Programok

2016.04.23. 16:41

Programok, rendezvények Veszprém megyében április 25-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 25-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

MÁJUS 21.

Íjász emlékverseny

Sümeg - Ifjabb Papp Imre emlékére szervez történelmi íjászversenyt május 21-én és 22-én a Kinizsi Íjász Közhasznú Egyesület és a Várkapitány Lovagi Torna Egyesület különböző kategóriákban. A szervezők a nemrégiben elhunyt fiatalember emléke előtt kívánnak adózni a versennyel.

MÁJUS 12.

Kerékpárral zöldebben

Tapolca - A Tegyünk a Földünkért! kerékpáros programok keretében május 12-én reggel hét órától teával, süteménnyel várják az iskolába, munkába kerékpárral közlekedőket a Köztársaság téren. Május 27-én 18 órakor Gördülj velünk! címmel kerékpáros, rolleres ügyességi versenyt rendeznek a Tapolca-Diszel kerékpárúton óvodástól a felnőtt korosztályig mindenkinek. Június 10-én pénteken 18 órakor A KerékPáros szépségversenyre csinos kerékpárokat és azokhoz öltőző tulajdonosokat várnak a Szentháromság téren, június 17-én 17.30-kor pedig családi kerékpártúra lesz tíz kilométeres távon Tapolca és Diszel között.

MÁJUS 11.

Versmondókat várnak

Tapolca - A VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ népdalversenyt hirdet általános iskolák alsó, felső tagozatos tanulói, középiskolás diákok, valamint felnőttek részére. A versenyt május 11-én rendezik a Batsányi Napok keretében.

MÁJUS 6.

Kik azok a múminok?

Ajka - Múmin-völgyébe várja vendégeit az Ajkai Magyar-Finn Baráti Egyesület május 6-án, pénteken délután öt órakor a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ kiállítóterében. Az ingyenes rendezvényen bemutatják a múminokat, a kedves és mulatságos lényeket, akik kalandos történetekbe bonyolódnak. A program vendége Freisingerné Bodnár Judit.

MÁJUS 5.

Francia klub

Veszprém - Május 5-én, csütörtökön 17 órakor Francia klub lesz az Eötvös Károly Megyei Könyvtár régi épületének Kisfaludy termében. A film A kis katona (Le petit soldat) fekete-fehér, 1963-os francia filmdráma, 85 perc, melyet francia nyelven, magyar felirattal vetítenek.

MÁJUS 4.

Otthon segítők

Ajka - Az Otthon Segítünk Alapítvány május 4-én, szerdán délelőtt 9 órakor tart összejövetelt a civil házban.

Nyugdíjastorna

Ajka - Egészségmegőrző tornát tartanak nyugdíjasoknak a civil házban május 4-én, szerdán negyed kilenckor.

Egészségmérés

Ajka - Ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérést biztosít Mező Jánosné május 4-én , szerdán délelőtt kilenc órakor a civil házban.

MÁJUS 2.

Ünnepi évforduló

Veszprém - A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Veszprém Megyei Szervezet május 2-án 9 órai kezdettel tartja a megalapításának 50. évfordulójára szervezett ünnepi rendezvényt az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy Termében. A délelőtti programban felelevenítik az egyesület történetét, délután Radics Tibor tárogatóművész által vezetett Verbunk Veszprém Népi Koncertzenekar „Reformkori koncert Veszprém vármegyéből” című előadását hallgathatják meg a résztvevők. A rendezvényt a nyugdíjas könyvtárosok 10. találkozójával zárul.

Kiállítás

Pápa - Gaál Zsigmond Ajkán élt tanár, festő műveiből nyílik kiállítás a pápai Jókai Mór könyvtárban május 2-án délután négy órakor. A művész életét, munkásságát Szalai Ferenc mutatja be.

MÁJUS 1.

Fények és őrtornyok

Vigántpetend – A Római Őrtorony alapkövét Zsámbok község képviselő-testülete jelenlétében teszik le május elsején. Az évfordulóhoz kötve „Fénykommunikációt" szerveznek  az alapkő, Csóromfölde tornya, és a Hegyesdi vár háromszögben.

Panorámatúra

Úrkút- A rossz idő miatt elmaradt vasárnapi panorámatúrát május 1-jén tartja meg a csillagászati klub. A program egy ötkilométeres túrával indul. A Kab-hegyen öt nagy teljesítményű távcső várja a vendégeket, illetve speciális szűrőkkel ellátott műszerekkel a Nap felszínét is szemügyre vehetik. A klub „halálsugaránál” különböző anyagok hőállóságával, éghetőségével kísérletezhetnek. A barlangászház mellett mindenki megsütheti a magával vitt szalonnáját. A program reggel háromnegyed kilenckor indult az úrkúti gyógyszertár előtti parkolóból. Körülbelül tíz órakor érkeznek meg a túrázók a barlangász-házhoz. Délután három órakor indulnak vissza Úrkútra.

Majális

Ajka - A májusfaállítás és tavaszköszöntő műsor vasárnap kilenc órakor kezdődik az agórán, majd tíz órakor folytatódik a sportcentrum területén. Zenés, táncos és sportprogramok, vidámpark, légvár, vásár, lovaglási lehetőség várja a vendégeket. Fellép a Pulzus együttes, az Ilcsi Dance Klub, a Bodza együttes, a Forma Fitt SE, a Pápai Musical Stúdió, a Bahar hastáncosok, a Hangadók zenekar, Janicsák Veca és a Flipper Partyzenekarral.A majális teljes időtartama alatt, délelőtt fél tíz és éjjel tizenegy óra között lezárják a Sport utca Spar és Tesco közötti szakaszát.

Majális bográcsozással

Pénzesgyőr - Május 1-én lesz a hagyományos majális, a programok 10 órától kezdődnek. A tavalyi évhez hasonlóan a szervezők idén is megrendezik a Bográcsos főzőversenyt.

ÁPRILIS 30.

Családi majális

Tapolca – Április 30-án és május elsején kicsik és nagyok együtt szórakozhatnak majd a tóparton. Április 30-án kézművesek vására, hagyományos ételek-italok kínálata vár mindenkit, lesz Libavonat gyermekkoncert, agyagozás Kolop Józseffel, Farkas Mihály gitáron játszik. A májusfa történetéről és néprajzi vonatkozásairól Szeitz Anett tart előadást. Fellép a Tapolcai Mazsorett és Zászlóforgató Csoport, a Nyirettyű népzenei együttes, a Retro Voice, Ribizli bohóc és lesz táncház. Másnap kézműves foglalkozás, Anyák napi ajándék készítés és gyermekműsor, Máté Péter emlékkoncert lesz. Sajcz Gábor harmonikázik, fellép a Tarisznyások együttes.

Dalest

Ajka - Németh Csaba dalestre várja a vendégeit április 30-án szombaton délután öt órakor a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ kiállítótermébe. Az ingyenes rendezvényen népszerű olasz és francia dalok és áriák szólalnak meg. Az est vendége Almásyné Bartl Katalin magánénekes, zongorán közreműködik ifj. Németh Csaba orgonaművész.

Rocktalálkozó

Ajka -  Hely rockzenekarok találkozóját tartják a sportcentrumban április 30-án délután két órakor. A fellép a Hoddog , a Naés?, a Hang-Ár, a Wolfram, a Septicmen, az Ajka Rock Band, az IronBird és a Rekviem. A koncertek ingyenesen látogathatók.

ÁPRILIS 28.

Kiállítás megnyitó

Veszprém - A veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban április 28-án, csütörtökön 16.30-kor nyílik a „Szerzetes, főpap, hazafi: Széchényi Pál. A nagycenki múmia kutatása” című kiállítás.

ÁPRILIS 25.

Négy évszak

Ajka - Pintér László fotográfus Négy évszak című kiállítás május 6-áig tekinthető meg a városi múzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!