Programok

2015.04.26. 08:40

Programok, rendezvények Veszprém megyében április 27-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 27-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

MÁJUS 17.

Rászorulók - Jótékonysági koncertet szerveznek

A Veszprém a Kereszténységért Alapítvány jótékonysági koncertet szervez a Veszprémi Petőfi Színházban. A három évvel ezelőtt létrehozott Veszprém a Kereszténységért Alapítvány célja, hogy keresztény közéleti tevékenységet végezzen, mondta Halmay György, az alapítvány kuratóriumának tagja, a jótékonysági koncert kezdeményezője. A jótékonysági rendezvény május 17-én 18 órakor lesz a Veszprémi Petőfi Színházban. A közreműködők Veszprém Város Vegyeskara, az MH Légierő Zenekar, a Swing-Swing együttes, Szeles József, a Veszprémi Petőfi Színház művésze, a Hallgatók a Művészetért Egyesület zenekara, a HaMűv Band, valamint a Szilágyi néptáncegyüttes ingyen vállalták a fellépést. Részletek itt

MÁJUS 16.

Újra színpadon a csapat

Balatonfüred - Jó hír a kemény metálzene kedvelőinek, hogy másfél év hallgatás után visszatér, mi több, újra koncertezik az Animid Effect zenekar. Május 16-án, a balatonfüredi Rózsakert Romkocsmában csapnak újra a húrok közé a srácok.

MÁJUS 9.

Ünnepség a száz éves fánál

Csesznek – A veszprémi természetjáró egyesület ünnepséget rendez a száz éves fánál május 9-én.

Jubileumi nap Csabrendeken

A Község Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesülete az idei évben ünnepli megalakulásának 125. évfordulóját. Az jubileum alkalmából szervezett ünnepséget május kilencedikén rendezik. A programok sora reggel kilenc órakor ünnepi szentmisével kezdődik, majd mindenki felvonul a fúvósok kísérete mellett a Szent Flórián szoborhoz, amelyet megkoszorúznak ez alkalomból. Az ünnepi jubileumi közgyűlést 11 órától a Művelődési Házban rendezik, annak keretében emléktáblát lepleznek le a helyi tűzoltó szertár épületénél várhatóan negyed egykor. A jeles évforduló alkalmából ünnepélyes keretek között átadják a tűzoltók új, hasznos eszközét, a hidraulikus feszítővágót. Délután fél egykor nyílik a különleges tűzoltó kiállítás a tűzoltó szertár épületében. Az ünnepségre várják az érdeklődőket a jubiláló tűzoltók és a polgárőrök.

Válogatás a magángyűjteményből

Veszprém – Kapcsolatok címmel nyílik tárlat Egri János és Pogány Judit magángyűjteményéből május 9-én, szombaton 12 órakor a Modern Képtár – Vass László Gyűjteményben. A június 21-ig látogatható kiállításon mások mellett Czóbel Béla, Kassák Lajos és Victor Vasarely alkotása is megtekinthető.

 

MÁJUS 7.

Hungarikum vetélkedő

Kislőd  - A Rőthy Mihály Német Nemzetiségi Általános Iskola május 7-én a kalandparkban rendezi meg a Szeresd a magyart! megyei hungarikum vetélkedőt. A program fél tízkor indul, a résztvevők ebédet is kapnak - tájékoztatta lapunkat Fódiné Bergmann Ágnes főszervező.

 

MÁJUS 6.

Hallásvizsgálat

Ajka - Új ingyenes szolgáltatás indul a civil házban. Május 6-ától kéthetente szerdánként 9 és 11 óra között hallásvizsgálatot végez Horváth Gabriella.

Függőségek, szenvedélyek

Veszprém – Függőségek, szenvedélybetegségek  – Miért él kábítószerrel az ember? címmel Rigó Péter pszichiáter, a budapesti Nyírő Gyula Kórház Drogambulancia vezető főorvosa tart előadást a Pannon Egyetem antropológiai és etika tanszéke által szervezett Éjszakai egyetem programján május 6-án, szerdán 18 órakor az intézmény Vár u. 20. épületében.

Éjszakai egyetem

Rigó Péter pszichiáter, a budapesti Nyírő Gyula Kórház Drogambulancia vezető főorvosának Függőségek, szenvedélybetegségek. Miért él kábítószerrel az ember? című előadása 6-án 18 órakor a Vár u. 20. 112-es teremben.

Kötetbemutató

Veszprém – A nemzeti integráció, autonómia és szakrális múlt a Kárpát-medencében című magyarságtudományi tanulmánykötetet Papp Sándor egyetemi tanár, professzor emeritus és Garaczi Imre szerkesztő-kiadó mutatja be a Szaléziánumban május 6-án, szerdán, 16 órakor. Nemzeti integráció és nemzetstratégia a közgondolkodásban címmel Duray Miklós szlovákiai magyar politikus, közíró tart előadást.

SZÍNHÁZ

Latinovits-Bujtor Játékszín: Priznic – 6-án 19 órakor, bérletszünet.

 

MÁJUS 5.

RENDEZVÉNY

Veszprém: VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan – Egyetemi filmklub (Magyar filmfélév) 5-én 20 órakor, E kamara.

SZÍNHÁZ

Badacsonytomaj: Kutya-macska barátság – 5-én 10 órakor a Művelődési Házban, Pöttyös-bérlet.

Jubileumi vándorkiállítás

Devecser  - Első vidéki helyszínként a devecseri kastélykönyvtárban állítják a Napló sajtófotóit. Penovác Károly és Szabó Péter Dániel munkáinak tárlatát a megyei napilap megalakulásának 70 éves évfordulójára szervezték. A kiállítást Németh F. Bernadett főszerkesztő nyitja meg május 5-én 17 órakor.

Felolvasás németül

Veszprém – Balaton, csak oda című regényéből olvas fel németül a szerző Doma Ákos május 5-én, kedden 17 órától az Eötvös Károly Megyei Könyvtár olvasótermében. A felolvasást beszélgetés követi.

Tárlat nyílik

Veszprém – Színeink képeken címmel nyílik kiállítása a Veszprémi Művészkörnek május 5-én, kedden 17 órától a Dózsavárosi Könyvtárban. A tárlat június ötödikéig látogatható.

Könyv a frontemberről

Veszprém – Géczi János Likó Marcellről, a Vad Fruttik frontemberéről írt A Bunkerrajzoló című kötetét mutatják be május 5-én, kedden 17.30-tól a Hangvilla konferenciatermében.

MÁJUS 4.

Álláskeresés

Ajka  - A Munkanélküliek, Álláskeresők Veszprém Megyei Egyesülete május 4-én 9 órától álláskeresési tanácsadást tart a civil házban Veres Annamária programvezető irányításával.

SZÍNHÁZ

A fizikusok – 4-én 19 órakor, Németh László-bérlet.


MÁJUS 3.

Anyák napja

Szápár – Anyák napi ünnepséget tartanak május 3-án 14.30-kor a kultúrházban. Fellépnek a szápári óvodások és az általános iskolás tanulók.

Balatonfüred: Családi nap 3-án 15 órától a Jókai Mór Emlékházban.Pápa: A 220 éves Nagytemplom felszentelésének ünnepe 3-án 9 órától a Szent István vértanú plébániatemplomban. 9 órakor ünnepi szentmise. 11 és 19 órakor szentmise. 17 órakor ünnepi hangverseny. 18 órakor imaóra.

SZÍNHÁZ

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Bertalan és Barnabás – 3-án 11 órakor, nem bérletes. Pepita – 6-án 10 órakor, nem bérletes.


MÁJUS 2.

Galláék a kertben

Ábrahámhegy – Galla Miklós zenekarának tagjai felkaroltak egy helybeli idős asszonyt, akinek segítenek a kertgondozásban. A napokban felásták a kertjét, amely a zenekar új dalához készített videoklipjében is szerepel. Galláék május másodikán a strandon koncerttel ünneplik a tavaszi kerti munkák végét.

Garantált városnézés

Veszprém – A Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. május 2-án, szombaton 14 órától garantált városnézést szervez helyi, szakavatott idegenvezető közreműködésével. A Tourinform Veszprém elől induló sétán az Óváros térrel és a veszprémi várral ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Fülemülék éjszaka

Megyei körkép - A fülemülék éjszakája országos programsorozat részeként a madarászok Veszprém megyében is szerveznek megfigyelést. Május 2-án 18-21 óra között a Csatári Séd-völgyében lesz a madármegfigyelő túra, benne madárgyűrűzéssel, a fülemüle bemutatásával. Találkozás a Csatári kártyás ivóvízkútnál. Május 8-án ugyanebben az időben Várpalotán a Készenléti lakótelep, Hideg-völgyben tartanak hasonló eseményt.

RENDEZVÉNY

Alsóörs: Majális rendezvény május 2-ig. 2-án 19 órától utcabál a Jolly Joker együttessel a községi strandon, 20.30-kor lézer show.

Badacsony: Az Egry József Emlékmúzeum megnyitója 2-án 18 órakor a múzeumban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Nagyszínház: A Jó, a Rossz és a (Csúf) COLOS – 2-án 19 órakor, Vendégjáték-bérlet.

MÁJUS 1.

Séd-parti majális

Veszprém - A Veszprém Városi Természetbarát Szövetség és az Építők TSE idén is megrendezi hagyományos Séd-völgyet népszerűsítő túráját. Május elsején 9 órától 10 óráig lehet indulni a Nivegy-völgyi Borok Háza melletti kúttól a Jezsuita templomnál levő Büféig tartó sétára. A totó útközben könnyedén megoldható a figyelmesen haladóknak. A feladatok, a távolság és a szép gyalogösvény mindenkinek ajánlható: kicsiknek, nagyoknak, időseknek, fiataloknak, családoknak, iskolásoknak. A célban a rendezők frissítővel várják a beérkezőket. A több gyaloglásra vágyók még a Gulya-dombra vagy a Csatár hegyre is tovább mehetnek.

Zene és játék

Sümeg  – A május elsejei majális délután a Zajongó együttes gyermekkoncertjével kezdőik a Palotakertben, majd Pintér Veronika lép fel, valamint a város fúvószenekara játszik a DWG együttes előtt. A gyerkeket sok más móka mellett póni lovaglás, légvár, lufihajtogatás, szumó birkózás és sok más élmény várja. Lesz tűzoltó és rendőrségi bemutató, gokart ügyességi verseny.

Tanulmányút Zánkára

Veszprém – Növényszaporítást célzó tanulmányutat szervez a Csalán Egyesület Zánkára, melyre várja jelentkezőit. A több alkalmas kertészeti tanulmányutak közül a jelenlegi, május 1-jei kirándulásra április 29-éig lehet jelentkezni az egyesület elérhetőségein. A tanulmányút veszprémi találkozója május 1-jén 8 órakor lesz. A program kora délutáni visszaérkezésű, így ennek megfelelően ételről és italról a résztvevőknek maguknak kell gondoskodniuk.

Retro majális

Badacsonytomaj  - Retro majálisra várnak mindenkit május elsején a sportpályán. Lesz sok játék, sportverseny, utcabál, asztalitenisz és lufi lépő verseny, kötélhúzás, kispályás labdarúgó torna, paprikás krumpli főző bajnokság.

Veteránautók és tavaszi majális

Balatonkenese – Vidám tavaszi programokkal lepi meg az érdeklődőket a Kultúra Háza. Május elsején többek között túrára és gyaloglásra, főzőversenyre, gyerekműsorra, játékházba várják az érdeklődéket. Május 9-én, a Városháza előtti téren találkoznak a régi autócsodák megszállottjai, akik aztán végigvonulnak, bemutatkoznak a környéken is, A hangulatról később az bűvész, country tánc csoport és a régi tándalfesztiválokat idéző zenekar, illetőleg a Tátorján Játékvár gondoskodik.

Majális

Ajka  - Tavaszköszöntő majálist rendeznek május 1-jén délelőtt az Agórán és a Sportcentrum udvarán. A belvárosban fél tízkor májusfát állítanak, a rendezvényen fellép a Magyarpolányi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, az APETKA Néptánccsoport és az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar és majorett csoportja. Tíz órakor indul a felvonulás a sportcentrumig. Délután sport- és táncklubok lépnek fel, gyermekműsorok mellett koncertekkel várják a vendégeket.

Családi majális

Jásd  – Családi majálist szervez május 1-jén a jásdi sportpályán a bakonyi kistelepülés önkormányzata. Győry Tünde polgármestertől megtudtuk, a program reggel hét órakor hangos csinnadrattás felvonulással indul, majd délelőtt a sportpályán és környékén összesen 15 helyszínen várják gyermekprogramokkal a családokat. Délután lovas ügyességi verseny, főzőverseny és a jásdi borok vetélkedése lesz a fő program, négy órától pedig a helyi és környékbeli kulturális csoportok adnak műsort a színpadon. Este hét órától a Fláre Beás zenekar, majd az Eszterlánc Mazsorett Együttes produkciójának tapsolhat a nagyérdemű.

Mulat a város

Berhida – Varga Feri és Balássi Betti, Nagy Edmond és a Wetwood zenekar is koncertet ad a berhidai majálison. A felvonulás május 1-jén 8.30-kor a Bányász Fúvószenekar vezetésével, majd családi játékdélelőtt várja az érdeklődőket. Délután három órától a Petőfi Művelődési Ház előtt felállított színpadin helyi énekesek és művészeti csoportok lépnek fel, majd négytől a fent említett előadók és zenekarok szórakoztatják a közönséget.

Nyílnak a pincék

Somló-hegy - Szezonnyitóra várja vendégeit a somlói hegyközség május első hétvégén. A somlóvásárhelyi vasútállomáson 1-jén és 2-án zárt parkolót alakítanak ki, onnan busszal viszik a vendégeket a hegyre. Minden pince más meglepetéssel köszönti az első vendégeket. A vasárnapi búcsúi misét 11 órakor tartják a Szent Ilona kápolnában.

Két rangos vívóverseny

Veszprém – A hagyományoknak megfelelően egy időpontban rendezik meg az országos vívó diákolimpia kard és tőr döntőit, valamint az országos utánpótlás vívó vidékbajnokságot a bakonyi megyeszékhelyen. A két rangos eseménynek a Dózsa György Általános Iskola tornacsarnoka ad otthont. A diákolimpiát dr. Brusznyai Árpád, a vidékbajnokságot pedig Bors Ágoston és Meskó Gábor emlékére tartják május 1. és 3. között. Utóbbi megnyitója pénteken délelőtt 9.45-kor kezdődik, előbbié pedig 12.45-kor. A küzdelmek pénteken 10, szombaton és vasárnap délelőtt kilenc órakor rajtolnak.

ÁPRILIS 30.

Koncertek és játszóház

Tapolca - Csütörtökön nyitja kapuit a Tópart Fesztivál, amelynek keretében interaktív családi játékprogrammal, gyermekkoncerttel, koncertekkel, játszóházzal, futóversennyel, Anyák napi kézműves foglalkozással várnak mindenkit. Lesz népművészeti és kézműves kirakodóvásár is.

Elmúlt idők tanárai kötetbemutató

Veszprém – Elmúlt idők tanárai címmel jelenik meg a Veszprémi Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klub negyven éves történetét (1974-2014) feldolgozó kötet. A bemutató április 30-án, csütörtökön délután fél ötkor lesz a Laczkó Dezső Múzeumban. Kanyár Erika szerkesztő, lektor beszél a könyv létrejöttéről, Rainer Pál történész muzeológus a civil szerveződés működéséről, helytörténeti jelentőségéről tart előadást, Fehér Tibor a klub történetét mutatja be.

Álomból valóság

Balatonfüred – Hajós Erika Álomból valóság című kiállítását Janicska Judit művelődésszervező nyitja meg az Óvárosi Művész kávéházban április 30-án 17 órakor.

Extrém napok Veszprémben

Veszprém – Csütörtökön és pénteken első alkalommal tartanak utánpótlás napot a Kálvin Parkban az extrém sportok iránt érdeklődők számára. A két nap ugyan főképp a gördeszkázás népszerűsítését célozza meg, képzett gördeszkások bevonásával például oktatás is lesz az egészen kezdők számára, de természetesen helyet kapnak a roller, a görkorcsolya és a BMX szerelmesei is. Számos program színesíti a rendezvényt, így a gördeszkás felvonulás Veszprém és Balatonalmádi között, háziverseny, vagy éppen a késő délutántól megtekinthető koncertek.

Közösségi borozás

Szentaltalfa – Hegyközségi borversenyt rendeznek április 30-án délután három órától a faluházban. A program a közönség számára is nyitott. A borverseny több szempontból is nyitás. Első alkalommal fogad rendezvényt a nemrégiben felújított szentantalfai faluház, amely egykor zsinagóga, majd községi iskola volt; a tervek szerint hamarosan közösségi termelői piacként is működik hétvégenként. A borverseny a térség, a Nivegy-völgy ünnepe is, jelen lesznek helyi termelők, kézművesek, minőségi termékekkel; a szervezők felsorakoztatják a programban a környék látnivalóit, a szálláshelyeket Az esemény házigazdája Titz Tibor. Este hét órakor bordalokkal tarkított operett előadásra várják az érdeklődőket, tíz órakor csillagnéző túrát tart Bősz Imre.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Nosztalgiamajális és főzőverseny a munka ünnepén 1-jén a Betekints-völgy nyugati végében.

Ajka: Tavaszköszöntő majális 1-jén 9.30-tól a sportcentrum parkolójában, 10 órától felvonulás a VMK-tól. 15 órakor Németh Csaba énekel. 20.10-kor Kovács Gyopár és Palmer Izsák fellépése.

Alsóörs: Majális rendezvény április 29-étől május 2-áig. 2-án 19 órától utcabál a községi strandon, 20.30 órakor lzershow.

Badacsony: Az Egry József Emlékmúzeum megnyitója 2-án 18 órakor a múzeumban.
Udvardi Erzsébet festőművész kiállításának megnyitója 2-án 18 órakor az Egry József Emlékmúzeumban.

Badacsonytomaj: Retró majális 1-jén 9 órától. 10 óra-kor TV-torna Vikivel, 14 órakor interaktív délután a Yo-lomens színjátszókörrel. 21 órakor utcabál a Flipper együttessel.

Balatonalmádi: Majális 1-jén 10 órától a Pannónia kulturális központnál.

Balatonfűzfő: Kirakodóvásár, vidámpark és büfé várja a majális porgramra látogatókat a városi stadionnal szemközti parkolóban május 1-jén, 10 órától egyész nap.

Somló-hegy: Szezonnyitó 1–2-án a somlói hegyközségben. A vasárnapi búcsúi misét 11 órakor tartják a Szent Ilona-kápolnában.

Várpalota: Majális 1-jén 10 órától a Cseri parkerdőben

Zánka: Majális 1-jén 14 órától a faluháznál. Élményfőzés, májusfaállítás.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház: Légy jó mindhalálig – 30-án 17 órakor, bérletszünet. 

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): A királykisasszony, akinek nem volt birodalma – 30-án 10 órakor, nem bérletes, 13 órakor Pepita-bérlet. 

Kabóca Bábszínház: Kutya–macska barátság – 30-án 10 órakor az Örömhír Evangélikus Óvodában, Pöttyös- bérlet. 30-án 14.30-kor a Dózsa György Általános Iskolában, Pöttyös-bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City, április 30.–május 6.: BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA (12): Premier előtt csak szerda: 19.30. ARGO 2 (16) (Premier!): 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. p–szo:10.30, 12.30 órakor is. kivéve vas: 22.30 órakor. SAM–KISMADÁR NAGYKALANDJA 3D (6) (Premier!): 15.30, kivéve k:17.30, p–szo–v: 11.30 órakor is. SAM KISMADÁR NAGY KALANDJA (6) Premier! 13.30, k: 17.30. A PLÁZA ÁSZA VEGASBAN (16): kivéve sze: 19.45, csak sze: 20.10, p–szo: 21.45 órakor is. HALÁLOS IRAMBAN 7 (16): 14.15, 17.00, p–szo: 22.15 órakor is, kivéve sze: 19.30,csak sze: 19.45, p–szo–vas: 11.30 órakor is. BÉRHAVEROK (16): 18.00, kivéve sze: 20.10 órakor, p–szo: 22.20 órakor is. HAMUPIPŐKE (6) 13.20, 15.40 órakor. p–szo–v: 11.00 órakor is.

Tapolca, Városi mozi: április 30.–május 6.: VATIKÁNI MÚZEUM 3D (6): 14.00 és 15.15 órakor. SAM – Kismadár nagy kalandja 3D (6): 16.30-kor. ARGO 2 (16): 18.30-kor és 20.30-kor. 

ÁPRILIS 29. 

Egészségügyi mérések

Ajka  - Ingyenes vércukor- és vérnyomásmérésre várja Mező Jánosné a vendégeit április 29-én 9 órától a civil házba.

Emésztőszervi betegségek

Veszprém – Gyakrabban előforduló emésztőszervi betegségek címmel tart előadást Döbrönte Zoltán, a Veab Orvostudományi Szakbizottság elnöke, a szombathelyi Markusovszky Kórház főorvosa április 29-én, szerdán délután fél hatkor a Veab székházban.

Versben mondják

Veszprém  – Versben mondom el címmel szervez ifjúsági rendezvényt a Kukkantó Baráti Kör Egyesület április 29-én, szerdán 14 órakor a Szent Imre téren. A rendezvény célja a város kulturális és történelmi emlékhelyeivel kapcsolatos ismeretek felelevenítése. A programban interaktív közös verstanulás, zene, rejtvény lesz, közreműködnek a Veszprémi Petőfi Színház művészei.

Jogsegély

Ajka  - Ingyenes jogi tanácsadást tart a civil házban Darvas János ügyvéd április 29-én délután három órától. Előzetes bejelentkezés szükséges a 06-88/212-738-as telefonszámon.

Anyák napja és májusfa-állítás

Zirc - Április 29.-én anyák napi programok és májusfa-állítás lesz a Rákóczi téren. 15-17.30 óra   között anyák napi kézműves foglalkozások lesznek, 16-17.30 óra  között  „Elveszett a kisbárány” címmel társasjáték élő bábokkal, melyen bárki beöltözhet pásztornak, hogy megkeresse a báránykát.

17 órakor májusfa-díszítés és népi körjátékok, 17.30 órakor városi májusfa-állítás lesz.

A kézműves és játékprogramok esőhelyszíne a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubterme. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB és a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Veszprémi Egyetemi Napok május 2-ig.

2015 – A fény éve. Varga Dávid 8. a osztályos diák A hajózás története valamint Vereb Imre tanár a Fényinformáció-repülés című előadása 14 órakor a Báthory iskolában.

Tungli Zsuzsanna Színes városok című kiállításának megnyitója 17 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisgalériájában.

Gyakrabban előforduló emésztőszervi betegségek címmel Döbrönte Zoltán tudományos előadása 17.30-kor a VEAB-székház, nagytermében.

Starfactory nyilvános középdöntő 19 órakor a Hangvillában.

Alsóörs: Majális rendezvény április 29.-május 2-án. 29-én 17.30-kor A Somlyó hegyi kilátó ünnepélyes átadása.

Berhida: Tánc Világnapja alkalmából Generációk Tánca műsor 17 órakor a Petőfi Művelődési Házban.

Zirc: Itt a Tavasz a Rákóczi téren 15 órától 

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház: Őszikék bérlet. Kulcskeresők 19 órakor, Kolontár bérlet.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Szarvasok szövetsége – 14 és 17 órakor, nem bérletes.

Ajka (szabadidő központ színházterme): Magyar Népmese Színház: Rózsavitéz és Tulipánvirág – kalotaszegi népmese Bogáncs bérlet, 29-én 10 és 14.30 órakor Hófehérke, Vuk bérlet. 

MOZI

Veszprém, Cinema City,: A PLÁZA ÁSZA VEGASBAN (16): 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. HALÁLOS IRAMBAN 7 (16): 14.15, 17.00, 19.45 órakor. BÉRHAVEROK (16): 18.00, 20.10 órakor. . A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ 3D (16): 19.45, 15.00 órakor. HAMUPIPŐKE (6) 13.20, 15.40 órakor.. FOCUS (16) 17.30 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 13.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi, A 7. TÖRPE 3D (6): 16 órakor. SAMBA (12): 18 órakor. A BEAVATOTT SOROZAT: A Lázadó 3D (16): 20 órakor.

ÁPRILIS 28.

Futóverseny a városban

Sümeg - Első ízben 2008-ban rendezték meg azt a váltó futóversenyt, amelyet a város és Sümeg a Testvérvárosok Világnapja jegyében indított útjára. A szervezés feladatát évente felváltva vállalta a két város, idén április 28-án szervezi a programot Sümeg városa. A belváros utcáin fognak futni a versenyzők, ezer méteres távon.

Ügyes kezek

Ajka  - Légy Kreatív! címmel alkotó foglalkozást tartanak felnőtteknek április 28-án délután négy órakor a művelődési központban. Ezúttal a decoupage technikával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, akiknek érdemes ollót, 10-es ecsetet és íróeszköz magukkal vinni a foglalkozásra.

Vízi túra

Ajka  - Körmend-Rum Rába tavaszi vízi túrát szervez Ozorai Sándor túravezető május első hétvégéjén. Jelentkezni április 28-áig lehet a túravezetőnél (06-30/270-3262).

Ovicsalogató játszóház

Veszprém – Az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda ovicsalogató játszóházat szervez április 28-án, kedden délután fél ötkor. A programban lesz kézműves foglalkozás, a gyerekek kipróbálhatják az óvoda játékait, a szülők tájékozódhatnak az intézmény életéről.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A „Haszkovó” – A legnagyobb veszprémi lakótelep építéstörténete című kiállítás megnyitója 18 órakor a VMK-ban.

Tóth-Vajna Zsombor: Csemballókoncert 19 órakor a Hangvillában.

Gyulafirátót: Anyák napi kézműves foglalkozás 17 órakor a művelődési házban.

Herend: Az Orchideák porcelánon és túl című kiállítás megnyitója 14.30-kor a Porcelánmúzeumban.

Pápa: A Szélesvíz folyóirat II. számának bemutatója 18 órakor a JMSZK-ban.

Tapolca: Felnőtt filharmónia bérlet – Muzsikás együttes: Erdélyország az én hazám. A negyvenéves Muzsikás együttes tájegységeinket végigjárva mutatja be tradicionális magyar hangszereinket. 19 órakor a TÁMK-ban.

Várpalota: Kalmár Lajos és Pintér László Gemenc című fotókiállításának megnyitója 17 órakor a Thury-várban.

SZÍNHÁZ

Ajka (szabadidő központ): Magyar Népmese Színház: Rózsavitéz és Tulipánvirág – kalotaszegi népmese 14.30-kor, Bogáncs bérlet. MOZIVeszprém, Cinema City: A PLÁZA ÁSZA VEGASBAN (16): 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. HALÁLOS IRAMBAN 7 (16): 14.15, 17.00, 19.45 órakor. BÉRHAVEROK (16): 18.00, 20.10 órakor. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ 3D (16): 19.45, 15.00 órakor. HAMUPIPŐKE (6) 13.20, 15.40 órakor. FOCUS (16) 17.30 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 13.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: A 7. TÖRPE 3D (6): 16 órakor. SAMBA (12): 18 órakor. A BEAVATOTT SOROZAT: A Lázadó 3D (16): 20 órakor.

ÁPRILIS 27.

Prevenciós nap

Csetény - Április 27-én prevenciós napot tartanak az iskolában a 6-14 éves korosztály számára. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a káros szenvedélyek többek között az alkohol, cigaretta, kábítószer, közösségi oldalak, internetes játékok, veszélyeire, egészségkárosító hatásaira, valamint pozitív szenvedélyek bemutatásával alternatívát kínáljanak a gyerekek számára.

„Legyen más a szenvedélyed!” mottóval különböző sportágakkal, szabadidős tevékenységekkel ismerkedhetnek meg a tanulók. Klobusitzky György " Kábítószerek korosztályos veszélyei. Vigyázz magadra!" címmel tart előadást. Az 5. osztály számára a megelőzési osztály munkatársai interaktív foglalkozást tartanak. A rendezvény helyszínei a Vámbéry Ármin Általános Iskola és a Holitscher-kastély, a programok 8 órától kora délutánig tartanak.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Filmklub: Swing – 27-én 18 órakor a VMK-ban.

A gitárvirtuóz Nagy Gergely koncertje 27-én 20 órakor a Hotel Magisterben.

Királyszentistván: „A tudás biztonsága – a biztonság tudása” Bűnmegelőzési program a könyvtárban című rendezvény. Orsós Károly mutatja be az általa szerkesztett Bűnmegelőzési RecepTúra- Balaton-Bakony 2013, és a Közlekedésbiztonsági kóBORló című könyveket, s ad hasznos bűnmegelőzési tanácsokat 27-én 17 órakor a Faluház aulájába.

Pápa: Dalok régről és nemrégről – Presser Gábor szerzői estje 27-én 19 órakor a JMSZK-ban.

Várpalota: „Tavasztól tavaszig” zenés irodalmi est barátságról, szerelemről és létkérdéseinkről 27-én 17 órakor a városi könyvtárban. Előadók: Rábai Zsanett, Felföldi Gábor és Lohonyai Zoltán

SZÍNHÁZ

Veszprém: Pannon Várszínház (Hangvilla): Toldi – 27-én 15.30-kor, ifjúsági előadás.

Tapolca: Bérletes színház – Gergely Színház: Paprikáscsirke, avagy stex és New York (zenés vígjáték) 27-én 19 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban.

MOZI

Veszprém, Cinema City: A PLÁZA ÁSZA VEGASBAN (16): 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. HALÁLOS IRAMBAN 7 (16): 14.15, 17.00, 19.45 órakor. BÉRHAVEROK (16): 18.00, 20.10 órakor. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ 3D (16): 15.00, 19.45 órakor. HAMUPIPŐKE (6) 13.20, 15.40 órakor. FOCUS (16) 17.30 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 13.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: A 7. TÖRPE 3D (6): 16 órakor. SAMBA (12): 18 órakor. A BEAVATOTT SOROZAT: A Lázadó 3D (16): 20 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!