – A Nagy László Városi Könyvtár és Művelődési Központ szervezésében szeptember 6-án délelőtt tíz és tizenkettő óra között tartják a tizenhetedik Somlócsúcs-futást. A sportprogrammal a hegyet és az egészséges életmódot szeretnék népszerűsíteni a rendezők. A versenyre a Hegykapu étteremnél lehet reggel kilenc órától nevezni. Kétféle eltérő nehézségű útvonalon, egyénileg, vagy családosan mérhetik össze gyorsaságukat a résztvevők.

SZEPTEMBER 5.

Veszprém – Szeptember 5-én rendezik meg a III. Snóbli-Sobri motoros túrát, melyet a Veszprémi Motoros Egyesület szervez a Heim Pál Alapítvány kezdeményezésére létrejövő Mesekórház felépülésének megsegítésére. Az egész napos programon többek között az I. Benzintyúk motoros szépségversenyt is megtartják.

SZEPTEMBER 4.

Bányászok ünnepén

Ajka - Több napos rendezvénysorozattal ünneplik a 65. Bányásznapot a város lakói és a környékbeli bányász hagyományőrző egyesületek szeptember 4-6 között. Negyedikén délután fél négytől Padragkúton a bányaüzemnél koszorúznak. Ötödikén a Városi Bányász Fúvószenekar zenés ébresztőjével indul a nap reggel hét órakor, melyet a Padragkútiak, a Bányásztelep lakói, a Csingervölgyben élők és a belvárosiak hallhatnak. A Csingervölgyi Emlékparkban fél tíztől tartanak megemlékezést, a Bányászati Múzeumnál délután négy órakor, a Hild-parkban öt órakor kezdődik a koszorúzási ünnepség. Este háromnegyed hattól az Agorán folytatódik a program, ahol a Bányász Hagyományápoló Nyugdíjas Klub, a Borostyán Férfikar, a Forrás Női Kar, a Padragi Bányász Férfikórus és az Ajka-Padragkút néptáncegyüttes műsorát láthatják az érdeklődők. Háromnegyed nyolckor ünnepi köszöntőt mond Káldi Zoltán a Veszprém Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője, majd Delhusa Gjon koncertjét élvezheti a közönség. Negyed tíztől fáklyás felvonulást szerveznek a Parkerdőben. Hatodikán szentmisével indul a nap a Jézus Szíve templomban délelőtt háromnegyed tíztől, a padragkúti Bányász Kegyeleti Parkban délután négy órakor koszorúznak.

Szilágyi Lajos könyvbemutatója

Veszprém – Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékéért Alapítvány, a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet és a Történelmi Vitézi Rend Szilágyi Lajos egykori politikai elítélt, színművész Egy színész, aki túlélte című kötetének előadással egybekötött bemutatóját rendezi meg szeptember 4-én (pénteken) 15 órakor Veszprém, Mártírok útja 11. szám alatt, a földszinti 56-os emlékszoba helyiségében. A neves előadó idén 90 esztendős.

SZEPTEMBER 2.

Sokszínű kikapcsolódás

Ajka - Kreatív szórakozásra, szerepjátszásra és dinamikus sportfoglalkozásokon való részvételre is lehetőséget nyújt a Civil Ház szeptember 2-5. között. Másodikán délután öt órától pro-fit, este héttől fit-boksz, nyolc órától cross-fit várja az érdeklődőket. Harmadikán Szilágyi Arnold thai-boksz órát tart délután fél öttől. Negyedikén a Modellező Szakosztállyal barkácsolhatnak az intézménybe látogatók délután négytől. Este fél héttől pedig a fit-boksz edzésé lesz a főszerep. Ötödikén szabadon engedheti mindenki a fantáziáját a „Sárkánytűz” szerepjátszók segítségével délután két órától.

SZEPTEMBER 1.

Kiállítás sajtófotókból

Várpalota – A XXX. Várpalotai Napok rendezvénysorozat részeként nyílik kiállítás szeptember 1-jén 17 órakor a Thury-várban Penovác Károly és Szabó Péter Dániel, a Napló fotóriportereinek válogatott felvételeiből. A Márványteremben nyíló tárlaton köszöntőt mond Talabér Márta polgármester.

Kreatív szabadidő kicsiknek és nagyoknak

Ajka  - A Civil Házban szeptember 1-jén a Bányász Hagyományápoló Nyugdíjas Klub tart foglalkozást délután három órától. A Sport utcai létesítményben az idősebb korosztály kikapcsolódásán túl a fiatalokra is gondoltak a szervezők. Délután négy órától a Modellező Szakosztály munkájába nyerhetnek betekintést az érdeklődők Illési Oszkár vezetésével. Fél öttől thai-boksz, este hattól pro-fit, negyed nyolctól pedig trx sportedzések várnak a látogatókra. A szervezők mindenkit szeretettel látnak, aki mozogni szeretne, vagy csupán szívesen szabadon engedné kreativitását.

AUGUSZTUS 31.

Egy nap a mozgásért

Ajka – Aktív mozgással várják az érdeklődőket augusztus 31-én a Civil Házba. A Sport utcai létesítményben délután öt órától fitballt, hat órától meridián tornát, hét órától fit-boxot, este nyolc órától pedig cross fitet próbálhatnak ki tapasztalt edzők segítségével az érkezők.

Kitörési lehetőségek

Ajka – A mélyszegénységben élők helyzetének javításáról, a kitörési lehetőségről tartanak konferenciát a szabadidőközpontban augusztus 31-én. A téma aktualitását az adja, hogy Magyarországon jelenleg egyes felmérések szerint 1,2 millió ember él mélyszegénységben. A konferencián Csutiné Turi Ibolya, Sárkeresztúr polgármestere ad tájékoztatást a településen működtetett programokról. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programját Preininger-Horváth Edina ismerteti. A szociális szövetkezetekről mint a hátrányos helyzetű közösségek kitörési lehetőségeiről Kiss Renáta, az Országos Foglalkoztatási Nonprofit Kft. szakmai vezetője beszél.

AUGUSZTUS 30.

Családi nap a völgyben

Veszprém – Családi napot szervez a Városi Művelődési Központ a Veszprémvölgyben augusztus 30-án délután két órától. A gyerekeket játékos, furfangos csudavilág és a 100 Folk Celsius koncertje várja, fél hatkor Sub Bass Monster lép színpadra.

Futások és túrák a völgyben

Veszprém – Első alkalommal rendeznek terepfutó-fesztivált a megyeszékhelyen. Az augusztus 30-i eseménynek a Betekints-völgy ad otthont, a futók mellett a túrázók is találnak programlehetőséget. A terepfutást négy távon (1, 5,2, 10,5 kilométer, félmaraton és maraton) hirdették meg a szervezők, a túrázók pedig a 15 és a 26 km hosszú, illetve a maratoni táv között választhatnak. A fesztiválra az amatőröket, hobbistákat és a profi versenyzőket is várják.

Emlékkoncert

Balatonfüred – Csincsi Ferenc tiszteletére tartanak emlékkoncertet augusztus 30-án, este hét órakor az Anna Grand Hotelben. Közreműködnek a zenetanár barátai és volt tanítványai.

A királynéra emlékeznek

Badacsonytördemic – A Badacsony hegyre szerveznek kirándulást Mária Henrietta belga királyné emlékére augusztus 30-án vasárnap. A királyné 1871. augusztus 30-án Badacsonyba látogatott. A túra a tiszteletére állított emléktáblához indul. A résztvevőket Badacsonytördemicen a faluház udvarán várják 14 órakor, a hegytetőre azon az úton sétálnak fel, melyen egykor a királyné is felment. A túra után mindenkit borral és sonkával várnak.

AUGUSZTUS 29.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Az idén 70 éves Napló szerkesztősége augusztus 29-én a kádártai Bánya-tavon rendezi meg jubileumi, egyfordulós, meghívásos, páros horgászversenyét a Napló-kupáért. A versenyre a nagyobb partnereink (megyében működő cégek, közintézmények, szervezetek, önkormányzatok, és a többi) kaptak meghívást.

Szilágyi László műteremlakásának megtekintése 29-én 15 órakor a Miklós utca 18. alatt.

Ábrahámhegy: A Bernáth Aurél Galériában augusztus 29-én 16 órakor Darvas László és Darvas Gábor Ég, föld és víz című fotókiállítása nyílik. A tárlatot Vella Zsolt polgármester nyitja meg, majd D. Szekeres Ágnes újságíró mondja el gondolatait.

Ajka: Az Extrém Sportpályán Game of Skate elnevezéssel, Stég gördeszkás versenyt tartanak augusztus 29-én tizenegy és tizenhét óra között.

A Civil Ház udvarán játék és sport piknikre várják az érdeklődőket augusztus 29-én 13 és 19 óra között.  A szabadtéri programon számos játékeszközt biztosítanak a szervezők, amelyeket bárki szabadon kipróbálhat. Többek között tollaslabdával, ping-ponggal, dekázó versennyel, ördögbottal, buborék karddal, jojóval és sárkányreptetéssel készülnek. A szervezők minden látogatót buzdítanak, hogy saját játékokat, ételt-italt és plédet vigyenek magukkal. A zenei hangulatról DJ. Leo és Rooftop Muzzik gondoskodik. A játékos délutánon Parkour és Street Workout sportbemutatókat is láthatnak a résztevők.

Badacsonytomaj: Nógrádi Kiss Magdolna – Gondolatok a vízparton című kiállításának megnyitója 29-én 17 órakor az Egry József Emlékmúzeumban.

Bakonybél: Öt különböző résztávból választhatnak a Magas-Bakony teljesítménytúra résztvevői augusztus 29-én, szombaton a harmadszor megrendezendő Magas-Bakony teljesítménytúrán. A Bakonyi Kalandorok Turista Egyesület által szervezett, Bakonybélből induló túrákon a tíz, 30 és 50 kilométer hosszú útvonalak mellett kétféle húsz kilométeres utat is végig lehet járni. A résztvevők távválasztástól függően megcsodálhatják a Boroszlán tanösvényt, a Kőris-hegyi panorámát, a cseszneki várat, a szépalmapusztai arborétumot és ménest, a kanyargós Száraz-Gerence-völgyet vagy a Szarvad-árok sűrű bükkös völgyét.

Bakonynána: Gombócfesztivál 29-én 12.50 órakor a sportpályán. Jolly és Suzy koncert 15.30 órakor, Dred & Doris koncert 21.30 órakor.

Balatonfűzfő: Motoros baleset-megelőzési nyíltnap

Augusztus 29, 2015, 09:00-15:00, Balatonfűzfő  Fűz u. 6. 8184

Ingyenes motoros vezetéstechnikai tréning Ízelítő a Motoros Lovagok által rendszeresen megszervezett motoros kalandtúrából

Balatonudvari: Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola hallgatóinak koncertje 29-én 20 órakor a Kerkápoly utca 16 alatt.

Eplény: – Kocsis Antal, a Magyar Csillagászati Egyesület holdmegfigyelési szakcsoportjának vezetője csillagászati előadást tart az eplényi kultúrházban augusztus 29-én, szombaton este fél nyolckor. Derűs idő esetén a programban minden érdeklődőnek lesz lehetősége távcső segítségével megfigyelni a csillagokat, bolygókat.

Felsőörs: Augusztus 29-én, szombaton a volt játékos és klubelnök Szendrey Attila tiszteletére labdarúgó emléktornát rendeznek a településen. A viadal délután két órakor kezdődik a felsőörsi futballpályán, előtte, 13 órakor a résztvevők a református temetőben megkoszorúzzák Szendrey Attila sírját. A kispályás tornán a helyi öregfiúk mellett az Alsóörs, a Balatonkenese és a Sün SC vesz részt.

Magyarpolány: Nyárbúcsúztatóra invitálják az érdeklődőket a helyiek augusztus 29-én a faluba. Reggel kilenc órától térségi focibajnokságot rendeznek a sportpályán, illetve kirakodó vásárt és térségi termékbemutatót tartanak a Tájházban. A gyerekeket ügyességi népi játékokkal, óriáscsúszdával és légvárral várják a szervezők. Délután két órától családi kerékpárversenyen és akadálypályán próbálhatják ki ügyességüket a résztvevők. Fél négytől a Bodza együttes zenél, majd kézműves játszóház és arcfestés szórakoztatja a legkisebbeket. Este héttől a Pegazus Színház „Ujjé a ligetben" című zenés műsorát láthatja a közönség.

Pápa: A repülőtéren valaha szolgálatot teljesítő hivatásos, szerződéses és polgári állomány, valamint családtagjaik részére augusztus 29-én harmadik alkalommal tartják meg a pápai bajtársi találkozót.

Aegon játszótéri nap 29-én 8.30 órától színes programok, Varga Feri és Balássy Betti koncert 19 órakor az Aegon játszótér és környékén.Fő téri nyár – Glissando komolyzenei koncert 29-én 17 órakor a Fő téren.

MOZI

Veszprém, Cinema City, augusztus 29 – 30: BESZERVEZVE (16): 10.00, 14.50 órakor. BARBIE, A ROCKSZTÁR HERCEGNŐ (6): 10.30 órakor. A FANTASZTIKUS NÉGYES (16): 12.40 órakor. HITMAN – A 47-ES ÜGYNÖK (16): szo: 13.40, 18.00, 20.30, 22.30 órakor, v: 13.40, 18.00, 20.30 órakor. MINYONOK (12): 10.40 órakor. MISSION IMPOSSIBLE 5 (16): 17.00, 19.40 órakor. TED 2 (16): 15.00 órakor. Az U.N.C.L.E. EMBERE (12): szo: 11.20, 15.40, 20.00, 22.20 órakor, v: 11.20, 15.40, 20.00 órakor. KÉSZ KATASZTRÓFA (16): szo: 12.30, 17.30, 20.00, 22.30 órakor, v: 12.30, 17.30, 20.00 órakor. VAKÁCIÓ (16): szo: 12.00, 16.20, 18.30, 22.20 órakor, v: 12.00, 16.20, 18.30 órakor. 

Tapolca, városi mozi, augusztus 29 – 30: SZERELEMSZIGET (16): 16 órakor. FANTASZTIKUS NÉGYES (12): 18 órakor. Az U.N.C.L.E. EMBERE (12): 20 órakor.

AUGUSZTUS 28.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Gyere a parkba! Nyárbúcsúztató esték 17 órakor a VMK előtti szabadtéri színpadon és a Táborállás parkban, Rekop György stand-up műsora 19 órakor, M. C. S. Blues Band-koncert 20.30 órakor.

Pápa: Pillanatok a megyéből című kiállítás megnyitója 17 órakor a JMSZK színházépület emeleti előterében.

Tótvázsony: Csillagászati előadás és távcsöves bemutató 19 órakor a Tó parkban.

Várpalota: Ladányi Tamás Konstelláció című asztrofo-tó-kiállításának megnyitója 16.30 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

MOZI

Veszprém, Cinema City, augusztus 28.: BESZERVEZVE (16): 14.50 órakor. BARBIE, A ROCKSZTÁR HERCEGNŐ (6): 13.00 órakor. HITMAN – A 47-ES ÜGYNÖK (16) Premier! 13.40, 18.00, 20.30, 22.30 órakor. MINYONOK 3D (12): 14.10 órakor. MISSION IMPOSSIBLE 5 (16): 17.00, 19.40 órakor. TED 2 (16): 15.00 órakor. Az U.N.C.L.E. EMBERE (12): 15.40, 20.00, 22.20 órakor. KÉSZ KATASZTRÓFA (16): Premier! 17.30, 20.00, 22.30 órakor. VAKÁCIÓ (16): Premier! 16.20, 18.30, 22.20 órakor. 

Tapolca, városi mozi, augusztus 28: FANTASZTIKUS NÉGYES (12): 18 órakor. Az U.N.C.L.E. EMBERE (12): 20 órakor. 

AUGUSZTUS 27.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Gyere a parkba! címmel nyárbúcsúztató estéket szervez a Városi Művelődési Központ (VMK) augusztus 27-én, 28-án és 29-án délután öt órától a VMK előtti szabadtéri színpadon és a Táborállás parkban. Koncertek, táncműsor, stand up műsor, bűvész és bohóc szórakoztatják az érdeklődőket.

A természet, az örök szépség címmel kiállítása nyílik N. László Gizella festőművésznek augusztus 27-én, csütörtökön a Városi Művelődési Központ előcsarnokában. A tárlatot Neveda Amália, a VMK igazgatója nyitja meg, közreműködik Felföldi Gábor.

MOZI

Veszprém, Cinema City, augusztus 27.–szeptember 2.: BESZERVEZVE (16): cs–p: 14.50 órakor, szo–v: 10.00, 14.50 órakor, h–sze: 14.50 órakor. BARBIE, A ROCK-SZTÁR HERCEGNŐ (6): cs–p: 13.00 órakor, szo–v: 10.30 órakor, h–sze: 13.00 órakor. A FANTASZTIKUS NÉGYES (16): szo–v: 12.40 órakor. HITMAN – A 47-ES ÜGYNÖK (16) Premier! cs: 13.40, 18.00, 20.30 órakor, p–szo: 13.40, 18.00, 20.30, 22.30 órakor, v–sze: 13.40, 18.00, 20.30 órakor. MINYONOK (12): szo–v: 10.40 órakor. MINYONOK 3D (12): cs–sze: 14.10 órakor. MISSION IMPOSSIBLE 5 (16): cs–sze: 17.00, 19.40 órakor. TED 2 (16): cs–sze: 15.00 órakor. Az U.N.C.L.E. EMBERE (12): cs: 15.40, 20.00 órakor, p: 15.40, 20.00, 22.20 órakor, szo: 11.20, 15.40, 20.00, 22.20 órakor, v: 11.20, 15.40, 20.00 órakor, h–sze: 15.40, 20.00 órakor. KÉSZ KATASZTRÓFA (16): Premier! cs: 17.30, 20.00 órakor, p: 17.30, 20.00, 22.30 órakor, szo: 12.30, 17.30, 20.00, 22.30 órakor, v: 12.30, 17.30, 20.00 órakor, h–sze: 17.30, 20.00 órakor. VAKÁCIÓ (16): Premier! cs: 16.20, 18.30 órakor, p: 16.20, 18.30, 22.20 órakor, szo: 12.00, 16.20, 18.30, 22.20 órakor, v: 12.00, 16.20, 18.30 órakor, h–sze: 16.20, 18.30 órakor. 

Tapolca, városi mozi, augusztus 27.–szeptember 2.: SZERELEMSZIGET (16): augusztus 27-én, 29.–szeptember 2-án 16 órakor. FANTASZTIKUS NÉGYES (12): augusztus 27.–szeptember 2-án 18 órakor. Az U.N.C.L.E. EMBERE (12): augusz-tus 27.–szeptember 2-án 20 órakor.

AUGUSZTUS 26.

RENDEZVÉNY 

Veszprém: Háborús évek – A Veszprémi egyházmegye a második világháborúban című egyháztörténeti konferencia 9 órakor a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola épületében.MOZIVeszprém, Cinema City: BESZERVEZVE (16): 14.00, 18.10, 20.20 órakor. BARBIE, A ROCKSZTÁR HERCEGNŐ (6): 15.40 órakor. A FANTASZTIKUS NÉGYES (16): 16.00, 19.30 órakor. MINYONOK (12): 13.30 órakor. MINYONOK 3D (12): 17.30 órakor. MISSION IMPOSSIBLE 5 (16): 17.00, 19.40 órakor. TED 2 (16): 14.30 órakor. Az U.N.C.L.E. EMBERE (12): 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 órakor. 

Tapolca, városi mozi: IRÁNY A BÁRKA! 3D (6): 16 órakor. MISSION: IMPOSSIBLE 5 3D (16): 17.45 órakor. Az AJÁNDÉK (16): 20 órakor.

AUGUSZTUS 25.

Önkéntesség a játszótéren

Devecser – Tegyük együtt rendbe a Makovecz-lakópark játszóterét! felhívással önkéntes munkára várják augusztus 25-én azokat, akik szívesen részt vesznek a játszótér eszközeinek felújításában.

Orgona- és ária

Devecser – Orgona- és áriaestre várják az érdeklődőket augusztus 25-én 19 órai kezdettel a város templomába. Fellép a település szülötte, Schultz Jennyfer, aki operaénekesi tanszakon tanul. Orgonán Balatoni Sándor játszik. A koncerten Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Esterházy Pál, César Franck művei hangzanak el.

Reményi József kiállítása

Veszprém – Reményi József Kórházvonattal a Don-kanyarban című kiállítását Véghné Reményi Mária nyitja meg a városháza aulájában augusztus 25-én, kedden délután fél ötkor. Köszöntőt mond Brányi Mária alpolgármester és Simon-Jójárt Sándor János nyugállományú ezredes, a MATASZ Veszprém Megyei Egyesületének elnöke.

MOZI

Veszprém, Cinema City, augusztus 25.: BESZERVEZVE (16): 14.00, 18.10, 20.20 órakor. BARBIE, A ROCK-SZTÁR HERCEGNŐ (6): 15.40 órakor. A FANTASZTIKUS NÉGYES (16): 16.00, 19.30 órakor. MINYONOK (12): 13.30 órakor. MINYONOK 3D (12): 17.30 órakor. MISSION IMPOSSIBLE 5 (16): 17.00, 19.40 órakor. TED 2 (16): 14.30 órakor. Az U.N.C.L.E. EMBERE (12): 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 órakor. 

Tapolca, városi mozi, augusztus 25: IRÁNY A BÁRKA! 3D (6): 16 órakor. MISSION: IMPOSSIBLE 5 3D (16): 17.45 órakor. AZ AJÁNDÉK (16): 20 órakor.

MÚZEUM

Veszprém: Laczkó Dezső Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Dubniczay Palota László Károly gyűjtemény: k–v: 10–18 óráig. Csikász Galéria: h–szo: 10–18 óráig. Modern Képtár Vass László-gyűjtemény: hszo: 10–17 óráig. Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ: k–szo: 9–17 óráig.

Balatonfüred: Városi Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Vaszary Villa: k–v: 10–18 óráig.

Herend: Porcelánművészeti Múzeum: h–v 9.30–18.00.

Pápa: Kékfestő Múzeum: k–szo: 9–16 óráig. Pápai Református Gyűjtemények: könyvtár k–p: 8–16 óráig, múzeum k–p: 8–16 óráig, szo–v: 9–17 óráig. Sümeg: Sümegi Vár és Vármúzeum: k–v: 9–16 óráig.

Tihany: Bencés Apátsági Múzeum: 10–16 óráig. Baba múzeum: h–v: 10–16 óráig.

Várpalota: Magyar Vegyészeti Múzeum és Bányászattörténeti Gyűjtemény (Thuri vár): k: 12–18 óráig, sze–p: 10–18 óráig, szo: 9–20 óráig, v: 9–18 óráig. Trianon Múzeum (Zichy-kastély): k–cs: 10.30–16 óráig, p–v: 10.30–17 óráig.

Zirc: Reguly Antal Műemlékkönyvtár: k–v: 10–12 és 13–16 óráig. Bakonyi Természettudományi Múzeum: k–v: 9–17 óráig.

AUGUSZTUS 24.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Olvasókért a Színházkertben 10 órakor a Színházkertben.

A Veszprémi Kaleidoszkóp köteteinek bemutatója 15 órakor a Hangvillában.

Csillagnézőben

Ajka – Az Úrkúti Csillagászati klub nyilvános foglalkozásra várja az érdeklődőket a Babucsa Civil Házba augusztus 24-én este fél héttől. A programon sztereó mikroszkóppal vizsgálhatnak meteoritokat a résztvevők és megismerkedhetnek a klub távcsöveivel. Derült idő esetén a koraesti Hold felszíni világát is tanulmányozhatják az amatőr csillagászok. A szervezők továbbá virtuális fotókiállítással és élménybeszámolóval készülnek az estére, ahol a látogatókkal közös beszélgetésre is marad idő.

MOZI

Veszprém, Cinema City, augusztus 24: BESZERVEZVE (16): 14.00, 18.10, 20.20 órakor. BARBIE, A ROCKSZTÁR HERCEGNŐ (6): 15.40 órakor. A FANTASZTIKUS NÉGYES (16): 16.00, 19.30 órakor. MINYONOK (12): 17.30 órakor. MINYONOK 3D (12): 13.30 órakor. MISSION IMPOSSIBLE 5 (16): 17.00, 19.40 órakor. MÜNÓ, A HOLDBÉLI MANÓ (12): p–szo: 11.30 órakor. MÜNÓ, A HOLDBÉLI MANÓ 3D (12): 14.30 órakor. Az U.N.C.L.E. EMBERE (12): 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 órakor. 

Tapolca, városi mozi, augusztus 24: MISSION: IMPOSSIBLE 5 3D (16): 17.45 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!