Programok

2016.08.01. 18:59

Programok, rendezvények Veszprém megyében augusztus 1-jétől

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 1-jétől. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

AUGUSZTUS 7.

Iparművészeti vásár a téren

Veszprém- A hagyományoknak megfelelően ismét megrendezik az egész napos országos nép- és iparművészeti vásárt Veszprémben, a Rákóczi Ferenc utcában, illetve a Szabadság és az Óváros téren augusztus első vasárnapján, 7-én.

Nyári orgonavarázs

Veszprém - A Nyári orgonavarázs következő programját augusztus 7-én, vasárnap este nyolc órakor tartják a Szent Margit-templomban, tájékoztatott Rostetter Szilveszter. A hangversenyen Mali Katalin, a tihanyi apátság orgonistája játszik.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Veszprémi Vigasságok 7-én 8 órától az Óváros téren.

ZENE

Veszprém: XI. Nyári orgonavarázs - Mali Katalin orgonahangversenye 7-én 20 órakor a Szent Margit-templomban.

Balatonalmádi: Gazdag Tibor és a Gr. Grog 7-én 21.30 órakor a Wesselényi strand előtti területen.

AUGUSZTUS 6.

Fő téri tánckavalkád

Pápa - A Fő téri nyár rendezvénysorozat keretében augusztus 6-án 17 órától a Rebel-Lion TSE szervezésében Tánckavalkád csábítja az érdeklődőket a térre. A programban modern látvány- és divattáncok, néptánc, tánctanítás, táncos vetélkedők szerepelnek, de csapatépítő, vidám játékokra is számíthatnak az érdeklődők.

Mezőlak Fest

Mezőlak – Augusztus 6-án a falunapot Mezőlak önkormányzata. A program főzőversennyel indul, 10 órától a kultúrházban utazó planetárium és rajzkiállítás, a piactéren vízidodzsem lesz. 11-kor solymász bemutató, 12.30-tól ebéd, amihez Mc Arnie zenél. 14 órától ingyenes egészségügyi állapotfelmérésre is lesz lehetőség. 15 órától a Parolás KE táncbemutatójának, extrém sport és kerékpáros show-nak, a Rábacsanaki Kavalkád Néptáncegyüttesnek, a Rocky nagyiknak, a mezőlaki nyugdíjas klub vegyeskarának tapsolhatunk. Az esti órákban fellép Farkas Bálint és Bálint Emese operettműsorral, valamint Tabáni István, Balázs Pali, Dér Heni, a Groovehouse, és a mulatós Balance Band. A program 22 órakor lézershow-val zárul. Kísérő programként a kicsiket egész nap ugráló vár, óriás csúszda, arcfestés, lufibohóc, mászófal, kisvonat, póni lovaglás, extrém hinta, lövő autó, kézműves foglalkozás, tűzoltó bemutató várja.

Ismét diófás főzőverseny

Noszlop - Kilencedik alkalommal szervezi meg a Noszlop Községért Alapítvány megbízásából a község önkormányzata és a Lucullus Borlégió a Diófás főzőversenyt augusztus hatodikán. A győztes elnyeri a Lucullus Serleget. A rendezvény elnevezése onnan ered, hogy a sportpálya melletti terület diófái alatt tartják. A nyílt versenyen ifjúsági és felnőttcsapatok is indulhatnak tetszőleges létszámmal. Nevezni lehet a magyaros tájételek, a lakóhelyem tájételei és családom kedvenc ételei kategóriában. A főzés reggel nyolc órakor kezdődik, a bírálók a munkakörnyezetet, a terítést is pontozzák. A zsűri tagja lesz Szabó Péter, Ferenczi István, Könyvné Dózsa Erzsébet, Farkas Zoltán, mindannyian vendéglátó-ipari szakemberek, Felső Sándor, Noszlop polgármestere és Városi Attila, a Lucullus Borlégió princepse.

Tókert városrészi-nap

Pápa - Augusztus 6-án tartják a Spartacus sportpályán a Tókert városrészi-napot. 8 órától főzőverseny, 13 órától ebéd, 15.30-kor a Tókerti Óvoda műsora, 16 órakor T. Horváth József interaktív zenei utazása, 16.50-kor Császár Endre önkormányzati képviselő köszöntője szerepel a programban. 17 órakor fellép a Munkácsy Zenestúdió, 18-kor a Black Bunny and Balance Dance Team, 19-kor a Roy & Ádám Trio, 20-kor a Főnix együttes. 15 és 18 óra között a kisebbeket pónilovaglás, fogatozás, légvár, trambulin, a Nátuskerti Óvodában kézműves játszóház várja.

Falunap a közösségért

Somlószőlős - Közösen a közösségért elnevezéssel tartja a település a falunapját augusztus hatodikán, szombaton. Az események a sportpályán zajlanak. A rendezvényt Bereczky Nóra, a Devecseri Járási Hivatal vezetője nyitja meg délután egy órakor. A megnyitót követően a Free Kid aerobikcsoportja és a helyi Somvirág nyugdíjasklub mutatja be műsorát, majd a gyerekeket interaktív foglalkozás várja. Csepregi Éva négy órakor kezdődő műsora előtt Kiss János polgármester köszönti a megjelenteket. A szlovákiai Nemeshodos település Megmaradásunkért kulturális csoportja negyed hétkor lép színpadra. A nap folyamán hastánc, népzene, könnyűzene szórakoztatja a somlószőlősieket. A nap háziasszonya Kádárné Hegedűs Veronika előadó lesz, aki operettslágereket is énekel.

Idegenvezetés profi módon, ingyen

Veszprém   – Augusztus 6-án, szombaton fél tizenegytől a Tourinform-iroda idegenvezetést szervez az Óváros tértől a veszprémi várba. A programra előzetesen jelentkező érdeklődők az Óváros téren találkoznak, profi idegenvezető kalauzolásával ismerkedhetnek Veszprém történelmi negyedével.

Énekesek lépnek fel

Balatonalmádi - Mozart, Rossini, Puccini és Huszka Jenő műveit is előadja Szabóki Tünde és Cser Péter énekes augusztus 6-án, szombaton 18 órától a káptalanfüredi Angyalos Boldogasszony-kápolna kertjében. A koncerten Bartal László kíséri az énekeseket.

Mini fesztivál

Papkeszi - Papkeszi miniFeszt címmel szerveznek programot augusztus 6-án, szombaton este nyolc órakor a közösségi parkban. Fellép a L.A.B (Laci akusztik), a 6áreset és a Végállomás.

Műrepülés, tűzijáték

Tüskevár - Falunapot rendeznek a községben szombaton. A program fél nyolckor kezdődik zenés ébresztővel. Kilenckor indul a főzés, tíztől kézműves és ügyességei játékok várják a gyerekeket, tócsit és keszeget sütnek, ebéd után karate- és műrepülő-bemutató, lovas színház várja a vendégeket. Este kilenckor tűzijáték, tüzes lovas show és zenés mulatság zárja a programot.

Színes program

Nemesvámos  - Kulturális és gyerekprogramok is szerepelnek a Patak parki falunap kínálatában augusztus 6-án, szombaton tíz órától. A rendezvény fogathajtó-bemutatóval kezdődik, délután néptáncosok és népdalegyüttes is fellép, este neves fellépők adnak koncertet. A falunapot – amelyet főzőverseny, kézműves-foglalkozások és -vásár is színesít – utcabál zárja.

Megkezdődnek a borhetek

Balatonfüred - Kitüntetések átadásával és borlovagok avatásával veszi kezdetét a három hétig tartó borhét a településen augusztus 6-án, szombaton 18.30-tól. A Tagore sétányra a Balatonfüred-Csopaki borvidék huszonöt pincészete települ ki augusztus 28-ig, a nyitónapon fúvószenekarnak és néptáncegyüttesnek is tapsolhat a közönség. A borhetek idején szerdától vasárnapig esténként zenekarok adnak koncertet a Kisfaludy Színpadon.

RENDEZVÉNY

Balatonalmádi: Balatoni hacacáré 6-7-én a Wesselényi strandon.

Nyáresti gondolatok és dallamok a káptalani fák alatt 6-án 18 órakor a Káptalanfüredi Angyalos Boldogasszony-kápolna kertjében.

XIII. Almádi borfesztivál - a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió előadása 6-án 20.30 órakor

Márkó: Márkói falunap - polgármesteri köszöntő 6-án 15 órától, tűzijáték, tombola 22 órától a Kulturális Központnál.

Pápa: Tókert városrészi nap 6-án 8 órától a Spartacus sportpályán.

ZENE

Balatonalmádi: The Bits - Beatles-emlékzenekar koncertje 6-án 22 órakor a Wesselényi strand előtti területen.

KIÁLLÍTÁS

Balatonfüred: Komor rajzosság - derűs festőiség - Rippl-Rónai József útja Párizstól Kaposvárig, a Földközi-tengertől a Balatonig című kiállítás megnyitója 6-án 11 órakor a Vaszary Galériában.

Köveskál: Miskolczi Lászlóné Rzymann Mária festőművész Virágcsendéletek című tárlatának megnyitója 6-án 17 órakor a Bali Galériában.

AUGUSZTUS 5.

Kiállítás és falunap

Kislőd – Kiállításmegnyitóval és minikoncerttel indul a hétvégi program a községben. Pénteken öt órakor az általános iskola termeiben rendeznek kézmunkakiállítást, a megnyitón a Tiborcz család ad zenei műsort. A szombati falunapon játszóház, lovagoltatás, kézműves foglalkozások, látványpékség, rendőrségi bemutató, kerékpáros ügyességi és verseny és bemutató várja a vendégeket. Fél négy előtt öt perccel Somogyi Anna polgármester nyitja meg a rendezvényt. A falunapra meghívást kapott Bakonyvári Sándor zenész, az Ajkai Bányász Fúvószenekar, a Kislődi Német Nemzetiségi Dalkör, Boka Gábor színigazgató, a Bakony-völgye Óvoda, a Dinamik Rock’n’Roll Klub, az általános iskola nyolcadikos leányközössége, a városlődi Pergő-Rozmaring Táncegyüttes, a Kredenc együttes és Varga Laslie. A rendezvényen a Vöröskereszt véradást szervez délelőtt tíz és délután öt óra között az iskolában.

Meteoritért totóznak

Ajka – Hazánkban egyedülálló programmal készül az Úrkúti Csillagászati Klub. Kereszty Zsolt által felajánlott meteoritot sorsolnak ki azon tagok között augusztus 5-én pénteken a Babucsa Civil Házban, akik az este hét órakor kezdődő totó kitöltésében részt vesznek és helyes válaszokat adnak.

A kérdéssort az aznapi rövid előadásból állítják össze a szervezők.

Megkezdődik a borfesztivál

Balatonalmádi - Húsz borászat mutatkozik be a tizenharmadik Almádi borfesztiválon augusztus 5-e és 21-e között a Wesselényi strand bejárata előtti rendezvénytéren. A pénteki nyitónapon 18 órától a Rubato Band ad koncertet, majd fél nyolctól borlovagrendek felvonulásával folytatódik a program. Az ünnepélyes megnyitót 20 órától rendezik, majd 21 órakor Charlie ad koncertet. A rendezvénytéren augusztus 21-éig minden este fellépők adnak műsort, a borok mellett a Balaton-part jellegzetes ételeit is meg lehet kóstolni, valamint kézműves és népi iparművészek portékái között lehet válogatni.

Fények városa

Zirc - Különleges fotókiállítás nyílik augusztus 5-6-án a városban, több helyszínen, többek között kirakatokban, ablakokban, templomokban, vendéglőkben fotókat tekinthetnek meg az érdeklődők. Lehetőség lesz autók, lovak fotózására is.

Bakonyi betyárnapok

Zirc - Augusztus 5-6-án 18. alkalommal rendezik meg a Bakonyi betyárnapok országos betyártalálkozót. Pénteken 15 órától, szombaton 10 órától kezdődnek a késő estig tartó programok. Színpadi produkciók, népi játékok, kézművesliget és -vásár, bográcsos erőpróba, betyáros ételkínálat várja a látogatókat. Betyárcsoportok a betyárvilág felidézésével, bemutatókkal, régi betyáros ereklyékkel, harci eszközökkel lépnek fel. Hagyományőrző csoportok, együttesek, sztárfellépők is műsort adnak a két nap alatt. A betyárnapi lovas fesztiválon kezdő és haladó lovasok ügyességi és a fogathajtók versenye, az alsó lovaspályán, a városi főútvonalon látványos lovas, fogatos, betyáros felvonulás várja a közönséget, valamint motoros betyár streetfighter show is fokozza a hangulatot.

Borok néptánccal

Ábrahámhegy - A bornapok ma 17 órától a polgármesterek futballtornájával folytatódnak, majd a Gerence Néptáncegyüttes és a Diamond Exclusive együttes lép fel. Szombaton délelőtt főzőverseny, zsibvásár és játszóház lesz, ebéd után fellép a Batsányi Néptáncegyüttes, és az A’la Carte együttes játszik. Vasárnap este a Big Mouse Band érkezik, ropja az Ezüst Kükapu Néptáncegyüttes, Pitti Katalin operettrészleteket énekel, majd éjfélkor borkirálynőt választanak.

Kiállítás és falunap

Kislőd - Kiállításmegnyitóval és minikoncerttel indul a hétvégi program a községben. Pénteken az iskolában rendeznek kézimunkakiállítást. A szombati falunapon játszóház, lovagoltatás, kézműves-foglalkozások, látványpékség, rendőrségi bemutató, kerékpáros ügyességi verseny és bemutató várja a vendégeket. Délután fellép többek között az Ajkai Bányász Fúvószenekar, a helyi német dalkör, az óvoda, a Dinamik Rock ’n’ Roll Klub, a városlődi táncegyüttes, a Kredenc együttes és Varga Leslie. A rendezvényen a Vöröskereszt véradást szervez délelőtt tíz és délután öt óra között az iskolában.

Klassz a tónál

Tapolca - A Klassz a parton programsorozathoz a ma esti tóparti koncerttel csatlakozik a város. Az Ewald rézfúvós együttes játszik a víziszínpadon, majd Márió várja rajongóit.

RENDEZVÉNY

Balatonalmádi: Régi villák nyomában - séta 5-én 18 órakor a Tourinform-irodától.

XIII. Almádi borfesztivál 5-21-én. Ünnepélyes megnyitó 5-én 20 órakor a Wesselényi strand előtti területen.

Berhida: Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett ünnepség 5-én 9 órakor a Berhidai Kultúrház és Könyvtárban.

ZENE

Alsóörs: Jazzmóló a Swing-Swing együttessel 5-én 20 órától az alsóörsi parton.

Balatonalmádi: Charlie-koncert 5-én 21 órakor, Illés-emlékzenekar 5-én 22.30 órakor a Wesselényi strand előtti területen.

Hajmáskér: Orgonaalap-koncert 5-én 19 órakor a református templomban.

AUGUSZTUS 4.

Országos találkozó

Várpalota - A Város- és Faluvédők Szövetsége XXXV. Országos találkozóját és szakmai konferenciáját augusztus 4-6-a között rendezik a Thury-várban, illetve a Jó Szerencsét Művelődési Központban. Az augusztus 4-i megnyitón köszöntőt mond Ráday Mihály, a Város és- faluvédők Szövetsége elnöke, Talabér Márta polgármester, Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő és Petrovics László, a Várpalotai Városszépítő és- Védő Egyesület elnöke.

AUGUSZTUS 2.

Észt filmeket vetítenek felirattal

Veszprém - A Finn-ugor kulturális főváros rendezvénysorozat programjaként a nyáron észt/szetu nyelvű filmeket vetítenek a Hangvilla teraszán. A júliusi program után augusztusban folytatódik a sorozat: augusztus 2-án, kedden este negyed kilenckor a Taarka című életrajzi játékfilmet vetítik.

AUGUSZTUS 1.

Lakossági fórum

Veszprém - A dózsavárosi csapadékcsatorna-építés terveinek bemutatása a témája annak a lakossági fórumnak, melyet augusztus 1-jén, hétfőn délután fél ötkor tartanak a polgármesteri hivatal Kossuth termében. A terveket Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere és Lamos Péter városfejlesztési irodavezető ismerteti.

MÚZEUM

Veszprém: Laczkó Dezső Múzeum: kedd-vasárnap: 10-18 óráig. Dubniczay Palota László Károly gyűjtemény: k-v: 10-18 óráig. Csikász Galéria: h-szo: 10-18 óráig. Modern Képtár Vass László-gyűjtemény: h-szo: 10-17 óráig. Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ: k-szo: 9-17 óráig.

Balatonfüred: Vaszary Galéria: sze-v: 10-18 óráig. Jókai Mór Emlékház: szerda-vasárnap: 10-18 óráig. Városi Helytörténeti Gyűjtemény: sze-v: 10-18 óráig. Kisfaludy Galéria: sze-v: 12-18 óráig. Vitorlázeum: cs-v: 10-18 óráig. Arácsi Népház és Fiókkönyvtár: h, cs: 10-18 óráig, sze, szo: 14-18 óráig. Arácsi Kiállítóház: p-v: 14-18 óráig.

Herend: Porcelánművészeti Múzeum: h-v 9.30-18.00.

Pápa: Kékfestő Múzeum: k-szo: 9-16 óráig. Pápai Református Gyűjtemények: könyvtár k-p: 8-16 óráig, múzeum k-p: 8-16 óráig, szo-v: 9-17 óráig.

Sümeg: Sümegi Vár és Vármúzeum: kedd-vasárnap: 9-16 óráig.

Tihany: Bencés Apátsági Múzeum: 10-16 óráig. Babamúzeum: h-v: 10-16 óráig.

Várpalota: Magyar Vegyészeti Múzeum és Bányászattörténeti Gyűjtemény (Thuryvár): csütörtök-péntek: 10-16 óráig, sz: 12-16 óráig. Trianon Múzeum (Zichy-kastély): k-cs: 10.30-16 óráig, p-v: 10.30-17 óráig.

Zirc: Reguly Antal Műemlékkönyvtár: k- v: 10-12 és 13-16 óráig. Bakonyi Természettudományi Múzeum: k-v: 9-17 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!